نمونه قرارداد خدمات روانشناسی و موارد مندرج در آن
امروزه تأثیر و کاربرد مراجعه به روانشناس و حضور روانشناس در زندگی افراد بر هیچکس پوشیده نیست. افراد نسبت به سالیان گذشته بیشتر متوجه تأثیر حضور روانشناس بر زندگی خود شدهاند؛ بهطوریکه حتی در مجموعهها و سازمانها و نهادهای مختلف نیز بخشی برای ارائه خدمات روانشناسی به افراد و کارکنان مجموعه تأسیس گشته است تا کارکنان بتوانند مشکلات خود را با روانشناس مطرح کرده و عملکرد خود را بهبود دهند. به دلیل تمام مواردی که ذکر شد، امروزه با حجم بالایی از نمونه قرارداد خدمات روانشناسی روبهرو هستیم که در قالب این قرارداد، افراد به روانشناس مراجعه نموده و اقدام به دریافت راهکارهای لازم مینمایند.
مراجعه به روانشناس تنها برای حل مشکلات و یا درمان بیماریهای مرتبط با اعصاب و روان نیست و افراد دریافتهاند که اگر قبل از اقدام به تصمیمگیری راجع به مسائل مهم زندگی خود با فردی که روانشناس است مشورت نمایند، تصمیمات بهتری گرفته و آگاهانهتر و با شناخت بیشتری نسبت به خود و شرایط زندگیشان وارد مراحل جدید میشوند.
هنگامی که فرد به روانشناس مراجعه نموده و درخواست وقتی برای ملاقات مینماید، این خود یک قرارداد شفاهی میباشد؛ اما این قرارداد ممکن است بهصورت کتبی نیز تنظیم گشته و مواردی ازجمله موضوع قرارداد و مدت قرارداد در آن قید گردد. اگر شما جزء دستهای هستید که به این قرارداد احتیاج داشته و یا مایلید این قرارداد را بررسی نمایید، میتوانید وارد لینک زیر شده و اطلاعات لازم را دریافت نمایید.
نمونه قرارداد خدمات روانشناسی
نمونه قرارداد خدمات روانشناسی، یکی از انواع نمونه قرارداد خدمات کارشناسی است که میان فرد مراجعهکننده و روانشناس منعقد میگردد و روانشناس در آن ملزم میگردد به مراجعهکننده خدمات روانشناسی ارائه دهد. در ادامه، به بیان مفادی که در نمونه قرارداد خدمات روانشناسی قید میگردد، میپردازیم.
1) عنوان قرارداد
عنوان هر قرارداد، نامی است که قانون و یا افراد بر آن قرارداد میگذارند. عنوان قراردادی که در آن شخص به روانشناس مراجعه کرده و در ازای پرداخت حقالزحمه از خدمات وی استفاده مینماید، نمونه قرارداد خدمات روانشناسی میباشد.
2) موضوع قرارداد
نمونه قرارداد خدمات روانشناسی، عنوانی جامع است که انواع قراردادهایی را که در آن فرد به روانشناس مراجعه میکند، در بر میگیرد؛ اما موضوعی که اشاره به آن ضروری است، این است که موضوع این قراردادها با یکدیگر یکسان نبوده و با یکدیگر متفاوت میباشند. موضوع هر قرارداد، شرح فعالیتی است که در قالب آن قرارداد انجام میگیرد. اگر فردی برای بهبود سلامت روان خود به روانشناس مراجعه نماید، موضوع قرارداد روانشناسی درمان فرد است و اگر صاحب کسبوکاری برای دریافت راهکارهای ارزیابی عملکرد کارکنانش به روانشناس مراجعه نماید، موضوع قرارداد ارزیابی عملکرد و ارائه مشاوره روانشناسی خواهد بود.
طرفین قرارداد باید دقت نمایند که موضوع قرارداد را با دقت انتخاب نمایند تا در ادامه دچار مشکل و ابهامی در تعهدات قراردادی نشوند.
این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات کارشناسی و نکات مرتبط با آن را بشناسیم!
3) قالب قرارداد
قالب قرارداد نمونه قرارداد خدمات روانشناسی، قالب پیمانکاری یا پروژهای میباشد که در آن کارفرما انجام خدمتی را به روانشناس سپرده و در ازای آن، حقالزحمه وی را پرداخت مینماید.
قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که کارفرما در ازای پرداخت حقالزحمه بهصورت یکجا و یا در چند نوبت، انجام پروژهای را به فردی که این پروژه را انجام میدهد و پیمانکار نامیده میشود، میسپارد.
4) طرفین قرارداد
طرفین قرارداد نمونه خدمات روانشناسی، کارفرما و روانشناس میباشند. کارفرما شخصی است که پروژه درمان یا بهبود عملکرد خود را به روانشناس میسپارد و روانشناس نیز در ازای دریافت حقالزحمه، این پروژه را انجام میدهد. مشخصات طرفین قرارداد نیز باید در متن نمونه قرارداد خدمات روانشناسی قید گردد؛ ازجمله اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، آدرس و شماره تماس و غیره. همچنین، اگر کارفرما شخص حقوقی مانند سازمان یا شرکتی باشد و بخواهد از طریق نماینده خود قرارداد را منعقد سازد، باید مشخصات این نماینده نیز در متن قرارداد ذکر شود.
5) شرایط عمومی قرارداد
شرایط عمومی قرارداد مواردی مانند مدت قرارداد، محل انجام قرارداد و مبلغ قرارداد میباشد که طرفین میتوانند هریک از این موارد را در بندی جداگانه آورده و جزئیات آن را قید نمایند.
مبلغ قرارداد، همان حقالزحمه روانشناس است که طرفین با یکدیگر بر سر آن توافق نموده و آن را در متن قرارداد وارد مینمایند. اگر خدماتی که روانشناس قرار است ارائه دهد بهصورت یک پروژه باشد، طرفین میتوانند نحوه پرداخت را نیز مشخص نموده و معین نمایند که در هر بازه زمانی در طول پروژه، چه میزان از مبلغ قرارداد باید پرداخت گردد.
6) تعهدات طرفین
تعهدات طرفین در هر قراردادی براساس موضوع آن قرارداد متفاوت است. اما در یک قرارداد خدمات روانشناسی، بهطور کلی روانشناس تعهداتی مانند انجام تخصصی موضوع قرارداد، کاربرد وسایل و لوازم در ارائه خدمات روانشناسی، ایجاد محلی مناسب برای انجام امر درمان و ارائه مشاوره، حضور به موقع در جلسات روانشناسی، رعایت قوانین و مقررات حاکم در امر ارائه خدمات روانشناسی و سایر موارد مربوطه را دارد.
همچنین کارفرما در نمونه قرارداد خدمات روانشناسی تعهداتی ازجمله پرداخت بهموقع مبلغ حقالزحمه روانشناس، ارائه اطلاعات لازم در جهت انجام تعهدات موضوع قرارداد، حضور بهموقع در جلسات روانشناسی و غیره دارد.
7) فسخ قرارداد
هر قراردادی حاوی شرایطی برای خاتمه دادن به آن میباشد که یکی از این شرایط، فسخ قرارداد است. در نمونه قرارداد خدمات رواشناسی نیز طرفین میتوانند شرایطی را برای فسخ قرارداد در نظر بگیرند. برای مثال، اگر روانشناس از ارائه خدمات روانشناسی سر باز زند و تعهدات قراردادی خود را انجام ندهد، کارفرما میتواند به این قرارداد خاتمه دهد و آن را فسخ کند.
همچنین، اگر کارفرما مبلغ حقالزحمه روانشناس را در موعد مقرر نپردازد، روانشناس میتواند از ادامه همکاری با شخص مراجعهکننده خودداری نماید.
8) شرط محرمانگی
شرط محرمانگی یکی از مهمترین بندها در هر قراردادی بوده و حاوی این موضوع است که طرف قرارداد حق افشای اطلاعات و اسناد و مدارک کارفرما را ندارد و درصورتیکه اقدام به افشاء اطلاعات نماید، باید به کارفرما خسارت بپردازد. در نمونه قرارداد خدمات روانشناسی نیز، مانند دیگر انواع نمونه قرارداد خدمات، این موضوع مطرح است و روانشناس ملزم به حفظ اطلاعات مراجعهکننده بوده و درصورت تخلف، باید تبعات این تخطی از شرایط قرارداد را متحمل گردد.
روانشناسی صنعتی چیست؟
روانشناسی صنعتی یا سازمانی، یکی از شاخههای علم روانشناسی است که اصول علم روانشناسی را در سازمانها و نهادهای گوناگون اجرا مینماید و اهدافی از جمله بهبود عملکرد کارکنان سازمان و افزایش بهروهوری از امکانات موجود را دارد.
سازمانهای مختلف در راستای اهدافی که دارند، اقدام به استفاده از اصول علم روانشناسی در مجموعه خود مینمایند و با عقد نمونه قرارداد خدمات روانشناسی، از خدمات یک روانشناس صنعتی بهره میبرند. این قرارداد که یکی از انواع نمونه قرارداد خدمات است، به این نحو است که سازمان بهعنوان کارفرما پروژه بهبود یا ارزیابی عملکرد کارکنان و یا ایجاد رغبت در کارکنان برای داشتن عملکرد بهتر و یا هر پروژه دیگری را به روانشناس صنعتی میسپارد و روانشناس نیز وظیفه دارد در طی مدت قرارداد، به اهداف مورد نظر دست یابد.
برخی از خدماتی که روانشناسان صنعتی به سازمانها و مجموعهها ارائه میدهند عبارتاند از: افزایش بهرهوری در محیط کار، ارزیابی رفتار کارکنان در سازمان، ارزیابی عملکرد مدیران و روسای سازمان در ارتباط با کارکنان، بررسی اهداف سازمان، کنترل و نظارت بر رویکرد افراد شاغل در سازمان، افزایش تمرکز کارکنان، تغییر و حذف عوامل آسیبزا به تمرکز افراد در محیط کار، بررسی شیوههای مدیریتی از نظر علم روانشناسی و تأثیر آن بر عملکرد مجموعه، ارائه راهکار در زمینه ایجاد پویایی در فضای کاری سازمان و مجموعه، افزایش سودآوری از طریق متناسبسازی افراد با توان کاریشان و غیره.
جمعبندی پایانی
خدمات روانشناسی حوزههای بسیار گستردهای دارد و افراد باید براساس نیازی که به این خدمات دارند، به روانشناس در حوزه مربوطه مراجعه نمایند. برخی از این حوزهها عبارتاند از حوزه بهبود فردی، درمان اختلالات روانی، رشد، روانشناسی زوجدرمانی، بهبود تمرکز و حافظه، روانشناسی سازمانی و صنعتی، روانشناسی اعتیاد و غیره. براساس تفاوت در حوزههای روانشناسی، موضوع قرارداد و تعهدات نیز متفاوت خواهد بود. به همین دلیل، افراد باید در تنظیم قرارداد با روانشناس دقت کافی نموده تا دچار اختلاف در مفاد قرارداد و شرایط همکاری نگردند.
اگر تا به اینجای مطلب را مطالعه نمودید و این مطلب برای شما مفید بوده است و تمایل به مطالعه دیگر محتواهای حقوقی دارید، میتوانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و از سایر محتواهای گردآوریشده در آنجا نیز استفاده نمایید.
4 دیدگاه
-
2 سال پیش
سلام وقت بخیر ممنون مطالب بسیار ارزنده ای بود
با توجه به اینکه مشاور هستم نظرم رو اعلام فرمودم-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
سپاس از لطف شما.
-
-
2 سال پیش
خیلی خوب میشد اگر یک نمونه قرارداد همکاری مشاور با مدرسه رو هم می گذاشتید.
-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
حتماً منتقل خواهد شد.
-
دیدگاه شما