نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی چیست و نحوه تنظیم آن چگونه است؟
تولید تیزر تبلیغاتی برای کارخانجات و صنایع با عقد یک نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی امکانپذیر است. یک طرف قرارداد تعهد میکند که در ازای مبلغ مشخص و طی زمان تعیینشده، محتوای تبلیغاتی مربوط به تولید و خدمات شرکت صنعتی را تولید و ارائه دهد. این قرارداد میباید براساس قانون تنظیم شده و هر دو طرف باید طبق تعهدات خود عمل کنند.
اما گاهی اوقات ممکن است یک طرف توافقنامه زیر تعهدات خود بزند. در اینگونه موارد، تنظیم اصولی یک قرارداد فیلمبرداری صنعتی باعث میشود تا طرف دیگر بتواند از حقوق خود بهخوبی دفاع کند. در این بررسی، به اهمیت و نحوه نوشتن یک نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی میپردازیم.
نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی چیست؟
قرارداد فیلمبرداری صنعتی یک قرارداد است که بین کارفرما و پیمانکار بسته میشود. کارفرما کسی است که درخواستکننده فیلم است و پیمانکار فردی است که فیلم مورد نظر را تهیه میکند. هم کارفرما و هم پیمانکار میتوانند اشخاص حقوقی (شرکت) و حقیقی باشند. موضوع قرارداد مربوط به فیلمبرداری در فضاها و محصولات صنعتی است. ممکن است تیم فیلمبرداری در کارخانه جهت تهیه محتوا حضور داشته باشد.
در قراردادی که بین دو شخص به امضا میرسد، بندهای قانونی وجود دارند که هر دو طرف وظیفه عمل به آنها را دارند. اگر یکی از دو طرف از اجرای تعهدات خود سر باز بزند، طرف دیگر حق طرح دعوی در دادگاه را دارد. اینجاست که تنظیم یک نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی که طبق اصول و قوانین نوشته باشد، این امکان را به طرفین میدهد که بتوانند حق خود را دریافت کنند.
اهمیت تنظیم نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی
قرارداد فیلمبرداری صنعتی برای متعهد کردن طرفین به امضا میرسد تا آنها تعهدات خود را طبق توافقنامه به اجرا برسانند؛ اما در بسیاری از موارد، ممکن است بعد از بستن قرارداد، اختلافاتی میان طرفین پیش آید. برای مثال، پیمانکار ممکن است اعلام کنسلی کند یا کارفرما دستمزد پیمانکار را تمام و کمال پرداخت نکند. در اینگونه موارد، یک طرف قرارداد از دیگری شکایت میکند.
در دادگاه مدرکی که قابل استناد است، همان قراردادی است که بین طرف نوشته شده است. پس اگر قرارداد اعتبار قانونی داشته و دارای بندهای اصولی باشد، دادگاه میتواند حق طرفی را که حقوقش پایمال شده است، به او بازگرداند. درحقیقت، تنظیم یک نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی میتواند به طرفین این اطمینان را بدهد که هیچکدام حق بیرون آمدن از توافق را ندارد.
حتماً بخوانید: صفر تا صد آنچه باید درمورد نمونه قرارداد فیلمبرداری بدانید!
نکات حقوق تنظیم نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی
لازم است که در زمان بستن قرارداد به بندها و مفاد قانونی زیر توجه کنید:
مشخصات طرفین قرارداد
در قرارداد باید مشخصات کارفرما و پیمانکار بهطور کامل و شفاف ذکر شود. اگر طرفین شخص حقیقی بودند، مشخصات شناسنامه، آدرس، شماره تماس و سایر اطلاعات باید در توافقنامه بیان شود؛ اما اگر طرفین شخص حقوقی بودند، باید مشخصات سازمان اعم از نام، شماره ثبت، آدرس و سایر موارد در قرارداد قید شود.
موضوع قرارداد
در موضوع قرارداد باید مشخصات و نوع پروژه قید شود. برای مثال، موضوع قرارداد ممکن است فیلمبرداری از محصول تولیدی یک کارخانه یا خدمات یک صنعت بهخصوص باشد. موضوع قرارداد باید بادقت و کامل نوشته شود.
مدتزمان نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی
مدتزمان یکی از مهمترین بندها در نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی است که بسته به نوع پروژه متفاوت خواهد بود. مشخص کردن تاریخ دقیق شروع و پایان کار ضروری است. اگر قرار است تهیه ویدئو بهصورت سریالی باشد و هر قسمت در تاریخ مشخص تحویل کارفرما داده شود، مدتزمان تحویل هر قسمت باید در قرارداد بیان شود.
مبلغ قرارداد
مبلغ قرارداد باید بهطور دقیق و واضح در توافقنامه قید شود. دستمزد فیلمبردار و نحوه پرداخت آن از مهمترین بندهای قرارداد است. پرداخت مبلغ میتواند بهصورت پیشپرداخت یا ماهانه یا بهصورت مرحلهای باشد. مدل و شیوه پرداخت هزینه به توافق دو طرف مربوط است. شیوه پرداخت میتواند با ارائه چک یا با شماره کارت اعتباری انجام شود.
تعهدات کارفرما
در تنظیم نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی کارفرما مکلف است دستمزد پیمانکار را بهصورت کامل و سر موقع پرداخت کند. او موظف است تمام مشخصات پروژه فیلمبرداری را به پیمانکار ارائه دهد تا او بتواند محتوا را طبق نیازهای کارفرما تهیه کند. اطلاعات مورد نیاز اغلب شامل محصولات تولیدی، خدمات شرکت، لوگو و هر چیزی است که کارفرما میخواهد در فیلم او نمایش داده شود.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد فیلمبرداری تبلیغاتی چیست و چگونه تنظیم میشود؟
تعهدات پیمانکار
اجرای دقیق و باکیفیت ویدئو از وظایف پیمانکار است. هر آنچه کارفرما نیاز دارد و در قرارداد در مورد آن ذکر شده است، باید توسط پیمانکار اجرا شده و در موعد مقرر تحویل داده شود. دیرکرد، عدم تحویل یا وجود مغایرت در ویدئوی تولیدی نسبت به آنچه که در قرارداد آمده است، موجب پرداخت خسارت از سوی پیمانکار خواهد بود.
محرمانگی اطلاعات
محرمانگی اطلاعات از بندهای مهم نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی است. کارفرما میتواند با استفاده از شرط محرمانگی، پیمانکار را متعهد به حفظ اسرار و اطلاعات مرتبط به کسبوکار خود کند.
فسخ قرارداد و مرجع حلوفصل اختلافات
هر عاملی که ممکن است باعث فسخ قرارداد شود، باید در توافقنامه قید شود. ایجاد حق فسخ میتواند ناشی از عدم انجام تعهدات طرفین، کنسلی، عدم پرداخت دستمزد و سایر موارد باشد. همچنین، فسخ میتواند با دریافت خسارت (درصدی از مبلغ همکاری) همراه باشد. بهعلاوه، مشخص کردن مرجع حل اختلافات یا ارجاع به کارشناس یا داور در قرارداد مهم است.
فورسماژور
فورسماژور یا قوه قهریه به آن دسته حوادث گفته میشود که خارج از کنترل طرفین است. در نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی حوادثی نظیر از بین رفتن غیرعمدی اطلاعات، هک شدن کامپیوتر و مواردی از این دست باید در دسته فورسماژور قرار گیرند و در قرارداد به آنها پرداخته شود.
کلام آخر
تنظیم نمونه قرارداد فیلمبرداری صنعتی مهم است؛ زیرا جوانب کار را مشخص میکند و باعث میشود تا طرفین نسبت به انجام تعهدات خود پایبند باشند. قرارداد باید شامل مشخصات طرفین، موضوع قرارداد، مدتزمان و مبلغ توافقشده، تعهدات دو طرف، شرایط فسخ و موارد فورسماژور باشد. قراردادی که حاوی مفاد لازم نباشد، در زمان خطر میتواند یک طرف یا هر دو را متحمل خسارت سنگین کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص انواع قراردادها، میتوانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما