هرآنچه كه نياز است در مورد تنظيم قرارداد طراحی سايت بدانيد
با گسترش فضای مجازی و استفاده عموم جامعه از اینترنت برای کارهای روزمره خود، بسیاری از شرکتها سعی کردهاند تمامی خدمات و محصولات خود را بهصورت مجازی در اختیار کاربران قرار دهند. برای این منظور، شرکتها نیاز به بستری روی وب به نام سایت دارند تا بتوانند تمامی محصولات خود را برای کاربران بهخوبی به نمایش بگذارند. در این بین، نکته حائز اهمیت، چگونگی نمایش و ارائه این خدمات به مشتریان است. بهدلیل اینکه هر سایتی برای هدف مشخصی طراحی میشود و دارای نکات خاصی است، مدیران سیستم ملزم میشوند برای داشتن یک سایت کارآمد و جذاب به افراد متخصص در این زمینه مراجعه کنند. حال این سؤال مطرح میشود که در هنگام تنظيم قرارداد طراحی سايت از سوی طرفین قرارداد چه مواردی باید در قرارداد قید و رعایت شود. در ادامه مطالب، با مفاد و موارد قانونی نحوه تنظیم قرارداد آشنا میشویم.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در مورد تنظیم قرارداد طراحی سایت یا مشاوره در مورد مفاد و موارد فنی و حقوقی آن، میتوانید به وبسایت ما مراجعه کنید. مشاورین ما در این حوزه، با داشتن تجربه و تخصص کافی، در کمترین زمان ممکن، مشکلات شما را بررسی و شما را راهنمائی خواهند کرد.
سفارش تنظیم قرارداد طراحی سایت
نحوه تنظيم قرارداد طراحی سايت
زمانیکه کارفرما نیاز دارد کسبوکار خود را رونق دهد، باید فضای فروش یا خدمات خود را باسلیقه مشتری همسو کند. برای رسیدن به این هدف، ایجاد سایت و خدمات آنلاین یکی از بهترین و سریعترین اقدامات است. بهمنظور طراحی یک سایت، علاوهبر موارد قانونی که در تمامی قراردادها باید ذکر شود، موارد فنی بسیاری هم وجود دارد که نیاز است هنگام تنظیم قرارداد طراحی سایت از سمت طرفین قرارداد لحاظ و رعایت شود. در این قرارداد باید نیازهای کارفرما و حقوق آنها بهطور کامل مشخص شود. همچنین، میزان و نحوه پرداخت مبلغ قرارداد باید در قرارداد طراحی سایت ذکر گردد.
برای اجرای این قرارداد نیاز است کارفرما مجموعهای از اطلاعات شرکت یا کسبوکار خود، تصاویر موردنیاز طراح و… را در اختیار طرف مقابل قرار دهد. در این مرحله، بهدلیل وجود رقبا در بازار کسبوکار، طراح سایت مسئولیت حفظ اسرار کاری کارفرما را بر عهده میگیرد. همچنین تمامی مشخصات فنی و ظاهری سایت اعم از قالب و… باید در قرارداد ذکر شود و هزینه هر یک از بخشها بهصورت جداگانه باید مشخص گردد.
از دیگر نکاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد، مدیریت اعمال تغییرات در سایت است. درصورتیکه کارفرما نیاز به تغییراتی در حین انجام پروژه داشته باشد، باید تمامی شروط و هزینههای احتمالی را در زمان تنظیم قرارداد طراحی سایت مشخص کند. همچنین این نکته که تا چه مرحلهای از پروژه طراحی، کارفرما میتواند درخواست تغییر دهد و چهمیزان میتواند این تغییرات را اعمال کند باید در قرارداد ذکر شود. اين نكته را نيز بايد به ياد داشت كه پس از تحویل پروژه، كارفرما تا مدت توافقشده در قرارداد، ميتواند درخواست تغيير در سايت طراحيشده را بدهد.
آيا پشتيباني از سايت، جزء تعهدات قرارداد محسوب ميشود؟
با گسترش کسبوکار دیجیتال و استفاده عموم مردم از وبسایتها، پشتیبانی نقش بسیار زیادی در تشویق و اعتماد مردم به کسبوکار شرکتها داشته است. سرعت و امنیت بالا از کاراکترهایی است که مشتری را برای خرید یا استفاده از خدمات وبسایت ترغیب میکند. به همین علت، شرکتها برای آنکه حداکثر بهرهبرداری را از سایت طراحیشده ببرند، نیاز دارند از سمت طراح، پشتیبانی و حمایت شوند. موارد بسیاری وجود دارد که در پشتیبانی از سایت باید به آنها توجه کرد؛ ازجمله این موارد میتوان به تازگی و بهروز بودن محتوای سایت، امنیت بالای سایت در مقابل هکرها، ذخیره اطلاعات گذشته، ارتباط راحت کارفرما و طراح، تحلیل اطلاعات و …. اشاره کرد.
همچنین، هنگام تنظیم قرارداد طراحی سایت، باید توجه کرد که چه کسی مسئول پشتیبانی از سایت است و چه مدت این مسئولیت را بر عهده دارد. بهصورت معمول، طراحان سایت تا زمان معینی که در قرارداد طراحی سایت ذکرشده یا رسیدن به نتیجه دلخواه کارفرما، از سایت طراحیشده پشتیبانی میکنند. همه این نکات باید در زمان تنظیم قرارداد طراحی سایت، در مفاد قرارداد مشخص شود.
چه مواردي در هنگام تنظيم قرارداد طراحی سايت مهم است؟
بهطورکلی، تمامی موارد لازم برای تنظیم یک قرارداد کاری، در زمان تنظیم قرارداد طراحی سایت نیز میبایست رعایت شود. موضوع قرارداد با جزئیات کامل باید مشخص گردد. همچنین مشخصات دقیق و شفاف از کارفرما و طراح سایت باید درج شود. مبلغ توافقشده برای هر انجام هر مرحله، چگونگی پرداخت مبلغ قرارداد نیز باید در قرارداد ثبت گردد. تعهدات طرفین قرارداد نسبت به یکدیگر و زمان اجرای آنها باید بهصورت کامل و شفاف در قرارداد طراحی سایت مشخص شود. همچنین شرایط فورسماژور و بندهای مربوط به فسخ قرارداد و پیشبینی شرایط آن در هنگام تنظیم قرارداد طراحی سایت باید تعیین گردد. بهعلاوه، لازم است مواردی مانند ویژگی یا امکانات منحصربهفردی که برای سایت نیاز است یا مورد درخواست کارفرماست، در قرارداد ذکر شود و به امضای طرفین معامله برسد.
ازجمله مسائلی که در پایان قرارداد طراحی باید به آن توجه کرد، اختلاف در تفسیر برخی از مفاد و بندهای قرارداد است. طرفین قرارداد باید بتوانند با گفتوگو مشکلات را قبل از شروع عملیات اجرای پروژه حل کنند. درصورت عدم حل اختلافات، چه در زمان تنظیم قرارداد و چه در حین طراحی سایت، مسئله مورد اختلاف به مراجع ذیصلاح قانونی ارجاع و رأی صادره برای طرفین لازم الاجرا خواهد بود. پس از پایان کار و تسویهحساب توسط کارفرما، طراح موظف است تمامی اطلاعات مانند نام کاربری، رمز و…. را در اختیار کارفرما قرار دهد. در این مرحله، تمامی حقوق سایت متعلق به کارفرماست.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
سخن پايانی
دنیای امروز، دنیای تبادل اطلاعات است. شاید هیچکس گمان نمیکرد سایتی که دهها سال پیش بهعنوان اولین وبسایت در دنیا معرفی شده، دچار اینچنین تحولی شده باشد. همانگونه که سایتها متناسب با کاربرد و سلیقه و تجربه طراحان از حالت استاتیک به دینامیک تغییر کرده و به فضایی برای تبادل اطلاعات تبدیل شده، شرکتها نیر متناسب با سلیقه مشتری خود و بازار کسبوکار، امکانات متفاوتی را در سایت خود به مشتری ارائه میدهند. دراین بین، بهدلیل تنوع بالا در خدمات و خرید و فروش کالا، پشتیبان در زمان بارگذاری سایت باید تمامی تعهداتی را که در برابر کارفرما پذیرفته است، اجرا کند. برای رسیدن به این اهداف، شما باید در زمان تنظیم قرارداد از افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید. شما میتوانید برای مطالعه موارد بیشتر در این مورد به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما