تأمین خواسته چیست؟

5 سال پیش
نأمین خواسته

تأمین خواسته

زمانی که شما در دادگاه اقامه دعوا می‌کنید مدت‌زمان نسبتاً زیادی باید سپری شود تا بتوانید از دادگاه حکم بگیرید و درنهایت به خواسته خود برسید. اما در این مدت بیم این مسئله وجود دارد که مال مورد ادعای شما از بین برود و یا طرف مقابل دعوا (خوانده) با انتقال این مال به دیگران باعث کوتاهی دست شما از آن شود. به همین دلیل بهترین راهکار در این مواقع گرفتن قرار تأمین خواسته از دادگاه است.

شما با گرفتن این قرار مال موردنظر را در حاشیه‌ای از امنیت قرار می‌دهید. همچنین ممکن است خوانده دعوا بستانکاران متعددی داشته باشد و شما نگران این مورد باشید که سایرین زودتر از شما به اموال خوانده دست پیدا کنند اما با صدور و اجرای قرار تأمین خواسته نه‌تنها دست خوانده از تعرضات احتمالی بعدی نسبت به مال کوتاه می‌شود بلکه خیال شما از بابت سایر طلبکاران او هم راحت می‌شود.

دریافت مشاوره حقوقی

چگونه قرار تأمین خواسته بگیریم؟

قرارهای تأمین خواسته به دو گروه کلی تقسیم می‌شوند: 1- گروهی که خواهان باید برای صدور قرار تأمین خواسته، به دادگاه تأمین بدهد. 2- مواردی که برای صدور قرار تأمین خواسته نیازی به دادن تأمین از سوی خواهان نیست.

تأمین خواسته

درواقع اگر خواسته خواهان در گروه دوم نباشد، ایشان برای صدور قرار تأمین خواسته ملزم به دادن تأمین است. در ادامه به ذکر مواردی می‌پردازیم که خواهان نیازی به دادن تأمین ندارد.

  • زمانی که دعوا مستند به سند رسمی است.
  • خواسته مربوط به اسناد تجاری واخواست شده است.
  • خواسته در معرض تضییع و تفریط قرار دارد.

کانال تلگرام لامینگو

در نظر داشته باشید به‌جز موارد بالا خواهان حتماً باید تأمین ارائه کند و تأمینی که از خواهان گرفته می‌شود باید در قالب وجه نقد باشد. میزان تأمینی که خواهان باید نزد دادگاه قرار دهد به نظر دادگاه بستگی دارد و میزان مشخصی برای آن در قانون درج نشده است.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه