مهمترین نکات حقوقی در تنظیم قرارداد مشارکت که هر کسی باید بداند
قرارداد بستن و تنظیم قرارداد یکی از چالشهایی است که گذر از آن نیاز به تجربه و تخصص دارد. با توجه به شرایط کنونی جامعه انسانی اجتناب از چنین قراردادهایی هم، امکانپذیر نبوده و این امر میتواند ما را از بسیاری از فرصتهای مالی زندگی دور نموده و شرایط زندگی ما را سخت نماید. هرچند در حال حاضر در سطح جامعه شاهد اشتباهات بسیار زیادی در انواع قراردادهای تجاری و قرارداد مشارکت در میان کاربران هستیم، اما بااینوجود این موضوع دلیلی برای این نیست که ما از بستن چنین قراردادهایی پرهیز کنیم. بهجای پاک کردن صورتمسئله و فرار کردن از چالشها و مشکلات، کاربران بایستی به دنبال راهحلهایی برای تنظیم قرارداد مشارکت مناسب و بهینه باشند. در این مقاله سعی داریم با بررسی نکات مهمی درباره تنظیم قرارداد شراکت، اطلاعات لازم و کافی را در اختیار کاربران قرار دهیم.
البته باید متذکر شویم که تنها اکتفا کردن به همین نکات برای تنظیم قرارداد مشارکت برای کاربران کافی نبوده و آنها حتماً باید برای بررسی دقیق مسائل حقوقی مربوط به چنین قراردادهای و دوری از دردسرهای بعدی از متخصص و مشاور باتجربه در این زمینه کمک بگیرند. با این حال این نکات میتوانند پیشزمینه خوبی برای شروع تنظیم چنین قراردادهایی برای کاربران باشند.
این مطلب را بخوانید: سیر تا پیاز تنظیم قرارداد مشارکت و انواع آن
قرارداد مشارکت و انواع آن
قرارداد مشارکت در انواع بسیار مختلفی تهیه و تنظیم میشود که هرکدام از موارد مربوط به این قرارداد نکات و مسائل حقوقی مخصوص به خود را دارد. برخی از نکات و بندهای انواع قرارداد مشارکت مشابه یکدیگر بوده و به اصطلاح بهعنوان بندهای عمومی در این قراردادها شناخته میشود. کاربران میتوانند با استفاده از مطالب موجود در این مقاله و همچنین مطالعه نمونه قرارداد مشارکت از این بندها اطلاع پیدا کرده و نکات مربوط به آنها را بدانند. قرارداد مشارکت چه برای ساخت یک پروژه و چه برای همکاری برای شروع یک کسبوکار در صورتی که با کیفیت لازم تنظیم شود میتواند مزیتهای بسیار زیادی برای شما به دنبال داشته باشد.
نکاتی که باید در تنظیم قرارداد شراکت به آنها دقت کنیم
هرکدام از نکاتی که در ادامه برای تنظیم قرارداد شراکت بررسی خواهیم کرد بایستی بهصورت دقیق در هنگام تنظیم قرارداد استفاده شده تا بهینهترین شرایط را برای هر دو طرف قرارداد رقم بزنند. کاربران باید دقت داشته باشند که هرکدام از مواردی که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت برای کنترل بخشی از قرارداد بوده و نقش خاص خود را در تنظیم قرارداد مشارکت شما به دنبال خواهد داشت.
استفاده از خدمات مشاوره حقوقی برای تنظیم قرارداد مشارکت
اولین و مهمترین نکتهای که برای تنظیم قرارداد شراکت باید به آن اشاره کنیم استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در این زمینه است. وکیل پایه یک دادگستری که تجربه بسیار زیادی در زمینه تنظیم قرارداد دارد با انتقال تجربیات خود به شما میتواند هم در بررسی و تفسیر مسائل حقوقی مربوط به این قراردادها کمکحال شما باشد و هم شما را از عواقب اشتباهات و عدم اجرای تعهدات چنین قراردادهای آگاه سازد.
تیم مشاوره حقوقی لامینگو با داشتن تجربیات تخصصی در زمینه تنظیم انواع قرارداد مشارکت این امکان را برای کاربران فراهم آوردهاند تا به راحتی بتوانند به تنظیم مناسبترین قرارداد برای خود اقدام کنند. برای استفاده از این خدمات عالی تنها کافی است با ما در لامینگو تماس بگیرید.
قرارداد خود را ساده و روان بنویسید
یکی از نکات بسیار مهمی که برای تنظیم قرارداد بایستی به آن دقت داشته باشیم و همه مشاورین و متخصصین نیز به این امر تأکید دارند، سادهنویسی و رواننویسی متن قرارداد است. در قراردادهای حقوقی و مانند انواع قرارداد مشارکت حتماً باید عبارتها و کلمات به کار گرفته شده بسیار ساده باشند و هرکسی در هر سطح سوادی که قرار دارد متوجه موارد مندرج در قرارداد شده و برای درک آنها نیاز به تخصص بالایی نباشد. البته مسلماً برخی از اصطلاحات و مفاد تخصصی و حقوقی قراردادها معمولاً ثقیل بوده و درک آنها نیاز به تخصص و تجربه دارد اما در بقیه موارد دو طرف قرارداد باید تا حد ممکن برای سادهنویسی آن اقدام نمایند.
رعایت شفافیت در قرارداد
همچنین تمام مواد و بندهای قرارداد باید بهصورت شفاف و بدون کنایه تنظیم شود. در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت از آدرس و مشخصات طرفین گرفته تا تعریف پروژه و موارد مربوط به آن اعم از نحوه پرداخت و شرایط آن بایستی بهصورت کاملاً شفاف در قرارداد درج شود.
اطلاع از مفهوم تمام بندهای قرارداد قبل از امضای آن
حتماً باید قبل از امضای قرارداد تمام بندهای آن را مطالعه نموده و معنی آنها را بدانید. شما بهعنوان یک فرد آگاه بایستی بدانید که قانون هیچ توجیهی مبنی بر عدم آگاهی از مفاد قرارداد بعد از امضای آن از شما نپذیرفته و این کوتاهی میتواند منجر به دردسرهای حقوقی بسیار سنگینی برای شما شود.
پرداخت هزینه مشاوره تنظیم قرارداد و یک اشتباه بزرگ
در اینجا لازم است تا درباره یک تصور اشتباه در زمینه مشاوره تنظیم قرارداد مشارکت صحبت کنیم. بسیاری از کاربران علاقهای به استفاده از این خدمات در هنگام تنظیم قرارداد خود نداشته و ترجیح میدهند بهشخصه تمام فرآیند آن را دنبال کنند. این دسته از کاربران حتی حاضر میشوند تا مفاد مربوط به قرارداد را با مشاور املاک و شغلهایی مانند آن در میان گذاشته اما از خدمات تخصصی خود را دور نگه میدارند. تنها توجیه این دسته از کاربران نیز هزینههای مربوط به خدمات مشاوره تنظیم قرارداد است.
کاربران باید دقت داشته باشند که هزینه چنین خدماتی در مقابل هزینه مواردی مانند کمیسیون املاک یا مواردی ازایندست بسیار ناچیز بوده درحالیکه میتواند بالاترین میزان کیفیت را در قرارداد برای شما به دنبال داشته باشد. خدمات ارائهشده در مشاورههای اینچنینی میتواند راه نجاتی در آینده برای شما بوده و شما را از گزند مسائل حقوقی دور نگه دارد.
دقت به تجربه و تخصص طرف مقابل قرارداد
در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت هستند باید به تجربه و تخصص طرف مقابل مرداد خود نیز دقت داشته باشید. صرف بررسی موارد مربوط به بندهای قرارداد برای شما کافی نبوده و شما حتماً باید در زمینه پروژههای که در حال شراکت در آن هستید حتماً باید به تجربه و تخصص طرف مقابل خود نیز دقت داشته باشید.
دقت به اسناد و مدارک لازم برای تنظیم قرارداد و بررسی تخصصی آنها
قراردادهای مشارکت نیز مانند سایر قراردادها دارای اسناد و مدارکی هستند که باید در هنگام تنظیم قرارداد به آنها دقت داشته باشید و آنها را بهصورت تخصصی بررسی کنید. منظور از بررسی چک کردن تمام موارد قانونی مربوط به این اسناد است.
درباره مسائل مالی تعارف نداشته باشید
بهعنوان آخرین نکته باید متذکر شویم که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت بههیچوجه درباره مسائل مالی تعارف نداشته باشید. عدم شفافیت درباره مسائل مالی در قراردادهای مشارکت، در آینده مشکلات بسیار زیادی برای هر دو طرف قرارداد به وجود خواهد آورد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
در انتها باید بدانید
نکات مهم و اساسی و عمومی مربوط به قراردادهای مشارکت و تنظیم این قراردادها را با هم مرور کردیم. در انتها باید بدانید که هرچند اطلاع از این نکات میتواند سطح آگاهی شما را نسبت به شرایط مربوط به این قرارداد و افزایش دهد اما با این حال این موارد برای تنظیم این قراردادها کافی نبوده و حتماً کاربران بایستی در این مواقع از خدمات مشاوره تخصصی تنظیم قرارداد مشارکت استفاده نمایند.
کاربرانی که به دنبال افزایش سطح آگاهی و دانستههای خود درباره مسائل حقوقی و تنظیم انواع قرارداد مشارکت هستند میتوانند سایر مقالات ما را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایند. در انتهای این مقاله امکان درج نظرات و سؤالات نیز برای شما فراهم آورده است تا از این طریق بتوانید به ابهامات خود را با ما در میان گذاشته و آنها را برطرف سازید.
دیدگاه شما