تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار و همه چالشهای مربوط به آن
شراکت در کسب و کار پدیده جدیدی در میان جامعه انسانی نیست. از سالهای بسیار دور انسانها برای اینکه بتوانند هم رونقی در کسب و کار خود ایجاد کنند و هم وظایف و مسئولیتها را با سایر افراد شریک شوند، اقدام به مشارکت در کسب و کار خود با اطرافیان مینمودند. از این گذشته برای تهیه ابزار و تجهیزات و همچنین تأمین سرمایههای لازم نیز استفاده از انواع قرارداد شراکت برای کاربران ضروری جلوه مینماید. در این مقاله قصد داریم به بررسی نکات و مسائل مهم مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار بپردازیم. با استفاده از مفاد این مقاله شما میتوانید اطلاعات بسیار دقیقی برای تنظیم این قراردادها داشته باشید و چالشهای روبروی خود را در هنگام تنظیم این قراردادها راحتتر برطرف کنید.
قرارداد مشارکت در کسب و کار چیست؟
قبل از پرداختن به موارد مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار لازم است اول تعریف درست و واضحی از این قراردادها داشته باشیم. یکی از پدیدههای جدیدی که در قرن ۲۱ به زندگی انسانها اضافه شده است، استارتاپها هستند. هر کسی بنابر اطلاعات و تخصصی که دارد، اقدام به راهاندازی کسب و کار برای درآمدزایی مینماید. شاید یکی از چالشهای اساسی در این مواقع تأمین هزینهها و سرمایههای لازم برای راهاندازی کسب و کارها است. حال تصور کنید که شما برای راهاندازی کسب و کار ایده آلی که در ذهن دارید نیاز به سرمایه داشته باشید.
قرارداد مشارکت در کسب و کار امکانی است که این شرایط را برای شما فراهم میآورد تا بتوانید با شریک کردن افراد دیگر در سود کسب و کار خود از سرمایههای آنها برای راهاندازی استارتاپ خود استفاده کنید. این نکته در جنبههای مختلف و در پروژهها و کسب و کارهای مختلف به همین صورت برای قرارداد مشارکت قابل تعریف است.
این مطلب را بخوانید: سیر تا پیاز تنظیم قرارداد مشارکت و انواع آن
خدمات مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار
یکی از نکاتی که استفاده از آن میتواند تنظیم قرارداد شراکت در کسب و کار را برای کاربران راحتتر و سادهتر نماید، استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تخصصی تنظیم قراردادها است. در شروع کار، معمولاً طرفین چنین قراردادهایی هیچ مشکلی با یکدیگر نداشته و به اصطلاح همهچیز گلوبلبل است. نقطه نظرات نزدیک به هم باعث میشود تا افراد در هنگام تنظیم قرارداد توجه زیادی به بندهای آن نداشته و خود را در معرض خطرات حقوقی بسیار سنگینی قرار دهند. بهعنوان مثال یکی از این خطرات امکان افشای اطلاعات ویژهای است که ممکن است شما در کسب و کار خود داشته باشید. با تنظیم حرفهای قرارداد مشارکت در کسب و کار شما میتوانید خیال خود را از بابت تمام این موارد راحت کنید.
موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن یک تیم حرفهای در زمینه مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار این امکان را برای شما فراهم آورده است تا بتوانید با استفاده از این خدمات بهترین و مناسبترین قراردادها را برای خود تهیه و تنظیم کنید. برای استفاده از این خدمات با ما تماس بگیرید.
رایجترین قراردادهای مشارکت در کسب و کار
قرارداد شراکت در کسب و کار انواع مختلفی دارد. البته دستهبندی انواع قرارداد مشارکت در کسب و کار بیشتر بر اساس نوع فرایند و موضوع قرارداد انجام میپذیرد. قراردادهایی که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم ازنظر مفاد و ماهیت کاملاً مشابه یکدیگر بوده و تنها به دلیل تفاوت در موضوع است که این قراردادها بهصورت مجزا بیان میشود. البته هر کدام از آنها بسته به شرایط و کاربری خود دارای بندهای اختصاصی نیز خواهند بود که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت باید به آنها دقت داشته باشید.
قرارداد پرکیس
یکی از انواع قرارداد شراکت در میان افراد قرارداد پرکیس است. یکی از رایجترین خدمات جوامع امروز خدمات درمانی و پزشکی است که استفاده بسیار زیادی داشته و به دلیل نیازی که برای این خدمات وجود دارد، تحت هر شرایطی مراکز ارائهدهنده این خدمات رونق خوبی دارند. ازاینرو افراد بسیار زیادی هم در پی سرمایهگذاری در این بخش و خدمات بوده و سرمایههای خود را برای رشد و توسعه در بخش خدمات و درمان تخصیص میدهند. برای شراکت در بخش خدمات و درمان پزشکی شما میتوانید با تنظیم قرارداد مشارکت پرکیس به فعالیت بپردازید.
شراکت کاری برای راهاندازی مغازه تجاری
مشارکت برای راهاندازی و بهرهبرداری یک مغازه تجاری میان دو نفر یکی دیگر از قراردادهای شراکت در کسب و کار محسوب میشود که در سطح وسیعی در حال انجام است. بسته به شرایط یکی از طرفین سرمایه لازم برای این کار را فراهم میکند و دیگری نیز به دلیل تخصصی که دارد اقدام به ارائه خدمات مینماید. تنظیم قرارداد شراکت در کسب و کار برای قراردادهای اینچنین نیاز به بررسی تمام جوانب و مسائل دارد. با توجه به اینکه هدف اصلی چنین قراردادهای جنبه اقتصادی آنها است، عدم دقت به مسائل حقوقی ممکن است مشکلات زیادی را برای هرکدام از طرفین به وجود بیاورد.
شراکت در آرایشگاه زنانه و مردانه
خدمات آرایشگاه مردانه و زنانه نیز یکی از انواع خدماتی است که به دلیل نوع کاربردی که دارند همیشه در معرض توجه بوده و رونق خوبی در میان سایر انواع کسب و کارها دارند. شراکت در خدمات آرایشگاه مردانه و زنانه انواع و روشهای بسیار مختلفی دارد. از اجاره یک صندلی در آرایشگاه گرفته تا شراکت در کل مجموعه همگی با استفاده از تنظیم قرارداد مشارکت در آرایشگاه امکانپذیر خواهد بود.
شراکت در رستوران و اغذیهفروشی
یکی دیگر از خدماتی که رونق بسیار زیادی دارد و همیشه سودهای بسیار کلانی برای سرمایهگذاران خود به دنبال دارد، خدمات رستوران و اغذیهفروشی است. غذا عضو جداییناپذیر زندگی انسانها بوده و همه ما برای زنده ماندن نیاز به غذا خوردن داریم. ازاینرو خیلی از سرمایهگذاران برای کسب سودهای مطمئن سرمایههای خود را در این بخش سرمایهگذاری مینمایند. شراکت در کسب و کار رستوران نیز یکی از انواع قراردادهای رایج در میان قراردادهای مشارکت در کسب و کار محسوب میشود.
شراکت در امر تولید
شراکت در امر تولید و تنظیم قرارداد مربوط به آن نیز یکی دیگر از انواع متداول روشهای مشارکت در کسب و کار در میان افراد جامعه است. تولید همیشه یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی جامعه بوده که دولت نیز نگاه ویژهای برای آن دارد. داشتن ایدههای جذاب در امر تولید و پیادهسازی آنها میتواند سودهای بسیار کلانی برای صاحبان این کسب و کارها به دنبال داشته باشد. ازاینرو مشارکت در این نوع کسب و کار نیز تبدیل به یکی از انواع مشارکتهای متداول در میان افراد جامعه شده است.
شراکت در سرمایهگذاری
آخرین نمونه از انواع قراردادهای مشارکت در کسب و کار که در میان کاربران رایج است، قرارداد سرمایهگذاری است. تنظیم قرارداد مشارکت در امر سرمایهگذاری چالشهای ویژهتری نیز با خود به همراه دارد که حتماً کاربران باید به آن دقت داشته باشند.
نکات مربوط به تنظیم قرارداد شراکت در کسب و کار
آشنایی با انواع قراردادهای مشارکت در کسب و کار رایج در جامعه حالا نوبت به آن رسیده است تا نکات مهم مربوط به تنظیم این قراردادها را نیز با هم مرور کنیم.
تعهدات و مسئولیتهای طرفین قرارداد
یکی از بندهای بسیار مهمی که در هنگام تنظیم این قراردادها دو طرف قرارداد باید به آن دقت داشته باشند تعهدات و مسئولیتهای هرکدام از طرفین است. در متن قرارداد وظیفهها و مسئولیتهای هرکدام از طرفین قرارداد بایستی بهصورت کاملاً شفاف مشخص شود. با توجه به اینکه عدم مسئولیتپذیری و امتناع از انجام تعهدات میتواند دلیلی برای فسخ قرارداد از سوی طرف مقابل آن باشد، ازاینرو تنظیم شفاف تعهدات و مسئولیتها در متن قرارداد اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
موارد مربوط به فسخ قرارداد
همچنین هر قرارداد حقوقی دارای مواردی است که به دو طرف قرارداد اجازه فسخ آن را میدهد. در بند موارد مربوط به فسخ قرارداد نیز شما بایستی تمام این مسائل را مطرح کرده و با طرف مقابل قرارداد خود به توافق برسید. در خدمات مشاوره تخصصی تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار میتوانید از وکیل پایه یک دادگستری درباره موارد مربوط به این بند اطلاعات لازم را کسب کنید.
حق رأی طرفین در مسائل مختلف
یکی از نکات بسیار حساس در هنگام تنظیم قرارداد شراکت در کسب و کار تعیین حق رأی هرکدام از طرفین قرارداد در مسائل مختلف است. چه طرفین قرارداد دو نفر باشند و یا تعداد بیشتری در قرارداد دخیل باشند، حق رأی هرکدام از آنها بایستی بهصورت دقیق در قرارداد درج شود.
شرایط انصراف از مشارکت
همچنین به دلایل مختلف امکان انصراف هر یک از طرفین قرارداد از مشارکت نیز وجود دارد. اگر درصدد توافق برای شرایط انصراف از مشارکت هستید، حتماً باید در این مواقع حقوق طرف مقابل را نیز در نظر بگیرید تا وی از این بابت متضرر نشود.
میزان سرمایهها و سهم هر یک از طرفین از سود
یکی دیگر از موارد مهم که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار باید به آن دقت داشته باشید میزان سرمایهها و سهم هر یک از طرفین در کسب و کار است. همانطور که اشاره کردیم هدف اولیه و اصلی چنین قراردادهایی کسب سود و وجه اقتصادی آنها است. ازاینرو کاربران بایستی بهصورت دقیق سهم هریک از طرفین را از سودهای حاصل تعیین کنند. علاوه بر این نحوه برداشت و پرداخت سودها و زمانبندی آنها نیز بایستی بهصورت دقیق در قرارداد تعیین شود.
مسئولیتهای مالیاتی و تقسیم هزینهها
آخرین نکتهای که از سری نکات مهم برای تنظیم قرارداد مشارکت در کسب و کار به آن اشاره میکنیم، بند مربوط به مسئولیتهای مالیاتی و همچنین تقسیم مخارج مربوطه بین طرفین است. است که شما بهعنوان سرمایهگذار و یا سرمایهپذیر در چنین قراردادهای مشارکت داشته باشید، بایستی بیان دقیق و برآورد مناسبی از شرایط مالی برای خود تنظیم کنید. یکی از موارد مهم شروع کسب و کارها برآورد هزینهها است. ازاینرو در هنگام قرارداد وظیفه پرداخت این مخارج نیز بهصورت کامل مشخص شود.
این مطلب را بخوانید: مهمترین نکات حقوقی در تنظیم قرارداد مشارکت که هر کسی باید بداند
در انتها به خاطر داشته باشید
قرارداد مشارکت در کسب و کار در عین اینکه یکی از قراردادهای حقوقی رایج در میان کاربران جامعه است، یکی از اصلیترین موارد اختلاف در میان آنها نیز است. عدم توجه به نکات حقوقی مربوط به تنظیم چنین قراردادهایی باعث شده تا کاربران با اولین تنش دچار چالشهای بسیار بزرگ شده و خود را درگیر مسائل حقوقی بزرگی ببینند. در انتها به خاطر داشته باشید که برای فرار از این مسائل و درگیر نشدن با چنین مسائل حقوقی لازم است تا قبل از تنظیم این قراردادها مشاورههای لازم را دریافت کرده و قراردادی محکم و مناسب ببندید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
در بلاگ حقوقی لامینگو سعی کردهایم در مقالات مختلف سایر موارد مهم برای تنظیم چنین قراردادهایی را با شما در میان بگذاریم که میتوانید با مطالعه آنها اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. همچنین در انتهای مقاله در بخش نظرات میتوانید سؤالات و ابهامات خود را مطرح کنید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخهای لازم را به شما ارائه نمایند.
دیدگاه شما