در قرارداد فروش کالا به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
دنیای امروز دنیای رقابت است و به دلیل رشد روز افزون تجارت در حوزه کسب و کار و افزایش رقابت، افراد برای اینکه در عرصهی رقابت سبقت بگیرند و همچنین برای جلب مشتری بیشتر، از ابزارهای مختلفی استفاده میکنند؛ یکی از این ابزارها بازاریابی است. صاحبان کسب و کار از طریق بزاریابی، کارایی و کیفیت کالا و خدمات خود را به مشتریان معرفی کرده و از طریق جذب آنها و برانگیختن تمایلشان برای خریداری آن کالا، سبب افزایش میزان فروش و به تبع آن افزایش سوددهی خود میشوند. برای این امر اولین گام انتخاب یک بازاریاب مناسب و گام دوم بستن قرارداد با او است؛ قردادی هم که بین صاحبان کسب و کار (اعطا کنندگان بازاریابی) و بازاریابان منعقد میشود، قرارداد بازاریابی گفته میشود که آن را با نامهای قرارداد پورسانتی، قرارداد ویزیتوری نیز میشناسند.
نکته ای که بیان آن حائز اهمیت میباشد این است که از آنجایی که افراد فروشنده به عنوان یک نیروی مستقل از کارمندان شرکت و مؤسسات محسوب میشود و به عنوان یک کارمند در کنار سایر کارمندان قرار نمیگیرند، پس قراردادی هم که تحت عنوان قرارداد استخدام فروش با آنها بسته میشود، مشمول قانون کار نمیباشد و افراد فروشنده یا به اصطلاح بازاریاب نیز تحت حمایت قواعد استخدامی قانون کار قرار نمیگیرند.
این مطلب را بخوانید: مهمترین نکات حقوقی در خرید و فروش خودرو که باید به آن توجه کنیم.
خصوصیات قرارداد فروش کالا
قرارداد فروش کالا نیز همانند تمامی قراردادهای معتبر باید دارای ارکان عمومی قرارداد، مانند: درج مشخصات طرفین قرارداد- موضوع قرارداد- مدت قرارداد- مبلغ قرارداد- حقوق و تعهدات طرفین قرارداد و در صورت توافق بین طرفین، درج وجه التزام تخلف از تعهدات باشد که ما در اینجا به توضیح هر کدام از این ارکان قرارداد میپردازیم.
-
مشخصات طرفین قرارداد
این قرارداد فی مابین اقا/خانم….فرزند….به شماره ملی….به نشانی….(به این طرف قرارداد اعطاکننده بازاریابی گفته میشود) وآقا/خانم….فرزند….به نشانی….(به این طرف قرارداد بازاریاب گفته میشود)
-
موضوع قرارداد
بازاریابی به معنای جذب مشتری و تلاش برای به فروش رساندن کالا است. انجام فعالیتهای بازاریابی در طول دورههای ماهانه یا فصلی، حضور یا عدم حضور در دفتر مرکزی، معرفی خدمات و کالاهای شرکت از طریق مراجعات حضوری و غیرحضوری و شبکههای اجتماعی و غیره…موضوع قرارداد فروش بین اعطاکننده کالا و فروشنده است.
-
مدت قرارداد
مدت قرارداد فروش کالا از تاریخ… لغایت… میباشد مگر قبل از پایان مدت قرارداد، از سوی کار فرما فسخ شود و یا با رضایت طرفین پایان یابد.
-
مبلغ قرارداد
مبلغ قرارداد در واقع همان حقالزحمه یا پورسانت فروشنده است و طبق توافق صورت گرفته، درصد معینی از قیمت فروش کالا و خدمات است که با توجه به نوع فعالیت بازاریاب و حجم کاری او متفاوت میباشد. مبلغ پورسانت به شماره حساب… نزد بانک… به نام… پرداخت میگردد.
-
حقوق و تعهدات طرفین قرارداد
تعهدات اعطا کننده کالا
اعطا کننده کالا برای فروش باید لیست کالا یا شرح خدمات موضوع قرارداد را در اختیار بازاریاب قرار دهد و از طرفی هم مجاز است هر زمان که بخواهد عملکرد بازاریاب را مورد نظارت و بررسی قرار دهد.
همان طور که در پارگراف بالا بیان کردیم، قرارداد فروش کالا هیچ گونه تعهد استخدامی برای اعطا کننده بازاریابی ایجاد نمیکند و از شمول قانون کار و بیمه خارج است؛ بنابراین فروشنده نباید از کارفرمای خود انتظار داشته باشد که او را استخدام یا بیمه نماید.
تعهدات فروشنده
در مقابل فروشنده نیز موظف است موضوع قرارداد که تبلیغات و جذب مشتری است را طبق اصول مناسبی انجام دهد.
در صورت فروش کالای مورد نظر باید درآمد حاصله از فروش را به حساب اعطا کنندهی بازاریابی واگذار کند و حق دریافت هیچگونه وجه نقد از مشتری را ندارد.
انبار کالاهای مورد فروش که فروشنده سپرده میشود در دست او امانت است و فروشنده باید برای حفظ و نگهداری آن کالاها نهایت دقت و جدیت خود را به کار ببندد.
فروشنده در حفظ اطلاعات محرمانه کسب و کار اعطا کنندهی بازاریابی متعهد است و نباید آنها را در جایی فاش کند.
فروشنده حق واگذاری بخشی از کار و وظایف خود را به شخص ثالث دیگری را ندارد.
وجه التزام تخلف از تعهدات
یک فقره سفته/چک به شماره… به مبلغ… ریال به عنوان تضمین حسن اجرای تعهدات فروشنده توسط اعطا کننده دریافت شده است.
برای مطالعه سایر مطالب به لامینگو بلاگ مراجعه بفرمایید.
دیدگاه شما