تومان 157,000
قرارداد کار معین

قرارداد کار معین

قرارداد کار معین قراردادی است که برای انجام کار معینی منعقد می‌شود و تعیین مدت زمان برای انجام آن کار اختیاری است. این قرارداد از سری قراردادهای استخدامی و تحت شمول قانون کار می‌باشد و تمام حداقل‌های قانون کار جهت حقوق و دستمزد و ساعات کاری و… باید در آن در نظر گرفته شود و توافق خلاف آن‌ها معتبر نیست؛ همچنین کارفرما ملزم به بیمه همکار خواهد بود. این قرارداد با شروع پروژه آغاز و با اتمام آن خاتمه پیدا می‌کند.

آخرین بروزرسانی: 1403/04/04

نمونه قرارداد کار معین چه کمکی به شما می‌کند؟

قرارداد معین معمولا برای انجام یک عمل مشخص و خاص منعقد می‌شود که پیش از شروع کار، زمان دقیق پایان آن مشخص نیست. در این حالت کارفرما برای انجام همان کار به‌صورت مشخص با فرد یا گروهی قرارداد می‌بندد. به طور کلی اولین اقدام برای توافق بر انجام کار معین، انعقاد قرارداد است تا هیچ‌کدام از طرفین دچار مشکل نشوند. زیرا به واسطه وجود قرارداد، دیگر طرفین نمی‌توانند برخلاف تعهدات قراردادی خود عمل نمایند و اگر اختلافی نیز حاصل شود، با داشتن قرارداد می‌توان به این اختلاف خاتمه داد. به طور کلی نمونه قرارداد کار معین، کلیه تعهدات و حقوق طرفین را به صورت کتبی و مستند مورد تاکید قرار می‌دهد. به همین ترتیب این امکان برای طرفین فراهم است که بتوانند از این قرارداد به عنوان یک سند قانونی استفاده کنند.

به این صورت که اگر یکی از طرفین از اجرای تعهدات خود خودداری کند، طرف دیگر قادر خواهد بود که برای الزام او به اجرای تعهداتش، به این قرارداد استناد کند. در قراردادهای شفاهی، همواره بیم فراموشی و تحریف تعهدات طرفین وجود دارد. این مسئله سبب آن می‌شود که در چنین موافقت نامه‌هایی، امر اثبات حقوق و تعهدات اشخاص با دشواری و چالش زیادی روبرو شود.

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد کار معین

1) مشخصات طرفین
این مشخصات شامل نام طرفین، نشانی، شماره تماس، کد ملی و شماره شناسنامه هریک از آن‌ها است که لازم است در متن قرارداد ذکر شود.

2) موضوع قرارداد
موضوع قرارداد انجام دادن کار معینی است که لازم است مشخصات دقیق کار موردنظر در قرارداد مشخص شود.

3) زمان قرارداد
در این قراردادها می‌توان زمانی هم برای دوره همکاری در نظر گرفت. این امر باعث می‌شود قرارداد ما ترکیبی از قرارداد استخدام موقت و کار معین باشد و هیچ اشکالی ندارد. درواقع با این کار طرفین برای انجام یک کار مشخص یک بازه زمانی هم مشخص می‌کنند که کارگر موظف است در همان دوره توافق شده، موضوع قرارداد را به انجام رساند.

4) تاریخ شروع قرارداد
لازم زمان شروع قرارداد در متن آن به طور دقیق ذکر شود.

5) محل انجام کار
درصوتی‌که طرفین محل خاصی را برای انجام کار معین درنظر داشته باشند، لازم است این محل در متن قرارداد ذکر شود.

6) حقوق و مزایا
حقوق و مزایای کارگر نمی‌تواند از حداقل مقرر شده در قانون کار کمتر پیش‌بینی شود. تمام مزایا و امکاناتی که در قانون کار برای کارگران ذکر شده است مشمول کارگران این نوع قراردادها هم می‌شود. مواردی نظیر مرخصی و تعطیلات مانند سایر قراردادهای استخدامی است و کارگران قرارداد کار معین از این امر مستثنا نخواهند بود. باید نسبت به این حقوق و مزایا در متن قرارداد تصریح شود.

7) بیمه تامین اجتماعی
به دلیل حاکمیت قانون کار بر این قراردادها به طرفین کارگر و کارفرما گفته می‌شود. کارفرما موظف است در تمام مدت همکاری کارگر را نزد شعب معتبر تأمین اجتماعی بیمه کند. این مساله بسیار مهم و اجتناب ناپذیر است. حتی اگر کارگری شخصاً اعلام رضایت کند که از کارفرما توقعی مبنی بر بیمه ندارد و بدین منظور حاضر است رضایتنامه محضری هم ارائه کند، باز هم پذیرفته نیست و کارفرما الزام قانونی به بیمه کارگر دارد.

8) فورس ماژور یا قوه قهریه
شرایطی فورس‌ماژور یا قوه قهریه نام دارد که تحت آن شرایط، امکان اجرای تعهدات برای طرفین به دلیل غیرقابل کنترل بودن وجود نداشته باشد. چنین شرایطی طرفین قرارداد مسئولیتی برای جبران خسارات ندارند و لازم است این شرایط در متن قرارداد پیش‌بینی شود.

9) حل و فصل اختلافات
اختلافات ناشی از این گونه قراردادها مانند سایر قراردادهای استخدامی در قانون کار تعیین تکلیف شده است. چنانچه هر کدام از طرفین با مشکلی مواجه شدند برای حل آن باید به مراجع مشخص‌شده از سوی قانون کار که همان هیئت تشخیص اداره کار است مراجعه فرمایند تا اختلاف آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته و حل و فصل گردد.

سوالات متداول

style="color:#000000;font-size:medium;">الف) به چه قراردادهایی عنوان قرارداد کار معین داده می‌شود؟

در میان انواع قراردادهای استخدامی، قرارداد استخدام کار معین یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. این قرارداد به دلیل شباهت‌هایی که گاهاً با قرارداد پیمانکاری یا استخدام موقت پیدا می‌کند ممکن است سبب ایجاد ابهام در ذهن شما گردد. اما با شرحی که اکنون بر قرارداد استخدام کار معین می‌دهیم تمام این ابهامات برطرف خواهد شد. قرارداد کار معین به قراردادی اطلاق می‌شود که موضوع آن، انجام کاری معین و مشخص توسط کارگر است که با انجام آن کار، قرارداد کار خاتمه پیدا می‌کند. قرارداد کار معین یک قرارداد استخدامی است. این بدان معناست که قراردادهای کار معین تحت شمول و گستره قانون کار هستند و نمی‌توان در تنظیم آن‌ها قانون کار را نادیده گرفت.

ب) قرارداد کار معین چه تفاوتی با قرارداد پیمانکاری دارد؟

اولین تفاوت این است که در قرارداد کار معین وقتی کارفرما انجام عملیاتی رابه کارگر می‌سپارد، ابزار و ادوات مورد نیاز برای انجام آن کار را نیز فراهم کرده و در اختیار کارگر قرار می‌دهد. اما در قرارداد پیمانکاری کارفرما صرفاً انجام کار و به سرانجام رساندن آن را به پیمانکار می‌سپارد بدون آن‌که در چگونگی انجام آن کار و نوع ابزار مورد استفاده دخالتی داشته باشد. از این رو پیمانکار با دست باز و با اختیارات بیشتر نسبت به انجام عملیات محول شده اقدام می‌نماید.

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو نوع قرارداد با یکدیگر دارند این است که در قرارداد پیمانکاری پیمانکار موظف است در فاصله زمانی مشخص شده در قرارداد، عملیات را به سرانجام برساند و کار را تحویل دهد؛ اما در قرارداد کار معین زمان تأثیری ندارد و تنها به سرانجام رساندن کار مهم است. همچنین در قرارداد پیمانکاری پیمانکار دستمزد خود را به صورت یکجا یا حداقل در چند قسط دریافت می‌کند اما در قرارداد کار معین کارفرما حقوق کارگر خود را در بازه زمانی خاص و طبق مراحل طی شده از انجام کار (مثلاً هر ماه یا هر سه ماه) پرداخت می‌کند.

ج) دریافت سنوات در قرارداد کار معین به چه صورت خواهد بود؟

همان طور که گفتیم در قرارداد کار معین زمان تأثیری ندارد و تنها انجام کار محول شده مد نظر است از این رو پس از خاتمه پیدا کردن کار توسط کارگر، قرارداد نیز خاتمه پیدا می‌کند. اما اگر این قرارداد مجددا تمدید شود و رابطه‌ی کاری بین کارگر و کارفرما یک سال یا بیشتر طول بکشد، طبق ماده ۲۴ قانون کار کارگر باید حق سنوات معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار خود را دریافت نماید.

د) آیا طرفین قرارداد می‌توانند به طور یک طرفه قرارداد را فسخ کنند؟

خیر. موضوعی که نباید از آن چشم‌پوشی کرد ماده ۲۵ قانون کار است؛ که فسخ یک طرفه این نوع قرارداد را ممنوع کرده است. پس اگر کارگر از کار موضوع قرارداد استعفا دهد، تخلف محسوب می‌شود و باید پرداخت خسارت کند. کارفرما نیز نمی¬‌تواند به طور یک طرفه فسخ قرارداد کار را انجام دهد و کارگر را از کار بیکار کند. در صورت تخلف در این مورد فرد شاکی می¬‌تواند به هیئت‌های تشخیص و مراجع حل اختلاف کارگر و کارفرما رجوع کند.

ه) اخراج کارگر در قرارداد کار معین چه شرایطی دارد؟

ماده ۲۷ قانون کار درباره اخراج کارگر و کارمند توضیح می‌دهد. براساس این ماده، کارفرما برای اخراج کارگر نیازمند دلایل خاصی است. مطابق این ماده اگر کارگر یا کارمند در انجام وظایفی که به او سپرده می‌شود، خطا کند و بعد از تذکرات کتبی و آگاهی از آیین‌نامه‌های انضباطی، مجدد قصور از قرارداد را تکرار کند، کارفرما می‌تواند آن را اخراج کند. در چنین شرایطی کارفرما باید به شورای اسلامی کار برود. کارفرما در مراجعه به شورای اسلامی کار، باید با گزارش تخلفات کارگر، موافقت شورا را برای اخراج او کسب کند. در چنین شرایطی کارفرما بعد از دریافت موافقت شورای اسلامی کار، می‌تواند با پرداخت مطالبات، حقوق معوقه و حق سنوات کارگر، او را اخراج کند. در نظر داشته باشید که در هر صورت زمان تسویه حساب نهایی، کارفرما باید تعهدات مالی خود نسبت به کارگر را بپردازد.

و) میزان پرداختی به کارمندان قراردادهای کار معین چگونه مشخص می‌شود؟

میزان پرداختی به کارمندان قراردادهای کار معین، بر اساس جدول امتیازاتی است که سالانه برای کارمندان پیمانی تعیین می‌شود. ۸۰ درصد از میزان اعلام‌شده در این جدول محاسبه شده و مبلغ آن به نیروهای کار قرارداد معین پرداخت خواهد شد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.