همه آنچه درباره مشارکت در مغازه باید بدانیم!
افراد زیادی برای بهرهبرداری از یک واحد تجاری با یکدیگر شراکت میکنند. به همین ترتیب در راستا این شراکت با یکدیگر در سود و زیان شریک میشوند و تمامی طرفین این شراکت برای هدف اصلی که کسب سود است تلاش میکنند. در همه مواردی که افراد بر سر یک موضوعی که ممکن است برای آنها سود و زیانی به دنبال داشته باشد و یا هر یک حقوقی در ازا مشارکت خود داشته باشند لازم است که بر اساس یک قرارداد مشارکت تمامی نکات مربوط به شراکت و حقوحقوق هر یک از طرفین با توجه به اینکه هر یک از آنها چه آوردهای در شراکت خود داشتهاند مشخص شود و قرارداد مشارکت موردتوجه افراد قرار بگیرد. به همین ترتیب شناخت نمونه قرارداد مشارکت در مغازه چه برای افرادی این قرارداد را منعقد نمودهاند و یا اینکه در آستانه شراکت برای ایجاد یک واحد تجاری هستند لازم است.
پیش از شراکت در مغازه لازم است به چه نکاتی توجه کنیم؟
ازآنجاییکه امروزه افراد زیادی بر اساس مشارکت با یکدیگر یک واحد تجاری را ایجاد میکنند و در سود یا زیانی که برای آنها دارد با یکدیگر شریک میشوند لازم است که پیش از هرگونه شراکت نسبت به مسائلی آگاهیهای کافی را داشته باشند. در اصل در دو حالت ممکن است افراد تمایل به شراکت با یکدیگر در احداث یک واحد تجاری و مغازه پیدا کنند. یکی اینکه ممکن است فردی برای ایجاد یک واحد تجاری سرمایهای در دست دارد اما برای استفاده و یا بهرهبرداری صحیح از آن تخصص کافی را نداشته و یا فرد متخصصی که به دلیل عدم وجود سرمایه اقدام به شراکت برای ایجاد یک واحد تجاری مینماید.
به همین ترتیب لازم است که افراد پیش از ایجاد و منعقد نمودن قرارداد درباره موضوعی که بر سر آن شراکت کردهاند به توافق برسند و در قرارداد موضوعی را درج نمایند که هدف اصلی شراکت آنها است. در قرارداد مشارکت پسازآنکه مشخصات طرفین کاملاً درج شد لازم است که آورده هر یک از این افراد مشخص شود تا در تقسیم سود یا زیان بتوان با درصد مشخصی آن را تعیین نمود. پس از تعیین این موارد تمامی اصول و شرایطی که لازم است به اطلاع طرفین برسد لازم که در بخش تعهدات توسط آنها اضافه شود و همچنین درباره زمان آغاز و پایان قرارداد نیز لازم است که بر اساس توافقاتی که افراد با یکدیگر انجام دادهاند این مورد پیش از قرارداد به تأیید و تصویب برسد و سپس در قرارداد قید شود.
اختلافات در شراکت مغازه چطور حلوفصل میشوند؟
در اصل شراکت به معنای این است که دو طرف یک قرارداد برای کسب سود با یکدیگر برای یک هدف معین تلاش میکنند. اما ممکن است به دلیل تفاوت افراد با یکدیگر و یا هر پیشامدی در روند کار و شراکت اختلافاتی بین افراد به وجود بیاید. اصلیترین کار برای حل اختلافات این است که افراد در تمامی قراردادهای مشارکت خود برای هر نوعی از اختلاف که ممکن است ناگزیر به وجود بیاید راهحلی انتخاب کنند. در هر قرارداد مشارکت بخشی از این قرارداد به موارد فسخ و حل اختلافات میپردازد. اختلافات درصورتیکه اساسی باشند و برای حل آنها نیاز به نظر یک کارشناس حقوقی باشد لازم است که این مورد بررسی شود و نتیجه اختلاف به فسخ و یا ادامه دادن قرارداد منجر گردد.
چرا انعقاد قرارداد مشارکت برای مغازه ضروری است؟
در راستای هر مشارکت افراد با ارائه سرمایه و یا تخصص خود خواهان سود و یا موفقیتی هستند به همین ترتیب آنچه که ضامن تلاش و فعالیت و سرمایهگذاری آنها است همین قراردادی است که به صورت مکتوب و در مراجع قانونی به ثبت رسیده است و همچنین قابلیت استناد نیز دارد. قرارداد مشارکت وظیفه و حقوق هر یک از افراد را در آنچه که با یکدیگر مشارکت میکنند مشخص میکند و به همین ترتیب میتواند ضامن حقوحقوق و همچنین وظایفی باشد که برای هرکسی از طرفین قرارداد تعریفشده است.
با یک قرارداد مشارکت میتوان اختلافات و مسائلی که درروند همکاری رخ میدهد را حل نمود و ازآنجاییکه افراد درباره موارد حل اختلاف با یکدیگر به توافقاتی میرسند و آن را در قرارداد لحاظ میکنند میتواند برای روند کاری آنها بسیار کمککننده باشد.
درصورتیکه شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه دارید از طریق لینک زیر با کارشناسان ما در تماس باشید و علاوه بر دریافت مشاوره دراینباره از خدماتی که آنها در راسته ارائه نمونه قرارداد مشارکت در مغازه برای شما در نظر گرفتهاند استفاده نمایید:
دانلود قرارداد مشارکت در مغازه
سود حاصل از شراکت در مغازه چگونه تقسیم میشود؟
سود و یا ضرری که در اثر شراکت در یک مغازه و یا واحد تجاری برای مجموعه رخ میدهد؛ توسط هر دو طرف قرارداد مشارکت میبایست تقسیم شود. به همین ترتیب با توجه به معیارهای مختلفی مثل آورده هر یک از افراد و یا توافقاتی که ممکن است با یکدیگر در راستا تعهدات و وظایف داشتهاند این سود و ضرر تقسیم میشود. مسئله مهم در تقسیم سود حاصل از شراکت این است که ممکن است فردی بهعنوان صاحب و سرمایهگذار و فرد دیگر طرف قرارداد بهعنوان نیروی متخصص به یک میزان از سود بهرهمند نشوند و این به خاطر این مسئله است که لازم است افراد درصد سود و ضرر را با توجه به میزان دخیل بودن و سرمایهگذاری مادی و معنوی تعیین نمایند.
قرارداد مشارکت در مغازه چه نکات حقوقی دارد؟
هر نوعی از قرارداد ازآنجاییکه میبایست مورد استناد قرار بگیرد لازم است که ازنظر قانونی و حقوقی کامل و جامع باشند و بتوانند در امور مربوطه پاسخگوی شرایطی باشد که کار از نظر قانونی با مشکلی مواجه شده باشد. به همین ترتیب قرارداد مشارکت در مغازه نیز لازم است بر اساس نکات حقوقی که برای تنظیم قرارداد وجود دارد تنظیم شود تا بتون آن را قابل استناد دانست.
نمونه قرارداد مشارکت در مغازه میبایست عنوان و موضوع را بهصورت کامل در بربگیرد و مشخصات افراد و کاری و شراکتی که در حال رخ دادن است در آن وجود داشته باشد. بخش مهم قرارداد این است که طرفین قرارداد نسبت به اینکه چه تعهدات و وظایفی در راستا این شراکت دارند در قرارداد قید شود. همچنین با قید مدتزمان شراکت و محاسبه چگونگی دریافت سود و مشخص کردن درصد برای هر یک از طرفین لازم است که قرارداد را کامل منعقد نمود.
در پایان به یاد داشته باشید
ازآنجاییکه امروزه به دلیل مشکلاتی که ممکن است چه ازنظر آموزشی و چه ازنظر مالی برای افراد وجود داشته باشد هر یک از افراد ممکن است به تنهای نتواند در راستای احداث یک واحد تجاری فعالیت کند به همین ترتیب شراکت در مغازه یکی از اقداماتی است که میتواند طرفین یک قرارداد مشارکت در مغازه را تا حدودی به اهداف و سود مورد انتظار خودشان برسانند.
اما نکتهای که وجود دارد این است که این قرارداد میبایست بر اساس اصول حقوقی و قانونی منعقد گردد تا بتوان در مراجع قانونی و موارد حل اختلاف به آن مراجعه نمود. برای اینکه یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه قانونی داشته باشیم لازم است که خود طرفین یا از تمامی نکات حقوقی برای تنظیم قرارداد آگاه باشند و یا اینکه برای تنظیم آن از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در مغازه از خدمات ما در این مرکز استفاده نمایید. درصورتیکه این مطلب برای شما مفید بوده است دیدگاه خودتان را دراینباره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید برای استفاده از سایر مطالبی که وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما