انواع شراکت را بهتر بشناسید و با تفاوتهای آن آشنا شوید
شراکت در بیزینس و یا اصطلاحا مشارکت در کسبوکار در واقع به مجموع دو یا چند نفر از افراد اطلاق میشود که برای پیشبرد اهداف تجاری و مالی دور یکدیگر جمع شدهاند. تمامی بحثهای حقوقی مرتبط با این موضوع از جمله شکل و قیاس رابطه میان این افراد، وظایفی که نسبت به یکدیگر دارند، شیوه تقسیم سود یا سهمالشراکه و … باید در یک نمونه قرارداد شراکت تنظیم شود.
در تمامی انواع قراردادها و مدلهای شراکت هر یک از شرکا، به عنوان سهامدار بیزینس یا کسب و کار شناخته میشوند که باتوجه به این موضوع و قرارداد تنظیم شده بین آنها، باید تمامی روابط آنها به خوبی پوشش داده شود. در این زمینه باید دقت داشته باشید که با پیچیدهتر شدن اشکال کسبوکارها نسبت به گذشته، این قراردادها هم به تبع پیچیدگیهای خاصی پیدا کردند که تنها یک مشاور حقوقی خبره و زبده قادر به تنظیم شکل اصولی و صحیح آن است. در ادامه رایجترین اشکال مشارکت در حال حاضر را بررسی میکنیم!
این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه که درباره قرارداد شراکت و مسائل حقوقی آن باید بدانید!
۳ مورد از رایجترین اشکال کسب و کار که باید قبل از پیدا کردن شریک، آنها را بشناسید!
باتوجه به این که اصطلاح و مفهوم شراکت و مشارکت در طول سالهای گذشته تغییرات زیادی کردهاست، مدلهای رایج مشارکت هم دستخوش تغییر شدهاند. در حال حاضر ۳ نوع از رایجترین انواع شرکت را بررسی میکنیم:
مشارکت عمومی، رایجترین شکل پیوند دو یا چند نفر برای اهداف مالی و تجاری
شراکت عمومی در واقع نوعی رایج از مشارکت است که در آن شرکا با یکدیگر بر روی مسائل مدیریتی کسب و کار توافق کردهاند و هر کس مسئولیت بخشی از آن را به عهده گرفتهاست. با توجه به بندهای حقوقی قرارداد، هر شریکی اگر خطای سهوی یا عمدی در تعهدات خود داشته باشد، باید بهای آن را بپردازد و مورد داوری دیگر شرکای خود قرار بگیرد.
در این نوع قرارداد اشتباه هر شریک، دیگر شرکا را هم مسئول میکند. این نوع قرارداد برای کسب و کارهایی که اجزای تشکیل دهنده آن، هر کدام میتوانند عهدهدار بخشی از آن باشند، کاربردیست. به عنوان مثال اگر قصد دارید که در یک شرکت ساخت و ساز با افراد دیگری شریک شوید و هر کدام از شرکای شما به علاوه خودتان، میتوانید بخشی از فرایند از جمله تأمین مصالح، مدیریت منابع انسانی و … را انجام دهید، میتوانید از نمونه قرارداد شراکت عمومی استفاده کنید.
مشارکت محدود، نوعی از قرارداد شراکت محبوب برای سرمایهگذاری
در این مدل از انواع شراکت، یکی از طرفین قرارداد به دو نوع عمومی و محدود تقسیمبندی میشوند. شرکایی در قرارداد به عنوان محدود شناخته شدند، حق دخالت در امور روزمزه کسب و کار و تصمیمگیری در آن را ندارند و این وظیفه را تنها شرکای عمومی به عهده دارند.
قرارداد شراکت محدود معمولاً بین سرمایه گذاران و صاحبین کسب و کاری که به سرمایه برای رشد یا توسعه بیزینس خود احتیاج دارند، رواج دارد. سرمایه گذاران در این نوع قرارداد به عنوان شرکای محدود تنها بر بخش دریافت سود و سهام تمرکز میکنند و معمولاً علاقه ای به شرکت در امور مختلف کسب و کار را ندارند.
با تفاوت شراکت تجاری و مدنی آشنا شوید!
در قانون برای یک شرکت تجاری، ضوابط و محدوده کاملاً مشخصی ارائه شدهاست که بر تمامی انواع این نوع از شرکتها حاکم است، اما در رابطه با شرکتهای مدنی، قانونگذار تابع قصد و هدفی است که شرکا با یکدیگر دارند. در واقع شرکتهای مدنی که حداقل با دو نفر تشکیل میشوند بر اساس برنامهریزی سرمایههای مادی و معنوی طرفین قرارداد برای رسیدن به یک هدف خاص هستند. برای تنظیم نمونه قراداد شراکت خود، میتوانید از کارشناسان خبره لامینگو کمک بگیرید.
نتیجهگیری: چرا باید برای شراکت، قراداد تنظیم کنیم؟
در هر شراکتی که مسائل مالی در آن وجود داشته باشد، تنظی یک قرارداد کامل با بندهای مشخص، میتواند شما را از تمامی چالشها و مشکلاتی که ممکن است در مسیر شراکت خود با دیگران داشته باشید، دور کند. برای این که بهتر متوجه بندها و قوانین یک قرارداد شراکت شوید، کافیست از طریق لینک زیر نمونه قرارداد شراکت که توسط حقوقدانان زبده لامینگو تهیه شدهاست را دانلود کنید:
حالا که با انواع شراکت و قراردادهای رایج در این زمینه آشنا شدید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه مسائل حقوقی کسب و کار به مجله لامینگو مراجعه کنید. همچنین اگر در این رابطه نظر، سؤال و یا تجربه خاصی دارید، میتوانید در قسمت مشخص شده، مطالب خود را با ما و دیگر افرادی که به دنبال یادگیری مسائل حقوقی کسب و کار هستند به اشتراک بگذارید.
2 دیدگاه
-
4 سال پیش
من ماشین آلات دارم و شخص دیگری کارخونه و مکانش رو داره . من چون از قبل چند سالی فعال بودم نگران تداخل تعهدات و بدهی هام با شریک جدید هستم. بهترین نوع شراکت برای من چی هست؟
دیدگاه شما