مالیات چیست و نحوه اعتراض به آن چگونه است؟
یکی از انواع مشاورههای مالیاتی که کاربرد زیادی دارد، مشاوره اعتراض مالیاتی است. مالیات مبلغی اجباری است که مردم جامعه باید در برابر خدماتی که دریافت میکنند، به دولتها بپردازند. در واقع اخذ مالیات یکی از درآمدهای اصلی دولت است و تقریباً در تمام کشورهای دنیا دریافت میشود. مالیاتی که دولت از شخص حقیقی یا حقوقی اخذ میکند برای تأمین بودجه بوده و هزینههای مختلف و ضروری جامعه مصرف میگردد.
اما گاهی پیش میآید که مبلغ مشخصشده در برگ تشخیص مالیات با اشتباه رو به رو شده است. یعنی مالیات تعیینشده برای شخصی که مسئول پرداخت مالیات میباشد، با درآمد حاصله شخص مغایرت دارد و بیشتر از مالیات تعلقگرفته به درآمد آن طرف میباشد. در این حالت است که افراد قبل از پرداخت مالیات اقدام به دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی میکنند تا مراحل اعتراض به برگ تشخیص مالیات را طی کنند. به یاد داشته باشید که در این مسیر مشاورین حقوقی لامینگو کنار شما خواهند بود. در ادامه این مقاله برای اطلاع شما متقاضیان گرامی به ارائه معنای مالیات و نحوه اعتراض به مالیات پرداختهایم.
انواع مالیات
مالیات به دو دسته مالیات مستقیم و غیرمستقیم، تقسیم میشود و هرکدام از این نوع مالیات خود به تنهایی شامل موارد دیگری میشود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
مالیات مستقیم
در مالیاتهای مستقیم نام و مشخصات فردی که موظف به پرداخت مالیات است، مشخص شده است. در این نوع مالیات منبع مالیاتی شناخته شده و ارزیابی میشود و برای مثال بر اساس درآمد به آن مالیات تعلق خواهد گرفت. مالیات بر ارث، مالیات بر دارایی، مالیات بر حق تمبر، مالیاتهای شرکتها، مؤسسات، مشاغل، مستغلات و مالیات بر درآمد از دسته مالیاتهای مستقیم میباشند.
این مطلب را بخوانید: چگونگی اعتراض مالیاتی و تمامی مواردی که باید بدانید
مالیات غیرمستقیم
مالیاتهای غیرمستقیم از یک فرد مشخص اخذ نمیشود. این نوع مالیات به کالاها و خدمات ارائه شده تعلق گرفته و مصرفکننده موظف به پرداخت این مالیات میشود، زیرا این مصرفکننده است که از این خدمات استفاده میکند. مالیات بر واردات، مالیات بر سود بازرگانی، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر حق اشتراک تلفن خودکار، مالیات بر حق سفارش و گمرک ازجمله مالیاتهای غیرمستقیم میباشند.
چنانچه در برگ تشخیص مالیات ارسال شده برای شما اشتباهی رخ داده باشد و به عبارت دیگر مالیات تعیینشده با درآمد حاصله همخوانی نداشته باشد، بهتر است پیش از هر اقدامی از مشاوره اعتراض مالیاتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اینگونه مسائل حقوقی، بهتر است به مشاور حقوقی مراجعه شود. با اخذ مشاوره اعتراض مالیاتی شما میتوانید از مزایا و معافیتهای مالیاتی اطلاع یافته و روند قانونی اعتراض به مالیات را در سریعترین حالت ممکن طی نموده و به مطلوبترین نتیجه توسط مشاور حقوقی دست یابید.
نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات چگونه است؟
همانطور که گفته شد برای اعتراض به برگ تشخیص مالیات، باید مراحل حقوقی و اداری را از سر بگذارنید. به این دلیل که افراد اطلاع صحیحی از مسائل حقوقی و مالیاتی ندارند، معمولاً به مشاور حقوقی و متخصصان مراجعه کرده و مشاوره اعتراض مالیاتی دریافت میکنند. پس اولین اقدام برای اعتراض به برگ تشخیص مالیات دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی است.
مرحله اول:
شما در وهله اول باید مدارک موردنیاز برای اعتراض را جمعآوری کرده و فرم اعتراض را پر کنید. این فرم ویژگیهای خاصی ازجمله نوشتن چکیده لایحه دفاعی و دلایل اعتراض دارد که بهتر است زیر نظر متخصص نوشته شود.
مرحله دوم:
اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی پس از جمعآوری مدارک موردنیاز و ظرف ۳۰ روز از ابلاغ برگ مذکور باید انجام شود.
مرحله سوم:
اعتراض شخص در هیئتهای حل اختلاف بدوی رسیدگی شده و رأی در این مرحله صادر میشود. در این مرحله نیز امکان اعتراض به رأی ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ صدور وجود دارد.
مرحله چهارم:
در صورت اعتراض به رأی، مورد اعتراضی در هیئت اختلاف مالیاتی تجدیدنظر رسیدگی خواهد شد. در این مورد نیز برای شخص ظرف ۲۰ روز از تاریخ صدور رأی، امکان اعتراض وجود خواهد داشت. در این برهه، دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی بسیار کمککننده خواهد بود.
مرحله پنجم:
در مرحله آخر نیز در صورت اعتراض به رأی صادره از هیئت تجدیدنظر مالیاتی، اعتراض در شورای عالی مالیات قبول یا رد خواهد شد.
سخن پایانی
دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی همواره یکی از برترین راهکارهای کاربردی در راستای کسب موفقیت در این زمینه است. چنانچه مطالب فوق برای شما مفید بوده، خواهشمندیم دیدگاه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید برای استفاده از سایر مطالب مرتبط با این موضوع که برای شما نوشته شده است به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.
دیدگاه شما