5 نکته که در برنامه‌ریزی استارتاپ­‌ها فراموش می­‌شود

5 سال پیش
برنامه‌ریزی در استارتاپ

با راه­‌اندازی یک استارتاپ شما هر روز با سورپرایز جدیدی روبرو می­‌شوید. این عدم اطمینان شاید هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی را بیهوده جلوه دهد. تهیه برنامه زمانی دشوار است که پیش‌بینی آنچه که در سال رخ خواهد داد، بسیار محدود باشد. با این حال ایجاد اهداف انعطاف‌­پذیر و برانگیزاننده، نه تنها به برنامه‌ریزی کسب و کار در آینده کمک می‌­کند، بلکه می‌تواند به آن نیز قدرت بخشد. همه کارآفرینان دارای چشم‌انداز وسیعی هستند اما ما فقط با تمرکز بر بارزترین اهداف مثل اهداف مالی، راه­‌اندازی محصول، مشارکت و رشد تیم، خود را به دام انداخته‌ایم.

برای برنامه‌ریزی اهدافی که اجازه می­‌دهد تا کسب و کارنوپای خود را اداره کنید، 5 گام زیر را دنبال کنید:

1- مقاصد خود را بررسی کنید

در دنیای رقابتی امروز، ساده است نگاه خود را بر روی موفقیت­‌هایی بدوزید که شاید به نفع کسب و کار شما نباشند. مانند یک جایزه فانتزی، حضور در یک کنفرانس سطح بالا، افزایش فالورهای اینستاگرام و… . هیچکدام از این­ها ذاتا مشکل‌­ساز نیست اما وقتی اهدافتان را تعیین می­‌کنید، در نظر بگیرید کدامیک تاثیرگذارتر است. از خود بپرسید آیا واقعا این چیزیست که می­‌خواهید برای آن تلاش کنید یا صرفا روی کاغذ برایتان خوشایند است؟ زمان شما محدود است، پس هرچه اهداف خود را هدفمندتر انتخاب کنید، نقش آن‌ها در موفقیتتان بیشتر می­‌گردد.

تنظیم قرارداد سفارشی

2- همواره در حال یادگیری باشید

هنگام تعیین اهداف، اهدافی که نیازمند یادگیری مهارت­‌های جدیدی هستند را شناسایی کنید. به خود اجازه دهید تا خارج از منطقه راحتتان پیشرفت کنید. در کلاس‌­های آموزشی و ورکش‌اپ­ها ثبت نام کنید و خود را در نرم­‌افزارهای جدید طراحی غوطه‌­ور سازید. خرید آگهی­‌های تبلیغاتی را یاد بگیرید و برای شبکه­‌سازی در رویدادها برنامه‌­ریزی کنید. درگیر شدن با جامعه و توسعه مهارت­‌ها، فرایندهای چرخشی هستند که سوختی برای ادامه کار به حساب می­‌آیند.

3- از خود بپرسید که اهدافتان چه تاثیری خواهند داشت؟

از آنجایی که کسب‌وکارها در یک حباب قرار ندارند، اهداف روی زندگی شخص ما، جامعه و اعضای تیم ما تاثیر می­‌گذارند.

مشکلات استارتاپ

با همکاران و شرکای خود در مورد آنچه که انتظار دارید و چگونگی دستیابی به آن‌ها صحبت کنید. سپس ارزیابی کنید که چگونه رشد شما می­‌تواند بر روی جامعه (از نظر اجتماعی و اقتصادی)، فرهنگ محل کارتان و حتی درک شما از مشتری تاثیر بگذارد. اطمینان حاصل کنید که اهداف و برنامه‌ریزی شما، شرایط محیطی را نیز در نظر می‌گیرد.

کانال تلگرام لامینگو

4- انعطاف­‌پذیری را فراموش نکنید!

وقتی چرخ دنده­‌های برنامه­‌ریزی به حرکت در می­‌آیند، بیش از پیش می­‌توانید پیش‌­بینی کنید که کجای راه هستید. یک برنامه‌ریزی خوب می‌­تواند باعث ایجاد احساس امنیت و پایداری در کسب‌وکار شود. با این حال، سختگیری بیش از حد موجب می­‌شود تا فرصت‌­های غیرمنتظره را از دست بدهیم. مساله‌­ای نیست که در اهدافی که تنظیم می­‌کنید، متغیرهای گسترده­‌ای را درنظر بگیرید. همچنین توجه اهمیت انعطاف‌­پذیری در تیم­تان، به شما کمک می­‌کند تا فرصت­‌های نوظهور را در نظر بگیرید و تشویقتان می­‌کند که مدل متفاوتی فکر کنید.

مهم این است که به یک هدف یا برنامه خاص نچسبید بلکه پیشرفت­‌های قابل اندازه­‌گیری در چشم اندازتان داشته باشید. در مورد اهدافتان صادق باشید و در رویکرد انعطاف­‌پذیری، به یاد داشته باشید که به صورت فصلی خود را چک کنید تا هر آنچه که نیازست را تنظیم نمایید.

دریافت مشاوره حقوقی

5- برنامه‌­ریزی کنید تا در طول راه جشن بگیرید

اگر شما هم مانند بسیاری از کارآفرینان باشید، تمایل دارید تا یک چک لیست را به طور کامل به انجام برسایند سپس سراغ لیست بعدی بروید. اما بیایید این رویه را تغییر دهیم! برای تامل و بررسی مواردی که یاد گرفته‌­اید، برنامه­‌ریزی کنید و در بودجه خود پاداش­‌هایی را در نظر بگیرید. در پایان ماه­‌های بخصوص شلوغ، زمانی را برای ثبت تعاملات و دستاوردهای خود قراردهید. می­‌توانید به عنوان پاداش برای دستاوردهایتان، یک برنامه تفریحی را به عنوان پاداش در تعطیلات در نظر بگیرید. همچنین از کسانی که در موفقیت شما نقش داشته‌اند، قدردانی کنید.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه