چگونه برای راه‌­اندازی استارتاپ، Road Map یا نقشه راه ایجاد کنیم؟

5 سال پیش
ترسیم نقشه راه استارتاپ

چشم انداز استارتاپ را در مسیر منتهی به مقصد قرار می‌­دهد. نقشه راه شما را به سمت دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در یک بازه زمانی مشخص راهنمایی می­کند.  دیدگاه نقشه راه مانند توقف های کوتاه است که با اضافه شدن، شما را به ایستگاه نهایی می­برد. آن‌ها به شما کمک می کنند تا این سوال را پاسخ دهید؛ اهداف کوتاه مدت ما چیست و چگونه به آن می­رسیم؟

هدف نقشه راه در مرحله ایده، روشن ساختن مسیر را‌ه‌­اندازی محصولی است که مردم به آن احتیاج دارند و هزینه آن را می‌پردازند. علاوه بر شفاف‌سازی ، نقشه راه به شما کمک می‌کند تا به بسیاری از سؤالات مهم در مورد انتظارات مشتری، عملکرد محصول و خرید مشتری پاسخ دهید که بعداً دچار اشتباهات هزینه­‌بر نشوید. در این نوشته به نحوه ایجاد نقشه راه برای راه­اندازی یک استارتاپ می­پردازیم.

نحوه ایجاد نقشه راه در استارتاپ‌ها

 

  • با منابع خود شروع کنید

یک اشتباه معمول در ایجاد نقشه راه، ایجاد یک برنامه بدون حساب کردن منابع مورد نیاز برای رسیدن به یک هدف است. در بسیاری از موارد کارآفرینان در نیمه راه از مسیر خارج می‌­شوند یا نمی­‌توانند نتیجه مطلوب را به سادگی بدست آورند زیرا زمان یا سرمایه آن‌ها کافی نبوده است.

اولین قدم تعیین هدف واقعی و قابل دستیابی بر اساس زمان و پولتان است. از آنجا که ما در راه­اندازی استارتاپ متمرکز هستیم ، این می تواند به معنای طولانی یا کوتاه نمودن مسیر شما به بازار باشد. حتی اگر به اعتبار محصول بر اساس تجربه و مصاحبه­های مشتری اطمینان داشته باشید، منابع شما می توانند اینگونه امر کنند که آیا شما باید نسخه کاملی از محصول را راه اندازی کنید، یا یک MVP، یا نمونه اولیه یا حتی فقط یک آزمایش برای یک لایه دیگر از اعتبار سنجی ایده.

علاوه بر این ، حتی اگر به اعتبار و اثربخشی کانال های خرید مشتری اطمینان دارید ، منابع شما باید به شما در تعیین بهترین کانال برای تمرکز در این مرحله کمک کند. با داشتن منابع مالی محدود، می­توانید به جای تبلیغات پولی، کانال های بازاریابی ورودی باشد.

تنظیم قرارداد سفارشی

در بسیاری موارد  بهترین و سریع‌ترین مسیر ممکن است نیاز به منابع بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشد. توقف و انتظار زمانی که این منابع در دسترس هستند راه حل مناسبی نیست. در عوض ، شما بهتر است روی پیروزی­‌های کوچکتر تمرکز کنید زیرا این پیروزی­‌ها خیلی سریع اضافه می‌­شوند.

 

  • یک هدف تنظیم کنید و به عقب برگردید!

با وجود یک هدف روشن مانند ارائه یک محصول با ده مشتری، زمان آن می­‌رسد که یک نقشه راه ایجاد کنید تا شما را به آنجا برساند. رویکرد معکوس به شما کمک می کند تا دریابید که برای رسیدن به این هدف چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

نقشه راه راه اندازی استارتاپ

در نقشه راه ، به ویژه اگر اولین استارتاپ شماست، مطمئن شوید که آن را به خوبی درک کرده‌­اید و در هر زمان، چگونگی انجام حداقل یک یا دو مرحله آن را در نظر گرفته­‌اید.

برای ساده و بصری نمودن برنامه‌ی خود، پیشنهاد می­‌کنیم از ابزار نقشه راه و ابزار نمودار استفاده کنید. از آنجا که هر مرحله، مراحل بسیار کوچکتری نیز خواهد داشت، این ابزارها می­‌توانند به شما در لیست کردن مراحل و ایجاد برنامه‌ها و اهداف هفتگی کمک کنند. علاوه بر این  از آن‌جا که بسیاری از مراحل راه اندازی به مشتری بستگی دارد، طبیعی­ست که این طرح چندین بار از ایده تا زمان اجرا تغییر کند. این ابزارها می­‌توانند به شما کمک کنند تا سناریوهای مختلفی را در همان طرح ایجاد کنید.

قبل از اجرای نقشه راه آن را با منتور، بنیانگذار یا تیم توسعه خود برای بررسی و دریافت بازخورد به اشتراک بگذارید. نقشه راه به عنوان راهنمای شما در مسیر راه اندازی است؛ پس قطعا نمی­‌خواهید که تمرکز شما را منحرف کند و منابع شما را هدر دهد.

دریافت مشاوره حقوقی

یک نمونه نقشه راه

در اینجا یک مثال خلاصه از یک نقشه راه وجود دارد که در آن به یک کارآفرین کمک می­‌کند تا با 50 مشتری پرداخت کننده ظرف مدت 6 ماه، به راه اندازی محصول بپردازد.

  • فرضیات: خریدار ایده آل ما کیست؟ نیاز فوری آن‌ها چیست؟ راه حل پیشنهادی ما چیست؟ مناسب ترین کانال دستیابی ما چیست؟
  • انجام مصاحبه با مشتری برای اعتبار سنجی کیفی فرضیات بیان شده.
  • طراحی و اجرای یک آزمایش با یک راه حل شامل پرداخت، برای آزمایش کمی فرضیات
  • ایجاد طراحی محصولات و جریان کاربر، بر اساس بینش‌های دو مرحله گذشته
  • طرح‌ها را با مشتریان مصاحبه شده به اشتراک بگذارید و ارزیابی کنید.
  • ویژگی­‌های اصلی محصول را بر اساس مرحله قبل ایجاد کنید.
  • سرمایه گذاری در جذب مشتری را بر اساس کانال­‌های معتبر جذب مشتری، انجام دهید.
  • راه‌­اندازی محصول همراه با پرداخت مشتری

کانال تلگرام لامینگو

  • ورودی را کنترل کنید ، نه خروجی

در استارتا‌ ها و به طور کلی کسب‌­وکار، بسیاری از مسیرها می‌­توانند شما را به همان مقصد برسانند. مسیری که طی می‌کنید، هرگز خطی نخواهد بود. نقشه راه شما را در مسیری درست قرار می‌­دهد و مهم‌ترین توقف­‌ها را به شما نشان خواهد داد اما هرگز سفرتان را به طور کامل پیش‌بینی نمی‌کند. علت آن این است که اکثر مراحل راه اندازی محصول، به عوامل خارجی مانند مشتری و بازار بستگی دارد.

بنابراین اکنون که از کارهایی که باید انجام دهید و جایی که می­روید آگاهید، روی ورودی متمرکز کنید. روی آن‌چه که می‌­توانید کنترل کنید. پس کمتر نگران خروجی باشید. اگر ضربه­‌ای بهتان وارد شد، مثلا متوجه شدید مشتريان نيازي به راه‌­حل شما ندارند، بر اين تمرکز کنيد که نیاز واقعی مشتري چیست. به جاي این‌که بخاطر خروجی ناامید شوید و  سریع دست بکشید.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه