آسان‌ترین روش اثبات مزاحمت

مشاوره حقوقی مزاحمت

به اشخاصی که با انجام فعل و انفعالاتی منجر به سلب آسودگی و ایجاد تنش و ناراحتی در دیگران شده مزاحم می‌گویند. افرادی که مورد مزاحمت واقع شده‌اند، می‌توانند با کمک گرفتن مشاوره حقوقی مزاحمت از مزاحمان خود به دادگاه شکایت کنند. اولین گام افرادی که مورد مزاحمت واقع شده‌اند، جهت رساندن مزاحمان به سزای اعمالشان و تحقق یافتن مجازات آنان و بازگردانی آسودگی خاطر خود باید در دادگاه انجام دهند اثبات مزاحمت است. در ادامه این مطلب به آسان‌ترین روش اثبات مزاحمت پرداخته می‌شود.

 

مزاحمت چیست؟

به هر اقدامی با قصد و نیت آزار و اذیت، ایجاد ترس و در آخر سلب آسودگی خاطر دیگران شده مزاحمت گفته می‌شود. مطابق قانون کشور، فرد مزاحم مجرم تلقی شده و مجازات خواهد شد.

 

انواع مزاحمت

مزاحمت به سه دسته تقسیم بندی می‌شود:

مزاحمت تلفنی

اگر فردی به صورت آگاهانه با بهره برداری از انواع وسایل مخابراتی همچون گوشی همراه یا تلفن و… مسبب آزار و اذیت دیگران شده و موجب سلب آسودگی خاطر او گردد، به آن فرد مزاحم تلفنی می‌گویند.

 

مزاحمت بانوان و اطفال

اگر هنگام عبور بانوان و یا کودکان از معابر و اماکن عمومی همانند کوچه‌‌ها، خیابان‌‌‌ها، میادین و اتوبان‌های داخل و خارج از شهر مزاحمتی صورت گیرد، بر اساس قانون مجازات اسلامی شخص مزاحم محکوم به حبس و ضربه شلاق می‌شود.

 مزاحمت ملکی

مزاحمت ملکی به معنای ایجاد مزاحمت فرد مزاحم تنها با انجام اقداماتی که  مخل استفاده مالک از ملک خویش بدون خارج کردن ملک از تصرف وی می‌باشد.

 

این مطلب را بخوانید:همه نکات لازم درباره جرم مزاحمت

 

ادله اثبات مزاحمت

برای اثبات کردن مزاحمت باید دلایل مورد قبول قاضی به دادگاه ارائه شود که دلایل به شرح زیر می‌باشند:

الف) اقرار و اعتراف توسط خود شخص مزاحم

ب) ارائه نمودن سند

پ) شهادت شاهدان

ت) امارت

ث) یاد کردن قسم

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکات درباره جرم مزاحمت در فضای مجازی

 

شما می‌توانید با تهیه‌ی یک استشهاد به صورت محلی و درخواست امضا کردن آن توسط همسایگان جهت اثبات مزاحمت اقدام کنید. همچنین در صورت عدم امضای استشهاد محلی می‌توانید برای تحقیق و بررسی از خود دادگاه درخواست نمایید.

با تقاضای شخص شاکی از دادگاه، با دستور مقامات قضایی اقدامات شخص مزاحم متوقف شده و مزاحم موظف به پرداخت خسارت خواهد شد.

 

اقدامات لازم هنگام وقوع مزاحمت

فرد شاکی علاوه بر جمع‌آوری ادله می‌تواند با پلیس 110 تماس بگیرد. در این حالت مامور پلیس در محل جرم حضور پیدا کرده و براساس مشاهدات خود مزاحمت ایجاد شده را صورت جلسه خواهد کرد.

لازم به ذکر است که این صورت جلسه همچون شهادت دادن شاهدان در دادگاه اعتبار دارد.

مشاوره حقوقی مزاحمت

 

شکایت مزاحمت‌های تلفنی

برای روند شکایت مزاحمت‌های تلفنی می‌توان با پیگیری کردن به وسیله شرکت مخابرات نیز افزون بر پیگیری از سوی دادسرا اقدام کرد.

توجه داشته باشید که هنگام رجوع به دادسرا اگر نامه و پرینت مخابرات را به همراه داشته باشید به تسریع روند بررسی شکایت کمک خواهد کرد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت، از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت

 

اثبات مزاحمت‌ به صورت تلفنی

برای اثبات مزاحمت‌هایی که به صورت تلفنی ایجاد می‌شوند، می‌توان از صوت ضبط شده  فرد مزاحم کمک گرفت. هنگام تحقیق صحت داشتن حرف فردی که مورد مزاحمت واقع شده، بازپرس صوت ضبط شده را به عنوان مدرکی با اعتبار در نظر خواهد گرفت .

 

اثبات مزاحمت در شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام و تلگرام)

برای اثبات مزاحمت در شبکه‌های مجازی تلگرام و اینستاگرام باید به دادسرای جرایم رایانه‌ای مراجعه کرد. اینگونه مزاحمت‌ها جرائم رایانه‌ای نامیده شده و فرد شاکی باید با در دست داشتن پرینت پیام‌هایی که حاوی تهدید، فحاشی و مزاحمت است به دادسرای جرایم رایانه‌ای مراجعه کرده و شکایت کند. در این صورت فرد مزاحم توسط دادگاه فراخوانده شده و روند پیگیری شکایت شکل می‌گیرد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی همه نکات لازم درباره جرم مزاحمت بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی مزاحمت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • ابوالحسن
    3 سال پیش

    والا من نمی دونم کی وکجا ایجاد مزاحمت کردم که خودم از این موضوع بی خبرم ولی از من شکایت شده این یعنی چی مگه میشه بی دلیل از کسی شاکی شد

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام
      چنانچه فرد با سوءنیت شکایتی واهی و غیرواقعی مطرح کرده باشد و این امر نیز محرز گردد، شما میتوانید تحت عنوان افترا شکایت کنید.