نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا + نکاتی که باید درمورد خرید و فروش ویلا بدانیم

3 سال پیش
نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا

«ویلا دوبلکس مازندران قیمت ۵۰۰میلیون٬ فقط امروز!» این روزها با مورد توجه قرار گرفتن خرید و فروش ویلا، پیام‌هایی از این دست بسیار مشاهده می‌شود. خرید و فروش ویلا علاوه بر تهیه مکانی برای اوقات استراحت، با رعایت نکات حقوقی لازم می‌تواند یک سرمایه‌گذاری مطلوب و کم‌خطر برای افراد باشد. اگر شما هم قصد انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا را دارید، در این نوشتار همراه ما باشید.

همچنین می‌توانید جهت دریافت نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا، از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

دانلود قرارداد خرید و فروش ویلا

 

مهمترین نکات در خرید و فروش ویلا

برای انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا، لازم است به موارد زیر دقت کنید:

 

بررسی وضعیت ملک

مورد معامله چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

توصیه می‌شود قبل از انعقاد قرارداد خرید و فروش ویلا، مورد معامله را از نزدیک مشاهده کنید. نسبت به شرایط قرارگیری، راه‌های دسترسی، املاک معارض و اوصاف ظاهری ملک کسب اطلاع کنید. با تحقیقات محلی و پرس‌وجو از همسایگان و صاحبان املاک مجاور موارد مد نظر را بررسی نمایید. هم‌چنین در صورت در اجاره بودن ملک، از مستأجر راجع‌به زمان تخلیه و شرایط وی کسب اطلاع کنید.

 

۱) آیا ویلا وقفی است؟

وقف بودن ملک به این معناست که ملک مورد نظر متعلق به شخصی بوده و آن را وقف عام یا خاص نموده و اکنون مالکیت ملک در اختیار اداره اوقاف است. اداره اوقاف مربوطه ممکن است ملک را به افراد طی شرایط خاصی واگذار نماید.

ملک اوقافی به‌دلیل اعتبار کم سند و نداشتن حق مالکیت نسبت به ملک غیروقفی و آزاد از قیمت کمتری برخوردار است. هم‌چنین، فروش ملک اوقافی سخت‌تر از ملک‌های شخصی است.

نقل‌وانتقال ملک وقف‌شده باید با اجازه اداره اوقاف و امور خیریه صورت گیرد و پس از انتقال ملک نیز فروشنده باید سالانه مبلغی را به اداره اوقاف پرداخت نماید.

ازاين‌رو، مراقب کلاهبرداری‌های ملکی که ممکن است سند ملک شخصی و آزاد را به‌جای سند وقفی در اختیار شما قرار دهند باشید. حتماً قبل از انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا با استعلام از اداره اوقاف و امور خیریه از وضعیت وقف بودن یا نبودن ملک مطلع شوید.

 

۲) ویلا نباید در محدوده میراث فرهنگی باشد.

بدین منظور، بایستی از سازمان میراث فرهنگی استعلام ملک مورد نظر را دریافت کنید.

 

۳) محل قرارگیری ویلا در محدوده طرح‌های شهرداری نباشد.

در این راستا نیز می‌توانید قبل از انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا استعلام ملک را از شهرداری منطقه اخذ نمایید.

 

حتماً بخوانید: مهمترین نکات شرایط قانونی خرید و فروش دام زنده

 

۴) مورد معامله (ویلا) بلامعارض باشد.

بلامعارض بودن ملک بدین معناست که مورد معامله تحت مالکیت شخص حقیقی یا حقوقی به‌جز فروشنده اصلی نباشد. این مورد از موارد بسیار مهمی است که باید با دریافت استعلامات لازم و بررسی ملک از طرق ذکرشده از آن اطمینان پیدا کرد.

 

۵) ملک سند رسمی داشته باشد.

بر اساس ماده ۲۲ قانون ثبت، «… دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده… مالک خواهد شناخت.»

در نتیجه، برای اینکه املاک و قراردادهای مرتبط با آن‌ها تحت حمایت قانون قرار گیرند و مانع هدررفت سرمایه شما گردند، لازم است دارای سند رسمی باشند.

اگر ملکی سند رسمی نداشته باشد، در صورت ایجاد اختلاف در قراردادهای خرید و فروش، اثبات مالکیت با سختی زیاد و لازمه صرف وقت و هزینه فراوان است.

 

نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا

 

بررسی هویت و وضعیت طرفین قرارداد

برای انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا، لازم است مشخصات طرفین و توانایی معامله آنان اثبات گردد. از این رو، لازم است نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، تلفن، آدرس دقیق و بقیه موارد لازم با موارد مذکور در سند مالکیت مطابقت داشته داشته باشند.

پس از اطمینان از مالکیت فروشنده بر ملک که نکته بسیار مهمی است، توجه کنید که فروشنده باید حق فروش داشته باشد؛ بدین معنا که به‌دلیل ورشکستگی٬ مسائل سیاسی و امنیتی حق فروش اموال از او سلب نشده باشد.

لازم است قبل از انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا، از هویت طرفین و وجود مالکیت مطلق بر ملک اطمینان حاصل فرمایید.

 

حتماً بخوانید: استفاده از امضای الکترونیکی در خرید و فروش و افزایش فروش با فناوری

 

مدت‌هایی که لازم است در قراداد خرید و فروش ویلا تعیین کنید!

ذکر مدت در قرارداد‌ها مسئله مهمی است. با مشخص کردن زمان‌های مشخص و عمل مطابق آن‌ها وصول به اهداف شما آسان‌تر خواهد بود.

ازجمله زمان‌هایی که لازم است در نمونه قراداد خرید و فروش ویلا ذکر کنید، زمان انشاء یا انعقاد قرارداد، تاریخ دقیق تسلیم ملک و تحویل ویلا به خریدار، تاریخ دقیق پرداخت ثمن یا قیمت ویلا توسط خریدار به فروشنده می‌باشد.

هم‌چنین پس از توافق و معین نمودن نحوه پرداخت مبلغ ویلا و ذکر آن در قرارداد، لازم است شیوه انجام هرکدام از پرداختی‌ها دقیق و مشخص در قرارداد تعیین شود و به امضای طرفین برسد. برای مثال، اگر پرداخت به‌صورت نقدی باشد، تاریخ دریافت مبلغ، اگر پرداخت توسط یک یا چند چک می‌باشد، تاریخ وصول و مبلغ دقیق هر چک باید در قرارداد ذکر شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

با استقبال افراد از خرید و فروش ویلا در مناطق مختلف، امکان کلاهبرداری و انجام معاملات پرریسک نیز افزایش می‌باید. بدین ترتیب، لزوم انعقاد صحیح و مطمئن نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا و رعایت نکات حقوقی ضروری بیش از پیش احساس می‌شود. از این رو، توصیه می‌کنیم با دریافت نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا از وب‌سایت لامینگو، علاوه بر تهیه مکانی برای سپری کردن اوقات فراغت خود، ‌یک سرمایه‌گذاری امن و مطمئن داشته باشید. برای مطالعه مطالب مرتبط و دیگر مطالب حقوقی مورد نیاز، به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه فاضلی

دیدگاه شما

یک دیدگاه