درباره جعل چک چه می‌دانید؟

5 سال پیش
مشاوره حقوقی جعل اسناد

جعل اسناد از مصادیق بارز جهت کلاهبرداری و استفاده بزه از آن‌ها است. برخی از اسناد عاملی مهم در ارتباط میان فردی و شکل دهنده آن‌ها هستند. به واسطه چک، سفته و مابقی این اسناد اعتباری بین افراد رد و بدل خواهد شد. بنابراین اگر این اسناد مورد جعل و استفاده نابه جا قرار گیرند ارتباط‌ها تحت تاثیر تمام جوانب این رفتار قرار خواهد گرفت. بنابراین در ادامه درباره جعل چک و جوانب و مراتب آن صحبت خواهیم کرد.

 

این مطلب را بخوانید: جعل اسناد هویتی و مسائل حقوقی آن

 

جرم جعل امضاء چک چگونه خواهد بود؟

جعل کردن، دستکاری و تقلب در حقیقت یک چیز مکتوب و تغییر آن به مواردی است که کارایی و ماهیت اصلی آن را تغییر می‌دهد و در این شرایط این عمل جرم به حساب خواهد آمد. جعل در امضا یک چک که سند معاملاتی بین افراد قلمداد می‌شود؛ زمانی رخ خواهد داد که چک به عرصه ظهور رسیده باشد و یا چک از قبل صادر شده باشد یا در فرایند صدور آن جعل امضاء رخ داده باشد.

هر زمان که جرم جعل امضاء در سطحی از جامعه رخ میدهد باعث تشویش و بی اعتمادی به این گونه اسناد خواهد شد. بنابر این طبق قوانین و مجازات تعیین شده فردی که اقدام به انجام این دست از جرائم می‌کند مجرم علیه آسایش عمومی شناخته خواهد شد. فرد مجرم نیز به سبب قانون می‌بایست به دلیل سلیب آسایش عموم و ایجاد یک ضرر مالی برای فرد یا افرادی مجازاتی را پشت سر بگذارد.

 

مشاوره حقوقی جعل اسناد

 

مصادیقی که جعل چک به حساب می‌آید

هرگونه تغییر، نه فقط جعل امضاء یا تغییر دادن فرایند صحیح امضاءچک، طبق قوانین جرم به حساب خواهد آمد. این موارد می‌تواند تغییر مبلغ قید شده بر چک باشد. در مواردی که امضاء فرد جعل می‌شود؛ فرد جاعل می‌بایست با امضا فرد صاحب اصلی چک آشنایی داشته باشد.

در این موارد با استفاده از امکانات در اداره آگاهی و پس از بررسی امضاء، اگر امضاء انجام شده و تایید شده از نظر جعل به امضاء اصلی شباهت داشته باشد و فرد جاعل در جهت اعمال همان امضاء بوده باشد می‌توان به این نکته پی برد که فرد جاعل آشنایی و شناخت با صاحب چک داشته است اما در صورت مغایرت و تفاوت فاحش این نکته حاصل ‌می‌شود که فرد جاعل غزیبه بوده و دام انداختن او کار دشوارتری خواهد بود.

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی جعل اسناد از وکلای پایه یک و کارشناسان حبره در این حوزه می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

دریافت مشاوره حقوقی جعل اسناد

 

مصادیق دیگر جعل چک نیز می‌تواند به همین صورت مورد پیگیری پلیس قرار بگیرد:

۱- ساختن یک نوشته یا یک سند
۲- خراشیدن، تراشیدن و یا قلم بردن در محتوایی
۳- ساختن یک مهر و امضاء
۴- الحاق یا محو و یا سیاه کرد اسناد و نوشته ها
۵- تبدیل و تفاوت تاریخ های مهم در اسناد
ودیگر موارد .

 

این مطلب را بخوانید: مجازات جرم جعل اسناد چگونه است؟

مجازات جعل چک چگونه است؟

طبق ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی هریک از مصادیق قید شده در اسناد به عمد و با قصد و نیت خاص جرم محسوب شده و فرد انجام دهنده آن نیز مجرم شناخته خواهد شد. بنابراین کسی که طبق این ماده مرتکب عمل جعل چک باشد؛ می‌بایست تمام خسارتی که به موجب این فرایند جعل بر کسی یا کسانی وارد کرده است جبران کرده و علاه بر این میزان که متغیر خواهد بود به ۳ تا ۱۲ میلیون ریال مجازات نقدی نیز محکوم شده و ۶ ما تا ۲ سال حبس نیز به صورت متغیر برای آن‌ها حکم خواهد شد.

 

چگونه می‌توان جرم جعل اسناد را اثبات کرد؟

برای اثبات این موارد لازم است که افراد با مراجعه به دادسرایی که عمل جعل در آن محل صورت گرفته به تنظیم شکایت کیفری خود بپردازند. پس از ثبت شکایت‌نامه چک جعلی در آگاهی ثبت شده و جهت خط نگاری و تشخیص جعل به کارشناسان این حوزه ارجاع داده می‌شود و در این مرجله جعلی بودن یا نبودن آن را اثبات خواهند کرد و پس ازآن مابقی مراحل و پیگیری فرد مجرم انجام خواهد شد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

در مواردی که حساسیت کار بالا باشد و افراد خود دارای علم کافی و آشنایی کافی با مراحل کار نباشد؛ می‌توانند با مراجعه به یک وکیل در این حوزه از کمک های او استفاده نمایند. افراد پس از شرح وقایع و ارائه مدارک لازم جهت پیگیری نزد یک وکیل حاذق می‌توانند روند کارهای خود را قانونی‌تر و با اطمینان به درستی بیشتری به پیش ببرند.

 

در صورتی که از این مطلب استفاده کردید مارا از نظرات خود پیرامون جعل اسناد مطلع سازید و با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب مرتبط نیز استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه