با نکات مهم در تعلیق کار آشنا شوید

مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار

یکی دیگر از اصطلاحاتی که در رابطه میان کارگر و کارفرما وجود داشته و همچنین در قانون کار نیز پیش‌بینی شده است، تعلیق قرارداد کار برای مدتی و ازسرگیری آن بعد از رفع دلیل تعلیق است. اینکه چه دلایلی می‌توانند باعث تعلیق قرارداد کار شده و آن را برای مدتی به حالت توقف در آورند، و همچنین در این مدت چه اتفاقی ازنظر حقوقی برای قرارداد رخ می‌دهد، موضوعاتی هستند که در این مقاله قصد داریم به بررسی آنها پرداخته و بندها و مواد قانونی مربوط به این موضوعات را نیز برای شما بیان کنیم. همچنین با معرفی خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار نیز سعی داریم تا راه و روشی مناسب برای این مواقع برای شما معرفی کرده باشیم.

 

این مطلب را بخوانید: همه‌چیز درباره مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار و مسائل مربوط به آن

 

تعلیق قرارداد کار چیست؟

در کارگاه‌های مختلف به دلایل مختلفی ممکن است کار برای مدتی مشخص به حالت تعلیق درآید. دلیل این موضوع ممکن است از طرف کارفرما یا کد کارگاه و یا از طرف کارگر باشد. بروز برخی مسائل امکان ادامه قرارداد کار را برای مدت مشخص در کارگاه  از کارگران سلب کرده و مانع از اجرای تعهدات آنها می‌شود. این‌چنین مواقعی در قانون کار از قبل پیش‌بینی شده و قانون با عنوان تعلیق قرارداد کار به پیشواز چنین حوادثی رفته است.  شناخت دقیق موضوعاتی که می‌توانند دلیلی بر تعلیق قرارداد کار باشند می‌تواند راهکاری مناسب در چنین مواقعی برای طرفین قرارداد به دنبال داشته باشد. همچنین استفاده از خدمات مشاوره قانون کار نیز می‌تواند شما را با این موارد آشنا نماید.

 

مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار

 

خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار برای تعلیق قرارداد

خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار خدماتی است که در طی آن شما به‌عنوان یکی از طرفین قرارداد کار می‌توانید نظرات و مشاوره‌های وکیل پایه یک دادگستری در زمینه مسائل مختلف مربوط به قرارداد کار را جویا شد. استفاده از این خدمات درجه اول باعث می‌شود تا اطلاعات و سطح آگاهی‌های شما نسبت به قوانین مربوط به شرایط مختلف کارگاه‌های  تحت نظر قانون کار افزایش یابد. همچنین این استفاده از این خدمات باعث خواهد شد تا اختلافات میان کارگر و کارفرما نیز به پایان رسیده و دیگر شاهد بروز چنین مواردی در کارگاه‌های مختلف نباشیم. در بسیاری از موارد حتی ممکن استفاده از این خدمات باعث شود تا طرفین قرارداد از انجام هزینه‌های سنگین برای ارائه دادخواست در مراجع ذیصلاح پرهیز نمایند.

لامینگو با در اختیار داشتن یک تیم حقوقی با تجربه در زمینه تمام مسائل مربوط به قانون کار و کارگاه‌های تحت نظر قانون کار این شرایط را برای کاربران فراهم آورده است تا در صورت نیاز به استفاده از خدمات مشاوره تامین اجتماعی و همچنین مشاوره قانون کار به‌راحتی از این خدمات با بالاترین سطح کیفیت استفاده نمایند. همچنین علاوه بر تخصص تجربه بالای وکلای پایه یک دادگستری ما نیز باعث شده تا‌ علاوه بر راهکارهای معمول و قانونی، شما را با راهکارهای تجربی مناسبی نیز آشنا نمایند تا از این طریق برای همیشه به اختلافات خود در زمینه‌هایی مانند تعلیق قرارداد کار پایان دهید.

دریافت مشاوره تامین اجتماعی و قانون کار

 

بررسی عواملی که می‌توانند زمینه‌ساز تعلیق کار باشند

اما چه عواملی هستند که می‌توانند زمینه‌ساز تعلیق قرارداد کار شده و اجرای آن را برای مدتی به حالت توقف درآورند؟ برای بررسی این موضوع از وکیل پایه یک دادگستری در این زمینه کمک گرفته‌ایم تا اطلاعات کاملاً کاربردی و متناسب با کارگاه‌های ایران برای شما عرضه داریم. در ادامه علاوه بر بررسی تک‌تک موضوعات مربوط به تعلیق قرارداد کار، مواد قانونی مربوط به آن‌ها و راهکارهای آن‌ها را نیز برای شما بیان خواهیم کرد.

 

کارگر

 

خدمت نظام وظیفه و بررسی موارد مربوط به آن در قانون کار

یکی از موارد پرتکرار و معمولی که می‌تواند باعث تعلیق قرارداد کار شده و آن را برای مدتی مشخص به حالت توقف درآورد،   خدمت نظام وظیفه که برای آقایان اجباری بوده و در صورت رسیدن به سن قانونی بایستی اقدام به حضور در پادگان‌های مختلف کشور نمایند. ماده ۱۹ قانون کار به بررسی این موضوع برای کارگران پرداخته و به آنها احراز می‌دارد که در این مواقع قرارداد کار آنها به حالت تعلیق درآمده و آنها می‌توانند پس از اتمام دوره ضرورت نظام وظیفه دوباره به کارگاه موردنظر برای ادامه کار خود مراجعه نمایند.

قانون کار طبق همین ماده شرایط بازگشت کارگر به محل کار را نیز بعد از اتمام دوره خدمت نظام وظیفه موردبررسی قرار داده است. طبق ماده کارگران تنها دو ماه بعد از اتمام دوره خدمت نظام وظیفه وقت دارند تا با مراجعه به کارگاه موردنظر برای ادامه کار خود اقدام و قرارداد را از حالت تعلیق خارج نمایند. درصورتی‌که مراجعه کارگر به کارگاه در همین مدت مشخص شده صورت گرفته شود، می‌تواند با همان شرایط قبلی و قرارداد قبلی در کارگاه موردنظر مشغول به کار شود. به‌صورت کلی در چنین مواقعی سه شرایط مختلف ممکن است پیش روی کارگران و کارفرمایان قرار گرفته باشد.

در درجه اول ممکن است کارگر در مدت مشخص شده برای ادامه کار خود به کارگاه موردنظر مراجعه نکند. این موضوع در قانون کار به‌عنوان استعفای وی شناخته شده و کارگر می‌تواند طبق قوانین مربوط به استعفا از محل کار حق سنوات خود را به ازای هرسال به میزان یک ماه آخرین حقوق خود دریافت نماید. این موضوع را می‌توانید در تبصره یک ماده ۲۰ قانون کار ملاحظه نمایید.

شرایط دوم وقتی است که کارگر بعد از مراجعه به کارگاه دیگر شغل موردنظر خود را در محل کار از دست داده و وظیفه او دیگر تعریفی در کارگاه نداشته باشد. در چنین مواقعی کارفرما موظف است شغل جدیدی مشابه با شرایط قبلی برای وی در نظر بگیرد.

سومین و آخرین شرایط بیماری که ممکن است در این مواقع پیش روی کارگران قرار بگیرد، عدم پذیرش کارفرما برای ادامه کار کارگر بوده که طبق قانون کار به‌منزله حکم اخراج وی خواهد بود. در این مواقع نیز کارگر می‌تواند حق‌وحقوق قانونی خود را از کارفرما  مطالبه کرده و آن‌ها را دریافت نماید. در صورت نیاز به استفاده از خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار در این مواقع می‌توانید از وکیل پایه یک دادگستری برای احقاق حقوق خود کمک بگیرید.

 

کارمند

 

تعلیق قرارداد کار به دلیل وضعیت کارگاه

یکی دیگر از شرایطی که می‌تواند باعث تعلیق قرارداد کار شده و کار کارگران را برای مدتی به حالت توقف درآورد، مربوط به وضعیت خود کارگاه است. در صورت حادث شدن حوادث قهریه و غیرقابل‌پیش‌بینی که با وجود آنها دیگر امکان کار در کارگاه وجود نداشته باشند، مسلماً کار برای مدتی که این شرایط حذف شود به حالت تعلیق درمی‌آید. این موضوع ممکن است برای کل محیط کارگاه قسمتی از آن به وجود آید.

قانون کار در ماده ۱۵ به بررسی این موضوع پرداخته و در چنین شرایطی اعلام به تعلیق قرارداد کار نموده است. مسلماً بعد از رفع شرایط مربوط به وضعیت کارگاه ادامه قرارداد کار برای کارگران و کارفرما مقدور خواهد بود. در ماده ۳۰ قانون کار نیز قانون‌گذار به بررسی این حوادث قهری مانند زلزله و سیل و غیره پرداخته و کارفرما را ملزم به فراهم آوردن شرایط مجدد کار پس از خاتمه این شرایط برای کارگر نموده است.

 

وضعیت کارگر و استفاده از خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار برای آن

مواردی هم وجود دارند که در طی آن‌ها کارگر شرایط ادامه قرارداد کار را برای مدت مشخص نخواهد داشت. مواردی مانند خدمت نظام وظیفه که به آن اشاره کردیم، بارداری در کارگران خانم و یا بیماری‌های مختلف می‌توانند از این شرایط باشند. حتی در قانون کار ۲ سال قبل شرایط تعلیق قرارداد کار برای زمانی که کارگر تصمیم به ادامه تحصیل داشته باشد نیز فراهم آمده است تا در این مدت به‌صورت مرخصی بدون حقوق قرارداد کار خود را به حالت تعلیق درآورده و پس از اتمام مراحل تحصیل خود دوباره به کار قبلی خود بازگردند.

 

مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار

 

مواد مربوط به تعلیق قرارداد کار در قانون کار

در این بخش از مقاله شما را با مواد قانونی مربوط به تعلیق قرارداد کار آشنا می‌کنیم تا با استفاده از آن‌ها هم سطح دانش حقوقی خود را در این زمینه افزایش دهید و هم بتوانید در مواقع لازم برای استفاده از خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار از وکیل پایه یک دادگستری در این زمینه کمک بگیرید.

ماده ۱۴

این ماده به بررسی اعلام تعلیق قرارداد کار در شرایط مختلف پرداخته و شرایط مربوط به تعلیق قرارداد کار در خدمت نظام وظیفه را برای شاغلین تبیین نموده است.

 ماده ۱۵

ماده ۱۵ قانون کار به بررسی بروز حوادث قهریه و غیرقابل‌پیش‌بینی برای کارگاه‌های کار پرداخته و شرایط مربوط به تعلیق قرارداد کار را در این مواقع تبیین کرده است.

 ماده ۱۶

ماده ۱۶ قانون کار به بررسی مرخصی تحصیلی کارگران به مدت دو سال و همچنین امکان تمدید آن برای دو سال دیگر پرداخت و امکان استفاده از شرایط تعلیق قرارداد کار را برای آنها تبیین کرده است.

 ماده ۱۷

ماده ۱۷ قانون کار مشخص کننده شرایط تعلیق قرارداد کار در زمان توقیف کارگر توسط مراجع مختلف انتظامی را بررسی کرده و در محدوده زمانی که هنوز حکم محکومیت کارگر این شده است قرارداد وی را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

 ماده ۱۸

ماده ۱۸ به بررسی تعلیق قرارداد کار در حالتی می‌پردازد که شاکی خود کارفرما بوده و کارگر به‌واسطه شکایت کارفرما توقیف شده باشد. این ماده حق‌وحقوق قانونی کارگر را در این زمان نیز تفسیر نموده است. کارگران می‌توانند با استفاده از خدمات مشاوره قانون کار در این مواقع حق‌وحقوق قانونی خود را جویا شوند.

  ماده ۱۹

ماده ۱۹ قانون کار به بررسی شرایطی می‌پردازد که کارگر پس از پایان دوران خدمت نظام وظیفه تا دو ماه بعد به کارگاه قبلی خود برای ادامه کار بازگردد که به تفسیر این ماده در بندهای قبلی مقاله پرداختیم.

 ماده ۲۰

ماده ۲۰ قانون کار توضیح‌دهنده شرایطی است که در تمام مواد بالا کارگر پس از اتمام حالت تعلیق قرارداد به کارگاه بازگردد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در انتها باید بدانید

به بررسی تمام مواد قانونی مربوط به تعلیق قرارداد کار پرداخته و شرایط مختلف آن را نیز برای کارگران و کارفرمایان محترم تفسیر کردیم. هرچند ممکن است در مواقعی استفاده از این مواد قانونی برای کارگران و کارفرمایان به دلیل عدم تجربه کافی و یا تخصص لازم کافی نباشد که در این مواقع استفاده از خدمات مشاوره تأمین اجتماعی و قانون کار می‌تواند گره‌گشای کار آنها باشد. در انتها باید بدانید که تمام مواد قانونی برای جلوگیری از ایجاد ضرر و زیان‌های مختلف به هرکدام از طرفین قرارداد قانون کار تبیین شده است. ازاین‌رو اطلاع دقیقی از مفاد این قوانین می‌تواند شما را از اختلافات مختلف دور نگه دارد.

کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تعلیق قرارداد کار هستند می‌توانند سایر مقالات آموزشی ما را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نموده و اطلاعات خود را دراین‌باره افزایش دهند. همچنین در صورت نیاز می‌توانید از انتهایی مقاله و در بخش نظرات، سؤالات و ابهامات خود را نیز با ما در میان بگذارید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی نیازهای شما باشند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه