آنچه درباره قتل ناشی از حوادث رانندگی باید بدانید

مشاوره حقوقی قتل

آمار رشد حوادث رانندگی در عصر حاضر همواره رو به افزایش بوده و کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. در برخی موارد خسارات قابل جبران ولی در دیگر موارد آسیب‌ها و صدمات وارد شده به افراد جبران ناپذیر بوده و حتی منجر به قتل افراد می‌شود. به قتل‌هایی که ناشی از کوتاهی در افزایش مهارت در رانندگی، عدم رعایت قوانین و انتظامات رانندگی و بی‌احتیاطی راننده هستند قتل غیرعمد گفته می‌شود. لازم به ذکر است که غیرعمد بودن آن به رای دادگاه وابسته است و در برخی موارد افراد نیازمند دریافت مشاوره حقوقی قتل می‌شوند. در ادامه این مطلب به آنچه درباره‌ی قتل ناشی از حوادث رانندگی باید بدانید پرداخته می‌شود.

 

گذشت کردن از جرم قتل غیرعمد

ماده 103 در قانون مجازات اسلامی تصویب شده در سال 1392 در رابطه با جرائم قابل گذشت کردن بیانگر این اصل می‌باشد که تنها در موارد حق‌الناس و مواردی که از لحاظ شرعی مورد قبول واقع شده باشد افراد امکان گذشت کردن و بخشیدن مجرم را داشته و در صورت عدم ذکر چنین قابلیتی در قوانین، امکان گذشت از جرم و بخشیدن مجرم وجود ندارد.

 

مشاوره حقوقی قتل

 

جرائم قابل بخشش (گذشت کردن)

به جرائمی که رسیدگی به آنها در دادگاه و اجرای مجازات تعیین شده برای آن به شکایت فرد شاکی و عدم گذشت وی از مجرم بستگی داشته، جرائم غیرقابل بخشش یا گذشت کردن می‌گویند.

 

جرائم غیرقابل بخشش (گذشت کردن)

در صورتیکه شکایت فرد شاکی در رسیدگی به جرم مرتکب شده بی تاثیر بوده و مجازات مجرم به طور حتمی اجرایی گردد، این چنین جرائمی غیرقابل گذشت نامیده می‌شوند.

نکته: در جرائم غیرقابل گذشت و بخشش، صرف نظر شاکی از شکایت خود تنها در تخفیف مجازات مجرم تاثیرگذار است.

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکاتی که باید درباره قوانین کیفری تصادف با عابر پیاده بدانید

 

بررسی قتل عمد و غیرعمد

مطابق قانون مجازات اسلامی تصویب شده سال 1375، بخش تعزیرات، براساس ماده 714 زمانیکه بخاطر ناشیگری و عدم مهارت کافی در رانندگی، بی توجهی به قوانین و انتظامات رانندگی و بی‌احتیاطی راننده منجر به قتل به چنین قتلی غیرعمد می‌گویند.

لازم به ذکر است که قانون مجازات اسلامی مطابق ماده 145 که تصویب شده‌ی سال 1392 می‌باشد بیانگر آن است که در صورتی جرم غیرعمد (در اینجا منظور از جرم قتل است) محسوب گشته وابسته و مشروط به احراز تقصیر متهم می‌باشد.

 

به این نکته توجه داشته باشید که اگر در زمان وقوع سانحه رانندگی منجر به قتل فرد راننده به علل فراموشی و … گواهینامه به همراه نداشته باشد یا به صورت کلی فاقد گواهینامه باشد بر خلاف تصور عموم که به طور پیش فرض چنین شخصی را متهم به قتل عمد می‌دانند، باید دانست که فقدان گواهینامه دلیل اثبات رای دادگاه نبوده و پرونده جهت بررسی عمدی بودن آن در دادگاه مورد بررسی و رسیدگی قرار خواهد گرفت.

 

این مطلب را بخوانید:هر آنچه در مورد ضرب و جرح و مجازات آن باید بدانید

 

مجازات قتل در سوانح رانندگی

در قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 714 مجازات راننده محکومیت به حبس به مدت شش ماه الی سه سال می‌باشد.

مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 718 تصویب شده در سال 1375  در بخش تعزیرات اگر هنگام وقوع سانحه شرایط راننده مشمول موارد زیر باشد، مجازات وی بیش از دو سوم حداکثر مجازات تعیین شده (مجازات طبق ماده 714) یعنی محکومیت به حبس به مدت دو سال و یک روز خواهد بود.

شرایط راننده

  • فقدان گواهینامه
  • مستی
  • عدم رعایت سرعت مجاز
  • سبقت‌گیری غیرمجاز
  • آگاهی از وجود نقص فنی در وسیله نقلیه

هنگامی‌که به جای محکومیت راننده متخلف به مجازات ماده 714 و 723 به طور همزمان، وی به مجازات طبق ماده 718 محکوم گردد به اصطلاح گفته می‌شود که فرد متخاطی مشمول قاعده تعدد معنوی شده است.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی قتل از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

 

مشاوره حقوقی قتل  

 

پیگیری در دادگاه

در تصادفات منجر به قتل حتی با وجود گذشت کردن اولیای دم نیز دادستان به تعقیب پرونده ادامه خواهد داد و به دلیل غیرقابل گذشت بودن این جرم تنها اولیای دم امکان صرف نظر از دیه را دارند.

مقدار دیه از سوی قوه قضاییه تعیین شده و مهلت داده شده برای پرداخت آن توسط مجرم به مدت زمان دو سال بعد از وقوع قتل می‌باشد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی آنچه درباره‌ی قتل ناشی از حوادث رانندگی باید بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی قتل لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

یک دیدگاه