نکات مهم قبل از آغاز شراکت در مغازه!
شراکت در مغازه در مواردی اتفاق میافتد که هر یک از طرفین قرارداد مشارکت بهتنهایی قادر نبودهاند که یک مغازه و واحد تجاری را ایجاد کنند و در ابتدا مسیر آن را بهپیش ببرند. به همین ترتیب هر یک از افراد با توجه به بخشی که در روند استفاده و بهرهبرداری بر عهده میگیرند؛ با ایجاد یک قرارداد مشارکت در مغازه اقدام به احداث و ارائه خدمات در یک واحد تجاری مینمایند.
همواره افراد زیادی هستند که به مشارکت در احداث یک مغازه میپردازند چراکه به دلایل زیادی این مسئله وجود دارد که در ازا وجود یکی از فاکتورها برای دریافت مجوز نیاز به شریکی جهت تکمیل آنها احساس میشود. به همین ترتیب در ادامه ما درباره نکاتی صحبت میکنیم که لازم است که پیش از انعقاد قرارداد مشارکت در مغازه موردتوجه قرار بگیرد پس اگر شما به دنبال کسب اطلاعاتی در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
این مطلب را حتما بخوانید: همه آنچه درباره مشارکت در مغازه باید بدانیم!
قرارداد مشارکت چیست؟
بسیاری از عملیاتهایی که انجام میگیرد یک یا چند نفر در راستای انجام آنها با یکدیگر شراکت میکنند. شراکت به این معناست که هر یک از افرادی که بهعنوان شریک طرف قرارداد قرار میگیرد با توجه به سهام و آورده خود در قرارداد از سود و زیان برخوردار میشود. قرارداد مشارکت نیز سندی است که تمامی شرایط و اصولی که هر یک از طرفین لازم است به آنها توجه داشته باشند را به ثبت میرساند و هر یک از طرفین قرارداد با توجه به تعهداتی که در قرارداد قید نمودهاند در راستا شراکتی که بر سر آن توافق نمودهاند تا زمان و موعد مشخصی که این شراکت بهپایان میرسد تلاش میکنند.
مشارکت از نظر قانون چگونه است؟
شراکت و قرارداد مشارکت در قانون مدنی مشخص شده است و به آنها اصطلاحا عقود معین گفته میشود. با توجه به ماده 572 قانون مدتی شراکت و شرکت عبارت است از ” درآمیختن سهمالشرکه نقدی و یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد، به نحو مشاع، بهمنظور انتفاع، طبق قرارداد “. به همین ترتیب ازآنجاییکه این تعریف در قانون برای شراکت وجود دارد لازم است پیش از هرگونه شراکت ازنظر قانونی قراردادی در این راستا منعقد گردد تا بتوان مسیر و رفتار موردانتظار را از هر یک از طرفین قرارداد خواستار شد.
پیش از انعقاد قرارداد در شراکت در مغازه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
یکی از انواع پرکاربرد قراداد مشارکت دریافت این قرارداد توسط افرادی است که هر یک به دلایلی نمیتوانستند که روند احداث و تاسیس و بهرهبرداری از یک مغازه را انجام دهند. اما برای قرارداد مشارکت در مغازه لازم است پیش از هر اقدامی در این راستا به برخی از نکات توجه کرد:
1- موضوع قرارداد لازم است به صورت دقیق مشخص شود و از همان ابتدا مشخص باشد که چه افرادی طرف قرارداد هستند و سپس به تنظیم قرارداد بپردازند.
2- از همان ابتدا پیش از اینکه در قرارداد چیزی به ثبت برسد دقیقا مشخص شود که هر یک از افراد چه میزان آورده در این شراکت داشتهاند.
3- همچنین طرفین قرارداد لازم است که درباره سود و زیان و درصد مشخصی از سود و زیان که قرار است به آنها برسد به توافقاتی به صورت کلی رسیده باشند و سپس این موارد را وارد قرارداد نهایی نمایند.
4- هرچند که لازم است تعهداتی از جانب هر یک از افراد با توجه به آورده آنها در قرارداد وجود داشته باشد. اما نکتهای که وجود دارد این است که در میزان تعهداتی که از هر یک از طرفین گرفته میشود لازم است که تعادل و تناسب نیز برقرار باشد.
5- مدتزمان شراکت و همکاری و مواردی که میتواند منجر به فسخ این قرارداد شود نیز لازم است بین طرفین قرارداد مورد بحث قرار بگیرد و مشخص شود که این مدت زمان تا کی خواهد بود و چه شرایطی برای حل اختلاف و یا فسخ قراراد لازم است در قراردادشان قید شود.
درصورتیکه شما به دنبال دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه هستید؛ میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آنها در راستا ارائه نمونه قرارداد مشارکت در مغازه برای شما درنظر گرفتهاند استفاده نمایید:
دانلود قرارداد مشارکت در مغازه
پیش از انعقاد قرارداد مشارکت در مغازه به چه نکات عمومی توجه کنیم؟
هرچند که توجه کافی به اصول حقوقی اهمیت دارد اما لازم است که به برخی شرایط عمومی که برای احداث مغازه و مشارکت در احداث آن وجود دارد نیز توجه کافی وجود داشته باشد.
دریافت مجوزهای قانونی
بهصورت کلی هر مرکزی که به ارائه خدماتی عمومی بهتمامی افراد بپردازد لازم است که دارای مجوز و پروانه کسب باشد. به همین ترتیب با دریافت پروانه کسب میتوان مجوز لازم برای کسبوکار در آن محیط احداثشده دارا شد. بهصورت کلی این مجوز نوعی گواهی برای کسبوکار قانونی و بهرهمندی از مزایایی است که این کار برای آنها به دنبال دارد که هرگونه فعالیت در این راستا بدون داشتن مجوزهای مربوطه غیرقانونی تلقی خواهد شد.
متن قرارداد به صورت کامل و با الفاظ ساده
دانستن قوانین و استفاده از قوانین در روند انعقاد قرارداد بسیار خوب و مفید است اما آنچه که اهمیت دارد این است که قرارداد شما میبایست به گونهای تنظیم شود که الفاظ درشت و تبصرهها و قوانینی که دراین راستا به کار میبرید فهم آن را با مشکلی روبرو نکند. درواقع قرارداد باید به گونهای باشد که اگر کسی از چندوچون ماجرا بیخبر است بتواند از متن قرارداد به آنچه که در حال اجرا است پی ببرد.
در پایان به یاد داشته باشید
ازآنجاییکه تنظیم قرارداد نیازمند اطلاعات کافی قانونی و حقوقی است طرفین قرارداد یا باید خود به اندازه کافی از اطلاعات در این راستا برخوردار باشند و یا اینکه از خدمات مشاوران حقوقی استفاده کنند. دریافت نمونه قرارداد مشارکت در مغازه به اندازه زیادی افراد را از مسائل آگاه میکند. ازآنجاییکه قرارداد مشارکت لازم است از نظر قانونی و حقوقی بدون ایراد باشد بهتر است که تنظیم آن و یا تمامی سوالات در جهت تنظیم و انعقاد قرارداد مشارکت را با یک فرد آگاه در این زمینه در میان بگذاریم.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت در مغازه از خدمات این مرکز استفاده نمایید. درصورتیکه این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از نظرات خود دراینباره مطلع سازید. همچنین میتوانید برای استفاده از سایر مطالبی که وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما