آیا کد اقتصادی همان کد رهگیری است؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی کد اقتصادی

کد اقتصادی، کدی 12رقمی بوده که در جهت بسیاری از فعالیت‌های کسب‌وکار شما مورد استفاده قرار می‌گیرد و سازمان امور مالیاتی، افراد را بر اساس کد اقتصادی می‌شناسد؛ اما در نقطه مقابل آن، کد رهگیری وجود داشته که تنها تا زمان صدور کد اقتصادی اعتبار دارد. در ادامه، به بررسی کد رهگیری و تفاوت‌های آن با کد اقتصادی می‌پردازیم. شما می‌توانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاوره‌های لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می‌توانید از مراکز و مؤسسات حقوقی کمک بگیرید. لامینگو از معتبرترین و جامع‌ترین پلتفرم‌های آنلاین ارائه خدمات حقوقی است که در زمینه ارائه خدمات حقوقی فعالیت می‌کند. برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی از این مجموعه، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

کد رهگیری

کد رهگیری، شماره‌ای ده‌رقمی بوده که در پایان مرحله ثبت‌نام کد اقتصادی در اختیار فرد مؤدی قرار می‌گیرد و تا زمان صدور و دریافت کد اقتصادی معتبر هست؛ اما کد اقتصادی کد 12رقمی بوده که برای شناخت واحدهای اقتصادی در سازمان امور مالیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه، به بررسی مراحل پیش‌ثبت‌نام و ثبت‌نام کد اقتصادی و کد رهگیری ارائه‌شده در این مراحل می‌پردازیم. پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

 

حتماً بخوانید: آیا با تکالیف دارندگان کد اقتصادی آشنایی دارید؟

 

پیش‌ثبت‌نام کد اقتصادی

در جهت دریافت کد اقتصادی، باید وارد سامانه ارائه‌شده توسط سازمان امور مالیاتی به‌نشانی tax.gov.ir شوید و فرآیند پیش‌ثبت‌نام را آغاز نمایید. در مرحله نخست، از فرد مؤدی کد پستی محل فعالیت و اطلاعات شناسنامه‌ای او درخواست می‌شود که باید با دقت بسیار بالایی اطلاعات را وارد نماید. در مرحله پیش‌ثبت‌نام، اطلاعاتی همچون محل فعالیت، اطلاعات مدیرعامل، اقامتگاه قانونی و نوع فعالیت مؤسسه یا شرکت از شما خواسته شده و باید با دقت آنان را وارد نمایید؛ زیرا تغییر در اطلاعات پس از فشردن دکمه تأیید غیر قابل انجام است.

پس از انجام اعتبارسنجی، نام کاربری و کلمه عبور در اختیار شما قرار می‌گیرد. در این بخش، مرحله پیش‌ثبت‌نام پایان یافته و برای ثبت‌نام اصلی باید اقدامات لازم را انجام دهید که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

 

مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

ثبت‌نام الکترونیکی کد اقتصادی

زمانی که تمامی مراحل پیش‌ثبت‌نام را طی کردید و نام کاربری و کلمه عبور در اختیار شما قرار گرفت، می‌توانید برای ثبت‌نام کد اقتصادی اقدام کنید که برای این عمل لازم است که به سایت ذکرشده در مطالب فوق مراجعه نمایید و وارد پنل ثبت‌نام شوید. در این قسمت، باید نام کاربری و کلمه عبوری را که در مرحله پیش‌ثبت‌نام دریافت کردید وارد نمایید که در صورت اشتباه وارد کردن اطلاعات برای چندین بار، سامانه برای شما قفل می‌شود.

 

اطلاعات موردنیاز

در این بخش، اطلاعاتی همچون حساب‌های بانکی و … از شما درخواست می‌شود و شما می‌توانید در صورت نیاز اطلاعات را ویرایش کنید که درنهایت با اطمینانی کامل‌ بر روی دکمه ثبت نهایی کلیک کنید. لازم به ذکر است که پس از تأیید نهایی، به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانید در اطلاعات ثبت‌شده، هیچ تغییری ایجاد کنید؛ پس با دقت بسیار بالایی باید اطلاعات این بخش را وارد نمایید. پس از پایان این مرحله، تمامی اطلاعات ثبت‌شده توسط فرد مؤدی بر روی صفحه، نمایش داده می‌شود که کد رهگیری شامل این اطلاعات نیز می‌شود. لازم به ذکر است که باید تمامی بخش‌های ستاره‌دار را کامل کنید.

طی دو هفته تمامی اعتبارسنجی‌ها و بررسی‌ها توسط کارشناسان انجام شده و در صورت تأیید تمامی مراحل، کد اقتصادی در اختیار شما قرار می‌گیرد. باید توجه داشته باشید که هر فرد مؤدی در طی دو سال، فقط یک‌بار مجاز به ثبت‌نام است.

ثبت‌نام شرکای واحدهای شغلی مشارکتی به این صورت است که فردی که به‌عنوان شریک اصلی از بین تمامی شرکا انتخاب شده، برای دریافت کد اقتصادی اقدامات لازم را انجام داده و با در اختیار داشتن نام کاربری و کلمه عبور، اطلاعات مربوط به شرکای دیگر را در سامانه ثبت می‌کند. لازم به ذکر است که افراد با کد رهگیری که شریک اصلی از مراحل ثبت‌نام دریافت کرده، می‌توانند اظهارنامه‌های مالیاتی خود را به‌صورت انفرادی ارائه دهند یا به‌راحتی می‌توانند از وضعیت ثبت‌نام کد اقتصادی کسب‌وکارشان مطلع شوند.

اگر شریک اصلی اطلاعات مربوط به شرکا را در سامانه قرار ندهد، هیچ‌یک از شرکا نمی‌توانند حتی با داشتن کد رهگیری، نام کاربری و کلمه عبور در سامانه اقدامی کنند. شما می‌توانید در جهت دریافت مشاوره و اطلاعات لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید.

 

حتماً بخوانید: درباره نحوه دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب چه میدانید؟!

 

مزیت پیش‌ثبت‌نام

از مزیت‌های سامانه پیش‌ثبت‌نام و ثبت‌نام کد اقتصادی، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که اگر فرد مؤدی در حین ثبت‌نام و پیش‌ثبت‌نام مجبور به خروج از سامانه شود، تمامی اطلاعات فرد تا صفحه قبل در سامانه ثبت و محفوظ شده و شما می‌توانید با ورود به سامانه در زمانی مناسب و وارد کردن کد پستی و شناسه ملی به صفحه‌ای وارد شوید که در زمان خروج در آن بوده‌اید.

از کاربردهای کد رهگیری می‌توان به بررسی وضعیت پیش‌ثبت‌نام تا زمان صدور کد اقتصادی اشاره کرد که برای این کار باید به قسمت رهگیری سامانه مراجعه کنید و با وارد کردن کد رهگیری منحصربه‌فردی که در اختیار شما قرار گرفته، از میزان پیشرفت مراحل دریافت کد مطلع شوید.

 

دریافت مجدد کد رهگیری

گاهی اوقات پیش می‌آید که افراد کد رهگیری خود را فراموش یا گم می‌کنند که سازمان امور مالیاتی برای این اتفاق، راه‌حلی برای فرد مؤدی در نظر گرفته است. برای دریافت مجدد کد رهگیری، تنها لازم است که به سامانه tax.gov.ir مراجعه کرده و با انتخاب پنل ثبت‌نام و صدور کد اقتصادی، در بخش یادآوری کد رهگیری و اطلاعات ثبت‌نام، اقدامات لازم را در جهت بازیابی و دریافت مجدد کد رهگیری انجام دهد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

در آخر می‌توان گفت که کد اقتصادی با کد رهگیری بسیار متفاوت است و هرکدام عملی جداگانه را انجام می‌دهند. کد رهگیری، عددی ده‌رقمی بوده که پایان ثبت‌نام کد اقتصادی در اختیار فرد مؤدی قرار می‌گیرد و فرد با استفاده از آن می‌تواند از وضعیت ثبت‌نام و … باخبر شود و تا زمان صدور کد اقتصادی اعتبار دارد؛ اما در نقطه مقابل آن، کد اقتصادی وجود داشته که این کد، عددی 12رقمی بوده و برای اعتبار بخشیدن به کسب‌وکار افراد، شرکت در مزایده‌ و مناقصه‌ها، معافیت در مالیات و … کاربرد دارد. پس می‌توان نتیجه گرفت که کد رهگیری همان کد اقتصادی نیست.

در این مقاله، سعی داشتیم تا تمامی اطلاعات مربوط به کد رهگیری را با زبانی ساده برای شما بیان کنیم تا درک مطالب بسیار راحت‌تر باشد. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات و مشاوره‌های لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه