درباره تهدید به مرگ چه میدانید؟
تهدید و ترساندن یکی از مواردی است که علاوه بر این که زندگی و روح و روان فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و آنها را از آرامش خاطر دور میکند؛ میتواند بسته به نوع تهدید برای فرد زیانهای مادی نیز به دنبال داشته باشد. تهدیدهایی که ضرر جانی برای فرد به دنبال داشته باشد؛ میتواند زندگی افراد را مختل کند و با ایجاد ترس و اضطراب و قرار گرفتن تحت فشار روحی به خواسته تهدید آمیز فرد تن داده شود.
بنابراین لازم است که به این موضوع به مثابه یک امر قضایی یا حقوقی پرداخته شود و مجازات و نحوه پیگیری این مورد برای افراد شرح داده شود تا با استفاده از آن بتوان در شرایط مشابه تصمیمات و اقدامات درستی را به پیش برد.
این مطلب برای شما مفید خواهد بود: جرم تهدید و مجازات آن
تهدید به مرگ چگونه تعریف میشود؟
بنابر این موضوع که تهدید کردن در معنا اصلی خود وسیلهای است برای ترساندن افراد و یا واداشتن و یا جلوگیری از اقدامی توسط فرد بنابراین این عمل میتواند مجرمانه باشد.
هر زمان که فردی با استفاده از الفاظی که عینا بار معنایی تهدید جانی و یا قتل و مرگ را در برداشته باشد به تهدید فردی بپردازد میتوان آن را مصداق تهدید به مرگ دانست که این مورد از دو جهت توسط فرد تهدید کننده به کار گرفته میشود؛ یکی آن که فرد تهدید کننده با دستآویزی به این موضوع در وهله اول قصد بر هم زدن امنیت ذهنی فرد را داشته است و در وهله دوم فرد تهدید کننده با ایجاد نوعی احساس خطر و یا ایجاد خطر به واقع، فرد را نسبت به خواسته خود دچار اضطرار کند.
جرم تهدید به مرگ چگونه اثبات خواهد شد؟
از انجایی که عمل تهدید یک جرم ناپایدار است و در گذر زمان میتواند همچنان ادامه نداشته باشد. بنابراین بسته به این که این فعل تهدید آمیز در چه محیطی از زندگی اجتماعی فرد رخ داده است میتواند متفاوت اثبات شود. ممکن است فردی توسط پیامک و یا تماس و مکالمات تلفنی فرد دیگری را به مرگ تهدید کرده باشد. بنابراین همانطور که مزاحمتها و تهدیدهایی که در فضایی جز مکالمات حضوری رخ داده باشد میتوان از طریق سازمان مخابرات و یا شواهد تصویری و صوتی که فضای مجازی در اختیار فرد قرار داده است استفاده نمود.
نکته مهم این مسئله است که تهدید در مشاجرات و مباحث رو در رو میتواند متفاوت نیاز به اثبات داشته باشند. یکی از ارکان مهم برای اثبات همانگونه که همه نوع اثباتی نیاز به شاهد دارد؛ لازم است که حداقل دو فرد عاقل و بالغ برای شهادت این موضوع حضور داشته باشند. در شرایطی نیز ممکن است افرادی که درباره این موضوع شاهد اتفاق بودهاند کتمان کنند و یا به هر دلیلی حاضر به شهادت نباشند؛ بنابراین در این شرایط فرد تهدید شده میتواند از بازپرس و یا دادیار بخواهد تا برای تحقیقات به محل وقوع عمل تهدید مراجعه کنند.
در صورتی که شما نیاز به دریافت مشاوره حقوقی تهدید از وکلا پایه یک و کارشناسان خبره در این حوزه دارید؛ میتوانید با مراجعه به لینک زیر از خدمات وکلا و کارشناسان این مرکز بهرهمند شده و مشاوره خودتان را دریافت کنید:
تهدید به مرگ چه مجازاتی را در پی خواهد داشت؟
طبق قانون مجازات اسلامی یکی از مواردی که جرم تلقی شده است تهدید علیه نفس یک فرد و ایجاد نوعی ضرر جانی است که بنابراین قانون جرم تهدید مجازات خواهد داشت که با توجه به این که جرم تهدید میتواند مراتب متفاوتی داشته باشد و یا این که در هنگام اثبات با مسائل خاصی روبرو شود لازم است که برای تعیین مجازات آن دادگاه تصمیم گیری داشته باشد.
اما به صورت کلی بنابراین مورد که تهدید به مرگ در وهله اول تهدید به حساب آمده و طبق قانون مجازات برای جرم تهدید، شامل مجازات حبس و شلاق خواهد شد که مجازات حبس از 2 ماه تا دو سال خواهد بود و میزان ضرب شلاق تا 74 ضربه متغیر خواهد بود.
مجازات تهدید به قتل میتواند با توجه به این موضوع که در مراودات حضوری بوده است یا در فضای مجازی متفاوت باشد و طبق قانون جرائم رایانه ای تهدید به قتل در هر یک از بخشهای شبک های اجتماعی میتواند حبس از 91 روز تا یکسال متفاوت باشد و همچنین با توجه به مصوبات زمانی که جرم اتفاق افتاده است جزای نقدی معینی نیز شامل شود.
شاید این مطلب برای شما جالب باشد: همه نکات لازم درباره جرم قتل و مجازات آن
سخن پایانی
برای اعلام و ایجاد شکایت از کسی که فردی را به مرگ تهدید کرده است؛ لازم است که فرد تهدید شده شواهد لازم را برای ارائه داشته باشد. این نکته حائز اهمیت است با توجه به این که قانون برای فردی تهدید شده و آسیبی را متحمل شده است شرایطی را فراهم کرده است تا به حقوق خود برسد؛ ولی عدم وجود شواهد میتواند صحت شکایت و موضوع را رد کند و فردی که بی مورد به جرمی متهم شده و به دادگاه احضار شده است میتواند به علت هتک حرمت از فردی که او را متهم کرده است شکایت بنماید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
بنابراین لازم است که موارد و مسائلی که مربوط به کوچکترین مباحث، که میتواند دربردارنده فعل مجرمانه در حیطه تهدید باشد به اطلاع افراد رسانده شود تا در ارتباطات بین فردی بتوان مراودات سالمتری داشت.
تیم لامینگو همواره آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تهدید به شماست. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است در بخش نظرات دیدگاهتان را با ما در میان بگذارید. همچنین با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب نیز میتوانید استفاده کنید.
دیدگاه شما