نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی + مسئولیت حقوقی سرپرست کارگاه
مطابق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، سرپرست کارگاه نسبت به تمامی وظایفی که در کارگاه دارد، مسئولیت حقوقی و قانونی نیز دارد. وی باید در کلیه اقداماتش موارد قانونی را درنظر گرفته و از تضییع حقوق اشخاص مرتبط با پروژه جلوگیری نماید.
برای دریافت نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه نمایید:
دریافت قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی
به چه کسی سرپرست کارگاه گفته میشود؟
سرپرست کارگاه، شخصی حقیقی است که مدیریت امور کارگاه را برعهده دارد. وی توسط کارفرما انتخاب میشود و موظف است در اجرای تمامی امور مربوط به کارگاه، دیدگاه کارفرما را در نظر بگیرد. سرپرست کارگاه ساختمانی معمولاً دارای تجربیات متعدد و تحصیلات مرتبط با پروژههای عمرانی میباشد.
وظایف سرپرست کارگاه در نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی
سرپرست کارگاه ساختمانی بهموجب قرارداد استخدامی با کارفرما و مسئولیتی که در برابر پروژه دارد، دارای وظایفی است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
تسلط بر جزئیات کار و مقررات پیمان
شخصی که برای سرپرستی کارگاه ساختمانی انتخاب میشود، باید با تمامی ابعاد کار آشنایی داشته و مقررات مربوط به انجام هر یک از مراحل پروژه را بداند. مطابق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی، سرپرست کارگاه باید با جزئیات پروژه همچون نقشهها، ویژگیهای جغرافیایی محل احداث پروژه و توافقات میان پیمانکار و کارفرما آشنایی کامل و کافی داشته باشد.
برنامه ریزی و زمانبندی پیشرفت پروژه
همانطور که از مفاد نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی پیداست، یکی از مهمترین وظایف سرپرست کارگاه، برنامهریزی و زمانبندی پیشرفت پروژه میباشد. سرپرست کارگاه موظف است در ابتدای کار پروژه اقدام به برنامهریزی در رابطه با زمان اجرای تمامی بخشهای پروژه و میزان مصالح و نیروی کار مورد نیاز پروژه نماید. علاوه بر برنامهریزی در ابتدای کار، او باید روند اجرای پروژه و پیشرفت آن را با زمانبندی مورد نظر در برنامه مطابقت داده و کنترل نماید.
این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی و نکات مهم آن
تجهیز کارگاه
تجهیز کارگاه از دیگر وظایف سرپرست کارگاه است که همواره در کیفیت اجرای پروژه اهمیت بالایی دارد. سرپرست کارگاه باید طبق برنامهای که برای پروژه در نظر گرفته است، اقدام به تهیه مصالح و ماشینآلات مورد نیاز در پروژه نماید.
محاسبه و کنترل هزینهها
سرپرست کارگاه باید هنگام برنامهریزی برای پروژه، هزینههای هر بخش را با توجه به بودجه کلی درنظرگرفتهشده برای پروژه محاسبه و پیشبینی نماید. همچنین سرپرست کارگاه ساختمانی باید همواره و در زمان اجرای پروژه هزینهها را براساس برنامه ابتدایی پروژه کنترل کرده و از مخارج مازاد بر بودجه پروژه جلوگیری کند.
مسئولیت حقوقی سرپرست کارگاه مطابق نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی
با در نظر گرفتن نمونه قرارداد استخدام سرپرست کارگاه و وظایفی که او در اجرای پروژه برعهده دارد، میتوان گفت که سرپرست کارگاه نسبت به دو دسته مسئولیت حقوقی دارد:
مسئولیت حقوقی سرپرست نسبت به کارگاه و کارفرما
سرپرست کارگاه در ابتدای کار تعهداتی به کارفرما میدهد که نسبت به عملی نمودن تکتک آنها مسئول است. او باید در تمام مراحل پروژه رضایت کارفرما و منفعت کارگاه را در نظر بگیرد و هر اقدامی را مطابق تعهداتش انجام دهد. سرپرست کارگاه همواره باید این نکته را در نظر بگیرد که فقط نسبت به موارد داخل کارگاه مسئول نیست؛ بلکه نسبت به تمامی مواردی که خارج از کارگاه و در رابطه با کارگاه و شخص اوست، مسئولیت حقوقی پیدا میکند.
مسئولیت حقوقی سرپرست نسبت به نیروهای انسانی مشغول در کارگاه
برخی افراد فکر میکنند که مسئولیت حقوقی ناشی از آسیب رسیدن به کارگران مشغول به کار در کارگاه برعهده سرپرست کارگاه است؛ درحالیکه سرپرست کارگاه تنها مسئول اداره امور اجرایی کارگاه و کنترل اموری مانند ورود و خروج اشخاص و وسایل در کارگاه است. بنابراین، مسئولیت اصلی تأمین بهداشت و ایمنی کارگاه یا اموری مانند بیمه کارگران برعهده شخص کارفرما میباشد.
کلام آخر
با توجه به نقش مهم سرپرست کارگاه در پیشرفت پروژه، اقداماتی که خلاف موارد مورد تعهد در نمونه قرداد استخدام سرپرست کارگاه ساختمانی توسط وی انجام میشود، مسئولیت حقوقی در برداشته و سرپرست کارگاه ملزم به پاسخ در رابطه با این موارد در مراجع ذیصلاح میباشد.
شما میتوانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین، برای مطالعه سایر موارد، به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما