چگونگی اعتراض مالیاتی و تمامی مواردی که باید بدانید

3 سال پیش
مشاوره اعتراض مالیاتی

قطعاً مستحضر هستید که تمامی افراد در هر شغلی که داشته باشند، موظف به پرداخت مالیات به دولت می‌باشند. آگاهی از میزان این مالیات معمولاً از طریق نامه یا برگه‌ای برای شخص مؤدی ارسال خواهد شد. اما مسئله مهم آن است که ممکن است در محاسبه مالیات مشخص‌شده اشتباه شده باشد. اولین اقدام در مواجهه با چنین شرایطی مراجعه به مشاوره اعتراض مالیاتی می‌باشد. اما این اشتباه چگونه رخ می‌دهد؟ در شرایطی ممکن است که مالیات در نظر گرفته‌شده برای شخص با توجه به شغل و درآمدی که دارد، مطابقت نداشته باشد و مقدار مالیات در نظر گرفته‌شده، بیشتر از درآمد حاصله باشد.

همان‌طور که گفته شد برای اعتراض از میزان مالیات تعیین شده لازم است به برگه مالیاتی اعتراض نمود. پیگیری‌های مالیاتی از این دست تنها با استفاده از راهنمایی و مشاوره اعتراض مالیاتی است که می‌تواند، روند صحیح را طی کرده و هر چه زودتر و قبل از به‌پایان رسیدن زمان مهلت و جریمه‌های احتمالی، اعتراض ثبت شود و به نتیجه دلخواه رسید. برای مشاوره کارشناسان لامینگو همراه شما خواهند بود. با ما همراه باشید تا در این مقاله در رابطه با چگونگی اعتراض به مالیات قطعی، مراحل آن و مرجع رسیدگی به این اعتراض صحبت کنیم.

 

دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی

 

مالیات چیست و نحوه اعتراض به آن چگونه است ؟

مالیات به پرداخت هزینه‌ای گفته می‌شود که هر شخص، سرمایه‌گذار، موسسه و… باید به دولت بپردازد. درواقع با پرداخت مالیات به دولت قسمتی از درآمدها و یا سود فعالیت‌های اقتصادی حاصل‌شده در جامعه به دولت پرداخت می‌شود. دلیل پرداخت مالیات به دولت این است که دولت در طی کردن مراحل ابزار و امکاناتی را برای رسیدن به سود فراهم می‌آورد. لازم به ذکر است که پرداخت مالیات امری بلاعوض، ضروری و اجباری است و نپرداختن آن جریمه در پی خواهد داشت.

مالیات به دو دسته مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم تقسیم می‌شوند. مالیات مستقیم به مالیاتی گفته می‌شود که مسئول پرداخت مالیات یا مؤدی مالیات، باید هزینه را به صورت مستقیم بپردازد. همچنین اگر مالیات برای یک شخص در نظر گرفته نشده باشد و مسئول پرداخت مالیات یک نفر نباشد، به آن مالیات غیرمستقیم گفته می‌شود.

 

مالیات مستقیم عبارتند از:

  • مالیات بر دارایی
  • مالیالت بر درآمد
  • مالیات بر ارث
  • مالیات بر حق تمبر

 

مالیات غیرمستقیم عبارتند از:

  • مالیات بر مصرف کننده و فروش کالا و ارائه خدمات
  • مالیات بر واردات و صادرات
  • مالیات بر ارزش افزوده

 

نحوه اعتراض به مالیات

هرگاه در برگه یا اظهارنامه‌ای که توسط دولت میزان مالیات هر شخص، بیشتر از درآمد حاصله باشد، آن شخص می‌تواند با مراجعه به مشاوره حقوقی و یا مشاوره اعتراض مالیاتی جهت ثبت اعتراض اقدام کند. درواقع افراد با اعتراض به برگ تشخیص مالیات می‌توانند، درخواست اصلاح و تجدیدنظر را در رابطه با میزان مالیات تعیین‌شده بدهند. پس از مراجعه به مشاوره اعتراض مالیاتی، باید اعتراض خود را با کمک مشاور حقوقی با هیئت اختلاف مالیاتی مطرح کرد.

لازم است توجه شود که افراد پس از ابلاغ برگ تشخیص مالیات، تنها 30 روز فرصت اعتراض و یا مهلت درخواست بازبینی دارند. پس از گذشت این 30 روز مالیات به‌صورت قطعی در می‌آید. درواقع مالیات قطعی زمانی اعلام می‌شود که مهلت 30 روزه پس از ابلاغ برگه گذشته باشد و فرد از حکم مالیات تعیین‌شده راضی می‌باشد. در صورت اعتراض از مالیات، چه در هیئت بدوی اختلاف مالیاتی و چه در هیئت تجدیدنظر نیز رأی هرکدام می‌تواند حکم مالیات قطعی باشد.

 

مشاوره اعتراض مالیاتی

 

چگونه می‌توان به مالیات قطعی اعتراض وارد کرد؟

در وهله اول لازم است بدانید برای اعتراض به مالیات قطعی نیز لازم است مراحل بدوی تجدیدنظر و اعتراض به برگ تشخیص مالیات به هیئت بدوی طی شده باشد. در برخی شرایط نیز با مراجعه به مشاور حقوقی یا مشاوره اعتراض مالیاتی می‌توان، پس از مهلت یک ماهه و حکم مالیات قطعی اعتراض نمود. یکی از بارزترین روش‌های اعتراض به‌حکم مالیات قطعی، طرح اعتراض در شورای عالی امور مالیاتی کشور است. در صورت گذشت مهلت یک ماهه در نظر گرفته‌شده برای تجدیدنظر نیز شکایت یا اعتراض باید زیر نظر مشاوره حقوقی در شورا بررسی شود. اما در مواردی که افراد با در دست داشتن اسناد و یا یافتن اشتباه در محاسبه روبه‌رو باشند، حتی پس از صادر شدن رأی شورای عالی امور مالیاتی نیز راهی برای اعتراض وجود دارد. در این مرحله بهتر از مشاوره اعتراض مالیاتی نیز بهره‌مند شوید.

در صورت صدور رأی شورای عالی نیز تنها راه ممکن برای اعتراض به مالیات، مکاتبه با وزیر امور اقتصادی و دارایی است. در این حالت مؤدی زیر نظر مشاوره حقوقی باید درخواست تشکیل هیئت سه نفره را جهت رسیدگی و بررسی بدهد. یکی دیگر از راه‌های اعتراض به مالیات قطعی، ایجاد طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می‌باشد. اما بهترین راه برای طی کردن روند اعتراض مشورت با مشاوره حقوقی و یا مشاوره اعتراض مالیاتی می‌باشد. لازم به ذکر است که در این مراحل و اعتراض‌ها فراموش نکنید مدارک شناسایی را همراه خود داشته باشید. جهت اطلاع از تکمیل این مدارک با مشاوره حقوقی لامینگو تماس حاصل فرمایید.

 

مراحل اعتراض مالیاتی

همان‌طور که می‌دانید گذراندن مراحل قانونی در اعتراض به مالیات، امری واجب است. در صورت آنکه تمایل دارید تا این مراحل را به‌راحتی طی کنید لازم است از مشاوره حقوقی و راهنمای مشاوره اعتراض مالیاتی بهره ببرید. چنانچه یک مؤدی یا مسئول پرداخت مالیات، از مالیات تعیین‌شده در برگ تشخیص صادرشده ناراضی است و یا به‌نوعی اعتراض دارد باید مراحل زیر را پشت سر بگذارد.

  • مرحله اول: مؤدی باید اعتراض خود را مبنی بر میزان مالیات لحاظ شده به رئیس امور مالیاتی ابلاغ کند. درصورتی‌که رئیس امور مالیاتی که به ممیز کل شناخته می‌شود، اعتراض را قابل‌رسیدگی بداند، نظر خود را بر این اساس عنوان می‌کند و برگه مالیات قطعی صادر خواهد شد.
  • مرحله دوم: هنگامی‌که ممیز کل یا رئیس امور مالیاتی اعتراض را وارد ندانست و یا مدارک و دلایل کافی نباشد، نیز این پرونده به‌دست هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی جهت ادامه رسیدگی ارجاع داده می‌شود.
  • مرحله سوم: چنانچه هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی رأی صادر نکند و کماکان اعتراض مؤدی باقی باشد، پرونده اعتراض به هیئت اختلاف تجدیدنظر مالیاتی فرستاده می‌شود.
  • مرحله چهارم: زمانی که هیئت تجدیدنظر حکم مالیات قطعی را صادر کند و مؤدی یا همان مسئول پرداخت مالیات، بازهم اعتراض داشته باشد، پرونده اعتراض برای ادامه پیگیری به شورای عالی مالیاتی واگذار خواهد شد.
  • مرحله پنجم: اگر مؤدی بازهم در این مرحله از رأی شورای عالی مالیاتی ناراضی باشد و اعتراض پابرجا باشد، پرونده به هیئت 3 نفرهای که توسط وزیر اقتصاد انتخاب‌شده‌اند و ماده 251 مکرر قانون مالیات مستقیم ارجاع خواهد یافت.
  • مرحله ششم: در مرحله آخر درصورتی‌که مؤدی به رأی صادره از هیئت سه نفره نیز اعتراض داشته باشد، رسیدگی به پرونده به گردن دیوان عدالت اداری خواهد افتاد.

همان‌طور که مستحضر هستید، اعتراض به مالیات قطعی مراحل زیادی را می‌طلبد و به دلیل آن‌که معترضین از این مراحل آگاهی ندارند، لازم است به متخصصین در این حوزه مراجعه کنند. برای آسایش خود و کاهش فشار وارده در گذراندن این مراحل، از مزایای حضور مشاوره اعتراض مالیاتی استفاده کنید.

 

 

مشاوره اعتراض مالیاتی

 

مراجع رسیدگی به اعتراض مالیاتی

برای طرح اعتراض از مالیات در نظر گرفته‌شده لازم است طرح این اعتراض به مراجع و هیئت‌های متفاوتی جهت رسیدگی و بررسی و طی کردن مراحل ارجاع داده شوند.

مراجع رسیدگی به اعتراض مالیاتی به ترتیب عبارت‌اند از:

  • رئیس امور مالیاتی
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر
  • شورای عالی امور مالیاتی
  • هیئت منتخب وزیر امور اقتصادی و دارایی
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی
  • مرجع رسیدگی به شکایت از اقدامات اجرایی و مطالبات دولتی

 

هیئت حل اختلاف مالیاتی متشکل از سه نفر است:

  • شخص اول: شخصی به‌عنوان نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
  • شخص دوم: شخصی که توسط رئیس دادگستری کل استان انتخاب‌شده و از تمامی قضات شاغل، بازنشسته و از اشخاص مطلع و آگاه در امور مالیاتی می‌باشد.
  • شخص سوم: شخصی به نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع و معدن، تعاون ایران، کشاورزی، اتاق اصناف ایران، کانون وکلا، شورای اسلامی شهر، مرکز امور مشاوره حقوقی به مدت سه سال انتخاب می‌شود.

 

نکاتی در رابطه با اعتراض به مالیات

  • درصورتی‌که مؤدی برگ تشخیصی که برای او صادر شده است را قبول کند نیز فوراً برگ قطعی صادر خواهد شد.
  • مؤدی در مرحله اعتراض به هیئت تجدیدنظر موظف است تا مقدار مالیات موردقبول خود را پرداخت کند.
  • زمان مهلت اعتراض در رأی هیئت بدوی تنها 20 روز پس از زمان ابلاغ برگه تشخیص می‌باشد.
  • زمان مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات و رئیس امور مالیاتی تنها 30 روز پس از ابلاغ برگ تشخیص می‌باشد.
  • چنانچه در هر مرحله مؤدی از اعتراض خود صرف‌نظر کند، بررسی پرونده به‌پایان رسیده و بلافاصله برگ مالیات قطعی صادر خواهد شد.
  • لازم است بدانید شکایت می‌تواند دو طرفه باشد و هم از طرف مؤدی و هم از طرف بازرس مالیات قابل‌پیگیری می‌باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

پیشنهاد ما به شما این است که جهت اعتراض از مالیات قطعی خود به مشاوره حقوقی لامینگو مراجعه فرمایید و یا از مشاوره اعتراض مالیاتی استفاده کنید تا بتوانید بهترین اقدامات را در این مسیر داشته باشید و به نتیجه مطلوب دست‌یابید.

اگر مطلب فوق با موضوع مشاوره اعتراض مالیاتی برای شما خواننده عزیز مفید واقع شده است، لطفاً دیدگاه و نظر خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید برای استفاده از سایر مطالب کاربردی موجود در سایت که برای شما کاربر عزیز نوشته شده است به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

2 دیدگاه