وظایف کارشناس تغذیه چیست؟
دغدغه غذا و امر تغذیه در میان تمام مردم مشترک است و تغذیه سالم یکی از مهمترین موضوعات در دنیا میباشد. گاهی ممکن است افراد دچار مشکلاتی شوند که نیاز باشد مواد خوراکی مخصوصی را استفاده نموده و یا از مصرف برخی از مواد خوراکی پرهیز نمایند؛ اما خود افراد این دانش را نداشته و بهطور تخصصی از چیستی مواد خوراکی اطلاع و آگاهی ندارند. به همین دلیل، نیاز است به کارشناسان تغذیه مراجعه نمایند تا این افراد راهنماییهای لازم را در این زمینه به آنها ارائه دهند. کارشناسان امر تغذیه خدمات لازم را در این زمینه در قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی به متقاضیان دریافت این خدمات ارائه مینمایند.
کارشناس تغذیه ممکن است بهصورت بلندمدت در یک سازمان یا شرکت صنایع غذایی فعالیت نموده و با مدیران کارخانه قرارداد استخدامی منعقد نماید و همینطور، ممکن است به استخدام سازمانی درنیامده باشد و خود بهطور مستقل و تحت قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی به افراد مشاورههای مربوطه را ارائه نماید. همینطور ممکن است این کارشناسان، یک پروژه را در زمینه امر تغذیه و سلامت از شخصی بپذیرند و اقدام به انجام و اجرای آن نمایند که در این صورت نیز قرارداد خدمات کارشناسی که یکی از زیرمجموعههای قراردادهای پروژهای است، منعقد میگردد.
شما میتوانید اگر تمایل به عقد قرارداد با کارشناس تغذیه دارید، از طریق لینک زیر نمونه قرارداد خدمات کارشناسی را دریافت نمایید.
دریافت نمونه قرارداد خدمات کارشناسی
کارشناس تغذیه کیست؟
کارشناس تغذیه متخصص حوزه غذا و تغذیه میباشد که در رشته مرتبط یعنی علوم تغذیه و یا صنایع غذایی و در مقاطع گوناگون تحصیل و علم و دانش لازم را برای فعالیت در این زمینه کسب نموده است. همچنین، ممکن است این افراد پزشک عمومی بوده و تمایل به فعالیت در زمینه تغذیه و رژیمدرمانی داشته و پس از مطالعات کافی در این حوزه، فعالیت خود را آغاز نموده باشند.
کارشناسان امور تغذیه به موضوعاتی مانند اینکه هر فرد نیازمند دریافت چه مواد غذایی میباشد و اینکه رژیم غذایی مناسب برای افراد چه میباشد، آگاهی دارد. همچنین، این اشخاص انواع ترکیبات موجود در مواد غذایی را، مانند املاح معدنی، ویتامینها، چربیها و دیگر موارد موجود، شناخته و از میزان هر کدام آگاهی دارند.
کارشناسان امور تغذیه در مراکز مختلفی مانند بیمارستانها، کارخانههای صنایع غذایی، شرکتهای مختلف، خانههای سالمندان، مدرسهها و مهدکودکها و غیره فعالیت نموده و به مدیران این مراکز در ارتباط با مسائل مرتبط با امر تغذیه، مشاورههای لازم را در قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی ارائه مینمایند.
مهارتهای مورد نیاز برای کارشناس تغذیه چه میباشد؟
کارشناس تغذیه باید از مهارتهایی برخوردار باشد تا بتواند مسئولیت خود را بهدرستی انجام دهد. کارشناس امور تغذیه باید دارای ارتباط عمومی قوی باشد تا اشخاص مشاورههای ارائهشده توسط این کارشناسان را اجرا نمایند. همینطور، کارشناس امور تغذیه باید از علم روانشناسی نیز کمی آگاه باشد تا بتواند مشاوره صحیحی ارائه نماید و تیپهای شخصیتی مختلف و نحوه تأثیرگذاری بر آنان را بشناسد.
مهمترین مهارت کارشناس تغذیه، داشتن دانش علوم غذایی میباشد. این افراد باید به سطح علمی و تخصصی خود اعتماد کامل داشته باشند و سپس اقدام به فعالیت در این حیطه شغلی نمایند؛ زیرا شغل کارشناس تغذیه بهطور مستقیم با جسم و سلامتی افراد در ارتباط است و کوچکترین خطا و اشتباهی ممکن است جان افراد و سلامتی آنها را تهدید نماید.
درنهایت، باید این مطلب را ذکر کرد که بیشترین حیطه کاری کارشناسان امور تغذیه در زمینه رژیمدرمانی میباشد. افرادی که دچار کاهش یا افزایش وزن میباشند، غالباً به کارشناس تغذیه مراجعه نموده و از این افراد درخواست رژیم مناسب برای چاقی و یا لاغری را دارند. کارشناس تغذیه نیز با توجه به ویژگیها و آناتومی بدن هر فرد، رژیم مناسب را به وی ارائه مینماید تا از این طریق، فرد بتواند وزن خود را کم کرده یا افزایش دهد.
کارشناس تغذیه چه وظایفی بر عهده دارد؟
کارشناس تغذیه براساس علم و تخصصی که دارد، خدماتی را به اشخاص مراجعهکننده ارائه مینماید و وظایفی در برابر این اشخاص دارد که تحت عنوان تعهدات قراردادی در نمونه قرارداد خدمات کارشناسی منعقده بین کارشناس و طرف مقابل قید میگردد. این وظایف، بسته به نیازی که مراجعهکننده دارد و راهکارهای درمانی که در برابر افراد به کار گرفته میشود، با یکدیگر متفاوت بوده و وظایف کارشناس در مقابل هر بیمار، متمایز از دیگری میباشد.
وظایف کارشناس تغذیه در امر رژیمدرمانی
کارشناس تغذیه وظیفه دارد زمانیکه اشخاص به وی مراجعه مینمایند، در ابتدا جسم و فیزیولوژی فرد را بررسی کامل نموده و آزمایشات لازم را انجام داده تا متوجه میزان هر مادهای در بدن فرد گردد. انجام صحیح این آزمایشها، تأثیر بسیاری بر روند کار کارشناس تغذیه خواهند داشت.
کارشناس تغذیه وظیفه دارد اگر فردی برای رژیمدرمانی به وی مراجعه مینماید، توضیحات کامل و جامعی درباره این درمان به وی ارائه نماید تا شخص با آگاهی کامل اقدام به دریافت و اجرای رژیم خود کند.
کارشناس وظیفه موظف است ویژگیهای جسمی هر فرد را بهطور دقیق بررسی نموده و حساسیتهای غذایی را از شخص بپرسد تا در جریان ارائه برنامه غذایی رژیم، مشکلی برای مراجعهکننده پیش نیاید.
موردی که بسیار حائز اهمیت است، این است که کارشناس تغذیه باید برای هر فرد رژیم مجزایی نوشته و نباید یک رژیم را برای افراد مختلف تجویز نماید؛ زیرا بدن افراد با یکدیگر متفاوت بوده و هر شخص ویژگیهای جسمانی خاص خودش را دارد.
وظایف کارشناس تغذیه در برابر سازمانها
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، کارشناس تغذیه با عقد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی در سازمانها و مکانهای مختلفی مانند بیمارستانها و خانههای سالمندان مشغول به کار میگردد؛ اما اینکه این افراد چه خدماتی را در این مراکز ارائه میدهند، در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
کارشناس تغذیه با اشتغال در مراکز گوناگون، راجع به برنامه غذایی که این مراکز در اختیار کارکنان یا بیماران خود میگذارند، اطلاعات مورد نیاز را ارائه مینماید.
کارشناسان تغذیه با بررسی محیط و افرادی که در آنجا مشغول به کار یا تحصیل بوده و یا ساکن آنجا میباشند، به مدیران آن سازمان در ارتباط با مواد غذایی که باید در برنامه غذایی ارائهشده به این افراد گردد، مشاورههای لازم را ارائه میدهند. برای مثال، کارشناس تغذیه بیان مینماید که برای افراد میانسال و پیر، چه مواد غذایی مناسب مصرف است و همینطور، استفاده از چه مواد خوراکی ممنوع میباشد و یا بهطور مثال، اگر قرار است برای کودکان در مهدکودک وعدههای غذایی آماده گردد، چگونه باید ارزش غذایی این وعدهها را تأمین کرد.
دیگر وظایف کارشناس تغذیه
بهغیر از موارد بالا، کارشناس تغذیه وظایف دیگری نیز بر عهده دارد و خدماتی را در قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی ارائه میدهد که برخی از این خدمات و وظایف به شرح زیر میباشند:
1) آموزش به بیماران درباره چگونگی استفاده از مواد غذایی و کنترل وعدههای غذایی خود؛
2) بررسی ماهبهماه وزن افرادی که تحت رژیمدرمانی میباشند؛
3) تجویز مکملهای غذایی برای افرادی که دچار کمبود مواد مغذی مانند ویتامینها هستند؛
4) نظارت بر تغذیه بیمارانی که دچار دیابت و یا فشار خون میباشند؛
5) تحقیق و مطالعه در ارتباط با عوامل تأثیرگذار بر تغذیه افراد؛
6) همکاری با سازمانهایی که بر تولید محصولات غذایی در کارخانههای صنایع غذایی نظارت مینمایند و ارائه مشاوره در زمینه سلامت غذایی این محصولات؛
7) برگزاری دورههای آموزشی درزمینه چگونگی داشتن رژیم غذایی سالم؛
8) بیان دیگر نکات در ارتباط با سلامت جسمی افراد و داشتن تغذیه مناسب مانند انجام حرکات ورزشی و یا ساعات مناسب برای خواب و چگونگی افزایش جذب مواد مغذی موجود در خوراکیها؛
9) تقویت روحیه افرادی که از افزایش یا کاهش شدید وزن رنج میبرند و حفظ روحیه این افراد برای اجرای صحیح برنامه غذایی خود.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات کارشناسی و نکات مرتبط با آن را بشناسیم!
نمونه قرارداد خدمات کارشناسی
در بالا نیز بیان شد که کارشناسان تغذیه میتوانند تحت قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی با اشخاص حقیقی و حقوقی همکاری نموده و خدمات سلامت تغذیه ارائه نموده و پروژههای مرتبط با امر تغذیه مراکز گوناگون را انجام دهند.
هنگامی که فردی وارد مطب و یا کلینیک تغذیه کارشناسان مربوطه میگردد و درخواست دریافت خدمات مینماید، قراردادی درصدد منعقد شدن است و با قبول کارشناس تغذیه برای ارائه خدمات، این قرارداد منعقد میگردد.
افرادی که به کارشناسان تغذیه مراجعه مینمایند، در قرارداد منعقدشده موضوع قرارداد را درج مینمایند. موضوع قرارداد فعالیتی است که کارشناس تغذیه باید انجام دهد. همچنین علاوه بر مشخصات طرفین، تعهدات قراردادی آنها نیز بهطور دقیق قید میگردد؛ ازجمله تعهدات قراردادی کارشناس تغذیه میتوان به کنترل روند بهبود و درمان مراجعهکننده و ارائه راهکارهای لازم در این زمینه اشاره نمود.
علاوه بر موارد بالا، در نمونه قرارداد خدمات کارشناسی باید مواردی مانند ناظر قرارداد و نحوه پرداخت مبلغ قرارداد ذکر گردد. برای مثال، اگر کارشناس تغذیه قرار است پروژه غذایی یک سازمان را عهدهدار گردد، باید ناظر قرارداد، یعنی شخصی که بر روند انجام صحیح مفاد قراردادی نظارت مینماید، معین شود. همچنین، مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن نیز باید در قرارداد قید گردد. این نحوه پرداخت بستگی به توافق طرفین دارد و برای مثال طرفین میتوانند توافق نمایند که مبلغ قرارداد در سه نوبت و هر دفعه پس از انجام بخشی از موضوع قرارداد توسط کارشناس پرداخت گردد.
نتیجهگیری پایانی
بسیاری از بیماریهایی که افراد به آن دچار میگردند، نتیجه تغذیه نامناسب این افراد بوده و این موضوع ثابت شده است که تغذیه سالم نهتنها موجب سلامت جسمانی میگردد، بلکه سلامت روحی و روانی را نیز به ارمغان میآورد. به همین دلیل، نیاز است افراد به موضوع سلامت تغذیه خود و ارزش غذایی وعدههای غذایی که مصرف مینمایند و محتویات این وعدهها توجه بسیاری داشته و سعی نمایند رژیم غذایی متناسب با بدن و ویژگیهای جسمی خود را از کارشناسان امر تغذیه که تخصص لازم را در این زمینه دارا میباشند، دریافت نمایند.
اگر تمایل دارید مطالب بیشتری در ارتباط با خدمات کارشناسی تحت قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی مطالعه نمایید، میتوانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و به این محتواها دسترسی داشته باشید. علاوه بر آن، در بلاگ لامینگو محتواهای زیادی با موضوعات گوناگون حقوقی منتشر شده است که مطالعه آنها تأثیر زیادی بر افزایش دانش حقوقی شما خواهد داشت و برای شما بسیار کاربردی خواهد بود.
دیدگاه شما