مهمترین نکاتی که باید درباره قوانین کیفری تصادف با عابر پیاده بدانید
بسیاری از مردم در اغلب موارد زمانی که از تصادف خودرو با عابر پیاده مطلع میشوند رانندهی اتومبیل را مقصر میدانند. اما در برخی از تصادفات در حکم داده شده توسط دادگاه عابر پیاده مقصر شناسایی میشود پس برای اطلاعات بیشتر و آشنا شدن به حقوق خود بهتر است از مشاوره حقوقی تصادف استفاده کنید. در این مطلب به مهمترین نکات درباره قوانین کیفری در تصادف با عابر پیاده پرداخته شده است.
عابر پیاده و پیادهرو
عابر پیاده به فردی گفته میشود که برای حرکت کردن از هیچگونه وسیله نقلیه چه به صورت موتوری چه غیر موتوری استفاده نمیکند. به قسمتی از خیابان که جهت عبور عابرین پیاده جدا شده است پیادهرو گفته میشود.
قوانین مجازات تصادف با عابر پیاده
قانون مجازاتهای اسلامی ماده 504 بیانگر آن است که در صورت عبور عابر پیاده از معابر ممنوع شده توسط آییننامه راهنمایی و رانندگی و دچار مصدومیت یا فوت وی گردد، و در این شرایط راننده با سرعتی مجاز در حال حرکت بوده باشد و با در نظر داشتن عدم وجود هیچ گونه نقص فنی در وسیلهی نقلیه راننده مسئول پرداخت دیه و سایر خسارات وارد شده نیست.
این مطلب را بخوانبد: همه نکاتی که درباره قوانین پرداخت دیه در تصادفات رانندگی باید بدانید
مقررات مربوط به راننده اتومبیل
طبق ماده 129 در آیین نامه راهنمایی و رانندگی در تقاطعهایی که مامور راهنمایی و رانندگی یا چراغ راهنمایی یا تابلوی ایست وجود ندارند راننده وظیفه دارد تا از سرعت خودرو کاسته و با سرعتی مطمئن حرکت کند .
طبق ماده 141 در گذرگاه عابر پیاده وقتی که هیچ چراغ راهنمایی موجود نیست حق تقدم با عابرین پیاده میباشد .
در ماده 161 بند پ بیان شده است که راننده اتومبیل در صورت حضور یا عبور افراد پیش از رسیدن به گذرگاه عابرین پیاده موظفند اتومبیل خود را متوقف کنند.
نکته: همه رانندگان باید درنظر داشته باشند که فقط در محلهای مجاز یا در بخش انتهایی در سمت راست خودرو جهت پیاده یا سوار کردن سرنشینان خودرو امکان توقف دارد.
در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی تصادف از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی به لینک زیر مراجعه فرمایید.
نکات مجازات در قوانین کیفری
مطابق قانون مجازات اسلامي دو مسئوليت به صورت كيفري و مدني بر عهده راننده میباشد.
هرگاه به دلیل عدم احتیاط يا نداشتن مهارت کافی راننده، تصادف منجر به قتل غیرعمد شود مقصر به سه ماه الی دو سال حبس محکوم و در صورتی که اولياي دم درخواست کنند موظف به پرداخت دیه میباشد.
مطابق ماده 718 اگر راننده در زمان وقوع جرم، گواهینامه نداشته، مست بوده و يا با سرعت غیر مجاز حرکت میکرد و يا این که از نقص فنی وسیله نقلیه پیش از به حرکت درآوردن آن آگاهی داشت، به مجازات شدیدتری محکوم میگردد.
مطابق ماده 717 اگر راننده وسیله نقلیه با بياحتياطي کردن و يا رعايت نکردن قوانین مسبب مصدومیت و جراحت فردی شود، محکوم به حبس از دو الی شش ماه شده و اگر مصدوم یا بستگان وی دیه را مطالبه کنند موظف به پرداخت دیه است.
توجه داشته باشید که در صورت گذشت کردن و بخشیدن راننده مقصر توسط فرد مصدوم اجرای حکم متوقف میشود.
وظایف عابران پیاده
همانگونه که رانندگان اتومبیل طبق آیین نامه راهنمایی و رانندگی وظایفی دارند عابرین پیاده نیز به سهم خود از این آیین نامه مستثنی نیستند و وظایف مخصوص خودشان را دارند.
این مطلب را بخوانید: کلیه نکات حقوقی که باید دربارهی تصادفات رانندگی بدانید
- عابران پیاده وظیفه دارند طبق آييننامه راهنمایی و رانندگی در صورت موجود بودن پيادهرو حتما از آن عبور کنند و در محلهایی كه پيادهرو موجود نبوده و يا به هر دلیلی غيرقابل تردد باشد از انتهاییترین بخش در سمت چپ وسایل نقلیه و جهت مخالف حركت وسايل نقليه عبور نمايند.
- باید حتما از گذرگاههای پياده و پلهای هوایی عبور کنند.
- از دويدن، پريدن و ورود ناگهاني به سمت خودروها پرهیز کنید.
- در صورت وجود حصار در آزادراه از آن عبور نکرده و در خيابانها از میان درختان و گلبوتههای حاشيه عبور نكنند.
- تنها با سبز شدن چراغ چراغ عابر حركت نمايند.
- به هیچ عنوان از خطكشی خطوط ويژه، موانع و ميدانها عبور نكنند.
- در خيابان نباید جهت سوار شدن به خودرو یا صحبت كردن با سرنشينان خودرو متوقف شوند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی مهمترین نکاتی که باید درباره قوانین کیفری تصادف با عابر پیاده بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره حقوقی تصادف لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما