چه تخلفات بهداشتی از سوی تعزیرات پیگیری می‌شود؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تعزیرات

 

طبیعتا هر نهادی برای اینکه بتواند به شیوه درستی عمل کند یا به بیان دیگر عملکرد قانونی و رضایت بخشی داشته باشد ، باید تابع قانون بوده و دستورالعمل‌های مشخص شده از سوی قانون‌گذار را رعایت کند. از طرفی تنها وضع قانون ضامن قانونمند شدن جامعه نیست و باید یک نهاد معین بر اجرای آن هم نظارت داشته باشد. یکی از مهم‌ترین مواردی که در هر جامعه و کشوری لازم‍‌الرعایه است، مسائل بهداشتی است. پروتکل‌های بهداشتی به صورت مشخص و مدون توسط قانون‌گذار مربوطه معین شده‌اند. زمانی‌که بحث نظارت به میان می‌‍آید همه می‌دانند که باید با واحدی به نام تعزیرات حکومتی طرف شوند. مباحث مربوط به تعزیرات و قوانین آن مباحث تخصصی و مهمی است که باعث می‌شود بسیاری از افراد جهت دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات به واحدهای حقوقی مختلف و وکلا مراجعه کنند. در این نوشتار به طور مشخص به بررسی مسائل مربوط به تعزیرات در امر بهداشت می‌پردازیم.

چه مسائلی در امور بهداشتی تخلف محسوب می‌شوند؟

در خصوص مسائل بهداشتی قانون خاصی برای صنوف مربوطه تنظیم شده است. این قانون که با نام قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشت و درمانی شناخته می‌شود در سال 1367 به تصویب رسیده و بر اساس مندرجات آن تخلفات بهداشتی شناسایی و با آن‌ها برخورد می‌شود. مطابق مندرجات قانون فوق‌الذکر تخلفات این صنف به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • تخلفات بهداشتی و درمانی
  • تخلفات دارویی
  • تخلفات درمانی

در این نوشته به صورت تخصصی به بررسی مورد اول یعنی تخلفات بهداشتی و درمانی خواهیم پرداخت.

دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات

تعزیرات حکومتی و تخلفات بهداشتی و درمانی

در قانون تعزیرات حکومتی در خصوص امور بهداشتی و درمانی، تخلفات به صورت مشخص ذکر شده اند. به چند مورد از متدوال‌ترین تخلفات بهداشتی اشاره کرده و آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

  • اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش

ارائه بسیاری از کالاها و خدمات نیازمند دریافت مجوزهای لازم از وزارت بهداشت است. در صورتی‌که شرکت‌های تولیدکننده کالاهای آرایشی بهداشتی و مواد خوراکی مجوز مورد نظر را از وزارت بهداشت نداشته باشند مرتکب تخلف شده و به مجازات محکوم خواهند شد. در این میان، بین مجازات شرکت‌های بزرگ و فروشگاه‎های کوچک تفاوت قائل شده‌اند.

مشاوره حقوقی تعزیرات

در رابطه با شرکت‌ها در مرحله اول به مسئولین شرکت اخطار می‌دهند و کالا را به نفع دولت ضبط می‌کنند. در مرحله دوم تخلف، به مجازات‌های قبلی مجازات نقدی هم اضافه می‌شود و در حالت سوم به تمامی مجازات‌های پیشین، محکومیت مدیرعامل به زندان از یک تا شش ماه اضافه می‌شود.

اما در برخورد با فروشگاه‌های کوچک، در مرحله اول اخطار و ضبط کالا ، در مرحله دوم جریمه نقدی علاوه بر مجازات‌های پیشین و در مرحله سوم تعطیلی و پلمپ فروشگاه برای یک مدت یک تا شش ماهه علاوه بر مجازات‌های قبلی درنظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است میزان جریمه نقدی شرکت‌ها با فروشگاه‌ها متفاوت است. در مورد اول مبلغ یک میلیون ریال و در مورد دوم مبلغ یکصدهزار ریال در قانون پیش‌بینی شده است.

  • رعایت موارد بهداشتی

رعایت نکات بهداشتی در اماکنی که به نوعی با خوراک و تغذیه در ارتباط هستند چه به صورت مستقیم مانند اغذیه فروشی‌ها و چه به صورت غیرمستقیم مانند کشتارگاه‌ها بسیار مهم است. به همین دلیل بازرسانی برای بررسی رعایت موارد بهداشتی به این مراکز مراجعه می‌کنند تا همه چیز درست و بر مدار قانون باشد. در صورتی که رعایت موارد بهداشتی با دستورالعمل‌های تعزیرات و قانون مطابقت نداشته باشد، واحد متخلف اعمال قانون خواهد شد. برای این تخلف چهار مرحله اعمال مجازات درنظر گرفته شده است . در سه مرحله اول فقط مجازات نقدی تعیین شده است که هر مرحله از مرحله قبل بیشتر است اما در مرحله چهارم علاوه بر مجازات نقدی، مجازات حبس هم از یک تا شش ماه مقرر شده است.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اگر شما هم در خصوص مسائل حقوقی تعزیرات و موارد بهداشتی به مشاوره احتیاج داشتید می‌توانید از مشاوره حقوقی تعزیرات لامینگو بهره‌مند شوید.  همچنین برای مطالعه سایر مطالب ما می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه بفرمایید. سوالات و نظرات خود را از طریق کامنت با ما درمیان بگذارید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه