آشنایی با مجازات جرم افترا و مهم‌ترین نکات حقوقی آن

مشاوره حقوقی افترا

معنای واژه‌ی افترا بهتان‌زدن، شخصی را به صفتی دروغ منسوب کردن و به عبارتی ساده‌تر تهمت زدن به شخص می‌باشد. در اصطلاحات حقوقی معنای این واژه تخصصی‌تر شده و به شخصی را به جرمی دروغین منسوب کردن مبدل شده است. مطابق قانون افترا یک جرم محسوب شده و مجازاتی برای جرم افترا در نظر گرفته خواهد شد. اغلب افراد دخیل در جرائم افترا نیازمند مشاوره حقوقی افترا می‌گردند.در ادامه این مطلب به مهم‌ترین نکات مجازات جرم افترا پرداخته می‌شود.

 

جرم افترا

هرگاه شخصی به دیگری جرمی‌ را نسبت داده و قادر به اثبات ادعای خود در برابر قاضی نباشد، مرتکب جرم افترا محسوب می‌شود. به عنوان مثال شخصی را بدون ادله محکمه پسند قاتل یا دزد و… خطاب کند. مطابق قانون جرم افترا به دلیل خدشه به اعتبار و شخصیت شخص مورد تهمت قرار گرفته مجازات خواهد شد.

 

این مطلب را بخوانید:نشر اکاذیب چیست و چه مجازاتی دارد؟

 

تقسیم‌بندی انواع جرم افترا

 

افترا به شکل فعلی

اگر افترا به نحوه‌ای رخ دهد که فرد تهمت زننده با جاسازی و تعبیه کردن ادوات و آلات جرم منسوب شده در محل اقامت یا محل کار شخص مورد افترا قرار گرفته، سعی در اثبات جرم دروغین نزد دادگاه داشته باشد، افترای شکل گرفته فعلی نامیده می‌شود.

 

افترا به شکل قولی

 

  • افترا به صورت شفاهی

به گونه‌ای از تهمت زدن و افترا به شخص که به وسیله نطق در مجالس و یا با زبان اشاره بدن صورت گیرد، افترای شفاهی نامیده می‌شود.

در افترای شفاهی شخص شاکی مستلزم به اثبات ضرر، آسیب و خدشه وارد شده به اعتبار می‌باشد.

 

  • افترا به صورت رسانه‌ای

اگر افترای صورت گرفته به وسیله ابزار‌های رسانه‌ای مثل تلویزیون یا رادیو و یا به صورت نوشتاری و چاپ شده در مقالات، روزنامه‌ها و … باشد، افترا رسانه‌ای نامیده می‌شود.

لازم به ذکر است که اثبات خدشه‌های وارد شده به اعتبار شاکی در این حالت لزومی نداشته و دادگاه بدون این اثبات به صدور حکم اقدام خواهد کرد.

 

 

به این نکته توجه داشته باشید که اگر شخصی که جرمی را منسوب دیگری کرده است، قادر به اثبات شکل‌گرفتن جرم توسط دیگری باشد مورد مجازات قرار نمی‌گیرد.

 

مشاوره حقوقی افترا 

 

نحوه‌ی شکایت از طریق دادن وکالت برای جرم افترا

 

لازم به ذکر این نکته است که شخص شاکی و مورد افترا قرار گرفته در صورت دادن وکالت به یک وکیل جهت شکایت از مرتکب جرم افترا حتی لزوم حضور در دادگاه هنگام پیگیری پرونده شکایت را نداشته و حضور شخص وکیل بدون موکل برای دادگاه مورد قبول و کافی است.

 

 

دفاع در برابر جرم افترا

اگر از یک شخص به جرم ارتکاب به افترا و اعاده‌ی حیثیت شکایت شود، شخص برای دفاع از خود به سبب عدم اجرا شدن مجازات صادر شده توسط قاضی موظف به اثبات صحت و درستی ادعای خود می‌باشد. تنها در این وضعیت مورد مجازات قرار نخواهد گرفت.

 

این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت عدم اثبات صحت ادعای مرتکب، وی موظف به کسب رضایت شخص شاکی با همکاری خود دادگاه می‌باشد.

 

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی افترا از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

دریافت مشاوره حقوقی افترا  

 

 

مجازات تعیین شده برای جرم افترا

مطابق قانون مجازات اسلامی، قسمت تعزیرات، بر اساس ماده 697 مجازاتی که برای جرم افترا برای شخص مجرم در نظر گرفته شده است، مطابق قانون مجازات اسلامی، قسمت تعزیرات، بر اساس ماده 697 مجازاتی که برای جرم افترا برای شخص مجرم در نظر گرفته شده است، محکومیت به حبس به مدت یک ماه الی یک سال و یا تحمل 74 ضربه شلاق می‌باشد.

 

به این نکته توجه داشته باشید که مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 698 در صورت شکل‌گیری افترا توسط انتشار اخبار کذب بدون در نظر گرفتن متضرر شدن شخص مورد افترا واقع شده چه به شکل مادی و چه به شکل معنوی، دادگاه امکان شکایت شخص مورد افترا قرار گرفته جهت اعاده حیثیت خود فراهم کرده و در صورت لزوم مرتکب افترا را محکوم به حبس به شکل تعزیری به مدت دو ماه الی دو سال یا اجرای 74 ضربه شلاق به مرتکب خواهد کرد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی مهم‌ترین نکات لازم مجازات جرم افترا بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی افترا لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه