عوارض و مالیات کارت بازرگانی چگونه است؟+ بررسی تمام ابعاد آن
کارت بازرگانی نوعی مجوز است که برای افرادی که در بخش صادرات و واردات کالا فعالیت دارند الزامی میباشد. زمانی که شما از این کارت برای فعالیتهای گمرکی خود استفاده میکنید مستلزم هستید که مالیاتی در قبال آن پرداخت کنید. پرداخت مالیات برای فعالیتهای مختلف متفاوت است. امروزه مراکزی در حوزه مشاوره کارت بازرگانی فعالیت میکنند و شما میتوانید از آنها برای جلوگیری از خیلی اتفاقات مشاورههای لازم را بگیرید. مالیات در واقع یکی از مهمترین درآمدهای دولت محسوب میشود که برای بهتر شدن شرایط اجتماعی کاربرد دارد. در این مقاله به بررسی عوارض و مالیات کارت بازرگانی میپردازیم.
موسسات حقوقی مختلفی در زمینه ارائه خدمات مشاورهای فعالیت میکنند. برای دریافت مشاوره کارت بازرگانی میتوانید از کارشناسان و مشاوران لامینگو کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره از این مرکز بر روی لینک زیر کلیک کنید.
مالیات کارت بازرگانی
مالیات کارت بازرگانی به کسانی تعلق میگیرد که از طریق صادرات و واردات گمرکی درآمدی به دست میآورند و در واقع تعیین میزان مالیات پرداختی توسط اشخاص بر اساس میزان درآمدی که دارند، متفاوت است. لازم به ذکر است که تنها با داشتن کارت بازرگانی و عدم فعالیتهای گمرکی هیچ مالیاتی برای شما در نظر گرفته نمیشود. مالیاتهای پرداختی کارت بازرگانی دارای انواعی میباشد که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم.
مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی
نرخ مالیات برای تمام اشخاص حقوقی متغیر بوده و نرخ ثابتی برای آن در نظر گرفته نشده است. تعیین میزان مالیات پرداختی برای اشخاص حقوقی به صورت زیر میباشد. جزئیات بیشتر در این زمینه را با دریافت مشاوره کارت بازرگانی دریافت کنید.
- اشخاصی که سود سالیانه آنها بالای 3 میلیون تومان باشد باید 15 درصد را به طور سالیانه برای مالیات پرداخت کنند.
- اشخاصی که سود سالیانه آنها بالای 10 میلیون تومان باشد باید 20 درصد را به طور سالیانه برای مالیات پرداخت کنند.
- اشخاصی که سود سالیانه آنها بالای 25 میلیون تومان باشد باید 25 درصد را به طور سالیانه برای مالیات پرداخت کنند.
- اشخاصی که سود سالیانه آنها 100 میلیون تومان باشد باید 30 درصد را به طور سالیانه برای مالیات پرداخت کنند.
- اشخاصی که سود سالیانه آنها بالای 100 میلیون تومان باشد باید 35 درصد را به طور سالیانه برای مالیات پرداخت کنند.
مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی
تمام افراد حقیقی با نرخ ثابت 25 درصد از میزان درآمد خود را باید برای مالیات پرداخت کنند. بر اساس ماده قانون 131 میزان مالیات برای تمامی افراد حقیقی با میزان درآمدی که از طریق فعالیتهای گمرکی به دست میآورند، رابطه مستقیم دارد.
مالیات علی الحساب کارت بازرگانی
هر فرد حقیقی و حقوقی که دارای کارت بازرگانی میباشد و با فردی که کارت بازرگانی ندارد (تنها در موارد خاص است که فردی کارت بازرگانی نداشته باشد و واردات کالا انجام دهد) در بخش واردات کالا فعالیت کند طبق مصوبه گمرک جمهوری اسلامی باید 4 درصد مالیات پرداخت کند. به بیان دیگر به طور کلی همه افراد اعم از حقیقی و حقوقی که در بخش واردات کالا فعالیت میکنند باید 4 درصد مالیات بپردازند که به عنوان مالیات علی الحساب شناخته شده است. لازم به ذکر است که برخی افراد که دارای کارت بازرگانی میباشند از پرداخت مالیات علی الحساب معاف شدهاند که این افراد شامل موارد زیر میباشند. با دریافت مشاوره کارت بازرگانی از مراکز حقوقی معتبر میتوانید جزئیات کاملی در این زمینه دریافت کنید.
- افرادی که کارت بازرگانی آنها دارای رتبه طلایی(از سوی بخشهای صنایع و معادن مربوطه) میباشد.
- افرادی که کارت بازرگانی آنها دارای گواهی مفاصا حساب مالیاتی میباشد که از طرف امور مالیاتی کشور به عنوان فردی خوش حساب در مالیات شناخته شدهاند.
- تمامی دستگاههای اجرائی بودجه کشور همچون موسسات و سازمانهای دولتی، شهرداری و وزارتخانه
- کالاهایی که از طریق پست وارد کشور شده و هیچ جنبه تجاری ندارد.
- تمام افرادی که دارای کارت بازرگانیاند و در واحدهای تولیدی، پروانه بهرهبرداری دارند.
- ماشینآلات خط تولید واحدهای تولیدی دارای جواز تاسیس
هرگاه برگه مالیات کارت بازرگانی به دارندهایی ابلاغ شود و دارنده ادعا کند که چنین مالیاتی مربوط به او نمیشود و اشتباهی رخ داده باید اسناد قرارداد، دلایل منطقی و مدارک مورد قبول، وکالت نامه تنظیمی به همراه اطلاعات دارنده کارت همچون نام و نامخانوادگی، شماره ثبت، شماره اقتصادی، آدرس کامل، شماره ملی و … به اداره امور مالیاتی ارائه دهد تا سریعا به این موضوع رسیدگی شود و از بروز اتفاقات بدتر جلوگیری شود. دریافت مشاوره کارت بازرگانی از بروز هرگونه مشکل جلوگیری میکند.
عوارض عدم پرداخت مالیات
طبق قوانین وضع شده برای دارندگان کارت بازرگانی هر گونه اقدامی که از جانب فرد در جهت کاهش میزان مالیات پرداختی و یا عدم پرداخت مالیات انجام شود، فرار مالیاتی حساب شده و علاوه بر جریمه نقدی، مجازات کیفری نیز دارد. برای آشنایی کامل با عوارض عدم پرداخت مالیات میتوانید از مشاوره کارت بازرگانی استفاده نمایید.
از جمله اقداماتی که فرار مالیاتی محسوب میشود و جرائمی را به دنبال دارد به شرح زیر میباشد.
- تنظیم قرارداد و معاملههای تجاری به نام دیگران
- پنهان کردن فعالیتهای اقتصادی
- تنظیم مدارک و اسناد خلاف واقعیت
- استفاده از کارت افراد دیگر
- عدم اجازه به مامورین مالیاتی در بررسی اسناد و دفاتر
- انجام ندادن وظایف قانونی خود همچون ارائه مدارک مالی به سازمان مالیاتی
- عدم حرف شنوی از دولت در بخش مالیات
- تنظیم قرارداد و معاملههای اقتصادی به نام دیگران
- عدم تنظیم اظهارنامه مالیاتی که شامل اطلاعات مالی سه سال متوالی و عدم ارائه آن
در صورتی که هر یک از موارد بالا را انجام دهید جرائمی همچون 31 تا 47 ضربه شلاق، پرداخت 2 تا 8 میلیون جریمه نقدی، محرومیت از حقوق اجتماعی از 6 ماه تا 5 سال، حبس کیفری از 6 ماه تا دو سال و نشر حکم در رسانههای اجتماعی در انتظار شما میباشد.
جمعبندی
در آخر باید گفت که در صورت انجام هر فعالیتی در زمینه گمرکی باید کارت بازرگانی داشته باشید و در کنار آن با کسب درآمد از این راه باید مالیات مشخص شده از طرف دولت را پرداخت کنید. انجام هر گونه اقدامی به منظور عدم پرداخت مالیاتی جرائم نقدی و کیفری دارد. در صورتی که در این زمینه اطلاعات کافی ندارید و امکان دارد دولت و سازمان مالیاتی میزان زیادتری از حد معمول را به صورت اشتباهی برای پراخت مالیاتی شما در نظر گرفته باشند، شما میتوانید برای جلوگیری از این اتفاقات از مراکزی که در این زمینه تخصص کافی را دارند مشاوره بگیرید. لامینگو یکی از مراکز بسیار معتبر در زمینه ارائه خدمات مشاورهای است. با دریافت مشاوره کارت بازرگانی از این مرکز میتوانید با جزئیات پرداخت عوارض و مالیات آشنا شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما