چگونه از ریسکهای کسب و کار فرصت بسازیم؟
ریسک برای پویایی و حرکت کسب و کار ضروریست. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه بخواهید پول بیشتری بدست آورید، ریسکهای بیشتری را نیز باید بپذیرید. این نحوه مدیریت ریسک در کسب و کار است که تفاوت بین پیروزی و فاجعه را تعیین میکند. این بدان معنا نیست که ریسک را به عنوان یک تهدید مداوم در نظر بگیرید که باید تا حد امکان از آن اجتناب کرد. از آن جلوگیری کنید و ممکن است چیزی را هم از دست بدهید. درعوض میتوان به ریسکهای پیش رو دقت کنید و فرصتهایی را جهت بهبود منافع از دل آن بیرون بکشید. در این مطلب چهار ریسک کلاسیک برای کسب و کار در نظر گرفته شده است. توضیح خواهیم داد که چگونه میتوانید آنها را به فرصت تبدیل کنید.
این مطلب را بخوانید: راهنمای گام به گام برای غلبه بر بحران های کسب و کار
1. ریسکهای زنجیره تامین
چه اتفاقی میافتد اگر زنجیره تأمین شما شکسته شود و تامین کنندگان اصلی شما نتوانند کالاهای اولیه را تحویل دهند؟ این یک مشکل رایج است. در یک بررسی اخیر، بیش از 500 سازمان در 76 کشور مورد نظرسنجی قرار گرفت. بیش از نیمی از شرکتکنندگان از اختلال در زنجیره تأمین در 12 ماه گذشته خبر دادند.
این امر چه تاثیری بر مشتریان و در نهایت خط نهایی شما خواهد گذاشت؟ تأثیر آن را در اعتبار کسب و کار خود نیز در نظر بگیرید. کاربران نهایی امروز در حال تلاش برای ایجاد زنجیره تأمین پایدارتر و شفافتر هستند. این موضوع صرفا مربوط به کیفیت کالاها نیست. اهمیت دارد که منبع تهیه مواد از کجا و چگونه است. با توجه به ریسک ذاتی در زنجیره تأمین، معقول است كه هر تأمین كنندهای را كه بطور منظم با آن همکاری میكنید را مجددا ارزیابی نمایید. به منظور بررسی دقیق تامینکنندگان، همواره آنها را واکاوی نمایید. به دنبال شواهدی از ریسکهای ناشناخته و گزینه های دیگر برای نظم فعلی باشید.
هرچه پیش بروید، فرصتهای پیشرفت آشکار خواهند شد. ممکن است تأمین کنندگان جایگزین با ارزشتری پیدا کنید. یک سیاست پایداری بهتر، باعث تقویت شهرت شما شود و به کسب و کار شما کمک خواهد کرد. ممکن است متوجه شوید که به یک تأمینکننده بیش از حد اعتماد دارید. به منظوز پخش نمودن ریسک، باید متنوع باشید. این امر میتواند فرصتی برای مذاکره مجدد و معامله بهتر باشد. در مقابل، ممکن است با تلفیق چندین محصول یا خدمات از یک تأمینکننده، در هزینه و مصرف کالا صرفهجویی کنید. به بررسی این موارد بپردازید و قراردادهای تامینکنندگان را بر اساس آن بروزرسانی کنید. همچنین میتوانید از یک مشاور حقوقی مشورت بگیرید تا ریسک معاملات خود با تامین کنندگان را تا جای ممکن کاهش دهید.
ممیزی دقیق زنجیره تأمین به شما کمک میکند تا درک بیشتری از ریسکها داشته باشید و اقدامات قویتری برای کاهش آنها انجام دهید. این امر به عنوان بخشی از یک استراتژی پایداری کسب و کار، میتواند به کاهش هزینههای شما منجر شود.
2. ریسک رقبا
آیا شما به اندازه کافی برای نگهداشت مشتریان خود تلاش میکنید؟. همه ما می دانیم که فروش مجدد به مشتریان موجود آسانتر از به دست آوردن مشتریان جدید است. اما وفاداری مشتری این روزها گنجی گریزان است. امروزه مصرفکنندگان انتخاب بیشتری دارند. آنها بیشتر از گذشته به خرید خود اهمیت میدهند تا آنچه را که میخواهند، خریداری کنند. خطر از دست دادن مشتری در برابر رقبا یک تهدید جدی برای هر دو دسته کسب و کارهای مستقر و استارتاپها است.
همانطور که ریسک زنجیره تأمین وجود دارد، تهدید رقبا باید باعث میشود شما به این جنبه از کسب و کار خود توجه بیشتری کنید. با نگاه رقابتی، رقبا را رصد کنید. از خود بپرسید که آنها چه کاری بهتر از شما انجام میدهند. از نقاط قوت آنها بیاموزید. برای کپی کردن جنبههای مثبت عملکرد آنها مقاومت نکنید. به همین ترتیب، کارهایی بهتر از آنها را مشخص کنید و کارهای بیشتری از آن انجام دهید.
در این بخش رسانههای اجتماعی ابزاری مفید هستند. از آن استفاده کنید تا به طور لحظهای نسبت به مواردی که رقبا در پیش میگیرند، مطلع باشید. این کار به شما امکان پیشگیری و جلوگیری از مسائل مشابه را میدهد. در نتیجه مزیت رقابتی به دست میآورید. همچنین از رسانههای اجتماعی در جهت افزایش درک رفتار مشتری استفاده کنید. برخی از کسب و کارها، از ترس اظهارنظرهای منفی که ممکن است از کاربران دریافت کنند، از رسانههای اجتماعی دوری میورزند. اما این تعامل فرصتی عالی برای ایجاد وفاداری مشتری است. به نظرات منفی بصورت مثبت پاسخ دهید. راه حلی ارائه دهید و روابط مشتری و شهرت خود را تقویت سازید.
3. ریسک از دست دادن پرسنل کلیدی
کمبود استعداد برای بسیاری از کسب و کارها در عصر تحول دیجیتال یک چالش است. نسل جوان در حال رشد به یک اقتصاد عظیم عادت کرده است. به طوری که از پروژهای به پروژه دیگر و از کارفرمایی به کارفرما دیگر حرکت میکند. برای حفظ استعدادها، باید فراتر از ارزیابی سنتی و شیوههای مدیریت عامی گام بردارید. علاوه بر تقویت اعتماد مشتری به برند شما، فرهنگ مناسب شرکت میتواند در جذب و حفظ استعداد برتر به شما کمک کند. یک فرهنگ سازنده در کسب و کار میتواند تحول دیجیتال، انعطاف پذیری، سلسله مراتب مسطح و تنوع را در برگیرد.
برای نیروی کار چابک، رویکردی سیال و عملکردی چند جهته، به منظور پیشرفت شغلی آن در نظر بگیرید. این امر را میتوان از طریق فرصتهای یادگیری و توسعهای حمایت کرد. بدین ترتیب كارمندان قادرند مسیرهای شغلی خود را كنترل كنند.
این مطلب را بخوانید:اعضای تیمتان را بیشتر بشناسید!
4. ریسک پذیرش و انطباق
هر روزه ریسکهای مرتبط با تطابق، مانند مقررات زیست محیطی، قوانین حفظ حریم خصوصی و قوانین پیچیده تجارت جهانی ظهور مییابند. همه افراد در سازمان شما باید در مدیریت ریسک تطابق شرکت کنند و بدانند که باید به چه مواردی پایبند باشند. مدیریت ریسک انطباق را بخشی از فرهنگ شرکت خود قرار دهید. علاوه بر کاهش ریسک، بر کارمندان مسط میشوید، شهرت خود را تقویت میکنید و یک مزیت رقابتی به دست می آورید.
یک چارچوب جامع و قابل تنظیم برای ارزیابی و مدیریت مؤثر انطباق در سازمان خود پیادهسازی کنید. ابزار و فناوری اهرمی برای سادهسازی فرایندها، کاهش زمان و هزینههای حسابرسی. آموزشهای لازم را به کارمندان خود بدهید تا آنها را قادر به تصاحب ریسکهای مربوط به انطباق و شناسایی و مدیریت بهتر آنها کند.
ممکن است متوجه آن نشوید، اما شما در کسب و کار ریسک قرار دارید. همه ما عضوی از آن هستیم. بدون ریسک، کسب و کاری هم وجود ندارد. فقط به یاد داشته باشید که بزرگترین نقاط ریسک معمولاً جایی است که بزرگترین فرصتها در آن نهفته است. برای مطالعه سایر محتواهای مربوط به این حوزه به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما