10 قانون ضامن موفقیت استارتاپ!
بسیاری از افراد بر این باور هستند که برای ایجاد یک استارتاپ موفق فقط داشتن یک ایده جذاب کافی است اما باید بگوییم که صرف ایده هیچچیز نیست! درواقع اجرای یک ایده است که اهمیت دارد و باعث شکلگیری یک استارتاپ موفق میشود. ایده بهتنهایی حتی قابل ثبت و حمایت هم نیست!
در این مقاله قصد داریم 10 قانون برای شکلگیری یک استارتاپ موفق را بررسی کنیم. اگر این موارد را در استارتاپ خود یافتید، به شما تبریک میگوییم شما آماده راهاندازی یک استارتاپ موفق هستید. برای آگاهی از این موارد با ما همراه باشید.
-
برای اجرای ایده خود سر از پا نمیشناسید!
پول و کسب درآمد هیچگاه دلیل خوبی برای شروع یک استارتاپ نیست. بنابراین هر سفر کارآفرینی باید با اشتیاق آغاز شود. در مسیر کارآفرینی باید آماده این باشید که در سالهای اول حیات استارتاپ، که ممکن است خیلی کوتاه هم نباشد، خودتان بهعنوان یک نیروی تمامعیار مشغول به کار باشید. حتی اگر در بالاترین مقاطع اجتماعی باشید و در این مسیر چیزی جز اشتیاق محرک شما نخواهد بود.
این امر حتی در مورد جذب سرمایهگذار هم بسیار مهم است. درواقع سؤال اصلی یک سرمایهگذار در مورد سرمایهگذاری روی کسبوکار شما در مورد خود شما خواهد بود نه ایده شما.
-
سادگی
یکی از حیاتیترین موارد برای هر کارآفرینی بزرگ فکر کردن است. در بسیاری موارد راهاندازی یک شرکت بزرگ با اهداف و فکرهای کوچک به همان اندازه از شما نیرو میطلبد که راهاندازی یک شرکت کوچک با اهداف بزرگ!
اما مراقب باشید! بزرگ فکر کردن ابداً بدان معنا نیست که یک اقیانوس را به آتش بکشید.
تمام مشاغل بزرگ دنیای ما در ابتدا از یک ایده ساده و یک استارتاپ شروع شدهاند و درنهایت یک کسبوکار بزرگ را رقمزدهاند.
کافی است در ابتدا تنها یک مشکل را با یک محصول برای یک مشتری حل کنید.
-
یک جریان درآمدی
در بسیاری از موارد کارآفرینان بر این باورند که اگر بتوانند از چند جریان مختلف، برای استارتاپ درآمد کسب کنند، این امر ضامن بقا و دوام آنها خواهد بود. اما در حقیقت آنچه اهمیت دارد این است که در اوایل راه شما نیاز دارید تنها بر یک جریان مشخص و منحصربهفرد تمرکز کنید. جریانی که آنقدر بزرگ است که میتواند کل تجارت شما را حمایت کند.
-
مراحل رسیدن به درآمد
برای داشتن یک استارتاپ موفق نیاز است که راههای کوتاهی تا رسیدن به درآمد داشته باشید. هرچه گامهای بیشتری برای رسیدن به درآمد داشته باشید یعنی کسبوکار شما پیچیده است. بهترین راهکار میتواند روشن کردن مسیر از همان ابتدا باشد. سعی کنید مهرهها را طوری بچینید که تنها سهگام تا رسیدن به درآمد فاصله داشته باشید.
-
شناخت مشتری
شما باید بهخوبی بدانید که قرار است به چه کسی خدمت کنید. این افراد بهطور دقیق چه مشخصاتی دارند؟ نیازهای آنها دقیقاً چیست؟ و برای چه مواردی حاضرند پول خرج کنند؟
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در استارتاپ ها وجود دارد این است که آنها یک دایره شمول وسیع برای مشتریان خود در نظر میگیرند. بهعنوانمثال ممکن است تعریف یک فرد از مشتریان خود، مدیران شرکتها باشد. درحالیکه ایشان میبایست این جامعه را بسیار دقیقتر مشخص کنند بهعنوانمثال بگویند: مدیران ارشد شرکتهای نرمافزاری کشور ترکیه که در بازه سنی 30 تا 40 قرار دارند و بیشتر آنها آقا هستند. همه این افراد یک نیاز خاصی دارند که برای رفع آن مجبورند کار خاصی انجام دهند…
-
بازار خود را بشناسید.
مطمئن باشید قبل از شما افراد زیادی وقت و تلاش بسیاری درزمینهٔ ایده شما گذاشتهاند. یک کارآفرین نمونه برای شناخت کافی از بازار خدمات خود باید حداقل 10 هزار ساعت بر روی این بازار تمرکز و فکر کرده باشد. این تمرکز میتواند از طریق کار کردن در بازار، تحقیق بر روی آن یا زندگی کردن با مشکل آنهه باشد.
-
بازار کافی
قبل از هر چیز باید بررسی کنید بازاری که میخواهید در آن شروع به کارکنید تا چه اندازه حجم و پتانسیل دارد؟ اگر در یک بازار کوچک قصد راهاندازی استارتاپ دارید مثل این است که در یک گورستان قدم گذاشتهاید.
-
راز سس اصلی!
هر استارتاپ و تجارتی یک فوتوفن محرمانه دارد. درست مثل سس مخفی رستورانها. شاید در آغاز راه این فرمول را نداشته باشید اما شروع کار بدون داشتن یک برنامه و سازوکار مناسب برای رسیدن به این فرمول کار احمقانهای است. همچنین این فرمول باید پنهان باشد.
-
یکبار ایده خود را بکشید!
ایده شما مانند بچه شماست. بنابراین عاشق آن شدن بسیار آسان است همچنین هیچکس به شما نمیگوید که بچه شما زشت است. پس برای یافتن جنبههای منفی ایده استارتاپ، خودتان باید دستبهکار شوید. او را بکشید! بعدازآن تلاش کنید جنبههای منفی را شناسایی کرده و یکییکی آن را رفع کنید. مطمئن باشید نتایج اعجابانگیزی در انتظار شما خواهد بود.
-
ایده خود را به اشتراک بگذارید.
نترسید از اینکه ایده شما به سرقت برود. آن را با افراد گوناگون به اشتراک بگذارید تا بازخورد آنها را ببینید. بازخورد بهترین دوست کارآفرین است.
برای مطالعه سایر مقالات میتوانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
4 دیدگاه
-
5 سال پیش
خیلی مطلب جالبی بود مخصوصا قسمت مربوط به سس اصلی. موفق باشید.
-
4 سال پیش
عالی و بسیار مفید بود موفق و پیروز باشید
دیدگاه شما