الزامات حقوقی خرید و فروش کابینت + نمونه قرارداد

3 سال پیش
نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت

 

 

کابینت‌ها یک از تجهیزات ضروری و لازم در طراحی و تجهیز آشپزخانه‌ها و در برخی موارد محل‌های کار می‌باشند. تهیه کابینت و نصب و اجرای آن طی قراردادهای مختلف و با قالب‌های متفاوتی ممکن است اتفاق بیافتد. انتخاب قالب قرارداد صحیح و نوع قراردادی که مورد نیاز شما است یکی از نکات مهمی است که قبل از تهیه و نصب کابینت لازم است بدانید و سپس اقدام به انعقاد قرارداد نمایید. در این نوشتار به بررسی نوعی از این قراردادها که فرم قرارداد خرید و فروش کابینت است خواهیم پرداخت. اگر قصد خرید کابینت دارید و یا فروشنده کابینت هستید با بررسی نکات مهم نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت در این نوشتار با ما همراه باشید. هم‌چنین می‌توانید جهت دریافت این قرارداد بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 

قرارداد خرید و فروش کابینت

 

قرارداد خرید و فروش چه نوع قراردادی است؟

مالکیت کالا و عین معلوم در ازای عوض معلوم را بر اساس ماده ۳۳۸ قانون مدنی عقد بیع و اصطلاحاً خرید و فروش می‌نامیم. انتقال مالکیت مبیع (کالای مورد خرید و فروش) با اعلام اراده طرفین تحقق می‌یابد.

 

در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت چه مواردی باید ذکر شود؟

تنظیم هر قرارداد اصول و الزامات حقوقی و قانونی دارد. ذکر نکات فنی و حقوقی و روشن شدن موارد مورد نیاز طرفین با پیروی از قواعد قراردادنویسی باعث قانونی شدن توافق و تحت حمایت قانون قرار گرفتن طرفین می‌شود. در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت نیز لازم است اصول قرارداد رعایت شود. در ادامه به بررسی مواردی از مفاد این قرارداد می‌پردازیم:

  • طرفین قرارداد:

قرارداد خرید و فروش دارای دو طرف فروشنده و خریدار می‌باشد. در قرارداد خرید و فروش کابینت نیز بندی با عنوان طرفین قرارداد تنظیم می‌شود. در این قسمت مشخصات کامل فروشنده کابینت که اختصاراً بایع نامیده می‌شود و مشخصات کامل خریدار به عنوان طرف دیگر قرارداد ذکر می‌شود.

 

  • موضوع قرارداد و مشخصات مورد معامله: 

موضوع قرارداد عبارت است از خرید چند متر کابینت با ذکر دقیق و کامل مشخصات موضوع موردمعامله. در این قسمت لازم است به طور واضح و کامل مشخصات مورد معامله که کابینت می‌باشد را در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت ذکر کنید؛ برای مثال لازم است به مواردی مانند رنگ، جنس کابینت، اندازه کامل، کشور سازنده، برند کابینت، کد محصول و دیگر جزئیات پرداخته شود.

نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت

  •  ثمن معامله:

ثمن در لغت به معنی بها و قیمت چیزی می‌باشد. ثمن معامله مبلغی است که در برابر انتقال مالکیت موضوع مورد معامله باید به فروشنده پرداخت شود.

در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت نیز مبلغ قرارداد طبق سفارش خریدار و بر اساس جنس و اندازه آن تعیین می‌شود.

هم‌چنین در قرارداد قسمتی تحت عنوان نحوه پرداخت نیز معین می‌شود، که در آن مشخص می‌شود چند درصد از مبلغ قرارداد در زمان انعقاد قرارداد طی چک یا پرداخت نقدی پرداخت شده و خریدار رسید آن را دریافت کرده است. چند درصد یا مبلغ باقی مانده از قرارداد نیز در زمان تحویل کابینت‌ها به فروشنده پرداخت شود.

 

تعهدات فروشنده در قرارداد خرید و فروش کابینت

  • فروشنده موظف است کالای موضوع قرارداد (کابینت) را مطابق با سفارش خریدار و طبق قرارداد به خریدار تحویل دهد.
  • فروشنده موظف است محصول را در زمان مقرر بنابر آنچه در قرارداد تعیین شده است به خریدار تحویل دهد.
  • پس از انعقاد عقد بیع و قرارداد خرید و فروش کابینت فروشنده حق تسلیم موضوع قرارداد به غیر را ندارد. در صورتی‌که فروشنده مرتکب این تخلف شود خریدار حق الزام فروشنده به تسلیم مورد معامله و یا تقاضای فسخ معامله را خواهد داشت.

 

تعهدات خریدار کابینت چیست؟

در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت خریدار نیز موظف است تعهدات و وظایفی را انجام دهد. در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • پرداخت کامل ثمن در مواعد مقرر شده در قرارداد. چنانچه پرداخت‌ها در موعد مقرر انجام نگیرند و این تأخیر باعث افزایش قیمت مواد اولیه و نیروی کار شود و بدین ترتیب باعث تأخیر در تحویل مورد معامله یا ورود خسارات مالی به فروشنده شود؛ جبران این خسارات بر عهده خریدار خواهد بود.
  • اگر در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت تهیه مواردی مانند دستگیره، اکسسوری‌ها و … به عهده خریدار باشد، خریدار موظف است به موقع این موارد را تهیه کند. در صورت تأخیر در تهیه این ملزومات پیامدهای تأخیر در تحویل مورد معامله به عهده خریدار خواهد بود.

 

شرایط تسلیم مبیع (کابینت مورد معامله)

به کالای مورد معامله در عقد بیع، مبیع می‌گویند. در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت، کابینت مبیع یا مورد معامله است. پس از انعقاد عقد بیع یکی از اولین آثار قرارداد و الزاماتی که توسط آن بر عهده بایع قرار می‌گیرد، تسلیم مبیع به خریدار است. تسلیم مورد معامله به معنای تحویل دادن و سپردن مورد معامله به خریدار است که شرایط و آثاری در پی دارد؛ برای مثال در بحث تلف مبیع (از بین رفتن مورد معامله)، اگر کالا قبل از تسلیم به خریدار تلف شود، خریدار می‌تواند از پرداخت ثمن خودداری کند، چراکه مالی به وی تحویل نشده است تا در برابر آن ملزم به پرداخت ثمن شود؛ اما اگر پس از تسلیم و تحویل کالا، مورد معامله تلف شود مسئولیت آن به عهده فروشنده نخواهد بود.

 

 

مراجع حل اختلاف در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت کجا است؟

در نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت مانند تمامی قراردادها می‌توان بندی با عنوان حل اختلافات و داوری معین نمود. پیش‌بینی این قسمت از قرارداد به این منظور است که طرفین توافق نمایند در صورت بروز مشکل و اختلاف در مفاد قرارداد یا نحوه اجرای آن، رفع مشکل و حل اختلاف چگونه و توسط چه مرجعی حل و فصل شود. اصولا در قراردادها دو مرجع جهت حل اختلاف پیش‌بینی شده است. یکی از این مراجع داوری است؛ به این معنا که طرفین فردی را به عنوان داور مورد تأیید طرفین (اصطلاحاً داور مرضی الطرفین) انتخاب می‌کنند.

داور منتخب متعهد است تا زمان مشخص شده در قرارداد برای مثال ظرف مدت یک ماه از تاریخ ارجاع دعوا به داور، بر اساس قوانین موضوعه کشور و با تعیین متخلف، نوع تخلف و نحوه جبران خسارت، تفسیر قرارداد و مواردی از این دست رأی مقتضی را صادر نماید. لازم به ذکر است رأی داور قطعی و لازم‌الاجرا است و طرفین نمی‌توانند باز اجرای حکم داور سر باز زنند.

دیگر مرجعی که طرفین قرارداد می‌توانند در قرارداد به عنوان مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای خود تعیین کنند، دادگاه حقوقی صالح می‌باشد.

بدین ترتیب در صورتی که طرفین قرارداد خرید و فروش کابینت دچار مشکل یا اختلاف نظر در مفاد قرارداد، اجرای قرارداد یا تفسیر آن شوند و با اقدامات و تلاش‌های خود، نتوانند مشکل را رفع کنند و به حل‌ و فصل دعوا بپردازند؛ می‌توانند به یکی از مراجع مذکور که در قرارداد ذکر شده و به توافق طرفین رسیده باشد، مراجعه کنند و اختلاف خود را توسط این مرجع رفع کنند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

کابینت‌ها یکی از تجهیزات لازم و ضروری در خانه‌ و محل کار می‌باشند. افراد برای تغییر  دکوراسیون داخلی منزل خود و ایجاد تغییرات و نوسازی، خرید و نصب کابینت را جز اولین اقدامات خود قرار می‌دهد. در محل‌های کار، شرکت‌ها و ادارات کابینت‌ها علاوه بر اینکه گاهی ابزار ضروری برای انجام کار محسوب می‌شوند و در محل‌هایی مانند آشپزخانه، انبار، آزمایشگاه و … ابزار لازم هستند، جهت نظم‌دهی به فضای محل کار رفاه حال کارمندان نصب و مورد اجرا قرار می‌گیرند. از این رو خرید و فروش کابینت و نصب و اجرای آن بسیار مورد توجه است.

بدین منظور فرم خام نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت لامینگو هم اکنون برای شما مهیا شده است. با نمونه قرارداد خرید و فروش کابینت لامینگو با رعایت الزامات حقوقی و قانونی و تعیین دقیق حقوق و تعهدات و آثار قرارداد می‌توانید با خیال راحت اقدام به تهیه کابینت‌های موردنیاز خود اگر قصد خرید کابینت دارید و فروش کالاهای خود در صورتی‌که فروشنده کابینت هستید بپردازید. جهت دریافت این قرارداد می‌توانید از طریق کلیک بر لینک‌های موجود در این نوشتار به تهیه این نمونه قرارداد اقدام فرمایید.

هم‌چنین دعوت می‌کنیم از لامینگو بلاگ جهت مطالعه مطالب حقوقی بیشتر دیدن فرمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه فاضلی

دیدگاه شما

یک دیدگاه