اثبات پرداخت نفقه توسط زوج و چالش‌های مربوط به آن

اثبات پرداخت نفقه توسط زوج

نفقه یکی از دلایل پرتکرار مناقشات میان زوج‌ها در زندگی مشترک است. چه در طول زندگی و چه در هنگام جدایی، اختلاف بر سر پرداختن و نپرداختن این حق قانونی زوجه یکی از مهم‌ترین اختلافات محسوب شده و سؤالات بسیار زیادی دراین‌باره وجود دارد. یکی از مباحثات اصلی مربوط به این موضوع نیز اثبات پرداختن نفقه توسط زوج است. حتماً مستحضر هستید که درصورتی‌که زوجه از دادگاه تقاضای دریافت نفقه نموده و به دنبال این حق قانونی خود باشد، زوج در صورت اذعان به پرداخت این حق بایستی آن را اثبات نماید. اما این موضوع به این سادگی‌ها نبوده و نیاز به بررسی حقوقی بسیار دقیقی خواهد داشت. ازاین‌رو حتماً در چنین مواقعی باید از یک فرد باتجربه و متخصص در کنار خود استفاده کنید.

در این مقاله سعی داریم به بررسی دقیق شرایط مربوط به اثبات پرداخت نفقه توسط زوج پرداخته و تمام مسائل  حقوقی پیرامون این موضوع را نیز بررسی کنیم. استفاده از این مقاله در درجه اول اطلاعات کاربران را در این زمینه تکمیل خواهد نمود. در صورت بروز این اختلاف، می‌تواند راهنمای خوب و مناسبی برای آنها باشد. ازاین‌رو اگر نیاز به استفاده از این خدمات دارید در ادامه با ما همراه باشید.

 

دریافت مشاوره حقوقی نفقه

 

نفقه در قانون

قانون در بندها و مواد قانونی متعددی اقدام به تبیین شرایط مربوط به نفقه نموده و این حق را به‌عنوان حق قانونی زن می‌داند. طبق ماده 1106 قانون مدنی تحت بروز شرایطی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، پرداخت نفقه روی دوش شوهر بوده و پرداخت آن به زن بر وی واجب خواهد بود. ماده 1107 هم به بررسی جزئیات پرداخت نفقه و مواردی که نفقه به آنها تعلق می‌گیرد، می‌پردازد. حتی در مواقعی هم کارشناس دادگاه و دادگستری می‌تواند تعیین‌کننده کیفیت و میزان نفقه در صورت بروز اختلاف باشد. بااین‌حال شناخت مسائل مربوط به این حق قانونی هم برای زوج و هم برای زوجه لازم بوده و هر دو باید به جزئیات حقوقی خود دراین‌باره مطلع باشند.

 

اثبات پرداخت نفقه توسط زوج

 

خدمات حقوقی مربوط به نفقه در لامینگو

اثبات پرداخت نفقه توسط زوج و یا تقاضای دریافت نفقه توسط زوجه نیاز به بررسی‌های دقیقی خواهد داشت که بررسی مسائل حقوقی آن توسط افراد شخصی امکان‌پذیر نیست و برای این منظور حتماً باید از خدمات وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرید. در چنین خدماتی وکیل با توجه به تخصص و تجربه خود در پرونده‌های مشابه می‌تواند روش درست را روبروی شما قرار داده و نکات مربوط را به شما گوشزد کند. در موسسه حقوقی لامینگو یک تیم حرفه‌ای از وکلای پایه یک دادگستری در انتظار شما هستند تا در صورت نیاز تمام موارد موردنیاز درباره موضوع نفقه را به شما ارائه نمایند. شما هم می‌توانید از خدمات مشاوره برای این منظور استفاده نمایید و هم می‌توانید وکالت خود را در دادگاه به ما بسپارید. برای دسترسی به این خدمات تنها کافی است با ما تماس بگیرید.

 

شرایط استحقاق نفقه توسط زوجه

همچنین قانون به تبیین شرایط و مواردی می‌پردازد که طبق آنها زوجه مستحق دریافت نفقه است. ازاین‌رو برای اثبات پرداخت نفقه توسط زوج ابتدا باید به این مسائل پرداخته و زمان استحقاق زوجه را به این حق قانونی تشریح نماییم. طبق قانون در صورت پدیدار شدن دو شرط نفقه به‌عنوان حق قانونی زوجه شناخته شده و وی مستحق این حق خواهد بود:

  • ازدواج دائم
  • تمکین زوجه از زوج

در غیر این صورت مطالبه نفقه از زوج توسط زوجه قانونی نبوده و دادگاه نیز رأی به نفع زوج خواهد داد. البته هرکدام از این موارد نیاز به بررسی شرایط مختلفی اعم از زمان عقد و یا استفاده از حق حبس و مواردی از این قبیل دارد که کاربران می‌توانند در سایر مقاله‌های آموزشی مربوط به نفقه این موارد را در وبلاگ لامینگو دنبال نمایند.

 

اثبات پرداخت نفقه توسط زوج

 

مطالبه نفقه توسط زوجه

همان‌طور که اشاره کردیم، نفقه طبق قانون حق قانونی زوجه است و در تمام طول زندگی مشترک و حتی در برخی مواقع تا مدتی بعد از طلاق این حق به گردن زوج خواهد بود و زوجه هم می‌تواند در هنگام جدایی و یا بعد از آن و هم در زمان زندگی مشترک برای دریافت این حق خود اقدام به حضور در دادگاه و ارائه درخواست خود نماید. نکات حقوقی مربوط به مطالبه نفقه توسط زوجه در قانون به شرح زیر است:

  • در طلاق رجعی طبق قانون 91 روز عده برای زوجه تعریف می‌شود و در این مدت حق نفقه زوجه به گردن زوج خواهد بود. ازاین‌رو در این ایام امکان مطالبه نفقه توسط زوجه وجود خواهد داشت.
  • درصورتی‌که در زمان طلاق زوجه باردار باشد، طبق قانون تا زمان فارغ شدن نفقه وی به گردن زوج بوده و زوجه می‌تواند برای دریافت حق خود در این مواقع اقدام کند.
  • در زندگی مشترک نیز درصورتی‌که زوجه از این حق خود توسط زوج منع شود، این حق برای وی در قانون در نظر گرفته شده که برای دریافت نفقه از طریق قانون اقدام کند.

در این شرایط است که موضوع اثبات پرداخت نفقه توسط زوج به وجود می‌آید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

اثبات پرداخت نفقه توسط زوج

این موضوع زمانی در میان زوجین بروز می‌کند که با هم در مسائلی اختلاف داشته و ازاین‌رو احتمال شکایت برای دریافت نفقه توسط زوجه از طرف زوج پیش‌بینی می‌شود. به این معنی که زوج باید از قبل خود را برای چنین مواقعی آماده کند. در این شرایط و درصورتی‌که زوجه برای دریافت این حق خود چه در زمان طلاق و چه در زندگی مشترک سه حالت اتفاق می‌افتد که در ادامه آنها را شرح می‌دهیم:

 

پرداخت

 

پذیرش عدم پرداخت نفقه به دلیل عدم تمکین

در حالت اول زوج عدم پرداخت نفقه توسط خود را قبول داشته و علت آن را عدم تمکین زن قلمداد می‌نماید. در این صورت در صورت اثبات عدم تمکین زن، مسلماً نفقه نیز به وی تعلق نخواهد گرفت اما در این مواقع اثبات عدم تمکین زن به گردن مرد خواهد بود.

 

پذیرش عدم پرداخت نفقه و قسط‌بندی آن

در حالت دوم هم زوج عدم پرداخت نفقه توسط خود را پذیرفته و حاضر به پرداخت این حق نیز است. در چنین مواقعی هم قاضی پرونده معمولاً با سازش به دنبال مختومه کردن پرونده رفته و شرایط پرداخت نفقه را برای زوج تشریح خواهد نمود.

 

عدم پذیرش و اثبات پرداخت نفقه توسط زوج

در حالت سوم و موضوع اصلی که در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم، زوج شکایت همسر خود را قبول نداشته و ادعا بر پرداخت نفقه توسط خود را دارد. طبق قانون در این مواقع وظیفه اثبات پرداخت نفقه به گردن زوج خواهد بود. در چنین شرایطی مرد می‌تواند با مدارک و مستندات خود نسبت به رفع اتهام از خود اقدام نماید. برای چنین مواقعی اسناد و مدارک زیر می‌تواند تعیین کننده باشد:

  • اثبات پرداخت نفقه توسط زوج از طرق ارائه فیش واریزی
  • ارائه رسید دریافت پول توسط زوجه از زوج
  • اثبات پرداخت نفقه از طریق ادعای شهود و شهادت آنها

 

زوجه

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

به خاطر داشته باشید که درباره خانواده‌هایی که کار به بررسی مسائلی مانند پرداخت نفقه به دادگاه کشیده می‌شود، حتماً باید زوج خود ر برای اثبات این مورد آماده نماید. ازاین‌رو اگر در حال پرداخت نفقه به همسر خود بعد از طلاق و یا در شرایط اختلاف هستید، حتماً سعی کنید در این مواقع مدارک درج شده در این مقاله را از وی تهیه کنید تا در صورت لزوم بتوانید از حق خود در دادگاه دفاع کنید. البته هر پرونده‌ای در چنین شرایطی مواضع مربوط به خود را دارد. ازاین‌رو حتماً باید با توجه به شرایط پرونده با وکیل پایه یک دادگستری نیز مشورت نمایید.

کاربران می‌توانند در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از طریق بلاگ حقوقی لامینگو سایر مقالات آموزشی ما را دنبال نمایند. همچنین در انتهای این مقاله نیز امکان درج نظرات و ابهامات کاربران وجود دارد تا از این طریق شرایط مختلف خود را با ما در لامینگو در میان بگذارند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه