چگونه گواهی عدم سوء پیشینه دریافت کنیم؟

5 سال پیش
گواهی عدم سوء پیشینه

 

بسیار متداول است که برای انجام برخی امور اداری، همچون استخدام، دریافت مجوز، مهاجرت و… ملزم به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه شوید. این گواهی اکنون در شهرهای تهران بزرگ، کرج، مشهد، اصفهان، اهواز، ارومیه، یزد، کرمان، قم، رشت و کرمانشاه، توسط دفاتر پلیس +10 صادر می‌شود. فرایند دریافت این گواهی بدین صورت است که با در دست داشتن مدارک به یکی از مراکز صدور گواهی عدم سوء پیشینه مراجعه نموده، پس از پر کردن فرم‌ درخواست، انگشت‌نگاری و پرداخت هزینه‌ها، گواهی صادر شده و برایتان پست می‍گردد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

زمان صدور و اعتبار گواهی عدم سوء پیشینه

مدت زمانی که طول می‌کشد تا گواهی عدم سوء پیشینه صادر و به دستان برسد حدود 15 روز است. با این حال اگر برای دریافت این گواهی عجله دارید، توصیه می‌شود مستقیما به اداره تشخیص هویت مراجعه و نسبت به دریافت فوری این گواهی اقدام نمایید. مدت اعتبار این گواهی نیز یک ماه است.

 

مدارک لازم جهت صدور گواهی عدم سوء پیشینه

    • اصل شناسنامه
    • اصل كارت ملي
    • عکس بيومتريک
    • معرفي‌نامه از محل كار و يا تكميل فرم درخواست
    • همراه داشتن كد پستي 10 رقمي به همراه آدرس كامل پستي
    • پرداخت هزينه‌ها از طریق دستگاه کارتخوان (POS) مستقر در دفاتر (واریز از طریق اینترنت، عابربانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.)

**هزینه‌ها شامل 7 هزار و پانصد تومان در وجه نیروی انتظامی و 20 هزار تومان ذيحسابى دادگسترى استان تهران**

گواهی عدم سوء پیشینه

 

سوء پیشینه چیست؟

شاید برایتان سوال باشد که مفهوم سوء پیشینه چیست و این گواهی به چه معناست. سوء پیشینه یا سوء سابقه زمانی که فرد مرتکب جرمی شود که بر ذهنیت جامعه تاثیر منفی بگذارد، در نظام قضایی درج می‌شود. در صورت داشتن سوء پیشینه، فرد از برخی حقوق اجتماعی محروم می‌گردد.

طبق تبصره ۱ ماده ۶۲ مکرر قانون مجازات اسلامی، حقوق اجتماعی، حقوقی‌ست که قانونگذار برای اتباع کشور جمهوری اسلامی ایران و دیگر افراد مقیم در قلمرو حاکمیت آن منظور کرده و سلب آن به موجب قانون یا حکم دادگاه صالح است. این حقوق عبارتند از؛ حق انتخاب شدن در مجلس، انجمن‌ها، شورا‌ها، عضویت در هیأت‌های منصفه و امنا، اشتغال به مشاغل آموزشی و روزنامه‌نگاری، استخدام در وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، شرکت‌ها، مؤسسه‌های وابسته به دولت و… .

تنظیم قرارداد سفارشی

 

چه جرایمی منجر به سوء پیشینه می‌شود؟

همه جرایم منجر به درج سوء پیشینه نمی‌شوند. طبق ماده 25 قانون مجازات اسلامی “محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند”. در نتیجه تا پایان موارد زیر، افراد قادر به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه نمی‌باشند :

 

  • 7 سال در محکومیت به مجازات‌های سلب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
  • 3 سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنیٌ‌علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه 4
  • 2 سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنیٌ‌علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه 5

کانال تلگرام لامینگو

تبصره 1ـ در غیر موارد فوق، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌شود، لکن در گواهی‌های صادره از مراجع ذی‌ربط منعکس نمی‌شود، مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات

تبصره 2- در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی، اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می‌شود.

تبصره 3- در عفو و آزادی مشروط، اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت‌های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می‌شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می‌شود.

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

 

4
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

4 دیدگاه

  • رسول علیزاده
    4 سال پیش

    من از سال91دیگه زندان نرفتم فقط میخواستم بدونم هنوز اون سابقه ها پاک نشده اند

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و ادب
      برای پاسخ دقیق به سؤال شما، لازم است مراتب محکومیت و میزان مجازات را بررسی کنیم. لیکن به طور کل، مطابق ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، مجرم را از برخی حقوق اجتماعی، پس از اجرای مجازات مقرر و یا شمول مرور زمان مربوطه، محروم خواهد کرد. همچنین با توجه به تبصره 1 ماده مذکور، در غیر از مجازات‌ نام‌برده در این ماده، مراتب محکومیت در سابقه کیفری فرد ثبت می‌گردد؛ لیکن در گواهی‌های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی‌شود، مگر به درخواست مراجع قضائی برای تعیین یا بازنگری در جرم. لذا در صورت محکومیت در جرائم عمدی با میزان مجارات مقرر در ماده مذکور، می‌توانید از داشتن یا نداشتن سوءپیشینه خود آگاه شوید.

  • محمد
    4 سال پیش

    لواط در سیستم ثبت میشود یا نه ؟

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و ادب
      مطابق ماده 25 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی (بسته به نوع جرم و مجازات آن و در خصوص مجازات حبس، حبس درجه 1 تا 5 یا حبس بیش از دو سال) برای شما صادر نگردیده است، سوءپیشینه کیفری نخواهید داشت و صرفا در صورت اعمال مجازات، این امر در سابقه کیفری شما ثبت خواهد گردید و در گواهی سوءپیشینه منعکس نمی‌گردد مگر به درخواست مراجع قضائی.