آنچه یک سرپرست کارگاه باید بداند
یکی از مهمترین نقشهای یک کارگاه ساختمانی، متعلق به سرپرست کارگاه است. سرپرست یک کارگاه با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی بهسبب وظایف مهمی که بر عهده دارد، باید نسبت به موارد مربوط به کارگاه، آشنایی و آگاهی کافی کسب نماید که دانستن برخی از این موارد قبل از شروع به کار در کارگاه و برخی دیگر بعد از شروع فعالیت کارگاه مهم و ضروری است.
برای دریافت نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نمایید:
دریافت قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی
سرپرست کارگاه ساختمانی کیست و چه وظایفی دارد؟
سرپرست کارگاه، فردی باتجربه است که در رشتههای مهندسی مرتبط با کارگاه ساختمانی تحصیل کرده و سابقه دارد. او توسط کارفرما و برای اداره و مدیریت امور کارگاه انتخاب میشود. اموری نظیر تسلط بر جزئیات کار و مقررات پیمان، برنامهریزی و زمانبندی پیشرفت پروژه، تجهیز کارگاه و محاسبه و کنترل هزینهها بر عهده وی میباشد. همچنین، سرپرست کارگاه باید از قدرت مدیریت بالایی برخوردار بوده و ارتباط خوبی با نیروهای تحت نظارتش برقرار نماید.
مهمترین نکاتی که سرپرست کارگاه بداند!
با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، لازم است سرپرست کارگاه بهاقتضای مسئولیتهایی که بر عهده دارد، برخی نکات را بداند. در ادامه به مهمترین نکات در این خصوص میپردازیم.
این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی و نکات مهم آن
قوانین و مقررات پروژههای عمرانی
همانطور که از عنوان این شغل برداشت میشود، سرپرست کارگاه ساختمانی باید با چگونگی روند پیشرفت پروژههای عمرانی و قوانین آنها آشنایی کامل داشته باشد. سرپرست کارگاه ساختمانی باید به کلیه نقشههای پروژه مسلط و تمامی مشخصات پروژه را بداند. همچنین با توجه به اهمیت وظایفی که سرپرست کارگاه بر عهده دارد، علاوهبر قوانین مذکور، آشنایی با آییننامهها و بخشنامههای مربوطه توسط وی نیز از مواردی است که نباید نادیده گرفت. درواقع یک سرپرست کارگاه همواره باید معلومات خود را در باب قوانین مربوط به پروژههای عمرانی بهروز نماید.
تجهیزات و مصالح مورد نیاز در کارگاه ساختمانی
طبق موارد مندرج در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، تهیه تجهیزات و مصالح در کارگاه از وظایف مهم سرپرست کارگاه است. با توجه به اهمیت این مورد، سرپرست کارگاه باید آشنایی کاملی از انواع تجهیزات و مصالح موجود در بازار داشته باشد و نکات مربوط به خرید تجهیزات و مصالح ساختمانی را بداند. مصالح مورد نیاز در هر پروژه ساختمانی با توجه به نقشهها، محل قرارگیری و بودجه پروژه متفاوت هستند. همچنین، ماشینآلات مورد نیاز در هر پروژه با توجه به ویژگیهایی که هر یک از آنها دارند، متفاوت میباشد.
مسائل فنی کارگاه ساختمانی و شرایط محل احداث پروژه منطبق با نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی
با توجه به اینکه سرپرست کارگاه بر تمامی بخشهای پروژه نظارت دارد و چگونگی اجرای پروژه را کنترل میکند، لازم است با تمامی عملیات فنی که در پروژه اجرا میشود آشنایی داشته باشد؛ مثلاً جوشکاری، لولهکشی، گچکاری و … از مواردی هستند که در پروژه های عمرانی اجرا میگردند. لذا توصیه میشود که سرپرست کارگاه، مهارت کافی در هر یک از این موارد را دارا و بر جوانب اجرای آنها آگاهی کامل داشته باشد.
از دیگر موارد که سرپرست کارگاه باید بهخوبی بداند، وضعیت محل احداث پروژه میباشد. او باید محل احداث پروژه را از لحاظ آبوهوا، موقعیت جغرافیایی، راههای دسترسی و رفتوآمد بررسی نموده و با امکانات و برنامهریزی پروژه منطبق سازد.
اسناد و مدارک کارگاه و نهاد کارفرما با توجه به نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی
فردی که توسط کارفرما در سمت سرپرستی کارگاه ساختمانی مشغول به کار میشود، باید کلیه اسناد و مدارک مربوط به کارگاه را بهخوبی مطالعه کرده و کارفرما، تشکیلات و توقعاتش را بشناسد و پروژه را بهنحوی که منفعت کارفرما را در بر داشته باشد، سازماندهی نماید.
کلام آخر
با توجه به مطالب فوق، سرپرستی کارگاه شغل مهم و پرمخاطرهای است. به همین سبب، سرپرست کارگاه باید تمامی عوامل مربوط به پروژه را جدی گرفته و در مورد آنها بداند. نادیده انگاشتن موضوعات بهظاهر کماهمیت و یا بیاهمیت در پروژههای عمرانی، صدمات جبرانناپذیری را در پی دارد.
شما میتوانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین، برای مطالعه سایر موارد، به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما