نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد و مسائل مربوط به آن

نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد

یکی از چالش‌های بسیار مهمی که پیش روی کاربران درباره مسائل حقوقی مربوط به نفقه وجود دارد، نحوه محاسبه نفقه در گذشته و یا در حال حاضر است. متأسفانه  شرایط اقتصادی حال حاضر جامعه ما به سمت و سویی رفته است که اختلافات در میان زوج‌های تازه عقد کرده نیز افزایش یافته و بسیاری از کاربران با مشکلات مختلف حقوقی در این زمان روبرو هستند. نفقه حقوقی است که قانون برای زوجه در نظر گرفته و پس از عقد و تحت ورود شرایطی این حق به گردن شوهر وجود خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از چالش‌های مهم مربوط به این موضوع یعنی نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد طبق قانون بپردازیم. با توجه به اینکه قانون به‌صورت قطعی اقدام به تعیین مبلغ نفقه نکرده همیشه تعیین و محاسبه مبلغ آن، یکی از چالش‌های پیش روی کاربران بوده است. استفاده از مطالب این مقاله باعث می‌شود تا کاربران دید بهتری نسبت به نفقه پیدا کرده و در هنگام محاسبه آن نیز با عوامل مؤثر آشنا باشند.

 

دریافت مشاوره حقوقی نفقه

 

چه زمانی نفقه به زن تعلق می‌گیرد؟

طبق قانون مدنی دو شرط اصلی و اساسی تعریف شده است که وجود آنها باعث می‌شود تا نفقه تبدیل به حق قانونی زن شده و شوهر بایستی اقدام به پرداخت آن نماید.

1- عقد دائم

2- تمکین زن از شوهر به‌صورت عام و خاص

حادث شدن این دو شرط باعث می‌شود تا از نظر قانونی امکان مطالبه و دریافت نفقه از سوی زن وجود داشته باشد. البته کم و کیف مربوط به نحوه مطالبه نفقه موضوعی است که در مقالات گذشته به آن پرداخته‌ایم. یکی از نکات مهمی که معمولاً کاربران در آن به اختلاف خورده و نمی‌توانند با یکدیگر به توافق برسند مربوط به پرداخت نفقه در زمان عقد است. این‌که آیا در این دوران نفقه به زن تعلق می‌گیرد و در صورت تعلق گرفتن نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد به چه صورت است، از سؤالات مهمی است که معمولاً کاربران با آن روبرو هستند. در ادامه به بررسی موارد قانونی مربوط به این شرایط می‌پردازیم.

 

نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد

 

خدمات مشاوره حقوقی پرداخت و دریافت نفقه در لامینگو

قبل از اینکه به بررسی دقیق نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد برسیم ابتدا باید شما را با خدمات مشاوره حقوقی مربوط به پرداخت و دریافت نفقه آشنا کنیم. با توجه به اینکه چالش‌های مربوط به این موضوع بسیار زیاد بوده و بندهای قانونی بسیار زیادی در قانون مدنی به تفسیر و بیان آن می‌پردازند، استفاده از خدمات مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و همچنین اعطای وکالت به وی یکی از موارد مهمی است که کاربران حتماً باید در این مواقع نسبت به آن هوشیار باشند. با توجه به اینکه وکیل پایه یک دادگستری بارها و بارها با پرونده‌های مشابه پرونده شما روبرو شده و با چالش‌های پیش روی چنین مسائلی در دادگاه‌ها آشنا است، این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا بتوانید راحت‌تر و سریع‌تر نسبت به حل پرونده خود در دادگاه اقدام نمایید.

موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن یک تیم حقوقی باتجربه و متخصص در زمینه مسائل مختلف به حقوقی مانند نحوه محاسبه نفقه این امکان را برای شما کاربران عزیز فراهم آورده است تا بتوانید با استفاده از این خدمات تخصصی، راحت‌تر به حل چالش‌های مربوط به این موضوع بپردازید. برای استفاده از این خدمات تنها کافی است با ما تماس بگیرید.

 

مزایای داشتن وکیل برای مطالبه نفقه

داشتن وکیل مزیت‌های بسیار زیادی برای افرادی دارد که به دنبال مطالبه نفقه از همسر خود هستند. مهم‌ترین مزیت‌های داشتن وکیل برای این موضوع به شرح زیر است:

  • با اخذ وکیل شما دیگر نیازی به حضور فیزیکی در دادگاه نخواهید داشت و می‌توانید تمام وظایف مربوط به پرونده را به وکیل خود بسپارید.
  •  وکیل با توجه به تجربه و تخصصی که دارد در تمام مراحل و پله‌های مربوط به حل پرونده را از قبل اطلاع داشته و می‌تواند تصمیمات درستی درباره همه آنها اتخاذ نماید.
  • در هنگام پیشبرد پرونده در دادگاه مسائل و شرایط مختلفی بروز می‌کنند که هرکدام از این مسائل ممکن است نیاز به اقدامی خاص داشته باشند. وکیل با اطلاع از تمام موارد قانونی مربوط به این شرایط می‌تواند بهترین راه‌حل را در صورت بروز شرایط پیش‌بینی‌نشده برای شما به دنبال داشته باشد.

 

نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد

 

آیا در زمان عقد نفقه به همسر تعلق می‌گیرد؟

در بندهای قبلی به بررسی شرایط تعلق گرفتن نفقه به زوجه در قانون پرداختیم. اما سؤال اینجاست که آیا در زمان عقد نفقه جزء حقوق زن محسوب می‌شود یا خیر؟ واقعیت این است که تا زمانی که روابط زناشویی بین مرد و زن برقرار نشده باشد این حق به گردن شوهر نخواهد بود. اما قانون در این مواقع شرایط مشخصی را تعریف کرده تا زن نیز بتواند از حقوق خود استفاده نماید. باید طبق این شرایط درصورتی‌که روابط زناشویی میان طرفین برقرار شده اما مرد به دلیل شرایط اقتصادی و یا سایر دلایل امکان تشکیل زندگی مشترک را نداشته باشد، نفقه جزء حقوق زن در زمان عقد خواهد بود. ازاین‌رو درصورتی‌که زمان عقد خیلی به درازا کشیده و از حالت عرف خارج شود زن می‌تواند برای دریافت نفقه خود از طریق دادگاه اقدام نماید.

 

نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد

نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد به مسائل و شرایط مختلفی باز می‌گردد. دو عامل اصلی تعیین نفقه در این شرایط به شرح زیر است:

1- شرایط اقتصادی و مالی شوهر

2- شأن خانوادگی همسر

با توجه به اینکه قانون مبلغ مشخص و دقیقی برای نفقه تعیین نکرده و تعیین مبلغ نفقه را بسته به شرایط مختلف به عهده دادگاه و کارشناس دادگستری گذاشته است، است کارشناس با بررسی دو شرط بالا و همچنین برخی عوامل دیگر اقدام به تعیین مبلغ نفقه کرده که البته امکان اعتراض طرفین به این مبلغ نیز وجود خواهد داشت. البته بعد از اعتراض هرکدام از طرفین به مبلغ تعیین شده از سوی دادگاه، قاضی با تشکیل یک هیئت سه نفره دوباره وظیفه محاسبه مبلغ نفقه را بر اساس شرایط موجود به آنها سپرده و درنهایت رأی این هیئت لازم‌الاجرا خواهد بود.

نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

به بررسی شرایط و ضوابط مربوط به نحوه محاسبه نفقه در دوران عقد پرداختیم. همچنین چالش‌های پیش روی کاربران در این شرایط را موردبررسی قرار داده و راه‌حل‌های منطقی نیز برای آنها تبیین کردیم. استفاده از محتوای مقاله می‌تواند تا حدودی اطلاعات کاربران را نسبت به این موضوع کامل نماید. البته برای بررسی دقیق‌تر موضوع پرونده بسته به شرایط آن بایستی از خدمات مشاوره حقوقی ندارد وکیل پایه یک دادگستری یا مشاور حقوقی کمک بگیرید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید  از بخش بلاگ حقوقی لامینگو سایر مقالات ما را در زمینه نفقه و شرایط محاسبه آن دنبال نمایید. در انتهای این مقاله امکان درج نظرات نیز برای کاربران فراهم آمده است تا ابهامات و سؤالات خود را با ما در میان بگذارند

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه