نحوه تنظیم قرارداد مشارکت کاری و بررسی نکات مربوط به آن
با توجه به اینکه روشهای بسیار زیادی برای مشارکت در بین افراد جامعه وجود دارد، تنظیم قرارداد مشارکت کاری نیز بایستی بهصورت جزئی درباره هر یک از این قراردادها بسته به توافق طرفین بررسی و تنظیم شود. نحوه تنظیم قرارداد شراکت کاری و نکات مربوط به آن بیشتر به موضوع قرارداد بستگی خواهد داشت. بعضی از مسائل و نکات مربوط به این قراردادها مشترک بوده و این نکات را میتوانید برای همه قراردادها به کار ببرید. البته دراینبین نکاتی هم وجود دارند که مختص به موارد خاص بوده و طبق توافق طرفین تعیین میشود. در ادامه قصد داریم مسائل و نکات مختلف مربوط به تنظیم چنین قراردادهایی را با شما مرور کنیم تا در صورت نیاز بتوانید با استفاده از این اطلاعات اطمینان خود را در هنگام تنظیم قرارداد بیشتر کنید.
قرارداد شراکت کاری
قبل از اینکه به بررسی شرایط مختلف تنظیم قرارداد مشارکت کاری بپردازیم ابتدا باید با ماهیت چنین قراردادهای آشنا شویم. طبق قانون افراد میتوانند در کسبوکارها و شرایط مختلف منطبق با توافقاتی که در قرارداد با یکدیگر دارند اقدام به شراکت کنند. شراکت کاری در رشتهها و کسبوکارهای مختلف به طرق مختلف قابل انجام است. از همافزایی سرمایهها گرفته تا ترکیب سرمایههای غیرنقدی برای پیشبرد اهداف اقتصادی ازجمله مواردی است که میتوان برای آنها اقدام به تنظیم قرارداد شراکت کاری کرد.
این مطلب را بخوانید: سیر تا پیاز تنظیم قرارداد مشارکت و انواع آن
تعریف شراکت در قانون
شراکت در قانون در ماده 571 قانون مدنی تعریف میشود. در این ماده بهوضوح اشاره شده که شراکت به معنی درآمیختن داراییهای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی افراد متعدد به نحو مشاع برای انتفاع از آن طبق قرارداد است. این تعریف نشان میدهد که شراکت را میتوان در شرایط مختلف و در کسبوکارهای مختلف پیادهسازی نمود که یکی از آنها نیز مربوط به شراکت کاری میشود.
خدمات مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد مشارکت کاری
یکی از مهمترین اصولی که در هنگام تنظیم قرارداد شراکت کاری میتوانید به آن پایبند بوده و از آن استفاده کنید، استفاده از خدمات مشاوره حقوقی برای این منظور است. تمام قراردادهای حقوقی مانند مشارکت کاری دارای مسائل و اطلاعات حقوقی خاصی هستند که اطلاع از آنها و تفسیر آنها نیاز به تخصص و تجربه دارد. از این گذشته تمام بندها و موارد مندرج در قراردادهای اینچنینی بایستی با قانون ارزیابی شوند. همانطور که میدانید که حتی با توافق طرفین قرارداد روی یک بند، درصورتیکه برای اجرای آن منع قانونی وجود داشته باشد، بند مورد نظر باطل بوده و این امر میتواند قرارداد شراکت شما را تحت تأثیر قرار دهد. دقت به همین نکات است که باعث شده تا استفاده از خدمات مشاوره حقوقی برای تنظیم چنین قراردادهایی مهم تلقی گردد.
در موسسه حقوقی لامینگو یک تیم حرفهای از وکلای دادگستری انتظار شما را میکشند تا بهروزترین و بهینهترین مشاورهها را برای تنظیم قراردادهای مشارکت به شما عرضه دارند. تیم حقوقی ما با سالها تجربه در زمینه تنظیم انواع قراردادهای مشارکت در حال حاضر بهترین شرایط را برای قراردادها برای کاربران فراهم میآورند. برای استفاده از این خدمات تنها کافی است که از طرق مختلف مندرج در سایت با ما تماس بگیرید.
بررسی موارد مختلف مربوط به قرارداد شراکت کاری
در ادامه مقاله قصد داریم با بندهای مختلف موجود در قراردادهای مشارکت کاری را با هم بررسی کنیم. سعی کردهایم تا تمام بندهای عمومی موجود در انواع قراردادهای مشارکت کاری را موردبررسی قرار دهیم تا اطلاعات جامع و کاملی برای کاربران فراهم آوریم.
موضوع قرارداد
اولین بندی که در تمام قراردادهای حقوقی مانند قرارداد مشارکت کاری وجود دارد، مربوط به موضوع قرارداد. جدایی از مشخصات دقیقی که برای طرفین بایستی در قرارداد تنظیم شود، شما باید تعریف دقیقی از موضوع قرار دادن در آن داشته باشید. برای تعریف هر چه بهتر موضوع قرارداد هم میتوانید از نمونه قراردادهای موجود که مشابه قرارداد شما هستند استفاده کنید و هم از مشاور حقوقی برای این منظور کمک بگیرید.
آوردههای طرفین قرارداد
یکی از بندهای تخصصی در تمام انواع قرارداد مشارکت بند مربوط به آوردهای طرفین قرارداد است. در این بند که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت باید به آن دقت زیادی داشته باشید، میزان سرمایههای نقدی و غیر نقدی ارائهشده توسط هر یک از طرفین قرارداد در آن درج میشود.
تعهدات و مسئولیتهای طرفین
تعهدات و مسئولیتهای طرفین یکی دیگر از موارد مهمی است که در هنگام تنظیم قرارداد شرکت کاری بایستی به آن توجه داشته باشید. با توجه به اینکه هر کاری مسئولیت و تعهدات مشخصی دارد در هنگام تنظیم قرارداد این امکان برای طرفین وجود دارد تا بتوانند به راحتی وظایف و مسئولیتها را میان خود تقسیم کنند. تقسیم هزینهها و مالیاتهای مربوط به کسبوکار نیز یکی دیگر از مواردی است که جز تعهدات و مسئولیتهای یکی از طرفین قرار گرفته و بایستی به آن پرداخت.
شرایط فورس ماژور
احتمالاً اگر نمونه قرارداد مشارکت کاری را دیده باشید با بنده بهعنوان بند فورس ماژور در آن روبرو شدهاید. در این بند دو طرف قرارداد درباره شرایط ناخواستهای با هم به توافق میرسند. با توجه به اینکه امکان پیشبینی شرایط مختلف قراردادهای مشارکت در آینده برای طرفین قرارداد وجود ندارد، این بند مشخصکننده نحوه رفتار هر کدام از دو طرف در این مواقع خواهد بود. برای اطلاع از شرایط مختلف مربوط به بند فورس ماژور در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت خود افغانی این فصل موضوع آن از مشاور حقوقی کمک بگیرید.
موارد مربوط به فسخ قرارداد
همچنین هر قراردادی شرایط و مواردی برای فسخ قرارداد نیز دارد که در هنگام تنظیم قرارداد باید به این موارد نیز بپردازد. البته موارد مختلف مربوط به فسخ قرارداد معمولاً بهصورت پیشفرض در قراردادهای آماده وجود دارد. در صورتی که شرایطی بهصورت توافقی میان طرفین قرارداد قرار بر اجرا باشد بایستی به این بند اضافه گردد.
تاریخ شروع و خاتمه قرارداد
برای قراردادهای مشارکت کاری باید تاریخ شروع و خاتمه آن را درج کنید. این بند در واقع نشاندهنده مدتزمان اعتبار قرارداد خواهد بود.
خواندن این مطلب برای شما مفید است: مهمترین نکات حقوقی در تنظیم قرارداد مشارکت که هر کسی باید بداند
نکاتی برای تنظیم قرارداد مشارکت کاری
- در هنگام تنظیم قرارداد شراکت کاری سعی کنید از واژهها و عبارتهای روان و معمولی استفاده کنید.
- حتماً قبل از امضای قرارداد تمام مفاد آن را مطالعه کرده و درباره همه آنها مطلع باشید.
- تمام مواردی که بهصورت شفاهی یا در تفاهمنامهها با طرف مقابل قرارداد خود توافق کردهاید را در قرارداد چک کنید.
- مشخصات طرف مقابل قرارداد خود را حتماً با مدارک شناسایی وی تطبیق بدهید.
- در صورتی که در مورد هرکدام از بندهای قرارداد سؤال و ابهامی داشتید سعی کنید از خدمات مشاوره حقوقی برای تنظیم قرارداد مشارکت استفاده نمایید.
در انتها باید بدانید
در انتها باید متذکر شویم که تمام قراردادهای مشارکت برای یک هدف مشخصی تهیه و تنظیم میشوند. در اکثر موارد این قراردادها با اهداف اقتصادی و مالی تهیه و تنظیمشده و طرفین قرارداد به دنبال کسب سودهای بیشتر از سرمایهگذاری خود هستند. نکات مهم ارائهشده در این مقاله میتواند شرایط را برای تنظیم چنین قراردادهایی برای شما بهینهتر کند. البته برای بررسی بندهای اختصاصی مربوط به انواع قرارداد مشارکت بایستی از متخصصین این امر کمک بگیرید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تنظیم انواع قراردادهای مشارکت هستند میتوانند از بخش بلاگ حقوقی لامینگو اقدام به مطالعه سایر مقالههای مندرج در این بخش کرده و اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنند. همچنین در انتهای مقاله در بخش نظرات این امکان برای شما وجود دارد تا سؤالات و ابهامات خود را درباره تنظیم انواع قراردادهای مشارکت با ما در میان گذاشته و پاسخهای مشاورین ما را جویا شوید.
دیدگاه شما