بروز اختلافات در مشارکت در مغازه و راهحل آن
برخی از کسبوکارها نیازمند سرمایه اولیه هستند و در برخی موارد که افراد بهتنهایی قادر به تأمین این سرمایه نیستند برای کار خود شریک و یا شرکایی نیز در نظر میگیرند که درصورتیکه تنها قادر به تأمین یک بخش در روند انجام کار هستند بتوانند از قابلیتهای طرف مقابل خود برای کسب سود احتمالی استفاده نمایند. تأسیس و بهرهبرداری از مغازه نیز ممکن است در بسیاری از موارد افراد را ناچار به شراکت برای انجام کار نماید.
به همین ترتیب باوجود فایدهها و نکتههای مثبتی که ممکن است در روند شراکت وجود داشته باشد در برخی از موارد شرکا در طی مدتزمان شراکت خود با مشکلات و اختلافاتی روبرو میشوند. این اختلافات میتواند روند قرارداد را تغییر دهد. به همین ترتیب با شناخت موارد اختلاف در یک شراکت و چگونگی حلوفصل این موارد میتوان برای موقعیت احتمالی راهحلی را در نظر گرفت. ما نیز در ادامه درباره اختلافاتی که ممکن است درباره شراکت در مغازه وجود داشته باشد صحبت خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
به شما پیشنهاد میکنیم که این مطلب را مطالعه کنید: همه آنچه درباره مشارکت در مغازه باید بدانیم!
شراکت در مغازه چگونه است؟
فردی که سرمایهای برای احداث و بهرهبرداری و کسب سود از یک مغازه و واحد تجاری در نظر گرفته است ممکن است به علت نداشتن تجربه و یا تخصص کافی در این راستا نیاز پیدا کند که با فردی که در این زمینه تجربه و تخصص دارد اقدام به شراکت نماید. شراکت در مغازه یکی از بیشترین و پراستفادهترین انواع قرارداد شراکت است. به همین ترتیب در قانون مدنی نیز ازآنجاییکه این مورد یکی از نکات پرکاربرد است؛ نکاتی را برای افراد در نظر گرفته است.
به همین ترتیب افراد با توجه کافی به نکاتی که در قانون برای انعقاد یک قرارداد شراکت وجود دارد برای واحد تجاری خود شریکی پیدا میکنند و با انعقاد قرارداد در این راستا در مدتزمانی معین اقدام به همکاری و تقسیم سود و زیان با توجه به درصد مشخصی که موردتأیید هر یک از آنها قرارگرفته است؛ مینمایند. این سود و زیان با توجه به آورده هر یک از آنها و توافقی که در این راستا شکل میگیرد انجام میشود.
پیش از شراکت در مغازه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
درواقع پیش از اینکه هر نوعی از قرارداد تنظیم شود لازم است که درباره محتوایی که لازم است در یک قرارداد قید شود نکات کافی و لازم وجود داشته باشد. از آنجایی که قرارداد مشارکت در راستای شراکت و همکاری دو یا چند نفر ایجاد میشود لازم است که بهاندازه کافی پیش از قرارداد به نکات موردنظر توجه داشت. متن قرارداد لازم است که با دقت رعایت تمامی نکات تنظیم شود. در قرارداد مشخصات و آورده هریک از طرفین میبایست بهصورت دقیقی مشخص شود چراکه آنچه که تعیینکننده سود و میزان درصد متعلق به هریک از شرکا است بر اساس همین اطلاعات تعیین میگردد.
نکاتی که در متن قرارداد قید میشود ازنظر قانونی و حقوقی قابلیت پیگیری دارد و اگر اختلافاتی در این راستا پیش بیاید میتوان با استناد به آن موضوع را حل نمود به همین ترتیب پیش از اینکه قراردادی تنظیم شود افراد لازم است درباره تمامی نکات به اجماع و توافقی رسیده باشند. همچنین درباره برخی مسائل عمومی نیز لازم است پیش از تنظیم قرارداد توجه کافی را مبذول داشت چرا که درصورتیکه برای تأسیس و بهرهبرداری از یک واحد تجاری پروانه کسب و مجوزهای کافی وجود نداشته باشد در مراجع قانونی به سختی میتوان موارد پیش آمده را جبران نود و یا پیگیری کرد.
درصورتیکه شما به دنبال دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه هستید؛ میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان ما که در این مرکز حضور دارند در تماس باشید و از خدمات آنها در راستا ارائه نمونه قرارداد مشارکت در مغازه استفاده نمایید:
دانلود قرارداد مشارکت در مغازه
چگونه در قرارداد مشارکت باید به اختلافات پرداخت؟
در هر قراردادی که تنظیم میشود در یک بخش این قرارداد لازم است که درباره مواردی که میبایست در آن حل اختلاف و یا حتی فسخ قرارداد امکانپذیر است پرداخته شود. مواردی که ممکن است موجب بروز اختلاف بین شرکا یک قرارداد باشد با توجه به موضوع قرارداد مشارکت میتواند متفاوت باشد اما میتوان با توافق هر یک از طرفین پیش از قرارداد مواردی را که ممکن است به نظر هر یک از آنها مورد اختلاف قرار بگیرد را در قرارداد لحاظ کنند و برای حل آن نیز راهحلی پیشنهاد نمایند.در بسیاری از موارد تعدد شرکا ممکن است این مسئله را به دنبال داشته باشد که کدامیک از آنها درروند واگذاری سرمایه خود به فرد دیگری اقدام کند.
برخی از این اختلافات
در بهترین حالت اگر یکی از شرکا بخواهد سرمایه اولیه خود را به فرد دیگری واگذار نماید؛ میتواند با ارائه و فروش سرمایه به شریک خود این مسئله را بدون بروز اختلاف بسیار زیادی حل نماید. اما مسئله اصلی زمانی رخ میدهد که یکی از شرکا به فرد خارج از قرارداد مشارکت برای فروش سرمایه خود مراجعه میکند. یکی دیگر از اختلافات احتمالی که میتواند روند قرارداد و همکاری را مختل کند این است که بر اساس تعهداتی که هر یک از افراد که طرفین قرارداد مشارکت هستند نسبت به یکدیگر دارند و توافق نمودهاند که با همان شرایط نسبت به دریافت سود و بهرهبرداری از مغازه و واحد تجاری عمل کنند؛ بیتوجهی کرده و موجب بروز ضرر برای دیگر طرف یا طرفین قرارداد شده باشد.
تمامی مواردی که ممکن است برای حل اختلاف رخ داد میتواند در بخش موارد اختلاف قرارداد قید شود و مورد حل اختلاف آنها با توجه به قرارداد این مسئله را جل کند. اما درصورتیکه قرارداد مورد اختلاف پیش آمده را برای حل اختلاف در نظر نگرفته باشد میتوان با توجه به قوانینی که برای شراکت بهصورت کلی وجود دارد نسبت به حل اختلاف و رسیدگی به موارد قانونی یک اختلاف اقدام کرد.
این مطلب ممکن است برای شما جالب باشد:تقسیم سود در مشارکت در مغازه چگونه است؟
نکاتی که در پایان لازم است در نظر داشته باشید
ازآنجاییکه روند شراکت و انعقاد قرارداد مشارکت یکی از مسائل پرکاربرد در سطح جامعه است و ازآنجاییکه در بسیاری از موارد افراد بهطور همزمان سرمایه و تخصص کافی درزمینه بهرهبرداری از یک واحد تجاری را ندارند و همواره این مسئله بهصورتی شراکتی بهپیش میرود در کنار تمامی نکات مثبت و منفی این اقدام قانون نیز نکاتی را برای این کار در ذیل قانون مربوط به شرکت و شراکت در نظر گرفته است.
به همین جهت چه پیش از انعقاد قرارداد و چه در صورتی بروز اختلاف درروند قرارداد میتوان با دریافت نمونه قرارداد مشارکت از فردی آگاه به مسائل قانونی و حقوقی نکاتی که ممکن است بهصورت اختلاف بین طرفین به وجود بیاید را تا حدودی قابل پیشبینی نمود. درواقع قراردادهای مشارکت همواره میتواند بهنوعی به کلاهبرداری و سوءاستفاده منجر شود و این موضوع با داشتن اطلاعات کافی و یا دریافت اطلاعات از افراد آگاه در این زمینه میتواند تا حد زیادی حل شود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه از خدماتی که این مرکز برای شما در نظر گرفته است استفاده نمایید. درصورتیکه این مطلب برای شما مفید واقعشده است ما را از نظرات خود دراینباره مطلع سازید. همچنین میتوانید جهت استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما