مشاوره کارت بازرگانی درباره اجاره آن چه میگوید
چند سالی است که نام کارت بازرگانی اجارهای یا کارت بازرگانی یک بار مصرف بر سر زبانها افتاده است. موضوع وقتی بیشتر سر و صدا به راه انداخت که خبرهایی مثل واردات ۷۰۰ دستگاه خودرو لوکس و گران قیمت توسط یک پیرزن ساکن یکی از شهرهای مرزی در رسانه ها منتشر شد. اگر نظر یک موسسه مشاوره کارت بازرگانی را در این رابطه جویا شوید احتمالا در ابتدا به شما خواهند گفت که این کار غیرقانونی است و موسسه آنها در این زمینه فعالیت نمیکند. آنها شما را راهنمایی میکنند تا به نام خود کارت بازرگانی بگیرید. اما اگر کمی بیشتر پرسوجو کنید، شاید اطلاعات جدیدی بدست آورید.
چرا بعضی از موسسات مشاوره کارت بازرگانی، اجاره آن را پیشنهاد میکنند
با مراجعه به یک موسسه مشاوره کارت بازرگانی مراحل دریافت آن را درخواهید یافت. شما با ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی، مدرک تحصیلی حداقل دیپلم، داشتن یک حساب جاری در بانک که یک سال از افتتاح آن گذشته باشد و گواهی عدم سوء پیشینه میتوانید برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنید. از طرف دیگر پروسه دریافت کارت بازرگانی نسبت به موارد مشابه بسیار کوتاهتر است. متقاضیان طی حداکثر بیست روز بعد از اقدام، کارت خود را در اختیار خواهند داشت. با توجه به این روند ساده، شاید عجیب باشد که چرا عدهای برای اجاره کارت بازرگانی دیگران، حاضر به پرداخت مبالغ میلیونی هستند.
این مطلب را بخوانید: کارت بازرگانی و شرایط دریافت آن
فرار مالیاتی انگیزه اصلی اجاره کارت بازرگانی
طبق قوانین موجود، به محض ورود کالا به کشور، تجار موظف هستند به میزان ۹ درصد از ارزش آن را تحت عنوان مالیات پرداخت کنند. به علاوه ۱درصد از قیمت فروش کالا نیز باید برای تمدید کارت بازرگانی به اتاق بازرگانی پرداخت شود. از طرفی تجار صادرکننده کالا نیز باید ارز دریافتی را به سامانه نیما بازگردانند.
طبیعی است که پرداخت مالیات و بازگرداندن ارز به مذاق عدهای از افراد سودجو که تنها در فکر سود بیشتر هستند خوش نمیآید. این دسته از افراد، بعد از واردات یا صادرات میلیاردی حاضر به پرداخت مالیات و عوراض به دولت نیستند. به همین جهت آنها با پرداخت مبلغی به صاحب کارت همه مسئولیت پرداخت مالیات را به عهده او میگذارند.
در خصوص دریافت کارت بازرگانی و مشاوره در خصوص آن، وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی لامینگو آماده ارائه خدمات مشاوره کارت بازرگانی هستند.
چه کسانی قربانی کارتهای بازرگانی اجارهای هستند
برخی از شرکتهای مشاوره کارت بازرگانی مراجعه کنندگان خود را به جهت اجاره دادن کارت بازرگانی خود راهنمایی میکنند. این شرکتها با وعده سودهای میلیونی در ازای اجاره کارت بازرگانی، افراد ساده و ضعیف از نظر مالی را در این ورطه وارد میسازند.
همچنین افراد ساکن در مناطق محروم به خصوص مناطق مرزی نیز، با وعده دریافت مبلغی ناچیز گرفتار تله اجاره دادن کارت بازرگانی میشوند.
اما در پایان ماجرا ما با تاجرنماهایی مواجه هستیم که اقدام به واردات و صادرات با کارت بازرگانی دیگری، در ابعاد کلان نمودهاند. حال آنکه تمامی مالیات و عوراض این فعالیت تجاری بر عهده صاحب کارت بازرگانی خواهد بود. فردی که درپارهای اوقات حتی معنی بدهکاری مالیاتی را نمیداند.
راه کار اتاق بازرگانی برای جلوگیری از تخلف با کارتهای بازرگانی
با شدت گرفتن تخلفات کارت بازرگانی، اتاق بازرگانی با اعمال سختگیری سعی بر ایجاد مانع برای انجام این تخلفات داشت. تعیین سقف مجاز برای واردات کالا با کارتهای بازرگانی راهحل اتاق بازرگانی بود.
به این صورت که هر فرد در سال اول دریافت کارت ۵۰۰ هزار دلار، در سال دوم ۲ میلیون دلار و در سال های بعد به میزان بیشتر اجازه واردات داشته باشد. البته خوشحسابی تاجر از شرایط افزایش سقف مجاز واردات بود.
اما با وجود اعمال این محدودیت، بازار کارت بازرگانی یک بار مصرف همچنان پابرجا باقی ماند. راه حل اتاق بازرگانی گره از مشکل کارت های یک بار مصرف باز نکرد. مسئولین به فکر راه چارهای افتادند که این مشکل را به طور جدی برطرف کند.
این مطلب را بخوانید: همه چیز در مورد کارت بازرگانی در دنیای امروز
اعلام ممنوعیت استفاده از کارت بازرگانی دیگران از سوی دادستان کل کشور
در اواسط سال گذشته بود که دادستان کل کشور واگذار کردن کارت بازرگانی به غیر را تحت هر عنوانی ممنوع اعلام کرد. او همچنین بیان کرد این عمل مصداق معاونت در جرم قاچاق است. حتی دفاتر اسناد رسمی که اقدام به ثبت انتقال کارت بازرگانی کنند نیز مجرم هستند. علاوه بر این، موسسات مشاوره کارت بازرگانی که افراد اجاره دهنده و اجاره کننده کارت را به یکدیگر معرفی میکنند نیز مرتکب جرم شدهاند.
براساس آنچه در بند ۷ ماده ۲۷۴ اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم آمده است، مرتکبین این جرم به مجازات درجه ۶ محکوم میشوند. همچنین علاوه بر پرداخت مالیات و عوراض مربوط به کالای وارداتی خود، مشمول پرداخت جریمه نیز خواهند شد. علاوه بر این، مرتکبان ملزم به پرداخت جریمه و ضرر و زیان وارده به دولت نیز میشوند.
نگرانی تجار باسابقه، کارت بازرگانی در دست وکیل یا ترخیص کار
شیوه کار بسیاری از تجار با سابقه به این صورت است که بسیاری از کارها را توسط نماینده خود انجام میدهند. آنها با استخدام وکیل و یا ترخیص کار اقدام به امر صادرات و واردات کالا میکنند. در این روش کارت بازرگانی تاجر در اختیار نماینده او قرار میگیرد.
اکنون با اعلام جرم بودن واگذاری کارت بازرگانی به غیر، در روند کار این تجار مشکل ایجاد شده است. آنها اعتقاد دارند در قانون جدید باید بین افرادی که به تازگی وارد عرصه تجارت شدهاند و افراد با سابقه که کارنامه کاری شفافی دارند تفاوت قائل شد.
سخن آخر
فقط در افسانهها است که امکان یک شبه ره صدساله رفتن و در مدت زمانی کوتاه صاحب ثروت فروان شدن وجود دارد. قطعا وقتی پیشنهادی به این شکل دریافت میکنید باید نسبت به صحت موضوع مشکوک شوید. همیشه مشورت با یک فرد با تجربه میتواند در تصمیمگیری راهنمای شما باشد.
در رابطه با دریافت کارت بازرگانی و نحوه صحیح استفاده از آن نیز مراجعه به موسسات معتبر مشاوره کارت بازرگانی میتواند بسیار کمککننده باشد. این موسسات و مشاورین آنها شما را راهنمایی میکنند تا به شکل قانونی اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنید. همچنین شما را با راههای ورود به عرصه صادرات و واردات آشنا خواهند کرد.
با این امید که از با مطالعه این مطلب بهره کافی را برده باشید، از شما دعوت میکنیم تا ضمن بیان نظرات خود درباره این نوشته، سایر مطالب بلاگ لامینگو را مطالعه فرمایید.
دیدگاه شما