میزان حق بیمه تامین اجتماعی سال 99 و تاثیر کرونا بر آن!

5 سال پیش
حق بیمه سال 99 و تاثیر کرونا بر آن

 

تمامی افرادی که به واسطه رابطه استخدامی مشغول انجام کاری هستند باید توسط کارفرما نزد شعب بیمه تامین اجتماعی بیمه شوند. به این نوع بیمه پرداختی که در آن لیست بیمه باید توسط کارفرما به اداره تامین اجتماعی تسلیم شود، بیمه اجباری گفته می‌شود. از طرفی برخی افراد که خود صاحب کسب‌وکار مخصوص به خودشان هستند، برای خودشان بیمه رد می‌کنند. به این حق بیمه، بیمه اجباری گفته می‌شود. در این مقاله قصد داریم نرخ حق بیمه انواع بیمه‌های اختیاری و اجباری را در سال 99 بررسی کنیم. همچنین به بررسی تاثیر ویروس کرونا بر پرداخت حق بیمه در سال 99 می‌پردازیم.

نرخ حق بیمه اجباری در سال 99

بیمه اجباری که در بیانی دیگر به بیمه کارگری میان مردم شناخته می‌شود، رایج‌ترین نوع بیمه است. میزان حق بیمه پرداختی در این نوع از بیمه 30 درصد از پایه حقوق دریافتی خواهد بود که میزان 23 درصد از آن باید توسط کارفرما و 7 درصد باقیمانده توسط شخص کارگر پرداخته می‌شود.

دریافت مشاوره حقوقی استخدام

به دلیل اینکه تا این تاریخ هنوز میزان پایه حقوق سال 99 اعلام نشده است متاسفانه نمی‌توانیم رقم دقیق حق بیمه سال 99 را بیان کنیم.

توجه داشته باشید که حق بیمه حاصل ضرب دستمزد روزانه در تعداد روزها در درصد بیمه است. لذا برای شش ماهه اول سال 31 روز حساب می‌گردد و برای شش ماه دوم سال با توجه به کبیسه بودن سال 99 هرماه 30 روز حساب می‌شود.

نرخ حق بیمه اختیاری و خویش فرما در سال 99

با توجه به اینکه در بیمه اختیاری هیج رابطه کارگر و کارفرمایی وجود ندارد تمام مبلغ حق بیمه باید توسط شخص بیمه‌گذار پرداخت شود. این مبلغ که معادل 12 تا 18 درصد است از حاصل ضرب نرخ حق بیمه در پایه حقوق سال 99 که البته هنوز اعلام نشده است بدست می‌آید.

این مبلغ برای نرخ حق بیمه خویش فرما متفاوت است. نرخ حق بیمه در این مورد معادل 27 درصد است که تماما توسط خود شخص پرداخت می‌شود زیرا رابطه کارگر و کارفرما وجود ندارد.

حق بیمه سال 99 و تاثیر کرونا بر آن

تامین اجتماعی چه اقدام حمایتی برای پرداخت حق بیمه به دلیل شیوع ویروس کرونا در نظر گرفته است؟

همانطور که همه می‌دانید با شیوع ناگهانی و همه‌گیر ویروس کرونا به بسیاری از کسب‌وکارها آسیب‌های جدی وارد شد. به همین دلیل نهادهای مختلف در اقداماتی تلاش کردند تا از این مشاغل حمایت لازم را به عمل آورند. یکی از این نهادها سازمان تامین اجتماعی است.

سازمان تامین اجتماعی به منظور حمایت از کسب‎وکارهای آسیب دیده بر اثر ویروس کرونا دو اقدام حمایتی جالب انجام داده است:

  • تمامی احکام اجرایی مربوط به احکام مطالباتی و توقیف اموال و مسدود کردن حساب‌ها به مدت سه ماه به تعویق خواهد افتاد.
  • پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایانی که کسب‌وکار آن‌ها بر اثر ویروس کرونا آسیب دیده است به مدت سه ماه به تعویق خواهد افتاد. درواقع این کارفرمایان می‌توانند حق بیمه ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت را با تاخیر پرداخت کنند. البته این اقدام حمایتی تنها برای ده عنوان شغلی درنظر گرفته شده است که از قرار زیر باشند:
  • مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه‌ها، طباخی‌ها، تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها، اغذیه فروشی‌ها و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت.
  • مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه.
  • مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی.
  • مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مجتمع‌های جهانگردی و گردشگری، مهمان‌پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه‌ها، زائرسراها، مراکز بوم‌گردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بین راهی و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
  • تولید و توزیع کیف و کفش.
  • حمل و نقل عمومی مسافر درون‌شهری و برون‌شهری اعم از هوایی، جاده‌ای، ریلی و دریایی.دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری.
  • تولید و توزیع پوشاک.
  • مراکز و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی.
  • مراکز و مجتمع‌های فرهنگی و آموزشی.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات ما به بلاگ لامینگو مراجعه بفرمایید.

 

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه