نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا چیست و انعقاد آن چه اهمیت و ضرورتی دارد؟
یک فروشگاه را تصور کنید که به فروش کالاهای مختلف اعم از محصولات غذایی، پوشاک، لوازم خانگی و غیره مشغول است و میخواهد قفسههای خود را با اجناسی پر کند؛ در این حالت، این فروشگاه باید به تولیدکننده محصولات هر بخش از فروشگاه مراجعه نموده و کالای مورد نظر را تهیه نماید و در فروشگاه عرضه نماید. در چنین شرایطی، مسئول تامین کالای فروشگاه برای آنکه بتواند کالاهای درخواستی را با کیفیت بالا و قیمت مناسب تهیه نماید، باید به تولیدکننده هر کالایی مراجعه نموده و کیفیت و قیمت محصولات آن را بررسی نموده و در نهایت، سفارش خرید کالا را بدهد. این پروسه بسیار زمانبر و تقریباً غیرممکن است و مسئول تأمین کالا باید در این زمینه به اشخاصی که بهطور تخصصی به امر تأمین کالا اشتغال دارند، مراجعه نموده و با عقد نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا خرید کالا برای فروشگاه را به این کارگزاران مربوطه واگذار نماید.
مسئولین فروشگاه پس از مراجعه به کارگزار تأمین کالا، باید روابط قراردادی خود را در چارچوب قراردادی قانونی تنظیم نمایند و مواردی را که از یکدیگر انتظار دارند و همچنین مفاد عمومی قراردادها مانند مدت قرارداد و مبلغ قرارداد را در متن این قرارداد درج نمایند. پس از امضای قرارداد مربوطه، این قرارداد یک توافق قانونی میان طرفین است و طرفین قرارداد باید به مفاد آن پایبند باشند. چنانچه شما به نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا نیازمندید، میتوانید از همکاران ما در لامینگو بخواهید تا قراردادی متناسب با شرایط قراردادی شما و طرف مقابلتان برای شما تنظیم کرده و در اختیارتان قرار دهند.
کارگزار تامین کالا کیست و چه خدماتی ارائه مینماید؟
تأمین کالا بهمعنای خرید یا اجارهی کالا از تولیدکنندگان کالا و محصولات و فروشگاههای عرضه کالا است. اشخاص برای تأمین کالاهای خود به فروشندگان کالا مراجعه میکنند و فروشگاههای عرضه کالا و محصولات، کالاها و اجناس خود را از بنگاههای تولید کالا تأمین مینمایند. اما گاهی ممکن است مشکلات و دشورایهایی در زمینه تأمین کالا وجود داشته باشد؛ کالاها تنوع بسیاری از نظر کیفیت، خصوصیات ظاهری و قیمت دارند و ممکن است شخصی که قصد خرید کالایی دارد، نتواند این کالاها را بهدرستی با یکدیگر مقایسه نماید و متوجه نشود که باید کدام کالا را بخرد. علاوه بر این، گاهی ممکن است یک شخص حقیقی یا حقوقی نداند کالای مورد نظر را باید از چه طریق تهیه نماید.
برای مثال، ممکن است یک شرکت مالی تصمیم به تأمین کالا برای فضای شرکت در جهت راهاندازی فعالیت خود داشته باشد؛ کالاهایی مانند میز و صندلی، کامپیوتر، لوازم اداری، لباس فرم برای کارمندان و غیره. در چنین شرایطی، مدیر شرکت نمیتواند به تولیدکننده و فروشنده هر محصول و کالا مراجعه نماید و سفارش خرید دهد. علاوه بر این، ممکن است مدیر شرکت به تولیدکنندهای مراجعه نماید که کالا را با قیمتی بالاتر نسبت به سایرین میفروشد و از این طریق، شرکت متحمل زیان میگردد. بهترین گزینه در چنین شرایطی، مراجعه به کارگزار تأمین کالا و عقد نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا با این اشخاص است. کارگزاران تأمین کالا با داشتن شناخت کافی نسبت به کالاهای مختلف و قیمت واقعی هر کالا و همچنین داشتن روابط تجاری با تولیدکنندگان، میتوانند کالای مصرفی اشخاص را در زمانی سریعتر و یا قیمتی مناسبتر در اختیار آنها قرار دهند.
نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا
برای اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی بتوانند از خدمات کارگزاران تأمین کالا استفاده نمایند، باید قرارداد تحت عنوان نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا با این اشخاص منعقد نمایند. این قرارداد یک قرارداد همکاری و تابع مقررات عام قانون مدنی میباشد. انعقاد قرارداد برای انجام امر تأمین کالا از این منظر حائز اهمیت است که روابط کاری طرفین در چارچوبی قانونی شکل گرفته و طرفین قرارداد ملزم به اجرای تعهدات قراردادی خود و رعایت شروط مذکور در قرارداد میگردند. تنظیم قرارداد و درج جزئیات روابط کاری طرفین قرارداد کارگزاری تامین کالا در آن، سبب میگردد مدتزمان انجام امر تأمین کالا و همچنین مبلغ قرارداد و موارد خاتمه قرارداد مشخص بوده و حقوق و منافع هر دو طرف قرارداد تضمین و تأمین گردد.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد کارگزاری و هر آنچه باید درباره این قرارداد بدانید!
ضرورت انعقاد نمونه قرارداد تامین کالا
کارگزار تأمین کالا واسطهای میان تولیدکنندگان کالا و عرضهکنندگان و همچنین، واسطهای میان فروشندگان و خریداران کالاها هستند. برای اینکه کارگزار نتواند از مبلغی که کارفرما در اختیار وی قرار داده است، سوءاستفاده نماید و مرتکب جرایم مالی گردد، بهتر است قراردادی معتبر میان طرفین قرارداد منعقد گردد و ضمانت اجرای تخلف از تعهدات قراردادی در آن قید گردد. در نهایت، هر دو طرف قرارداد برای آنکه بتوانند طرف دیگر را ملزم به اجرای تعهدات قراردادی و شروط قرارداد نمایند، باید سندی مکتوب و قانونی داشته تا به آن استناد نمایند و آن سند قانونی، نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا میباشد.
موضوع نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا
موضوع قرارداد کارگزاری تامین کالا بستگی به امری دارد دارد که طرفین قرارداد، یعنی کارفرما و کارگزار تأمین کالا، بر روی آن توافق مینمایند. کارگزاران تأمین کالا خدمات بسیاری ارائه میدهند؛ خدماتی مانند ارائه مشاوره در زمینه انتخاب کالای مورد نظر مانند قیمت کالا و کیفیت کالا، ارائه مشاوره در زمینه خرید کالا از تولیدکنندگان مختلف، یافتن کالای مورد نظر خریدار و معرفی فروشندگان کالای انتخابی به کارفرما، خرید کالا بهنمایندگی از خریدار، جذب مشتری برای بنگاههای تولیدی کالا و غیره. در نتیجه، موضوع قرارداد کارگزاری تامین کالا همان انتظار و درخواستی است که کارفرمای قرارداد از کارگزار داشته و کارگزار اقدام به انجام آن مینماید. طرفین قرارداد باید موضوع قرارداد را با دقت کافی در متن قرارداد ذکر نمایند؛ چرا که تعهدات قراردادی طرفین قرارداد براساس موضوع قرارداد مشخص میگردد.
مشخصات و اطلاعات هویتی کارفرما و کارگزار قرارداد
طرفین نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا کارفرما و کارگزار تأمین کالا میباشند که کارفرما همان شخصی است که متقاضی خرید کالا میباشد. این دو طرف با اراده و اختیار مفاد قرارداد را تنظیم و در نهایت آن را امضاء مینمایند. درصورتیکه کارگزار مربوطه شرکت کارگزاری باشد، باید مشخصات شرکت که یک شخص حقوقی است، در قرارداد ذکر گردد. اغلب به افراد توصیه میگردد که برای دریافت خدمات کارگزاری به شرکتهای کارگزاری مراجعه نمایند؛ زیرا این شرکتها گزینههای قابل اعتمادتری بوده و میتوان قانونی بودن فعالیت آنها را بررسی نمود. علاوه بر این، کارفرمای قرارداد نیز ممکن است یک شخص حقوقی مانند یک بنگاه تجاری یا یک شرکت باشد که بهدنبال تأمین کالاهای مورد نظر خود میباشد.
اگر یکی از طرفین نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا شخص حقوقی بود، باید نام شخص حقوقی، شماره ثبت آن، کد اقتصادی، نشان و علامت تجاری، اقامتگاه شخص حقوقی و شماره تلفن وی در قرارداد قید گردد و اگر یکی از طرفین شخص حقیقی بود، باید نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد، محل صدور شناسنامه، اقامتگاه و شماره تماس وی در قرارداد نوشته شود. توجه داشته باشید اقامتگاه طرفین صرفاً محل سکونت آنها نیست و ممکن است اقامتگاه طرفین با محل سکونت آنها متفاوت باشد. در هر صورت، ذکر مشخصات دقیق اقامتگاه در قرارداد از آنجا که اوراق قضایی به محل اعلامی ابلاغ میگردد، بسیار حائز اهمیت میباشد.
تعهدات کارگزار تامین کالا در نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا
شخص کارگزار باید پس از اطلاع از چیستی کالای درخواستی خریدار، با فروشندگان و تولیدکنندگان آن کالا ملاقات داشته و شرایط لازم برای ثبت سفارش کالای مد نظر را فراهم نماید. کارگزار تأمین کالا باید درباره کیفیت و قیمت کالای مورد نظر کارفرما تحقیقات مفصلی انجام داده و بهترین فروشنده کالای مورد نظر را بیابد. درصورتیکه کالای خریداریشده دچار ایرادی بوده و یا کالای مورد نظر کارفرما نباشد و کارگزار در تهیه این کالا دچار اشتباهی شده باشد، مسئولیت جبران خسارات کارفرما بر عهده کارگزار خواهد بود و کارگزار موظف است کالای مد نظر خریدار را به وی تحویل دهد. علاوه بر این، کارگزار باید در تمام مراحل خرید کالا در کنار خریدار بوده و مشاورههای را به وی ارائه نماید. کارگزار قرارداد کارگزاری تامین کالا موظف است در طی مدت قرارداد، کالای مذکور را برای کارفرما تهیه نموده و حق واگذاری تعهدات قراردادی خود به دیگر اشخاص را ندارد.
تعهدات کارفرما در نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا
کارفرما که همان خریدار کالا در قرارداد کارگزاری میباشد، باید بهطور دقیق کارگزار را از کالایی که بهدنبال خرید آن است، مطلع نماید. علاوه بر این، کارفرمای قرارداد باید بودجهای را که برای خرید کالا در نظر دارد، به اطلاع کارگزار برساند. خریدار کالا باید مدتزمانی را که برای تهیه کالا در نظر دارد، در هنگام تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا اعلام نماید. خریدار کالا باید اطلاعات دقیق خود را در اختیار کارگزار قرار دهد تا شخص کارگزار تهیه کالا بتواند در پروسه تأمین کالای قراردادی با خریدار ارتباط برقرار نماید. در نهایت، کارفرمای قرارداد باید حقالزحمه کارگزار را، به همان ترتیبی که در قرارداد مشخص شده است، پرداخت نماید. همچنین کارفرما مسئول پرداخت هزینههای قراردادی مانند هزینه انتقال وجه و یا حملونقل کالا میباشد. اگر قرارداد کارگزاری در قالب قراردادهای استخدامی منعقد نگردد، درنتیجه کارفرما تعهدی بر پرداخت بیمه و سایر مزایای قانونی به کارگزار ندارد.
مدتزمان قرارداد کارگزاری تامین کالا
تعیین مدت برای قرارداد یکی از اصلیترین ضرورتهای تنظیم و انعقاد قراردادهاست. با تعیین مدت، ابتدا و انتهای قرارداد و آغاز و پایان زمان اجرای موضوع قرارداد و انجام تعهدات قراردادی طرفین مشخص میگردد و بدین ترتیب، موضوع قرارداد مطابق اهداف قراردادی پیش میرود. اگر مدتزمان قرارداد تعیین نگردد، ممکن است طرفین قرارداد در ادامه با مشکلات بسیاری مواجه شده و نتوانند برای دریافت حق خود به مراجع قانونی شکایت نمایند؛ زیرا زمانی که بازه زمانی انجام تعهد مشخص نیست، طرفی که مسئول اجرای آن تعهد بوده است ممکن است مدعی گردد که هنوز زمان انجام تعهدات به پایان نرسیده است.
نکته پایانی
طرفین قرارداد میتوانند با توافق یکدیگر، سایر مواردی را که در نظر دارند و معتقدند در روند انجام موضوع قرارداد تأثیر مثبت دارد، در متن قرارداد ذکر نمایند؛ مواردی مانند تضمین انجام تعهدات قراردادی و ضمانت اجرای تخلف از انجام وظایف قراردادی. ارائه تضمین به این معنا است که کارگزار تأمین کالا باید در هنگام عقد قرارداد، تضمیناتی مانند چک، سفته، ضمانتنامه بانکی و سایر موارد اینچنینی را به کارفرما ارائه نماید تا اگر در طی مدت قرارداد و در انجام موضوع قرارداد دچار تخلفی گردید و سبب ورود خسارت به کارفرما شد، کارفرما بتواند خسارت خود را از مبلغ تضمینات ارائهشده جبران نماید. علاوه بر این، کارفرما و کارگزار نمونه قرارداد کارگزاری تامین کالا میتوانند در انتهای قرارداد، شخصی را برای مراجعه به وی جهت حل اختلافاتی که از طریق مذاکره و سازش رفع نمیگردد، مشخص نمایند.
علاوه بر مطلبی که مطالعه نمودید، همکاران ما در تیم بلاگ لامینگو در ارتباط با سایر قراردادهای کارگزاری با موضوعات مختلف نیز محتواهای مرتبطی را تهیه و منتشر نمودهاند که میتوانید با ورود به بلاگ حقوقی لامینگو، به این محتواها دسترسی داشته و آنها را مطالعه نمایید. علاوه بر این، بلاگ حقوقی لامینگو بستری برای انتشار صدها مطلب با موضوعات حقوقی است که مطالعه آنها به افزایش دانش و اطلاعات حقوقی شما کمک شایانی مینماید. توصیه میگردد وبلاگ لامینگو را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نموده و نظرات و انتقادات خود را در پایان همین محتوا، با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه شما