جرم تهدید و مجازات آن

5 سال پیش
جرم تهدید و مجازات آن

جرم تهدید چیست و چه مجازاتی در قانون برای آن مقررشده است؟

همان‌طور که در مقاله‌های پیشین هم بیان کردیم هر عمل قبیح و غیراخلاقی جرم نیست. بعضی اعمال انسانی تنها به‌حکم اخلاق در جامعه ناپسند تلقی می‌شوند ولی قانون‌گذار آن‌ها را جرم انگاری نکرده است. همچنین اعمالی که جرم به‌حساب می‌آیند برای اینکه مجازات به آن‌ها تعلق بگیرد باید تمام عناصر متشکله آن جرم را دارا باشند. تهدید یکی از اعمالی است که نه‌تنها در عرف قبیح است بلکه قانون‌گذار هم آن را جرم دانسته و ما به ازای آن مجازات مقرر کرده است. در این مقاله بر آنیم تا بیشتر به توضیح جرم تهدید و مجازات آن بپردازیم.

تهدید به چه معناست؟

تهدید در واژه‌نامه معین به مفهوم ترساندن و بیم دادن معنا شده است. معنای اصطلاحی و حقوقی این کلمه هم خیلی دور از معنای لغوی آن نیست. تهدید در تمام کشورهای دنیا جرم انگاری شده است. قانون‌گذار ما در ماده 669 قانون مجازات اسلامی به شرح آن پرداخته است. در این ماده مقررشده است که تهدید درواقع جرمی است که فردی با انجام کاری یا ترک فعلی فرد دیگری را به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا افشای اسرار خود و بستگانش بیم می‌دهد.

برای اینکه این جرم  محقق شود به عناصری احتیاج داریم. یکی از این عناصر فعل یا ترک فعلی است که در شخص مقابل تأثیرگذار باشد. درواقع مجرد خوف از کسی تهدید محسوب نمی‌شود و شما نمی‌توانید به دلیل اینکه از کسی می‌ترسید جرمی را مرتکب شوید و درنهایت هم به بهانه تهدید شدن بخواهید که تبرئه شوید!

تهدید

شخصی که دیگران را تهدید می‌کند باید با قصد تحصیل یک منفعت نامشروع دست به این کار بزند. همچنین ممکن است این جرم صرفاً از طریق کلام صورت نگیرد بلکه از طریق ارسال یک پیام متنی یا حرکات بدنی مشخص که دلالت بر تهدید دارند انجام شود.

از طرفی تهدید باید منطقی باشد و احتمال عملی شدن آن برود. این بدان معناست که شما باید از جانب فردی تهدید شوید که قادر بر عملی کردن آن باشد به‌عنوان‌مثال فردی که در بستر بیماری است و توانایی حرکت کردن ندارد قطعاً نمی‌تواند تهدیدی برای جان شما داشته باشد.

نکته دیگری که ذکر آن در اینجا لازم است در مورد زمان تهدید است. این جرم  مربوط به آینده است و فرد باید نسبت به ضرر مالی یا جانی در آینده ترسانده شود.

دریافت مشاوره حقوقی

مجازات تهدید

در ماده 699 قانون مجازات اسلامی مجازات این جرم تعیین گردیده است. بر اساس این ماده شخص مجرم به 74 ضربه شلاق و یا حبس از 2 ماه تا 2 سال محکوم می‌شود که البته این امر بستگی به وضعیت وی دارد و قاضی با توجه به آن در این خصوص تصمیم‌گیری می‌کند. رسیدگی به جرم تهدید با شکایت شاکی نزد مراجع ذیصلاح آغاز می‌شود و با رضایت او هم متوقف می‌شود.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه