آشنایی با اساسیترین تفاوتهای میان جرائم افترا و توهین
افرادی هنگام مواجه شدن با دشواریها به سبب عدم کنترل بر خشم و ناراحتی خود، به اهانت و بعضا با سوء نیت جهت رسیدن به خواستههایشان به تهمت زدن به طرف مقابل اقدام میکنند. متاسفانه برخی افراد مورد اهانت و تهمت قرار گرفته نسبت به جرم تلقی شدن توهین و تهمت یا همان افترا آگاهی نداشته و برای رسیدگی به چنین مواردی نیازمند مشاوره حقوقی افترا و توهین میگردند. با وجود جرم محسوب شدن هر دو عمل بین نحوه رسیدگی به پروندههای هر یک تفاوتهایی وجود داشته و در ادامه این مطلب به اساسیترین تفاوتهای میان جرائم افترا و توهین پرداخته میشود.
جرم توهین چیست؟
در صورتیکه شخصی با استفاده از الفاظ اهانت آمیز و بکارگیری واژگان رکیک مسبب هتک حرمت طرف مقابل بشود در حالتی که طرف مقابل مستحق این الفاظ نباشد، با شکایت وی شخص مرتکب جرم توهین محسوب میگردد. مطابق قانون برای مرتکبان جرم توهین مجازاتی تعیین شده است.
اگر توهین با الفاظ رکیک صورت گیرد، نوع جرم توهین دشنام و ناسزا بوده و اگر اقداماتی همچون هل دادن شخص و سایر موارد بدین صورت نوع جرم توهین فعلی میباشد.
این مطلب را بخوانید:آشنایی با مجازات جرم افترا و مهمترین نکات حقوقی آن
جرم افترا چیست؟
اگر شخصی فرد دیگری را منسوب به یک جرم کرده و اثبات آن جرم توسط شخص برای او مقدور نباشد، وی مرتکب جرم افترا شده است. جرم افترا به دو دسته فعلی و قولی تقسیم شده و مجازات هر یک متفاوت میباشد.
به این نکته توجه داشته باشید که در صورت مورد افترای قولی به شکل شفاهی قرار گرفتن، شخص شاکی موظف است مدارکی مبنی بر خدشهدار شدن اعتبار و آسیب وارده به خود را به دادگاه تسلیم نماید.
این مطلب را بخوانید: مهمترین نکات لازم که باید درباره جرم افترا بدانید
مجازات تعیین شده برای جرم توهین
در صورتیکه شخص شاکی قادر به اثبات توهین وارد شده بر وی گردد، فرد مرتکب به جرم توهین موظف به پرداخت مبلغ تعیین شده توسط دادگاه به عنوان جریمه نقدی بوده و در مواردی مطابق نظر قاضی امکان محکومیت به ضربه شلاق نیز وجود دارد.
به این نکته توجه داشته باشید که در صورت ارتکاب به جرم توهین بدون در نظر گرفتن نحوهی شکلگیری آن اعم از شفاهی یا کتبی بودن، توهین به صورت فیزیکی و حتی ارسال پیامکهای حاوی الفاظ رکیک که مصداق جرم توهین و هتک به حرمت شخص دیگر میباشند، توسط شاکی قابل پیگیری بوده و چنین اقداماتی بدون مجازات نخواهند بود.
مجازات تعیین شده برای جرم افترا
برای مرتکبان جرم افترا مجازات حبس به مدت یک ماه الی یک سال و محکومیت به 74 ضربه شلاق در نظر گرفته شده است.
لازم به ذکر است در صورت انتشار مطالب حاوی افترا به شکل چاپ شده، مرتکب به حبس به مدت دو ماه الی دو سال محکوم خواهد شد.
برای دریافت مشاوره حقوقی افترا از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:
تفاوتهای میان جرائم افترا و توهین
جرم توهین از آن جهت با جرم افترا تفاوت داشته که در جرم افترای صورت گرفته، مرتکب با صراحت جرمی را به دیگری منسوب کرده و از تضمین کنندهی اخبار و اسناد میباشد؛ اما در جرم توهین، شخص مرتکب با سوء نیت تنها قصد هتک حرمت طرف مقابل را دارد.
نتیجه برآمده از توضیحات این است که اگر شخصی به قصد هتک حرمت دیگری را جانی، فاسق و امثال این واژگان مخاطب قرار دهد، مرتکب جرم افترا نشده و تنها مقصود اهانت و تحقیر کردن طرف مقابل میباشد. اما اگر به صراحت به شخص با استفاده از الفاظی همچون کلاهبردار، قاتل،دزد دیگری را مخاطب قرار داده و حتی تهمتهای ناموسی بر طرف مقابل روا داشته مرتکب جرم افترا به ناموس یا قذف میباشد که مجازات سنگینتری نسبت به سایر انواع افترا داشته و حتی به اعدام نیز منتهی خواهد شد.
نکته: جرم افترا در صورتی رخ خواهد داد که فرد حتما به یک جرم منسوب گشته و فرد مرتکب قادر به اثبات این جرم نباشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی اساسیترین تفاوتهای میان جرائم افترا و توهین بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره حقوقی افترا لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما