نحوه معامله حواله خودرو بدون دردسر! | مندرجات قرارداد انتقال حواله

5 ماه پیش
نحوه معامله حواله خودرو

خرید و فروش خودرو یکی از معاملات رایج در ایران و سایر کشورها است و این معاملات ممکن است از طرق مختلفی صورت بگیرد. یکی از انواع روش‌های معامله خودرو، خرید از طریق معامله حواله خودرو یا خرید و واگذاری حواله خودرو است. قرارداد حواله خودرو قراردادی است که طی آن شخصی که مالک حواله اتومبیل است، اقدام به فروش و واگذاری حواله خودرو و سایر حقوقی که با خرید حواله داشته است، با قیمت مشخص به شخص دیگر می‌نماید. دلیل این امر نیز این است که بسیاری از اشخاص پس از خرید خودرو و دریافت حواله از تصمیم خود پشیمان شده و تصمیم به انتقال حواله می‌گیرند. پس از انجام معامله حواله خودرو مطابق با مقررات و نحوه معامله حواله خودرو یا اتومبیل، خودروی خریداری‌شده به خریدار حواله تعلق داشته و این شخص می‌تواند اقدام به دریافت خودرو از کارخانه خودروسازی به نام خود نماید.

معامله حواله خودرو، معامله بسیار مهمی در زمینه معاملات خودرو است و به همین دلیل تصمیم داریم تا در این مقاله به‌تفصیل در ارتباط با این قرارداد و نحوه معامله حواله خودرو صحبت کنیم. در نتیجه اگر شما نیز جزو اشخاصی هستید که قصد دارید حواله خودروی خود را به دیگری انتقال دهید و یا قصد دارید با خرید حواله خودرو صاحب ماشین شوید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا با چگونگی تنظیم قرارداد حواله خودرو و قالب قراردادی این معامله و حقوق و تعهدات خود آشنا شوید. شما می‌توانید پس از مطالعه این مطلب در صورتی‌که همچنان نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه داشتید، با همکاران ما در تماس باشید.

 

قرارداد خرید و فروش حواله خودرو

 

نحوه معامله حواله خودرو به چه صورت است؟

شخصی که پس از خریداری حواله خودرو از شرکت خودروسازی قصد دارد تا این حواله را به دیگر اشخاص بفروشد، ابتدا باید با شخصی که متقاضی خرید حواله خودرو است توافق نماید. این توافق در ارتباط با نوع خودرو، مشخصات آن و ثمن حواله خودرو صورت می‌گیرد. پس از اینکه خریدار و فروشنده حواله خودرو در ارتباط با این موارد با یکدیگر به توافق رسیدند، این اشخاص باید قراردادی تحت عنوان قرارداد انتقال حواله خودرو تنظیم نمایند. در این قرارداد باید جزئیات دقیق قراردادی مانند مشخصات طرفین قرارداد، مشخصات خودرویی که حواله آن مورد انتقال است، ثمن قراردادی و غیره ذکر شود. پس از تنظیم یک قرارداد جامع در این مرحله خریدار و فروشنده باید قرارداد مزبور را امضا کرده و به مفاد آن پایبند باشند. پس از تنظیم و امضای این قرارداد، حواله خودرو به شخصی که این حواله را خریداری کرده است منتقل می‌شود.

 

چرا اشخاص اقدام به معامله حواله خودرو می‌کنند؟

پیش از آن‌که وارد بحث تنظیم قرارداد حواله خودرو و ذکر مفاد و مندرجات این قرارداد شویم، ابتدا بهتر است بدانید که هدف از معامله حواله خودرو چیست و اشخاص به چه هدفی اقدام به انجام این معامله می‌کنند. تصور کنید شما حواله اتومبیلی را خریداری کرده‌اید و پیش از دریافت خودرو از تصمیم خود به هر دلیلی پشیمان شده‌اید. برای مثال شما حواله خودرو را خریداری کرده اما پس از آن احتیاج فوری به پول داشته و قصد دارید سرمایه خود را برگردانید. در این صورت، این امکان برای شما فراهم است که با فروش حواله خودرو به متقاضیان خرید آن، حواله خود را منتقل کرده و سرمایه خود را برگردانید. علاوه بر این، خریداران حواله خودرو ممکن است در مهلتی که شرکت خودروسازی اقدام به فروش حواله کرده است، موفق به خرید حواله نشده باشند و به همین دلیل تصمیم به خرید حواله خودرو از دیگران بگیرند.

پس از انجام معامله حواله خودرو و انتقال حواله به متقاضی خرید، تمامی حقوق و اختیاراتی که شما با خرید حواله کسب کرده بودید به خریدار دید حواله اتومبیل منتقل می‌شود. موضوعی که باید بسیار به آن توجه داشته باشید این است که خرید و فروش حواله خودرو با خرید و فروش خود اتومبیل متفاوت بوده و انجام معامله حواله خودرو، تنها پیش از تحویل خودرو از شرکت سازنده ممکن است و اگر شما خودرو را تحویل گرفته باشید در این صورت باید قرارداد خرید و فروش خودرو تنظیم و منعقد نمایید. پس از اینکه حواله خودرو مطابق با نحوه معامله حواله خودرو منتقل شد، خریدار حواله می‌تواند به شرکت سازنده اتومبیل مراجعه کرده و خودرو را به نام خود دریافت نماید. به‌عبارت دیگر، شرکت سازنده اتومبیل، خودرو را تنها به شخصی تحویل می‌دهد که حواله خودرو به نام او است.

 

نحوه معامله حواله خودرو

 

معامله حواله خودرو در قالب چه قراردادی انجام می‌شود؟

یکی دیگر از موضوعات بسیار مهمی که باید در ذیل مطلب مربوط به نحوه معامله حواله خودرو درباره آن صحبت کنیم، قالب قراردادی معامله حواله خودرو است. در این زمینه باید این نکته را بدانید که فروشندگان حواله اتومبیل، نمی‌توانند قرارداد انتقال حواله را در هر قالبی که مدنظر داشتند تنظیم نمایند؛ بلکه این معامله غالباً در قالب یک قرارداد صلح انجام می‌شود و طرفین معامله باید صلح‌نامه‌ای با این هدف تنظیم نمایند. در اینجا سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا حواله خودرو در قالب قراردادهای دیگری مانند وکالت نیز به خریدار منتقل می‌شود یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت هر چند که ممکن است در مواردی طرفین معامله تصمیم بگیرند حواله را از طریق عقد وکالت منتقل کنند، اما تنظیم وکالت‌نامه در این زمینه خیلی رواج نداشته و بسیاری از شرکت‌های خودروسازی، اجازه انتقال حواله از این طریق را نمی‌دهند.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که در برخی شرایط شرکت‌های خودروسازی انتقال و فروش حواله خودرو را ممنوع می‌کنند و این مورد در اسناد قانونی میان خریدار حواله و شرکت درج می‌شود. در نتیجه، در شرایطی که یکی از توافقات میان شرکت خودروسازی و مالک حواله این است که حواله به شخص دیگری منتقل نشود، مالک حواله این اجازه را نداشته و در این شرایط، معامله حواله خودرو معتبر و قانونی نخواهد بود. با توجه به توضیحات بیان‌شده، خریداران حواله خود باید به این موضوع توجه داشته و پیش از انجام معامله بررسی کنند که شرکت خودروسازی این معامله را ممنوع نکرده باشد. در همین راستا خریداران حواله می‌توانند شرایط حواله را بررسی کرده و اطلاعات لازم در این زمینه را کسب نمایند. اگر افراد به این موضوع بی‌توجه باشند، در نتیجه نمی‌توانند برای دریافت اتومبیل به شرکت سازنده مراجعه نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

قرارداد انتقال حواله خودرو چه بندهایی دارد؟

حال که با هدف انتقال حواله خودرو و قالب این قرارداد و نحوه معامله حواله خودرو آشنا شدیم، در این بخش از مطلب قصد داریم تا با مفاد و بندهایی که در قرارداد انتقال حواله خودرو باید درج شود آشنا شویم.

 

1. مشخصات طرفین معامله حواله خودرو

در ذیل این بند از قرارداد انتقال حواله خودرو، باید مشخصات طرفین این قرارداد؛ یعنی خریدار و فروشنده ذکر شود. خریدار قرارداد انتقال حواله شخصی است که قصد دارد حواله اتومبیل را با پرداخت مبلغی از مالک آن بخرد و فروشنده حواله نیز شخصی است که حواله را از شرکت خودروسازی خریده و اکنون قصد انتقال آن را دارد. از جمله مشخصاتی که باید در ذیل این بند قید و نوشته شود عبارت است از نام و نام خانوادگی طرفین قرارداد، نام پدر، کد ملی، شماره شناسنامه، شماره ثبتی، تلفن، کد پستی، آدرس اقامتگاه و غیره. طرفین این قرارداد باید توجه داشته باشند تا مشخصات خریدار و فروشنده حواله به‌درستی ذکر شود، زیرا در این معامله تنها اشخاصی مسئول و متعد به انجام موضوع قرارداد هستند که اطلاعات آن‌ها در قرارداد نوشته شده است.

 

2. موضوع قرارداد

یکی دیگر از بندهایی که باید در قرارداد انتقال حواله خودرو وجود داشته باشد، بند مربوط به موضوع قرارداد است. موضوع هر قراردادی عبارت است از فعالیت اصلی که قرار است در قالب آن قرارداد انجام شود. با توجه به این تعریف، موضوع قرارداد انتقال حواله خودرو، انتقال و واگذاری حواله خودرو توسط مالک آن به خریدار، به همراه تمام حقوق و اختیاراتی است که خریدار حواله به این موجب مالک آن شده است. توجه داشته باشید که ذکر عبارت حقوق و اختیارات بسیار مهم است و یکی از اختیاراتی که خریدار حواله یا همان شخصی که حواله به او منتقل شده است، صاحب آن می‌شود، تحویل خودرو از شرکت خودروسازی یا نمایندگی آن می‌باشد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: قرارداد خرید و فروش حواله خودرو + نکاتی در خصوص محاسبه قیمت آن

 

3. مبلغ معامله حواله خودرو

در این بخش از قرارداد باید ثمن یا مبلغ قرارداد انتقال حواله خودرو قید شود. همانطور که بیان شد، نحوه معامله حواله خودرو به این صورت است که مالک حواله با تنظیم قراردادی، حواله خودرو را به خریدار منتقل می‌کند و در ازای آن، مبلغ حواله را دریافت می‌کند. در نتیجه مبلغ قرارداد حواله خودرو، مبلغی است که طرفین قرارداد بر سر آن توافق کرده و خریدار حواله باید آن را به فروشنده بپردازد. میزان ثمن معامله حواله خودرو باید به‌صورت جزئی و دقیق، در متن قرارداد نوشته شود. علاوه بر میزان ثمن معامله، نحوه پرداخت آن و طریقه آن نیز باید در قرارداد مشخص شود. برای مثال اگر قرار است خریدار حواله، ثمن معامله را از طریق سند تجاری چک بپردازد، باید اطلاعات این چک‌ها و تعداد و مبلغ هر کدام نیز در قرارداد مشخص شود.

 

4. تعهدات طرفین معامله

هر یک از اشخاص انتقال‌دهنده و انتقال‌گیرنده حواله خودرو، تعهداتی در معامله مزبور دارند که باید به آن عمل کنند. از جمله تعهدات انتقال‌دهنده (فروشنده) حواله خودرو می‌توان به این موضوع اشاره کرد که شخص انتقال‌دهنده پس از انتقال حواله، دیگر هیچ حق یا اختیاری در ارتباط با این حواله نداشته و در نتیجه باید تمام حقوق خود را تسلیم خریدار نموده و پس از انجام معامله، حق هیچ گونه ادعایی نسبت به حواله را ندارد. به‌عبارت دیگر، انتقال‌دهنده حواله پس از عقد قرارداد انتقال حواله، حق مراجعه بعدی و دریافت المثنی حواله خودرو مورد معامله را از خود سلب و ساقط می‌نماید و پس از این خریدار حواله، مالک و تصمیم‌گیرنده در ارتباط با حواله خواهد بود.

از جمله تعهدات خریدار حواله نیز می‌توان به این موضوع اشاره کرد که این فرد باید مبلغ قرارداد را مطابق با آنچه بر آن توافق شده است به فروشنده بپردازد و در غیر این صورت، حواله به وی منتقل نخواهد شد.

 

نحوه معامله حواله خودرو

 

5. حل و فصل اختلافات قراردادی

در هر قراردادی ممکن است اختلافاتی میان طرفین آن به وجود بیاید. قرارداد انتقال حواله خودرو نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ممکن است در طول قرارداد، اختلافاتی بر سر نحوه معامله حواله خودرو و یا موارد دیگر میان طرفین این قرارداد به وجود بیاید. به همین دلیل لازم است که ذیل یکی از بندهای قرارداد، به این موضوع و چگونگی حل اختلافات اشاره شود. نکته‌ای که در اینجا باید به آن اشاره شود این است که طرفین قرارداد باید سعی نمایند تا هرچه سریع‌تر اختلاف موجود را حل کنند، زیرا این اختلاف ممکن است منجر به عدم اجرای موضوع قرارداد شود. اگر میان طرفین معامله حواله خودرو اختلاف ایجاد شود، این طرفین باید سعی کنند تا ابتدا اختلاف موجود را از طریق مذاکره و سازش برطرف نمایند. اما اگر اختلافات مطروحه از طرق مسالمت‌آمیز حل نشد، دو راه پیش روی این اشخاص است.

نخستین روش حل اختلافات مراجعه به داوری است. در این راستا طرفین قرارداد انتقال خودرو می‌توانند در هنگام تنظیم و عقد معامله، شخصی را به‌عنوان داور مرضی‌الطرفین میان خود انتخاب کرده و اختلافاتی که ایجاد می‌شود را برای حل و فصل به این شخص ارجاع نمایند. اگر طرفین قرارداد روش داوری را برای برطرف کردن اختلافات انتخاب نمایند، باید به حکمی که داور در ارتباط با اختلاف می‌دهد احترام گذاشته و دستور او را اجرا نمایند. راه حل دوم در حل اختلاف اما مراجعه به مراجع قضایی عمومی است. اگر اختلافی میان طرفین قرارداد به وجود بیاید و این اشخاص به هر دلیل قصد مراجعه به داور را نداشته باشند، می‌توانند برای حل و فصل اختلاف به دادگاه عمومی حقوقی مراجعه نمایند. در این صورت رأی دادگاه قابل اعتراض است و شخصی که معترض به رأی است، می‌تواند درخواست تجدیدنظر خواهی از رأی داشته باشد.

 

قرارداد انتقال حواله خودرو در چند نسخه باید تنظیم شود؟

قرارداد انتقال حواله خودرو نیز مانند سایر قراردادهای حقوقی باید در دو نسخه تنظیم شود و یک نسخه از قرارداد در اختیار خریدار و یک نسخه در اختیار فروشنده قرار بگیرد. با این وجود اما محدودیتی در تنظیم قرارداد در نسخه‌های بیشتر وجود ندارد و در نتیجه طرفین این قرارداد می‌توانند آن را در نسخه‌های بیشتری تنظیم نمایند. برای مثال طرفین قرارداد انتقال حواله می‌توانند نسخه سومی از قرارداد را نیز تنظیم کرده و این نسخه را در اختیار داور مرضی‌الطرفین قرار دهند.

 

جمع‌بندی

قرارداد انتقال حواله خودرو، قراردادی برای معامله حواله خودرو است. ممکن است برخی از افرادی که حواله خودرویی را خریداری می‌کنند، از خرید خود پشیمان شده و تصمیم به بازگشت سرمایه خود بگیرند. در این شرایط این افراد می‌توانند با فروش حواله خودرو، سرمایه خود را بازگردانند. از سوی دیگر ممکن است افرادی موفق به خرید حواله خودرو در مهلت زمانی لازم نشده باشند و به همین دلیل، تصمیم بگیرند حواله خودرو را از اشخاصی که این حواله را دارند، بخرند.

برای انتقال حواله خودرو، طرفین معامله باید قراردادی در ارتباط با نحوه معامله خودرو منعقد نمایند و موارد لازم را در این قرارداد درج نمایند. پس از تنظیم و عقد این قرارداد، مالکیت حواله به خریدار منتقل می‌شود و از این پس، شخص خریدار صاحب حقوق و اختیارات مربوطه می‌شود و می‌تواند برای تحویل گرفتن خودرو به شرکت خودروسازی مراجعه نماید. این قرارداد که شامل بندهایی مانند مشخصات طرفین، مشخصات خودرو، ثمن معامله و غیره می‌شود، تنها در شرایطی ممکن است منعقد شود که شرکت خودروسازی معامله حواله خودرو را ممنوع نکرده باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

قرارداد انتقال حواله خودرو را از لامینگو دریافت نمایید!

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که اشخاصی که قصد معامله حواله خودرو را دارند، باید حتماً قراردادی مناسب با این معامله تنظیم و انتقال حواله را در چهارچوب قرارداد مزبور انجام دهند. اگر قراردادی برای انتقال حواله خودرو منعقد نشود و طرفین این معامله صرفاً براساس یک توافق انجام‌شده میان خود این حواله را منتقل نمایند، ممکن است سرمایه خود را از دست داده و در دام اشخاص سودجو و کلاهبردار گرفتار شوند.

در همین راستا، همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو قراردادی جهت انتقال حواله خودرو تنظیم نموده‌اند و اشخاصی که قصد انجام این معامله را دارند می‌توانند این قرارداد را دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهند. تیم حقوقی لامینگو با در نظر داشتن مقررات قانونی و حقوق طرفین قرارداد در معامله حواله خودرو این قرارداد را تنظیم کرده‌اند و استفاده از این قرارداد سوءاستفاده و ضررهای قراردادی را به حداقل کاهش خواهد داد. قرارداد خرید و فروش حواله خودرو را از لامینگو دریافت نمایید و سؤالات خود در زمینه عقد این قرارداد را با همکاران ما به اشتراک بگذارید.

 

بلاگ حقوقی لامینگو

اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته‌اید و در این نوشتار اطلاعاتی که قصد داشتید درباره نحوه حواله خودرو بدانید را کسب کرده‌اید، پیشنهاد می‌شود وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر مطالب این بلاگ را نیز مطالعه نمایید. همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو روزانه محتواهایی با موضوعات مختلف حقوقی در این بلاگ منتشر می‌کنند که مطالعه این مطالب به افزایش اطلاعات حقوقی شما کمک می‌کند. علاوه بر این شما می‌توانید پرسش‌های خود در ارتباط با هر محتوا را در انتهای آن محتوا برای ما بنویسید تا همکاران ما در اسرع وقت به آن پاسخ دهند. بلاگ حقوقی لامینگو را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نمایید و ما را در شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام دنبال نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه