مهم‌ترین نکات لازم درباره جرم توهین در فضای مجازی

مشاوره حقوقی فحاشی و توهین

دنیای امروزی دنیای ارتباطات است. دنیایی که هر فردی که دارای یک گوشی همراه یا یک کامپیوتر است می‌تواند از شبکه‌های مجازی برای تبادل اطلاعات و ارتباطات بهره ببرد. این دنیای مجازی همانگونه که از مزایایی بهره‌مند است معایبی نیز دارد. یکی از این معایب بی‌توجهی به اصول اخلاقی و انتشار توهین و فحاشی می‌باشد. همانطور که در دنیای واقعی جرم‌هایی شناخته شده است و مجازات دارد، در دنیای مجازی هم باید و نبایدهایی وجود دارد که در صورت بی‌توجهی به آن مرتکب جرم شده و مجازاتی در پی دارد. این مسئله باعث می‌شود مردم به دریافت مشاوره حقوقی فحاشی و توهین نیازمند شوند. در این مطلب به جرم توهین در فضای مجازی می‌پردازیم.

 

توهین چیست؟

توهین یعنی فردی با استفاده از الفاظ رکیک و ناسزا و دشنام دادن فرد دیگری را تحقیر می‌کند و یا با انتشار اخبار کذب و دروغ فردی را بی حیثیت می‌کنند.

افراد زیادی به خصوص افراد معروف اطلاعات خصوصی و شخصی خود را در شبکه‌های مجازی به اشتراک می‌گذارند.در این میان، افرادی  بدون رعایت نکات اخلاقی و بدون هیچ توجهی به حریم خصوصی بازیگران سینما، ورزشکاران و یا به طور کلی افراد مشهور وارد می‌شوند و با قرار دادن کامنت اقدام به توهین در فضای مجازی و یا انتشار مطالب کذب برای بی‌آبرو کردن آن‌ها می‌کنند.

برای دریافت مشاوره حقوقی فحاشی و توهین می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

دریافت مشاوره حقوقی

 

مجازات جرم توهین در فضای مجازی

همانطور که افراد با اهانت به دیگران در کوچه‌ها و خیابان‌ها مرتکب جرم می‌شوند، با اهانت در فضای مجازی نیز مجرم شناخته شده و مجازاتی در انتظارشان است.

در قانون مجازات توهین به دو دسته ساده و مشدد تقسیم می شود:

الف)توهین ساده یعنی توهین به افراد معمولی

ب)توهین مشدد  مطابق با ماده ۶۰۹ به معنای توهین به شخصیت و مقام طرف است.

مشاوره حقوقی فحاشی و توهین

 

 توجه: توهین مشدد  مجازات شدیدتری نسبت به مجازات برای توهین ساده دارد.

بر اساس قانون مطابق ماده‌ی 608 پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جریمه نقدی و تا 74 ضربه شلاق برای مجازات جرم توهین ساده در فضای مجازی در نظر گرفته شده است.

مجازات توهین مشدد حبس از سه تا شش ماه، 74 ضربه شلاق و یا از 50 هزار ریال تا یک میلیون ریال جریمه نقدی است.

این مطلب را بخوانید: جرم تهدید و مجازات آن

 

شکایت از توهین‌کنندگان

با در نظر گرفتن جرم تلقی شدن توهین می‌توانید مشکلات به وجود آمده از فرد توهین‌کننده را پیگیری نمایید.

توجه: درصورت نامشخص بودن هویت فرد به دادسرا مراجعه کرده و شکوائیه تنظیم نمایید و توهین کننده را به میز محاکمه ببرید.

 

محل وقوع جرم توهین در فضای مجازی

استفاده کردن از اینترنت تنها ابزار ارتکاب جرم است و منظور از محل وقوع جرم توهین درواقع همان فضای اینترنتی می‌باشد. محل وقوع جرم توهین در فضای مجازی، آن جایی است که مجرم در آن به نتیجه موردنظرش رسیده است. پس به این نتیجه می‌رسیم که هر آن جایی که فرد توهین شده از توهین مطلع شد می‌تواند در دادگاه محل از توهین کننده به خود شکایت کند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب شامل نکات مهم در مورد جرم توهین در فضای مجازی بود. برای مطالعه مطالب مشابه می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. همچنین برای دریافت مشاوره حقوقی فحاشی و توهین از مشاوره لامینگو استفاده کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه