قرارداد پرکیس با پزشک چگونه قراردادی است و چه کاربردی دارد؟
قرارداد پرکیس با پزشک در شمار قراردادهای مشارکت مدنی است. قرارداد مشارکت مدنی به قراردادهایی گفته میشود که دو یا چند شریک برای همکاری در یک موضوع مورد توافق با یکدیگر منعقد میکنند. موضوع قرارداد پرکیس، ارائه خدمات است و طرفین قرارداد اغلب افرادی هستند که در زمینه پزشکی مشغول فعالیت هستند. پزشکان، کلینیکها، دندانپزشکان، متخصصان آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و دیگر مشاغل مرتبط میتوانند به انعقاد قرارداد پرکیس اقدام کنند و از مزایای آن بهره ببرند. نکتهای که در مورد قرارداد پرکیس قابل توجه است، آن است که افرادی میتوانند نسبت به انعقاد قرارداد پرکیس اقدام کنند که در استخدام مرکز پزشکی طرف قرارداد نباشند. به عبارت دیگر، قرارداد پرکیس با پزشک، به همکاری بدون استخدام با مراکز پزشکی میپردازد.
قرارداد پرکیس با پزشک چیست؟
این قرارداد منجر به همکاری میان افراد شاغل در زمینه پزشکی و پیراپزشکی با کلینیکها و مراکز درمانی میشود. مزیت بسیار مهمی که این قرارداد دارد، این است که درآمد دریافتی شاغلان را با میزان و نحوه عملکرد آنها پیوند میزند؛ به عبارت دیگر، هر چه افراد فعالیت بیشتری داشته باشند، دریافتی بیشتری نیز خواهند داشت. به همین دلیل، قرارداد پرکیس یک ابزار بسیار توانمند جهت افزایش کارایی کارکنان یک مرکز است.
حقوق کارکنان یک مرکز درمانی یا کلینیک که با قرارداد پرکیس با پزشک نسبت به همکاری اقدام نمودهاند، بهصورت ماهانه پرداخت میشود. مبلغ خالص، دارای کسوراتی نیز میباشد که عبارت است از درصدی برای کسورات قانونی و سهمی برای مراکز درمانی و کارکنان آن. مبلغی که با در نظر گرفتن کسورات باقی میماند، به فردی که در قالب قرارداد پرکیس مشغول همکاری است، پرداخت میشود.
شما میتوانید با مراجعه به لینک زیر نسبت به دریافت قرارداد پرکیس لامینگو اقدام نمایید:
حق بیمه در قرارداد پرکیس با پزشک
یکی از دغدغهها و نگرانیهایی که همیشه ذهن هر شاغلی را درگیر خود میکند، بحث بیمه است. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، قرارداد پرکیس یک قرارداد مشارکت مدنی است و طرف قرارداد بهصورت درصدی با مرکز درمانی یا کلینیک مربوطه همکاری میکند. تمام قراردادهایی که بهصورت درصدی یا پورسانتی کار میکنند، مشمول قانون کار هستند. در نتیجه، بر اساس قانون کار، مالک مرکز درمانی یا کلینیک مربوطه، دارای عنوان کارفرما است و پرداخت حق بیمه نیز بر اساس قانون بهعهده کارفرما است. پس با توجه به اینکه قرارداد پرکیس مشمول قانون کار است و مالکی که طرف قرارداد است، کارفرما محسوب میشود، کارفرما باید نسبت به پرداخت حق بیمه اقدام کند.
این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره حقوقی بیمه چه اهمیتی دارد؟
محل انجام کار و وسایل مورد نیاز در قرارداد پرکیس
غالباً تأمین مکان ارائه خدمات و وسایلی که در جهت ارائه خدمات، مورد نیاز است، بر عهده مالک مرکز درمانی یا کلینیک مربوطه است. اما باید توجه داشت که اصل حاکمیت اراده در دنیای قراردادها حاکم است. در نتیجه، طرفین قرارداد میتوانند با توافق یکدیگر بر خلاف آنچه معمول است عمل کنند. این نکته نباید فراموش شود که توافق طرفین قرارداد دارای محدودیتهایی است که بررسی آن در این نوشتار لازم به نظر نمیرسد.
مالیات قرارداد پرکیس چگونه است؟
بهطور کلی قراردادهای مشارکت مشمول مالیات میشوند. قرارداد پرکیس با پزشک نیز در شمار قراردادهای مشارکت است؛ پس قرارداد پرکیس نیز مشمول مالیات است. در قرارداد پرکیس، پزشک باید قرارداد خود را بهصورت اظهارنامه مالیاتی تنظیم کند و به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد. علاوه بر آن، نسبت به اظهار درآمد حاصل از قرارداد و هزینههایی که برای انجام کار پرداخت میکند، اقدام نماید.
وضعیت در مورد مراکز درمانی و کلینیکهای مربوطه که اقدام به انعقاد قرارداد پرکیس میکنند، کمی متفاوت است. برای کلینیکها و مراکز درمانی مربوطه الزامی وجود ندارد که درآمدها و هزینههای قرارداد پرکیس را همراه با تمام جزئیات برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند، بلکه تنها کافی است که سازمان مالیاتی را در جریان انعقاد قرارداد پرکیس خود بگذارند و نسبت به ارائه قرارداد به سازمان مربوطه نیز اقدام کنند.
سود و زیان در قرارداد پرکیس چگونه است؟
در قراردادهای مشارکت، سود و زیان قرارداد بهعهده طرفین قرارداد است. اگر سهم مشترک داشته باشند و میزان سهمشان متفاوت نباشد، مبلغ خسارت از هر دو طرف به یک اندازه و یک میزان کسر میشود. اما اگر شرکا دارای سهام متفاوت باشند، با توجه به میزان سهمشان، خسارت به آنها تعلق میگیرد.
همانطور که اشاره کردیم، قرارداد پرکیس یک قرارداد مشارکت است. در قراردادهای مشارکت، سود و زیان بر عهده طرفین قرارداد میباشد. بدیهی است که چگونگی تقسیم سود و زیان بسته به میزان سهم هر یک از طرفین در قرارداد مشارکت است. آنچه قرارداد پرکیس را از نظر سود از دیگر قراردادهای مشارکت متمایز میکند، این است که سود در قرارداد پرکیس با پزشک به این صورت است که پزشک اگر بخواهد درآمد بیشتری از میزان درآمد عادی خود داشته باشد، باید بیشتر کار کند. به این ترتیب، هر چه فعالیت پزشک بیشتر باشد، سود و درآمدی که نصیب او میشود نیز بیشتر خواهد بود.
پرداخت هزینهها در قرارداد پرکیس با پزشک چگونه است؟
یکی از مواردی که باید در هر قراردادی تعیین تکلیف شود، بحث هزینههاست. عدم ذکر چگونگی تحمیل هزینهها به طرفین در قرارداد، میتواند مشکلات زیادی را در آینده در مرحله اجرا برای قرارداد ایجاد کند. در قرارداد پرکیس با پزشک نیز چگونگی پرداخت هزینهها بسیار حائز اهمیت است. گاهی درمان، هزینههایی را برای پزشکان به همراه میآورد. به عنوان مثال، هزینههایی مانند آزمایشگاه، رادیوگرافی و… بهخصوص زمانی که صرف این هزینهها قسمت عمدهای از فرآیند درمان باشد.
چگونگی تقسیم این هزینهها وابسته به توافقی است که با پزشک صورت میگیرد. پیشنهاد ما این است که حتماً نسبت به این موضوع در قرارداد تعیین تکلیف صورت گیرد. با این وجود، در صورتیکه در قرارداد پرکیس نسبت به این هزینهها سکوت شود، حکم به تساوی هزینهها میان دو طرف قرارداد داده میشود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
قرارداد پرکیس با پزشک لامینگو
به عنوان سخن آخر و با توجه به آنچه که در مورد قرارداد پرکیس مورد بررسی قرار گرفت، تنظیم این قرارداد دارای پیچیدگیها و ظرایف خاص خود است. تیم متخصصان لامینگو با احاطه کامل به جرئیات این قرارداد، نسبت به تأمین حقوق هر دو طرف قرارداد آگاه بوده و با در نظر گرفتن جوانب بسیاری، نسبت به تنظیم قرارداد پرکیس اقدام نمودهاند.
در پایان شما میتوانید سوالات حقوقی خود را با ثبت در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان حقوقی لامینگو به پرسشهای شما پاسخ دهند. برای خواندن مطالب بیشتر، به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما