نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی و شرایط انعقاد این قرارداد
برای راهاندازی یک کسبوکار نیاز به وجود و کنار هم قرار گرفتن عوامل گوناگونی است و تا زمانی که این عوامل موجود نبوده و شرایط لازم فراهم نباشد، کسبوکار مورد نظر نیز آغاز نمیگردد. از حمله شرایطی که برای شروع یک کسبوکار مورد نیاز است داشتن سرمایه کافی و مهارت لازم در حوزه فعالیت مورد نظر است. حال ممکن است شخصی که تصمیم به شروع فعالیت شغلی خاصی را دارد، همزمان تخصص و سرمایه کافی برای اشتغال به حرفه مزبور را نداشته و نتواند بهتنهایی اقدامات لازم جهت راهاندازی کسبوکار را فراهم نماید. در چنین شرایطی این فرد میتواند با عقد قرارداد مشارکت، کسبوکار مورد نظر را با کمک فرد دیگری رهاندازی نموده و در عوض وی را در سود حاصله شریک نماید. نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی یکی از انواع قراردادهای مشارکت کاری است که اشخاص برای تأسیس نانوایی آن را منعقد مینمایند.
همواره توصیه میگردد اشخاصی که قصد برقراری روابط کاری با یکدیگر را دارند، روابط خود را در سندی حقوقی و قانونی مکتوب نمایند، زیرا حقوق طرفین در روابط قراردادی از طریق مکتوب نمودن قرارداد تأمین میگردد. اگر قصد عقد قراردادهای مشارکت را دارید، میتوانید قرارداد مورد نظر خود را از بانک قرارداد لامینگو دریافت نمایید. با وجود اینکه قراردادهای مشارکت با تبعیت از مقررات عام قانون مدنی منعقد میگردند، اما طرفین این قرارداد میتوانند مفاد قرارداد کاری میان خود را براساس اراده و اختیار خود تنظیم نمایند و در این زمینه، همکاران ما در تیم قراردادنویسی لامینگو خدمات حقوقی لازم را به شما ارائه مینمایند.
اهمیت عقد نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی برای طرفین این قرارداد
تصور کنید شخصی دورههای نانپزی را بهصورت کامل آموزش دیده است و تخصص و مهارت کافی در زمینه راهاندازی نانوایی و اشتغال به این حرفه را دارا میباشد و پس از این که تصمیم به تأسیس مغازه نانوایی مینماید، متوجه میشود سرمایه کافی برای راهاندازی کسبوکار مورد نظر خود را ندارد. در چنین شرایطی این شخص دو راه پیش روی خود دارد؛ اولین راه این است که از راهاندازی نانوایی انصراف دهد و دومین راه، این است که با عقد قرارداد مشارکت با اشخاصی که آماده و متقاضی سرمایهگذاری در امر تأسیس نانوایی هستند، کسبوکار خود را آغاز نماید و در این صورت، هم شخصی که تخصص در زمینه نانپزی را دارد میتواند با استفاده از مهارت خود شغلی را آغاز نماید و هم شخص سرمایهگذار میتواند از این طریق کسب سود و درآمد نماید.
در شرایطی که اقتصاد جامعه دچار تورم شدید بوده و بازار شغلی بسیار رقابتی شده است، عقد قراردادهای مشارکت به اشخاص کمک میکند تا به بهترین شکل ممکن از تخصص و سرمایه خود استفاده نمایند و علاوه بر این، در امر اشتغالزایی جامعه نیز نقش پررنگی داشته باشند. قراردادهای مشارکت انواع بسیاری دارد و طرفین قرارداد باید بسته به نیازی که دارند، نوع روابط قراردادی خود را مشخص نمایند.
نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی و الزامات حقوقی عقد این قرارداد
نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی در قانون میباشد. قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف درآمخیتن سرمایههای نقدی و غیرنقدی خود و همچنین سرمایههای مادی و معنوی خود، آن را در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری و بازرگانی منعقد نموده و در سود و زیان ناشی از عقد این قرارداد با یکدیگر شریک میگردند. نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی که یک قرارداد مشارکت و در واقع نوعی عقد شرکت است، تابع مقررات عام قانون مدنی و مقررات خاص آن درباره عقد شرکت مدنی است و علاوه بر این، قرارداد شراکت در راهاندازی نانوایی یکی از عقود نامعین قانون مدنی بوده و در همین راستا، طرفین این قرارداد میتوانند با توافق یکدیگر متن قرارداد مشارکت را تنظیم و سپس قرارداد را امضاء نمایند.
یکی از الزامات اساسی عقد قرارداد شراکت نانوایی، تعیین نوع سرمایهای است که هر یک از طرفین این قرارداد با خود به همراه آورده و بنا است با سرمایه طرف مقابل آمیخته گردد. در نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی ممکن است طرفین این قرارداد هر کدام بخشی از سرمایه مالی مورد نیاز برای تأسیس مغازه نانوایی را تأمین نموده و سپس برای اداره نانوایی شخصی را که در این زمینه تخصص دارد، استخدام نمایند. همچنین ممکن است یکی از طرفین قرارداد فردی باشد که مهارت لازم در زمینه اشتغال به امر نانپزی را داشته و طرف دیگر قرارداد سرمایه مالی راهاندازی نانوایی را تأمین نماید. مشارکت در سرمایه و کار انواع گوناگونی دارد و تنها لازم است طرفین قرارداد مشارکت، پیش از انعقاد قرارداد، نوع سرمایه خود را مشخص و با یکدیگر در این زمینه توافق نمایند.
عنوان قرارداد شراکت مدنی در تأسیس نانوایی چیست؟
در مرحله اول تنظیم قرارداد، طرفین قرارداد باید برای خود عنوان مناسبی انتخاب نمایند، عنوانی که بیانگر ماهیت نقش آنها در قرارداد منعقده میباشد. در همین راستا، اشخاصی که قصد مشارکت در تأسیس نانوایی را دارند، باید در عنوان قرارداد، عبارت مشارکت را درج نمایند. اگر در عنوان قرارداد مشارکت نانوایی کلمه مشارکت قید نگردد، ممکن است بهاشتباه آثار دیگر قراردادها مانند قرارداد بیع نانوایی یا اجاره نانوایی بر این قرارداد وضع گردد و اشخاص در ادامه روابط قراردادی خود، دچار اختلافات بسیاری گردند.
موضوع نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی
طرفین قرارداد یعنی اشخاصی که قصد مشارکت در راهاندازی مغازه نانوایی را دارند، باید موضوع قرارداد را در متن قرارداد بنویسند. موضوع قرارداد مشارکت در نانوایی عبارت است از خلط سرمایههای مادی و معنوی اشخاص حقیقی و حقوقی در راستای تأسیس محلی تحت عنوان نانوایی و مدیریت این مکان و اشتغال به امر پخت و فروش انواع نان. طرفین قرارداد مشارکت باید بهصورت دقیق مواردی را که قصد دارند در قالب این قرارداد به انجام آن مشغول شوند، در ذیل این ماده درج نمایند.
مشخصات طرفین قرارداد مشارکت و نوع و میزان آورده هر شریک
مشخصات و اطلاعات هویتی اشخاصی که در کار و سرمایه با یکدیگر شریک شدهاند تا اقدام به راهاندازی نانوایی نمایند، باید بهصورت جامع در قرارداد ذکر گردد. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی طرفین، نام پدر، شماره شناسنامه و کد ملی، محل صدور شناسنامه و تاریخ تولد، نشانی اقامتگاه و شماره تماس ازجمله مواردی است که باید قید گردد. باید توجه داشت که طرفین قرارداد مشارکت باید در هنگام انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی اهلیت قانونی کامل برای امضای قرارداد را داشته باشند.
سرمایهای که هر شریک با خود به همراه میآورد، ممکن است سرمایه مادی یا معنوی و نقدی و یا غیر نقد باشد. هر یک از طرفین قرارداد مشارکت در نانوایی ممکن است مواردی مانند تخصص و مهارت در زمینه مدیریت نانوایی، مهارت پخت انواع نان، امکان تهیه و فراهم نمودن مکان نانوایی، تهیه وسایل موردنیاز برای اشتغال به امر نانوایی، سرمایه نقدی برای پرداخت حقوق پرسنل و سایر هزینههای لازم و غیره را فراهم آورده باشد که نوع و میزان این آوردهها باید بهصورت تفصیلی در متن قرارداد شراکت در راهاندازی نانوایی قید گردد و دلیل این مهم نیز این است که هر یک از طرفین قرارداد، به میزان آورده خود در سود و زیان کسبوکار نانوایی شریک میشوند. البته ممکن است در هنگام انعقاد قرارداد طرفین توافقی نمایند مبنی بر اینکه سود و زیان بهصورت مساوی و بدون در نظر گرفتن آورده میان آنها تقسیم گردد.
تعهدات هر یک از شرکا در نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی
طرفین قرارداد شراکت در راهاندازی کسبوکار نانوایی هرکدام برای رسیدن به اهداف قراردادی خود باید وظایف و مسئولیتهایی را بر عهده گرفته و اجرا نمایند. این تعهدات در هنگام انعقاد قرارداد و براساس اراده و توافق طرفین مشخص میگردد و هر یک از شرکای قرارداد مشارکت در نانوایی باید امری را که در انجام آن توانایی لازم را دارد، بر عهده گرفته و به انجام آن مبادرت نماید. این وظایف و تعهدات عبارتاند از پیگیری برای اجاره یا خرید مکان نانوایی، تجهیز این مکان به وسایل موردنیاز برای پخت انواع نان، أخذ مجوزهای لازم مانند گواهی بهداشت از مراجع ذیربط، خرید مواد اولیه مانند آرد و گندم، استخدام پرسنل برای اشتغال در نانوایی، مدیریت مغازه، پخت انواع نانهای سنتی و فانتزی و سایر اموری که برای راهاندازی و اداره و کسب درآمد از نانوایی باید انجام گردد.
طرفین قرارداد نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی با اراده و اختیار و اهلیت قانونی این قرارداد را تنظیم و امضاء مینمایند و پس از امضای این قرارداد، مسئول انجام تعهدات خود بوده و حق اجتناب از انجام وظایف قراردادی خود را ندارند. اگر یکی از شرکای تأسیس نانوایی در انجام تعهدات خود تخلف و یا قصوری نماید، طرف مقابل حق شکایت به مراجع قانونی و الزام وی از این طریق و یا دریافت خسارت از شریک خود را خواهد داشت.
شاید این مطلب نیز برای شما جالب باشد: نمونه قرارداد شراکت بنگاه چیست و چه زمانی تنظیم میشود؟
مدت نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی
شرکای این قرارداد باید مدت زمانی را که قصد دارند در آن بازه با یکدیگر شراکت نمایند را در متن قرارداد بنویسند. طرفین قرارداد میتوانند در یک جدول زمانبندی، زمان مربوط به شراکت در هر بخش از موضوع قرارداد را معین نمایند؛ برای مثال، طرفین قرارداد میتوانند مدتی را به تهیه مکان برای نانوایی، مدتی را به تجهیز مکان نانوایی، مدتی را به تهیه مواد اولیه و مدتی را نیز به استخدام پرسنل برای اداره نانوایی اختصاص دهند. از این طریق هر یک از فعالیتهای موضوع شراکت بهتر و دقیقتر انجام میگردد و شرکای قرارداد نیز سریعتر به اهداف قراردادی خود خواهند رسید.
شرط محرمانگی در شراکت
هر کدام از شرکای نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی بهواسطه روابط قراردادی و شراکتی که با طرف مقابل دارد، ممکن است به اطلاعات کاری زیادی از شریک خود دسترسی داشته باشد و در جریان اسرار تجاری طرف مقابل خود قرار بگیرد. به همین دلیل طرفین قرارداد مشارکت باید در هنگام انعقاد قرارداد تضمین نمایند که از اطلاعات یکدیگر استفاده سوء ننموده و اقدام به افشای این اطلاعات و اسناد نزد سایرین نمینمایند. درصورتیکه هر یک از طرفین قرارداد از انجام و رعایت این شرط ضمن عقد تخلف نمایند، باید خسارت طرف مقابل را بپردازند.
فسخ و خاتمه قرارداد شراکت در راهاندازی نانوایی
هر یک از شرکای قرارداد مشارکت میتوانند مطابق قرارداد، در صورتیکه طرف مقابل از انجام تعهدات خود و یا از اجرای شروط ضمن عقد تخلف نماید، قرارداد را بهصورت یکجانبه فسخ کند. علاوه بر این، از آنجایی که عقد شرکت مدنی یک عقد جایز است، طرفین این قرارداد میتوانند هر زمان اراده نمودند، قرارداد مشارکت را به پایان برسانند. البته بهتر است شرکای نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی در هنگام انعقاد این قرارداد، فسخ قرارداد را منوط به وجود دلایلی نمایند.
مرجع حل اختلافات قراردادی شرکای قرارداد
اگر شرکای نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی با یکدیگر دچار اختلافی گردند و بخواهند این اختلاف را از طریق مراجع قضایی رفع نمایند، ممکن است مدت زمان زیادی درگیر رفع اختلاف خود باشند و به همین دلیل، کارشناسان حقوقی به اشخاص توصیه مینمایند در هنگام انعقاد قرارداد با یکدیگر توافق نمایند تا اگر در طی مدت انجام موضوع قرارداد با یکدیگر دچار اختلافی شدند و این مشکل از طرق مسالمتآمیز رفع نگشت، برای حل اختلاف خود به مرجع خصوصی داوری مراجعه نموده و اختلاف خود را از این طریق برطرف نمایند. طرفین قرارداد میتوانند مشخصات داوری را که هر دو طرف قرارداد رضایت به مراجعه به وی دارند، در ذیل بند مرجع حل اختلاف در قرارداد درج نمایند.
جمعبندی
اشخاصی که تصمیم به اشتغال به کسبوکار نانوایی دارند و توانایی کافی برای تأسیس یک نانوایی را ندارند، میتوانند برای آغاز فعالیت خود از کمک سایر اشخاصی که علاقهمند به این موضوع هستند، بهرهمند گردند. برای آغاز این همکاری طرفین باید نمونه قرارداد مشارکت در نانوایی با یکدیگر منعقد نموده و مواردی را که به تبیین رابطه مشارکتی اشخاص میپردازد، در شراکتنامهی میان خود ذکر نمایند. طرفین قرارداد باید مدت زمان آغاز و اتمام تعهدات قراردادی، موضوع دقیق قرارداد، تعهدات و شروط ضمن عقد و شرایط خاتمه قرارداد را در قرارداد شراکت خود وارد نمایند. این قرارداد از انواع قراردادهای مشارکت در قانون مدنی است که در قالب عقد شرکت بوده و سبب خلط سرمایههای طرفین میگردد. باید توجه داشت این شراکت یک عقد شرکت مدنی بوده و به همین دلیل شراکت طرفین دارای شخصیت حقوقی مجزا از شخصیت طرفین این قرارداد نخواهد بود.
بلاگ حقوقی لامینگو بستری برای انتشار انواع محتواهای حقوقی بوده و شما برای کسب اطلاعات و افزایش دانش حقوقی خود میتوانید وارد این بلاگ شده و مطالب آن را مطالعه نمایید. علاوه بر این، شما میتوانید سؤالات حقوقی خود را در بخش دیدگاههای مطالب نوشته و پاسخ خود را از همکاران ما دریافت کنید. برای ورود به بلاگ حقوقی لامینگو، میتوانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
دیدگاه شما