نمونه قرارداد خرید نرم افزار و جزئیات و الزامات این قرارداد کاربردی و مهم
همانطور که شاهد هستیم، در دنیای مدرن امروز تمامی مسائل و موضوعات زندگی اشخاص وارد فضاهای دیجیتال شده و همچنین با گسترش و افزایش استفاده از اینترنت، نرمافزارها به اهرم اصلی پیشرفت این محیط تبدیل شدهاند. این نرمافزارها به سیستمعامل رایانه فرمان داده و هرکدام به موضوع مخصوصی اختصاصی دارد؛ موضوعاتی مانند انواع آموزش، حسابداری، ادیت عکس و فیلم، مدیریت مالی، پیامرسانی، نرمافزارهای عمرانی، مشاوره، نرمافزار پزشکی، نرمافزارهای فروش و هزاران نوع نرمافزار دیگر که هرکدام وظیفهای را در دنیای دیجیتال بر عهده داشته و فعالیت اشخاص را آسان مینماید. با توجه به گسترش تکنولوژی در جنبههای گوناگون زندگی افراد، یکی از قراردادهای رایج در دوران حاضر، نمونه قرارداد خرید نرم افزار میباشد که در این مطلب مفاد و الزامات تنظیم این قرارداد را بررسی مینماییم.
نمونه قرارداد خرید نرم افزار یکی از انواع عقود تابع قانون مدنی است و احکام این قانون بر این قرارداد حاکم میباشد و بهتر است اگر تصمیم به عقد چنین قراردادی دارید، ابتدا از چگونگی تنظیم این قرارداد و الزامات حقوقی آن آگاه شده و سپس در جریان تنظیم قرارداد خرید و فروش نرم افزار، از راهنمایی کارشناسان قراردادنویسی استفاده نمایید. همچنین، شما میتوانید از طریق لینک زیر به این قرارداد دسترسی یابید.
دانلود قرارداد خرید و فروش نرمافزار
نمونه قرارداد خرید نرم افزار و چگونگی تنظیم این قرارداد
اگر شما دارای کسبوکاری هستید و یا در دنیای دیجیتال تولید محتوا مینمایید، حتماً تا به حال تصمیم داشتهاید نرمافزاری تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید. بسیاری از تجارتها امروزه بدون حضور در بستر دیجیتال امکان پیشرفت نداشته و مشتری و مخاطب خود را از دست خواهند داد. درنتیجه، باید با بهرهبری از امکانات فضای اینترنت و ظرفیتهای تکنولوژی، به فعالیت در این محیط بپردازند. یکی از این ظرفیتها، وجود نرمافزارهای کاربردی و متفاوت میباشد که اشخاص مختلف این نرمافزارها را از صاحبین آنها خریداری نموده و مورد استفاده قرار میدهند.
یکی از قراردادهایی که از طریق آن اشخاص نرمافزارهای مورد نظر را تهیه مینمایند، نمونه قرارداد خرید نرم افزار است که مانند دیگر قراردادها، احکام خاص خود را دارد. افراد میتوانند این قرارداد را منعقد نمایند و باید مواردی مانند عنوان قرارداد، موضوع قرارداد، مشخصات و تعهدات طرفین، مدت و مبلغ قرارداد و شرایط خاتمه آن را در متن قرارداد قید نمایند.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد فروش دامنه و تمامی نکات مهم و کاربردی این قرارداد
متن نمونه قرارداد خرید نرم افزار و مفاد آن
قرارداد های خرید نرم افزار ممکن است در مفاد و شرایط با یکدیگر تفاوت داشته باشند و به همین دلیل، طرفین هر قرارداد یعنی خریدار و فروشنده، باید توجه نمایند تا تمام جزئیات قرارداد مورد نظر خود را در متن آن وارد نمایند و طرفین باید در بستری قانونی و با قصد و رضایت و آگاهی به مفاد قرارداد، معامله را منعقد نمایند. درادامه، به بررسی برخی از مواردی که در اغلب قرارداد های خرید نرم افزار ذکر میگردد میپردازیم.
1) موضوع نمونه قرارداد خرید نرم افزار
بهطور کلی، موضوع قرارداد خرید نرم افزار، فروش نرمافزار مورد نظر خریدار و پرداخت مبلغ آن از سوی وی میباشد. اما این قرارداد ممکن است گاهی موضوعات مختلفی داشته باشد؛ برای مثال، ممکن است خریدار و فروشنده در قرارداد توافق نمایند که علاوه بر فروش، فروشنده نرمافزار مورد نظر را نصب و راهاندازی نیز بنماید که این موارد تعهداتی جدا از فروش است و به همین دلیل، باید در بخش موضوع قرارداد تمامی این موارد قید گردد تا در ادامه، هریک از خریدار و فروشنده به تعهدات و حقوق خود آگاه باشند.
2) مشخصات و معرفی مورد قرارداد خرید و فروش
خریدار و فروشنده باید در هنگام عقد قرارداد، مشخصات مورد معامله را با دقت تمام قید نمایند و در متن قرارداد ویژگیها و شرایط آن را وارد نمایند. در نمونه قرارداد خرید نرم افزار طرفین قرارداد باید مشخص نمایند این نرمافزار چه نوع نرمافزاری است؛ برای مثال، این نرمافزار ممکن است نرمافزار حسابداری یا ادیت عکس و فیلم و یا نرمافزار مهندسی و یا هر نوع دیگر از هزاران نوع نرمافزار باشد. به همین دلیل، خریدار باید معین نماید هدفش از خرید، خرید چه نرمافزاری میباشد. علاوه بر این، طرفین باید مشخص نمایند هدف از انعقاد قرارداد، خرید و فروش چه نسخهای از نرمافزار میباشد؛ زیرا نرمافزارها نسخههای متفاوتی دارند و تمامی این نسخهها، کاربردهای یکسان و مشترک نداشته و برخی از آنها گرانتر و برخی ارزانتر میباشد.
مورد قرارداد، یعنی کالایی که خریدار قصد خرید آن را دارد، باید در هنگام قرارداد موجود بوده و قابل تسلیم باشد و همچنین باید معین باشد و خریدار نمیتواند کالا را بهصورت مجهول و مردد خریداری نماید. همچنین، کالای مورد معامله نباید نامشروع باشد، برای مثال، در نمونه قرارداد خرید نرم افزار طرفین نمیتوانند قرارداد خرید و فروش را برای نرمافزاری غیرمجاز مانند نرمافزارهای شرطبندی منعقد نمایند و این معامله باطل میباشد و فاقد اثر قانونی است.
3) مشخصات خریدار و فروشنده و تعهدات و حقوق این اشخاص
خریدار و فروشنده قرارداد خرید نرم افزار ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند؛ برای مثال، خریدار ممکن است یک شرکت باشد که نرمافزاری برای امر حسابداری شرکت تهیه مینماید و یا شخص حقیقی باشد که این نرمافزار را برای خود میخرد. همچنین، فروشنده نرمافزار ممکن است یک شخص باشد که این نرمافزار را میفروشد و یا شرکتی باشد که به تجارت فروش انواع نرمافزار اشتغال دارد. در هر صورت، باید مشخصات دقیق خریدار و فروشنده در متن قرارداد قید گردد و نباید ابهامی دراینباره وجود داشته باشد.
هرکدام از طرفین قرارداد خرید و فروش نرم افزار تعهدات و مسئولیتهایی تحت قالب این قرارداد بر عهده دارند که باید اجرا گردد. برای مثال، خریدار موظف است مبلغ نرمافزار را در موعد مقرر به فروشنده بپردازد و فروشنده نیز وظیفه دارد نرمافزار را در زمان مشخص در اختیار خریدار قرار داده و چگونگی استفاده از نرمافزار را نیز بیان نماید و خدمات پس از فروش این نرمافزار را به خریدار ارائه نماید. ممکن است در متن قرارداد ذکر شده باشد که فروشنده باید علاوه بر فروش، نرمافزار را نصب و راهاندازی نماید که در این صورت باید این موارد را نیز انجام دهد.
4) مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت
در این بخش از قرارداد، طرفین مبلغ کالای مورد معامله که همان نرمافزار میباشد و چگونگی پرداخت این مبلغ را مشخص مینمایند. ممکن است فروشنده تمام هزینه را در یک دفعه درخواست نماید و یا ممکن است موافقت نماید تا خریدار بتواند مبلغ قرارداد را بهصورت اقساطی بپردازد.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا + نکاتی که باید درمورد خرید و فروش ویلا بدانیم
5) موارد فسخ و خاتمه نمونه قرارداد خرید نرم افزار
خاتمه قرارداد خرید نرم افزار ممکن است بهدلیل اعمال حق فسخ از سوی طرفین قرارداد باشد. این حق فسخ باید دلیلی داشته و یا طرفین بر آن توافق نموده باشند. برای مثال، اگر فروشنده نرمافزاری که از نظر فنی ایرادی دارد را به خریدار فروخته و استفاده از این نرمافزار ممکن نباشد، خریدار میتواند قرارداد را فسخ نماید.
بهعلاوه، اگر هریک از طرفین قرارداد از انجام تعهدات خود خودداری نموده و یا مرتکب عملی شده است که مغایر با شرایط عمومی قرارداد است و یا از انجام شروط ضمن عقد خودداری نموده است، میتوانند در قرارداد برای خود حق فسخ قائل شوند.
بهغیر از خاتمه قرارداد از طریق اعمال حق فسخ، نمونه قرارداد خرید نرم افزار ممکن است با وقوع فورسماژور نیز مطابق با شرایط پیشبینیشده در قانون مدنی خاتمه یابد. فورسماژور یا قوه قهریه، حوادث و رخدادهایی غیرمنتظره مانند زلزله، آتشسوزی، تحریم و غیره هستند که کنترل و پیشبینی آنها از اراده طرفین خارج بوده است و رخ دادن آنها ممکن است انجام و اجرای موضوع قرارداد را غیرممکن سازد.
آیا مالکیت فکری نرمافزار با انعقاد قرارداد خرید و فروش نرم افزار منتقل میگردد؟
مالکیت فکری نرمافزار به دو بخش مالکیت مادی و معنوی تقسیم میگردد. مالکیت مادی که شامل مواردی مانند حق تکثیر یا بهرهبرداری است، با خرید و فروش نرم افزار به خریدار منتقل خواهد شد؛ اما مالکیت معنوی که مهمترین مصداق آن حق بر نام است، منحصراً متعلق به پدیدآورنده بوده و قابلیت انتقال ندارد.
نکته پایانی
در پایان بهتر است بدانید که اشخاص عموماً در قرارداد مرجع حل اختلافی را معین مینمایند تا اگر در طی مدت قرارداد به مشکل مواجه شدند، به آن مرجع مراجعه نمایند. البته ذکر این نکته ضروری است که طرفین ابتدا باید تلاش نمایند تا از طریق گفتوگو و مذاکره به سازش رسیده و به اختلافات پایان دهند؛ اما اگر نهایتاً سازش حاصل نشد، طرفین میتوانند از طریق مراجع قضایی که دادگاهها میباشند و یا از طریق مراجعه به داوری که نوعی مرجع حل اختلاف خصوصی میباشد، به اختلافات خود پایان دهند.
پیشنهاد تیم بلاگ لامینگو به شما این است که وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و دیگر محتواهای مرتبط با قراردادهای خرید و فروش را نیز مطالعه نمایید؛ زیرا مطالعه این محتواها باعث افزایش دانش حقوقی شما میگردد و شما اطلاعات کافی و لازم برای انعقاد قراردادهای مختلف را از این طریق کسب مینمایید. همچنین، شما میتوانید با معرفی بلاگ لامینگو به اطرافیان خود، سبب دسترسی آنها به مطالب بلاگ حقوقی لامینگو شوید.
دیدگاه شما