نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری و نحوه تنظیم این قرارداد کار و سرمایه
مرغ و تخم مرغ در سبد غذایی افراد جامعه نقش بهسزایی داشته و یه همین نسبت نیز، فعالیت در زمینه پرورش و توزیع طیور نیز بسیار پرسود و پرطرفدار میباشد، اما راهاندازی کسبوکار پرورش طیور و تأسیس مرغداری کار سادهای نبوده و افراد بسیاری تمایل دارند در این زمینه از کمک سایر افراد بهرهمند گردند زیرا کسانی که قصد فعالیت در این زمینه را دارند، ممکن است بهتنهایی قادر به آغاز فعالیت خود نباشند. یکی از راههایی که در این زمینه بسیار کاربردی میباشد، عقد نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری جهت فعالیت در این حوزه است.
این شراکت ممکن است بهطرق مختلفی انجام گردد؛ ممکن است اشخاص مختلف با شراکت در سرمایه خود اقدام به تأسیس مرغداری نموده و یا ممکن است یک طرف قرارداد سرمایه لازم را تأمین نموده و طرف دیگر قرارداد از تخصص و توانایی پرورش طیور و اداره مرغداری برخوردار باشد. در هر صورت، بهتر است اشخاصی که قصد شراکت در این حوزه را دارند، شراکت خود را در قالب قراردادی، مکتوب و قانونی نمایند.
تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری موضوعی است که افراد باید در انجام آن از کمک و راهنمایی متخصصان قراردادنویسی و کارشناسان حقوقی بهرهمند شده تا از این طریق، قراردادی متناسب با وضعیت شراکت طرفین قرارداد تنظیم و در اختیار این افراد قرار گیرد. توجه داشته باشید که اگر الزامات قانونی و نکات حقوقی در تنظیم قرارداد شراکت در تأسیس مرغداری رعایت نگردد، ممکن است طرفین این قرارداد متحمل خسارت و زیان گردند و به همین دلیل، پیشنهاد میگردد با ورود به لینک زیر، قرارداد مشارکت در مرغداری را از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو دریافت نمایید:
تنظیم قرارداد مشارکت در مرغداری
نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری چگونه قراردادی است؟
قرارداد شراکت در مرغداری یکی از انواع قراردادهای مشارکت در کار و سرمایه است که در قانون مدنی به آن اشاره گردیده است. براساس این قرارداد، اشخاص حقیقی و حقوقی بهمنظور انجام فعالیتهای تجاری، بازرگانی و اقتصادی و با هدف کسب سود، در سرمایههای نقدی و غیرنقدی یکدیگر شریک شده و به میزان آوردهای که در انعقاد عقد شرکت با خود به همراه آوردهاند، در میزان سود و ضرر ناشی از شراکت با یکدیگر شریک میگردند.
علاوه بر این، نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری مشمول ماده 10 قانون مدنی میگردد که بیان میدارد اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند بهمنظور برقراری ارتباطات تجاری و خصوصی، قراردادی میان خود منعقد نموده و موازین شرعی و قانونی را در مرحله انعقاد و اجرای این قرارداد رعایت نمایند. ماده 10 قانون مدنی به تعریف قراردادهایی پرداخته است که قانون بهطور خاص آثاری را آنها وضع ننموده است اما عقد آنها را معتبر شناخته است، این قراردادها، عقود نامعین نامیده میشوند.
سرمایهای که طرفین قرارداد شراکت در تأسیس مرغداری با خود به همراه میآورند ممکن است نقدی یا غیرنقدی و مادی و یا غیرمادی باشد؛ برای مثال ممکن است یکی از طرفین این قرارداد سرمایه لازم جهت پرورش و توزیع طیور را تهیه نموده و طرف مقابل قرارداد، تخصص و مهارت پرورش و اداره و گسترش مرغداری را داشته باشد.
علاوه بر این، ممکن است هر دو طرف قرارداد هر کدام بخشی از مبلغ لازم جهت فعالیت در این حوزه را تأمین نموده و در اداره مرغداری نیز با یکدیگر همکاری نمایند. در هر صورت، میزان و نوع سرمایه و آورده هر یک از طرفین باید در متن قرارداد مشارکت قید شده و طرفین نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری باید بر اساس ترتیب مزبور عمل نمایند.
اهمیت عقد نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری
با توجه به نرخ بالای تورم در کشور و همچنین دشواری آغاز کسبوکار در جامعه، ممکن است اشخاص بهتنهایی قادر به راهاندازی تجارت مدنظر خود نبوده و در صورتیکه نتوانند از کمک دیگر افراد در این زمینه بهرهمند گردند، ممکن است هیچگاه به هدف کاری خود نرسند. با توجه به این مورد، قراردادهای مشارکت در تجارت گزینه مناسبی برای ایجاد پویایی در کسبوکار مردم است و افراد در صورتیکه بتوانند شریک یا شرکایی هممسیر و همهدف با خود در این راه بیابند، میتوانند با عقد قرارداد شرکت فعالیت مدنظر خود را انجام داده و نتیجتاً، کسب سود و درآمد نمایند. در ادامه این مطلب قصد داریم به شرح مراحل و چگونگی تأسیس مرغداری و همچنین چگونگی تنظیم متن نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری پرداخته و هر آنچه که شما باید در این زمینه از آن آگاه باشید را بیان نماییم.
مراحل و الزامات قانونی تأسیس و راهاندازی مرغداری و توزیع طیور
پیش از عقد نمونه قرارداد شراکت در راهاندازی کسبوکار مرغداری، طرفین این قرارداد باید از الزامات قانونی و چگونگی آغاز فعالیت خود بهخوبی آگاه باشند. پس از اینکه طرفین قرارداد با این الزامات آشنایی کافی را پیدا نمایند، باید مجوز لازم برای شروع فعالیت مربوطه را أخذ نموده و پس از آن میتوانند اقدام به عقد نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری نمایند. در ادامه مطلب به بیان مراحل تأسیس مرغداری بهترتیب لازم خواهیم پرداخت.
1. کسب مجوز فعالیت از واحد صنفی مربوطه
پیش از شروع هر فعالیت اشخاص باید مجوز لازم جهت انجام فعالیت مربوطه را از واحد صنفی مربوطه أخذ نمایند و در صورتیکه بدون دارا بودن این مجوز اقدام به فعالیت نمایند، با این اشخاص از سوی نهادهای قانونی ذیصلاح برخورد خواهد شد و این اشخاص علاوه بر ممنوعیت از ادامه فعالیت، ملزم به پرداخت جریمه نیز خواهند شد.
در ارتباط با تأسیس و راهاندازی مرغداری، طرفین قرارداد شراکت در مرغداری باید برای أخذ مجوز به وزارت جهاد و کشاورزی مراجعه نموده و پس از آن که مدارک این اشخاص توسط این سازمان مورد تأیید قرار گرفت، باید به سازمان دامپزشکی کشور مراجعه نموده و سایر تأییدیههای لازم را نیز از این نهاد أخذ نمایند.
توجه داشته باشید که اشخاص تنها هنگامی مؤفق به أخذ مجوز مربوطه خواهند شد که امکانات کافی و فضای مناسب برای اشتغال به این حرفه یعنی پروزش طیور را داشته و مهارت و علاقه کافی جهت فعالیت در این زمینه را نیز دارا باشند و در غیر این صورت، صدور پروانه اشتغال به مرغداری ممکن است با موانعی روبهرو گردد.
2. آمادهسازی و تجهیز مکان مرغداری
شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری باید پس از دریافت پروانه اشتغال به حرفه مرغداری، مکانی را که در نظر دارند آنجا را تبدیل به مرغداری نمایند، تجهیز نموده و الزامات بهرهبرداری از این محیط را فراهم آورند. مرغداری باید دارای فضایی مناسب جهت جوجهریزی و پرورش مرغ باشد و در این راستا، باید تجهیزات و دستگاههای تخصصی مربوطه فراهم باشد. علاوه بر این، مکان مرغداری باید مجهز به دستگاهها و لوازم تغذیه طیور و همنین سیستمهای حمل و نقل ایمن باشد تا امر توزیع طیور بهدرستی صورت پذیرد.
3. دریافت کارت بهداشت و سلامت و مجوز بهرهبرداری از مرغداری
پس از دریافت مجوز اشتغال و همچنین تجهیز محل مرغداری، شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری باید برای دریافت کارت سلامت و بهداشت مرغداری اقدام نمایند و تا زمانی که سلامت و بهداشت واحد مرغداری توسط مراجع ذیصلاح تأیید نگشته باشد، مؤسسین مرغداری حق بهرهبرداری از محیط مرغداری و آغاز فعالیت خود را نخواهند داشت. پس از دریافت کارت سلامت، شرکای قرارداد شراکت در تأسیس مرغداری میتوانند فعالیت خود را آغاز نموده و با پرورش و توزیع و فروش طیور، کسب سود و درآمد نموده و وارد بازار مربوطه گردند.
چگونگی تنظیم متن نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری
برای آغاز هر شراکتی نوشتن قرارداد مشارکت و قید شروط و مفاد این همکاری در آن، الزامی است و اشتغال به فعالیت مرغداری نیز از این قاعده مستثنا نبوده و اشخاصی که قصد آغاز همکاری با یکدیگر در جهت راهاندازی مرغداری را دارند، باید قراردادی تحت عنوان نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری تنظیم نموده و موارد مختلف مرتبط با همکاری خود را در آن درج نمایند. این قرارداد باید قراردادی مکتوب و در چارچوب قانون باشد و شرکای مرغداری باید به موارد بسیاری توجه داشته و آنها را در ذیل قرارداد لحاظ نمایند. در ادامه این مطلب، قصد داریم مواردی را که باید طرفین در متن قرارداد مشارکت در مرغداری به آنها اشاره نمایند را عنوان نموده و توضیحاتی را در ارتباط با هر بند بیان نماییم.
1. عنوان قرارداد شراکت در مرغداری
اولین موردی که باید در تنظیم متن قرارداد به آن اشاره گردد، عنوان قرارداد میباشد. عنوان قرارداد بیانگر ماهیت و نوع قرارداد بوده و باید جامع، کامل و مختصر باشد؛ در واقع، هر قراردادی با عنوان خود شناخته میگردد و به همین دلیل طرفین قرارداد باید تلاش نموده و عنوانی متناسب با روابط قراردادی خود انتخاب نمایند.
در ارتباط با عنوان قراردادی که طرفین در ذیل آن قصد همکاری در ارتباط با راهاندازی مرغداری را دارند، باید چنین گفت که در عنوان این قرارداد باید کلماتی مانند مشارکت و کلمهای که نشاندهنده نوع و موضوع مشارکت باشد، قید گردد. اگر در عنوان قرارداد مشارکت در مرغداری عبارتی مانند شراکت یا مشارکت قید نگردد، ممکن است آثار اشتباهی بر این قرارداد وضع گردد و با قرادادهایی مانند اجاره یا خرید مرغداری خلط گردد.
2. موضوع نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری
موضوع نمونه قرارداد شراکت مرغداری، درآمیختن و خلط سرمایههای نقدی و غیرنقدی طرفین این قرارداد و راهاندازی و اداره مرغداری میباشد. در ذیل بند مرتبط با موضوع قرارداد، باید فعالیتی که قرار است در قالب این قرارداد انجام گردد ذکر شود و طرفین قرارداد باید توجه نموده و موضوع قرارداد را بهصورت دقیق ذکر نمایند زیرا تعهدات و حقوق طرفین در قرارداد ارتباط مستقیمی با موضوع قرارداد داشته و موضوع قرارداد بسیار تعیینکننده میباشد.
3. معرفی طرفین قرارداد( شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری)
در این بخش از قرارداد طرفین قرارداد باید معرفی شده و مشخصات آنها بهطور دقیق ذکر گردد. موضوعی که باید بسیار به آن توجه داشت این است که در قرارداد باید وظایف و حقوق هر یک از طرفین قرارداد مشخص بوده و تمام این موضوعات باید هنگام تنظیم متن قرارداد مشارکت مشخص گردد و نباید ابهامی در این زمینه وجود داشته باشد. ازجمله مشخصاتی که باید در ذیل بند مشخصات طرفین قرارداد ذکر نمود عبارت است از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و کد ملی، محل دقیق اقامتگاه، شغل و حرفه و غیره. علاوه بر این، اگر یکی از طرفین قرارداد بهوکالت از دیگری در صدد امضای قرارداد باشد، باید مشخصات دقیق موکل وی نیز قید گردد.
4. تعهدات شرکای قرارداد شراکت در راهاندازی مرغداری
در هر قراردادی طرفین قرارداد ملزم میگردند تا مواردی را انجام داده و باید تا پایان مدت زمان اعتبار قرارداد، به تعهدات خود پایبند باشند. در قراردادهای مشارکت نیز هر یک از شرکای قرارداد باید مسئولیتهایی را که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت بر عهده گرفتهاند انجام داده تا موضوع قرارداد اجرا گردد.
یکی از مهمترین تعهدات شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری، تأمین آوردهای است که طرفین قرارداد بر تأمین آن ملزم گشته و بر آن توافق نمودهاند؛ این آوردهها ممکن است مادی یا معنوی و نقد و یا غیرنقد باشند و نوع این آوردهها نیز باید در متن قرارداد قید گردد. چنانچه هر یک از طرفین آورده لازم را تأمین ننماید، طرف دیگر نیز حق دارد از پرداخت مبلغ یا انجام کاری که سهم وی بوده است خودداری نماید.
نکتهای که در این باره باید بسیار مورد توجه قرار گیرد این است که این تعهدات باید بهصورت دقیق در متن قرارداد مشارکت قید گردد زیرا در غیر این صورت، ممکن است هر یک از طرفین از انجام تعهد خود خودداری نموده و درصورتیکه تعهدات در متن قرارداد ذکر نگردند، طرف مقابل امکان شکایت از شریک خود را نخواهد داشت زیرا ادلهای برای اثبات عدم انجام تعهدات طرف مقابل خود ندارد.
تعهداتی که بهطور معمول شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری عهدهدار میگردند عبارت است از اقدام برای دریافت مجوز اشتغال، تهیه محل مرغداری، پرداخت سرمایه لازم، تجهیز مرغداری با دستگاههای مربوطه، استخدام پرسنل، اداره مرغداری، دریافت کارت بهداشت مرغداری، توزیع طیور در بازار و غیره.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
5. میزان سود و زیان هر یک از شرکای مرغداری
در این بخش از قرارداد باید میزان سهمی که هر یک از شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری در سود و زیان حاصله از فعالیت دارند، مشخص و نوشته شود. بهطور معمول، میزان سود و زیان هر شریک متناسب با میزان آوردهای خواهد بود که با خود به همراه آورده است اما از آنجایی که قرارداد مشارکت در مرغداری مشمول ماده 10 قانون مدنی و یک قرارداد نامعین است، طرفین این قرارداد اختیار دارند تا برخلاف این موضوع با یکدیگر تراضی نمایند.
6. مدت زمان نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری
یکی از مهمترین بندهای هر قراردادی، بند مربوط به زمان قرارداد میباشد؛ طرفین قرارداد باید در هنگام تنظیم متن قرارداد، مدت زمان آغاز و اتمام قرارداد را بهصورت دقیق مشخص نمایند. این موضوع باعث میگردد تا طرفین قرارداد ملزم به انجام وظایف قراردادی خود در بازه زمانی معینشده گشته و باید توجه داشت که هیچ یک از شرکای قرارداد حق خودداری از انجام وظایف و خروج از قرارداد پیش از اتمام مدت زمان قراردادی را نخواهند داشت.
7. ضمانت اجرای انجام تعهدات قراردادی
هر یک از طرفین قرارداد ممکن است از انجام وظایف و تعهدات قراردادی خود خودداری نموده و یا تخلفی در انجام موارد مذکور مرتکب گردد. به همین دلیل است که متخصصان امر قراردادنویسی تأکید دارند تا طرفین قرارداد در هنگام تنظیم متن قرارداد خود، بندی تحت عنوان ضمانت اجرای تخلف از تعهدات به قرارداد افزوده نمایند و در ذیل این بند، جریمه فرد متخلف را تعیین نمایند. ضمانت اجرای قراردادی به این معنا خواهد بود که اگر هر یک از طرفین قرارداد به تعهدات خود پایبند نبود، باید جریمه مذکور در این بند را انجام داده و یا پرداخت نماید زیرا در غیر این صورت، طرف مقابل شریک متخلف، متحمل ضرر و زیان میگردد.
8. قید مشخصات دقیق مکان مرغداری( مکان قرارداد)
شرکای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری باید مشخصات دقیق محلی که قرار است آنجا را به فعالیت در زمینه پرورش و توزیع طیور اختصاص دهند، در متن قرارداد داخل نمایند. ذکر این بند در قرارداد به این دلیل است که طرفین باید تعهدات خود را در این محل انجام داده و اگر سهواً یا عمداً وظایف خود را در مکان دیگری اجرا نمایند، اجرای تعهد معتبر نبوده و باید آن تعهد را مجدداً در مکانی که در قرارداد ذکر شده است، اجرا نمایند.
9. شرط محرمانگی اسرار تجاری
یکی از تبعات عقد قرارداد مشارکت در زمینههای تجاری و بازرگانی این است که شرکای قرارداد در جریان اطلاعات تجاری یکدیگر قرار میگیرند؛ این موضوع یکی از لازمههای شراکت بوده و موضوعی است که اجتناب از آن ممکن نیست.
در قرارداد شراکت مرغداری نیز این مسئله وجود داشته و شرکای قرارداد از اطلاعاتی مانند چگونگی اداره مرغداری، قیمت فروش طیور و چگونگی ارتباط با بازار آگاه میشوند و این موارد اطلاعاتی هستند که در رونق کسبوکار مرغداری بسیار تأثیرگذار و حائز اهمیت بوده و به همین دلیل طرفین قرارداد در هنگام تنظیم متن قرارداد و در ذیل بندی تحت عنوان رعایت شرط محرمانگی، ملزم میگردند تا این اطلاعات و اسرار تجاری را نزد سایرین و بهخصوص رقبای خود فاش ننمایند و در صورت عدم رعایت و تخطی از این شرط، طرف خاطی باید جریمه معین را بپردازد.
کلام آخر
تنظیم قرارداد برای شراکت امری بسیار ضروری است و میتواند باعث جلوگیری از بروز بسیاری از اختلافات گردد. شما میتوانید با کمک مشاوران حقوقی لامینگو این قرارداد را به صورت شخصی و متناسب با نیازهای خود تنظیم نمایید. چنانچه علاقهمند به مطالعه موضوعات حقوقی بیشتری هستید کافیست سری به سایر مطالب بلاگ حقوقی لامینگو بزنید.
دیدگاه شما