تعزیرات بهداشتی و درمانی چگونه پیگیری می‌شوند؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تعزیرات

امور بهداشتی و درمانی یکی از مسائلی هستند که همه بخش های جامعه از آن استفاده می‌کنند و این امور می‌بایست رضایت خاطر آن‌ها را تا حدودی جلب کند. اینکه در این موارد چه قصور و یا چه اشتباهاتی رخ بدهد می‌تواند تاثیرات جبران ناپذیری برای فرد داشته باشد. بنابراین شرایط سازمان تعزیرات حکومتی درباره تخلفات و یا جرائمی که در این صنف رخ می‌دهد قوانین خاصی را در نظر گرفته است. افرادی که تحت پوشش این مراکز قرار دارند و یا در معرض استفاده از خدمات مربوط به آن ها هستند می‌توانند در صورت کوتاهی مسئله مورد نظر را گزارش کنند. این قوانین برای چگونگی عملکرد سازمان ها، جریمه ها و مجازات هایی را نیز در پی خواهد داشت. در ادامه خواهیم گفت چه سطوح و یا بخش هایی شامل قوانین و جریمه های تعزیرات امور بهداشتی و درمانی خواهد شد.

 

این مطلب را بخوانید: چه تخلفات بهداشتی از سوی تعزیرات پیگیری می‌شود؟

 

چه مواردی تخلف در زمینه بهداشت و درمان به حساب می‌آیند؟

در قانون تعزیرات حکومتی بیست و هشت مورد تخلف در زمینه بهداشت و درمان و دارو قید شده است که هر یک از این موارد شامل ملاحظات خاصی است. مهم ترین این مسائل را می‌توان به این صورت نام برد:

 

فروش دارو بدون نسخه

متصدی داروخانه یا فردی که داروخانه را تاسیس کرده است می‌بایست در قبال دریافت نسخه پزشک به ارائه و فروش دارو بپردازد. در صورتی که وی دارو را بدون نسخه پزشک به بیمار بفروشد مرتکب جرم شده است و مجازات وی به صورت اخطار کتبی در مرحله اول، در مرحله دوم اخطار کتبی و درج این مورد در پرونده وی، در مرحله سوم جریمه فرد تا مبلغ پنجاه هزار ریال و در مرحله چهار جریمه وی تا مبلغ صد هزار ریال و در مرحله پنج به مدت یک ماه سهمیه دارو آن داروخانه قطع خواهد شد.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

درج نکردن قیمت و تاریخ مصرف

کلیه فروشندگان محصولاتی که مربوط به استفاده مستقیم مردم چه در موارد قابل خوردن یا استعمال ان‌ها اعم از خوراک و مواد بهداشتی و دارو می‌بایست شماره پرونه ساخت آن محصول درج شود و تاریخ و مدت زمان مصرف آن نیز بر روی محصول وجود داشته باشد. در صورتی که تولید کننده ای از درج این موارد بر محصول خود خودداری کند مرتکب جرم و تخلف شده و به صورت اخطار و دریافت جریمه نقدی تا مبلغ دویست هزار ریال در مرتبه اول، و در مرتبه دوم جریمه نقدی تا مبلغ پانصد هزار ریال و در مرتبه سوم جریمه نقدی تا مبلغ یک میلیون ریال مشمول جریمه خواهد شد.

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات از وکلا پایه یک و کارشناسان خبره در این مرکز می‌توانید با مراجعه به لینک زیر مشاوره خود را آغاز کنید:

دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات

 

نداشتن مجوز وزارت بهداشت یا درمان

هر شرکت پخش و یا تولید کننده ای که موارد مصرفی مردم نظیر موارد مصرف خوراکی یا آشامیدنی و یا مواد بهداشتی به آن‌ها عرضه می‌کند باید دارای پروانه برای محلی که در آن به عرضه کالا می‌پردازد باشد و درباره محصولاتی که در آن حل به فروش آن ها می‌پردازد نیاز به پروانه وزرات بهداشت یا درمان و آموزش پزشکی باشد. درصورت دریافت شکایت درباره عدم وجود پروانه برای هرنوعی از تعاونی ها این مورد جرم تلقی شده و مشمول مجازات و جریمه خواهد شد. در این مورد اگر مورد متخلف یک تعاونی یا شرکت بزرگ باشد مجازات ان‌ها به این صورت خواهد بود:

– در مرتبه اول علاوه بر اخطار به آن تعاونی اموال به نفع دولت ضبط خواهد شد.
-در مرتبه دوم علاوه بر اینکه به اخطار مجدد پرداخته می‌شود با توجه به حجم کالاها جریمه تا مبلغ یک میلیون ریال خواهد بود.
– در مرتبه سوم علاوه بر اینکه مجازات های مرحله پیش تکرار میشود مدیر عامل ان شرکت از یک تا شش ماه به بازداشت محکوم خواهد شد.

این مورد اگر در فروشگاه ها و سوپر مارکت های محلی رخ داده باشد به این شکل خواهد بود در مرحله اول مانند موارد قید شده علاوه بر اخطار کالا به نفع دولت ضبط خواهد شد و در مرتبه دوم علاوه بر اخطار به صاحب مغازه تا مبلغ یکصد هزار ریال برای وی جریمه اعمال می‌شود و کالاها مانند مرتبه اول ضبط خواهند شد و در مرتبه سوم علاوه بر مجازات مراتب قبلی جریمه تا مبلغ پانصد هزار ریال و در صورت تکرار این مسئله واحد خدماتی از یک تا شش ماه تعطیل خواهد شد.

 

این مطلب را بخوانید: چگونه به تعزیرات حکومتی شکایت کنیم؟

 

عرضه کردن کالا غیر بهداشتی

در صورتی که هر یک از واحد هایی که به ارائه کالا و خدمات مصرفی به مشتریان خود می‌کنند از کالا یا محصولاتی که از نظر بهداشتی صلاحیت ندارند استفاده کند؛ در صورتی که ارائه ان خدمات و کالاها با علم بر غیربهداشتی بودن ان‌ها انجام شده باشد مشمول مجازات شده و جریمه آن در مرحله اول به این صورت خواهد بود که فرد متخلف علاوه بر این‌ که اخطار کتبی دریافت خواهد کرد کالاهای وی نیز به نفع دولت ضبط خواهد شد، در مرحله دوم علاوه بر جریمه‌های مرتبه اول به دریافت جریمه تا مبلغ یک میلیون ریال به تناسب میزان و حجم کالا غیر بهداشتی و در مرتبه سوم علاوه اعمال مجازات‌های مراتب قبلی واحد مربوطه از یک تا شش ماه تعطیل خواهد بود.

 

عدم رعایت بهداشت

تمامی متصدیان و عواملی که در یک محیط تولیدی موارد مصرفی فعالیت دارند یا در محیط ارائه محصولات آشامیدنی یا خوراکی فعالیت دارند ملزم به رعایت مسائل و پروتکل‌های بهداشتی هستند و در صورت شکایت و یا وجود هر نوعی از نقض کردن موارد بهداشتی آن مرکز مشمول مجازات در جهت تخلف صورت گرفته خواهد بود. این جریمه‌ها و مجازات‌ها می‌توانند به این صورت باشند که در مرتبه اول دریافت جریمه از یک هزار تا پنجاه هزار ریال خواهد بود و در مرتبه دوم دریافت جریمه نقدی از مبلغ دو هزار تا یکصد هزار ریال و در مرتبه سوم از مبلغ چهار هزار تا دویست هزار ریال و در مرتبع چهارم علاوه اعمال تمام مجازات های مرتبه سوم حکم بازداشت از یک ماه تا شش ماه را به دنبال خواهد داشت.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

موارد دیگر در تعزیرات بهداشتی

علاوه بر مواردی که مستقیما بر محصولات بهداشتی و نوع آن‌ها مربوط می‌شود؛ می‌تواند مسائلی باشد که به نوعی با زندگی اجتماعی در ارتباط است.گران فروشی در هری از این مراتب می‌تواند همانند مسائل حقوقی مربوط به این مسئله می‌تواند موارد بهداشتی را نیز درگیر کند. اینکه خدمات بهداشتی با چه مبلغی به مصرف کننده ارائه شود و یا هرنوع از فروش یا عرضه خدمات تحت تاثیر چه عواملی در فروش قرار بگیرد می‌تواند از موارد مورد بحث در تعزیرات باشد و قابلیت پیگیری برای آن‌ها وجود دارد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است دیدگاه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید و هم چنین می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب بلاگ نیز استفاده کنید. تیم لامینگو همواره آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تعزیرات به شما می‌باشد.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه