نمونه قرارداد خرید و فروش پسته و مندرجات این عقد بیع!

2 سال پیش
قرارداد خرید و فروش پسته

پسته یکی از اصلی‌ترین محصولات صادراتی ایران به خارج از کشور و جزو خشکبارهای اصلی است که طرفداران زیادی دارد. قیمت بالای این محصول و استقبال جهانی از این محصول سبب گشته تا اشخاص زیادی تمایل به تجارت در زمینه خرید و فروش پسته داشته باشند و به خارج و داخل کشور انواع مختلف پسته را بفروشند. موضوعی که در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که اشخاصی که قصد خرید و فروش پسته را دارند، باید قراردادی تحت عنوان نمونه قرارداد خرید و فروش پسته منعقد کرده و جزئیات قراردادی و احکام عقد بیع را در آن ذکر نمایند. عقد قرارداد یکی از الزامات حقوقی و قانونی انجام تجارت و همکاری‌های اقتصادی مختلف است و اگر اشخاص بدون داشتن سندی مکتوب و قانونی که نشانگر تعهدات آن‌ها است اقدام به انجام امور تجاری گوناگون نمایند، ممکن است با مشکلات بسیاری در ادامه مسیر مواجه شده ‌و متحمل خسارت و ضرر گردند.

پیش از ورود به ادامه مطلب، لازم است بیان گردد که شما می‌توانید نمونه قرارداد خرید و فروش پسته را از متخصصان حقوقی لامینگو دریافت نمایید. یکی از اصلی‌ترین خدمات تیم حقوقی لامینگو تنظیم فرم خام انواع قراردادهایی است که مورد استفاده اشخاص می‌باشد. علاوه بر این، شما می‌توانید از متخصصان امر قراردادنویسی لامینگو درخواست تنظیم قراردادی مطابق با شرایط خود را داشته باشید. لازم به توضیح است که استفاده از خدمات متخصصان حقوقی در عقد قراردادها، یکی از اقداماتی است که می‌تواند شما را در رسیدن به اهداف قراردادی خود یاری نموده و ریسک‌های قراردادی را به حداقل برساند. برای دریافت قرارداد بیع پسته بر روی لینک زیر کلیک نموده و قرارداد مد نظر را دریافت نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا قرارداد خرید و فروش پسته و الزامات و مندرجات قانونی این قرارداد بیع را توضیح داده و موارد لازم را بررسی نماییم.

 

دریافت قرارداد خرید و فروش پسته

 

قالب قراردادی و قانون حاکم بر نمونه قرارداد خرید و فروش پسته

قرارداد خرید و فروش پسته یکی از انواع قراردادهای بیع می‌باشد. قرارداد بیع قراردادی است که یک طرف معامله که بایع نام دارد، مالی را در برابر دریافت ثمن معامله به طرف مقابل یعنی مشتری می‌فروشد. عقد بیع یکی از رایج‌ترین قراردادهایی است که اشخاص میان خود منعقد می‌نمایند و بسیاری از روابط تجاری در قالب این قرارداد قرار می‌گیرد؛ چرا که اگر امر خرید و فروش را از دنیای تجارت و اقتصاد حذف کنیم، پایه‌های اقتصاد فلج خواهد شد و دیگر تبادلات اقتصادی بی‌معنا خواهد گردید.
عقد بیع یکی از عقود معین قانون مدنی می‌باشد؛ عقود معین عقود و قراردادهایی هستند که قانون به‌طور خاص آثار حاکم بر آن‌ها را مشخص نموده و مقررات مشخصی را در ارتباط با آن وضع کرده است. یکی از این موارد، لازم بودن عقد بیع است؛ قراردادهای لازم دسته‌ای از عقود هستند که طرفین این قرارداد حق بر هم زدن قرارداد را نداشته و باید برای خروج از قرارداد حق فسخ قانونی داشته باشند.

به‌تبع این موضوع، نمونه قرارداد خرید و فروش پسته نیز عقدی لازم است و بایع و مشتری پسته نمی‌توانند تا پایان مدت زمان قرارداد به‌صورت یکجانبه از قرارداد خارج گردند. طرفین قرارداد بیع پسته باید مقررات مذکور در باب بیع قانون مدنی را در تنظیم و اجرای قرارداد خود رعایت نموده و حق تراضی برخلاف این قواعد را نخواهند داشت.

 

برخی از مقررات حاکم بر قرارداد بیع پسته

براساس قواعدی که قانون مدنی در ارتباط با عقد چنین قراردادی وضع نموده است، آثاری بر قرارداد حاکم می‌گردد و هر یک از طرفین حقوق و تکالیفی پیدا می‌کنند که در ادامه برخی از این موارد را شرح خواهیم داد. یکی از این موارد، حق فسخ معامله از سوی خریدار در صورت خرابی مبیع پیش از قبض است. اگر خریدار پسته پیش از آنکه مبیع را تحویل بگیرد، متوجه فساد و خرابی در محصول گردد، حق فسخ قرارداد بیع را خواهد داشت. حال اگر پسته‌ها که مبیع قرارداد هستند پیش از تسلیم و تحویل به خریدار و بدون تقصیر فروشنده تلف یا خراب شوند، در این صورت معامله منفسخ شده و فروشنده باید ثمنی را که از خریدار دریافت نموده است، به وی بازگرداند.

یکی دیگر از حقوقی که قانون مدنی برای طرفین عقد بیع در نظر گرفته است، حق اقاله قرارداد می‌باشد. همانطور که پیش‌تر نیز بیان شد، نمونه قرارداد خرید و فروش پسته یک عقد لازم است و به همین دلیل طرفین این قرارداد حق بر هم زدن قرارداد را نخواهند داشت؛ اما، بایع و مشتری می‌توانند با تراضی یکدیگر قرارداد را اقاله کرده و به تعهدات خود پایان دهند. اقاله به معنی خاتمه دادن به قرارداد با توافق هر دو طرف قرارداد می‌باشد.

 

دریافت قرارداد خرید و فروش پسته

 

طریقه تنظیم نمونه قرارداد خرید و فروش پسته و مندرجات این قرارداد بیع

در قرارداد خرید و فروش پسته باید مواردی ذکر گردد که برخی از این موارد در تمامی قراردادهای بیع باید درج گردد و برخی از این موارد مختص به قرارداد بیع پسته است که طرفین با اراده و تراضی یکدیگر بر سر آن توافق نموده و در قرارداد درج می‌نمایند. در هر صورت طرفین قرارداد باید جزئیات کاملی از قرارداد را در متن قرارداد وارد نمایند تا در آینده احتمال بروز اختلاف کاهش یابد.

 

۱. عنوان قرارداد بیع پسته

اولین موردی که باید در متن قرارداد درج گردد، عنوان قرارداد خرید و فروش پسته است‌. عنوان قرارداد عبارتی کوتاه و مختصر است که اطلاعاتی کلی در ارتباط با قرارداد می‌دهد. در واقع، عنوان قرارداد نام قرارداد بود و در انتخاب آن باید دقت زیادی گردد تا بیانگر محتوا و ماهیت قرارداد باشد. در ارتباط با انتخاب عنوان قرارداد بیع پسته، طرفین باید به‌طور حتم از عبارت خرید و فروش یا بیع استفاده نمایند و علاوه بر این، خود کلمه پسته نیز باید در عنوان قرارداد جای گیرد.

 

۲. معرفی طرفین نمونه قرارداد خرید و فروش پسته

در ذیل این ماده از قرارداد، بایع و مشتری معرفی می‌شوند. یکی از الزامات قانونی عقد هر قراردادی، درج مشخصات دقیق طرفین این قرارداد در متن قرارداد می‌باشد. طرفین قرارداد خرید و فروش پسته ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند که در هر صورت، باید مشخصات کامل این اشخاص همراه با مدارک مثبت هویتی آن‌ها ضمیمه قرارداد گردد. ازجمله مشخصاتی که باید در قرارداد در ارتباط با معرفی شخص حقیقی که یکی از طرفین قرارداد است ذکر گردد عبارت است از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، محل اقامتگاه و شماره تماس می‌باشد.

علاوه بر این، اگر یکی از بایع یا مشتری شخص حقوقی باشد، باید اطلاعاتی از جمله نام شرکت یا سازمان، شماره ثبت، کد اقتصادی، نشان تجاری و محل اقامتگاه این شخص حقوقی در قرارداد درج گردد. ممکن است طرفین قرارداد بخواهند قرارداد را از طریق نمایندگان خود منعقد نمایند که در این صورت نیز باید مشخصات دقیق این افراد همراه با سمت آن‌ها در قسمت مشخصات طرفین قرارداد ذکر گردد.

 

دریافت قرارداد خرید و فروش پسته

 

۳. تعهدات هر یک از خریدار و فروشنده پسته

هر یک از بایع و مشتری در طی قرارداد تعهداتی بر عهده دارند که باید این تعهدات را در موعد مقرر و براساس اوصاف مشخص‌ در قرارداد انجام داده و اجرا نمایند؛ برای مثال، یکی از اصلی‌ترین تعهدات بایع، تحویل مبیع قرارداد در موعد مقرر و با توجه به اوصاف قراردادی می‌باشد. فروشنده پسته باید پسته‌ها را در زمانی که مشخص شده و در وزن و بسته‌بندی مد نظر به خریدار تحویل دهد و اگر وزن محصول کمتر یا بیشتر باشد، خریدار می‌تواند الزام فروشنده را خواسته و یا قرارداد را فسخ نماید. علاوه بر این، فروشنده مؤظف است تا در موعد قراردادی مبیع را تسلیم نماید و در غیر این صورت، خریدار می‌تواند قرارداد را فسخ نماید.

خریدار نیز تعهداتی را بر عهده دارد؛ خریدار پسته باید ثمن معامله را در زمان مشخص و به همان میزانی که توافق شده است به فروشنده پرداخت نماید و در غیر این صورت، فروشنده مختار است خریدار را ملزم نموده و یا قرارداد را فسخ نماید. علاوه بر این، همانطور که خریدار اگر محصول را کمتر از آنچه در قرارداد است دریافت نماید می‌تواند باقی محصول را از فروشنده دریافت نماید، همچنین باید اگر محصول بیش از آنچه ذکر شده است به دست وی رسید، باقی را به بایع باز پس دهد. اگر هر یک از طرفین نمونه قرارداد خرید و فروش پسته در انجام تعهدات خود کوتاهی نماید، باید خسارات طرف مقابل را پرداخت نموده و طرف مقابل همچنین حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

 

۴. ثمن معامله و نحوه پرداخت آن

ثمن معامله مبلغی است که خریدار کالا باید در ازای دریافت محصول پرداخت نماید. طرفین قرارداد باید میزان دقیق مبلغ قرارداد ‌و همچنین چگونگی پرداخت آن را در قرارداد مشخص نمایند. خریدار ممکن است مبلغ قرارداد را به‌صورت وجه نقد، در قالب چک، به‌صورت اقساطی و یا هر شکل دیگری پرداخت نماید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان باید بدانیم!

در این مقاله در ارتباط با قالب و محتوای نمونه قرارداد خرید و فروش پسته با شما صحبت کردیم و توضیحات لازم را ارائه نمودیم. طرفین قرارداد می‌توانند علاوه بر مندرجات عام، هر آنچه در نظر دارند تا بر آن توافق گردد را نیز در متن قرارداد وارد نمایند. برای مثال، یکی از این موارد می‌تواند تعیین مرجع حل اختلافات قراردادی باشد. در جریان قرارداد، ممکن است اختلافات بسیاری به دلایل مختلف پیش آید که طرفین می‌توانند این اختلافات را از طرق مسالمت‌آمیز و یا از طریق مراجعه به مراجع قضایی عمومی و خصوصی برطرف نمایند. بایع و مشتری می‌توانند در هنگام تنظیم قرارداد، با توافق یکدیگر شخصی را به‌عنوان داور معین نمایند تا در ادامه اگر با اختلافی مواجه شدند، اختلاف را به این داور ارجاع داده تا داور اختلاف را حل‌وفصل نماید.

برای مطالعه سایر محتواهای حقوقی در ارتباط با قراردادها، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و با مطالعه مطالب این بلاگ حقوقی، اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه